Ako sa vyrovnať s tým, že ma partner podviedol?

18. jún 2022

Ahojte, ako sa vyrovnať s tým keď má partner podviedol.
Nevladzem to nejako rozpisovať čo sa stalo atd.
Strašne má to boli....
jediná radosť v tieto dni je moja trojmesačná dcérka ...
Ak sa fo stalo aj Vám, viem že to nepreboli zo dňa na deň...
Ako ste to zvládli vy?

Je mi hrozne , sttasne som mu verila.

ninusa221
18. jún 2022

Odíď. Odpustíš urobí to zas✌🏼. Venuj sa malej tá ťa potrebuje.

autor
18. jún 2022

@ninusa221 presne toto si uvedomujem... odpustiť nedokážem , nedokážem s ním žiť ani kvôli malej ako poniektore ženy to robia že “kvôli detom”
Treba sa asi vyplakať , prebolí to a pôjdem ďalej...
Našťastie mala je moj poháňac🙏🏽

slovakboy
18. jún 2022

Bude to teraz boliet a je to normálne. Je to rana. Ber to ako keby si mala zlomenú nohu alebo rez po operácii a možno to boli aj horšie. Dobre je si uvedomiť že určite ťa bolesť prebolí. Môže to trvať 3-6 mesiacov ak to zdravo spracuješ. Nesmieš to teraz hádzať pod koberec tváriť sa že to nebude boliet. Pokus sa na to nemyslieť. Ale na začiatku to nepojde všetko ti to bude pripomínať. Napriek tomu nájdeš počas toho bolenie aj pekne chvíľky všimni si ich. Momentálne ťa poteší dcérka ale nebude to dosť. To zranenie ti bude brániť aj prežívanie príjemných chvíľ. Aj to je normálne ale aj to prejde. Skús si na začiatku kontrolovať myšlienky. Ak veľmi často sa vracajú k tomu tak sa ich snaž iba pozorovať a nebojovať s nimi. A nerozvíjať ich. Nenabaluj jednu myšlienku na druhu. Nesnaž sa ich však teraz nasilu schovať niekde pod koberec. Nebojuj s nimi. Len si ich všimni a povedz si: Oh boli to ale verím že to prejde rovnako ako chrípka.

kittykat22
18. jún 2022

si si ista, ze ta podviedol? Spravil to raz alebo mal afery opakovane? Povedal ti k tomu nieco? Ako si na to prisla? Co s neverou - tak to zalezi od nevery samotnej. S 3 mesacnym dietatom niekde odchadzat mi pride ako nerealny scenar. Samozrejme pokial nemas vlastne byvanie a dost penazi aby si sa o seba a dieta na nejaky cas postarala sama.

slovakboy
18. jún 2022

Teraz Nerozmyslaj o odpustení. Nevieš si to predstaviť momentálne sa tým netráp či odpustíš alebo nie. Teraz sa potrebuješ aj nahnevať aj mu vynadať rozbiť niečo plakať. Ale nie zas veľa. Odpúšťať budeš neskôr aj k tomu dôjde.

autor
19. jún 2022

@kittykat22 spravil to raz, ale odpustim mu to teraz urobí to znovu neskôr ....
Boli sme spolu 10r
Mame malú dcéru
Fakt sa nemohol uvedomiť?
Viem fungovať aj sama mám našetrené peniaze, byt mám tiež ale prenajímam ho, to by ttebalo len s nájomcami doriešiť , dovtedy viem byt aj u mami.
Nedokážem sa na neho pozrieť je mi zle
Už proste nestačili tie slova ako ho to mrzí , ako na miluje.ja viem že každý človek si zaslúži druhu šancu.
Ale ja mu ju proste neviem dať.

amiaja
19. jún 2022

Odid k mame, aspon na cas. Ziskas odstup, ukludnis sa. Teraz nerob ziadne velke rozhodnutia. Musi prejst prvotny sok. Potom uvidis co dalej, ci sa vratis alebo nie.
A uvidis aj ako sa bude chovat on, ci bude bojovat o vas.
Teraz to chce hlavne cas, dopraj si. Drzim palce 🍀

autor
19. jún 2022

@amiaja máš pravdu. Ďakujem 🥰

petricka22
19. jún 2022

Podobne problemy zaziva vela parov. Nevera tu bola vzdy. Da sa odpustit, len musite chciet obaja.
Nie nadarmo sa hovori, ze cas vylieci vsetky rany.

memorybaby
19. jún 2022

Keby sa nevera neodpustala, bolo by jej menej. Ani vražda sa neodpúšťa, pretože nechcú do basy, ani nevera by sa nemala..... Pocit strachu ze pridem o rodinu, domov, nehu, lásku, spoločne roky, rodinnú budúcnosť by mala byť natoľko veľkým strašiakom , ze by si to 2x rozmysleli ci to urobia. A ver časom príde niekto, kto by ti takto nikdy neublížil. A už vôbec nie keď máte doma bábätko a to malo byť utuzenie vztahu. Odíď, poplac si, povrieskaj si, .... O pár mesiacov sa opäť nadýchnes a povies si ze mas na viac a ver aj v dnešnej dobe žijú muzi pre ktorých je rodina posvätná a nikdy by ju nerozvratili. ..... Ostať je hovadina, cely život sa budeš báť každej sms ktorá, príde, kazdeho mailu ktorý pípne, ak sa omeška alebo nedvihne mobil hneď to budeš mat v hlave....snaha všetko preverovať bude silnejšia.... raz sklamaná dôvera ostane navždy sklamanou dôverou......Vlastná skúsenosť!

gertys
19. jún 2022

Bude to boliet. Je to rana ktora sa za kratky cas neda zahojit. A to je v poriadku ze to boli dostan zo seba svoje emocie. Ulavi sa ti. Prejde to ale chce to cas. Je uplne v porisdku ked si poolaces aj ze to boli. Mala si ho rada. Vsetku svoju energiu sustred na dceru ta ta teraz mimoriadne potrebuje. Je to cely tvoj svet a mas to najlrajsie na svete Babatko! Venuj sa jej a pride den kedy si uvedomis ze si na neho aj zabudla a pousmejes sa. Pride niekto kto si ta bude vazit a zasluzi si tvoju lasku 🙂

liljana
19. jún 2022

Kazdy na to reaguje inak, musis si najst svoju cestu. Rady odist s 3 mesacnym dietatom? Kolko zien by to skutocne urobilo a malo kam ist, za co zit? Ty sama vies, ako vam vztah doteraz fungoval. Ak bola jedna nevera za 10 rokov a vztah vam funguje, vacsinou stoji za to v nom pokracovat. Ak vam vztah uz aj tak nefunguje, nevera by mala byt spustac na pripravu odchodu. Je ine, ak ste spolu 1 rok a uz ta niekolko krat podviedol a ine, ak ste spolu 10 rokov, raz zavahal a inak je to dobry partner. Clovek sa neda vlastnit a kazdy robi chyby. Ide o to, ci sa z nich pouci, alebo ich robi dalej.

liljana
19. jún 2022

Vela zien sa rozculuje a neodpusta jednorazovu neverou, ale nemala by problem tajit 20-30 rokov manzelovi, ze jedine dieta o ktorom si mysli, ze je jeho, nie je jeho. A to dieta urcite nepocala ako panenka Maria.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlana16
19. jún 2022

Ja to pojmem z ineho súdka teraz...
To že ta manžel podviedol... Dala si si otazku prečo? (bolo to 1x? Viackrát? Dala som mu na to dôvod? Na chyby su dvaja, pokial nie je suknickar ktory sa otoci za kazdou suknou a stalo sa to.... Nebudem sa ho zastávať, mam aj kamarata a aj kamaratku ktorym sa to stalo ze podviedli manzela/manzelku... Ale u chlapa islo o zlyhanie, u zeny- to bolo tiez zlyhanie ale tym ze jej motal pekny fuzy milenec popod nos a ked sme jej Kamaratky otvorili oci a dali slovne facku pochopila ze to bolo zle rozhodnutie, ktore ľutuje dodnes, manžel sa to dozvedel a rozhodol sa odpustit... No kedze sa rozhodol odpustit kedze svoju manzelku miluje a aj rodinu isiel do toho na plno - od znova, aj cez tu bolest - poníženie... Ale musela si opat získať dôveru... Stalo sa a su dalej manzelmi a maju vyborny a pekny vzťah,nikdy viac to ten kamarat a ani kamaratka neurobili..) veľmi záleží na tom co chceš.... Či mu chces / nechceš odpustiť.... Vacsinou taka "jenorazova" záležitosť môže mať nejaký dôvod.... Ak to chces zachrániť kvoli tomu ze ho miluješ a vidis spätne reakciu ze sa snaží (neviem aky dlhy cas presiel uz od tejto skutocnosti) a vies ze ta miluje a voes si predstaviť do buducna ze budete spolu šťastní, daj tomu čas, premysli si svoje kroky bez toho aby to bolo "za horuca" + hormony, ktore sa este po porode neukludnili, aby si neskor neľutovala svoje rozhodnutie.... Netvrdím že mu mas skakat od rana do vecera okolo krku a objímať ho... Ale skor sa nechaj "byt dobijanou" a ak chces s nim byt, snaz sa mu "odpustit", zacat od nuly,ale musis ist do toho naplno- obaja... Nie ze mu to budes kazdu chvilku vyčítať, bude to boliet vas vztah a potom sa rozpadne a uz to nedate dokopy, uz to potom nezvládne ani on (lebo trápi to aj jeho ze ti nieco take urobil, hanbi sa za to ze ti to urobil, pokial samozrejme je to chlap ktory si tu chybu priznal a najradsej by to vsetko vratil.. Je to veľká rana, ale pozerať na to ze to bude robit z nova a znova nemusí to tak byť.... Ak chces dat vasmu vztahu sancu musis ist do toho triezvo a bez tychto vycitiek aj ked je to ťažké a bolestivé... Premysli si to, neviem ci odist na isty cas je správne, to musis citit ty sama ze ano... Len do toho nemiesajte svojich rodicov, radsej sa porozravajte s kamaratmi alebo poradkynou, ak pojdes na vikend k mamke nevidim to ako spravne riesenie lebo rodicom vsetko "vysypes" a to nie je spravne.. Vase problemy maju ostat u vas doma, ak teda ho chces opustit a rozviest sa tak samozrejme to mozes vykricat do sveta... Ale miesat rodinu do takeho problemu nie je dobre ak to manzelstvo chcete zachrániť.... Drzim ti (vam) prsty... Nikdy nie je vsetko vzdy tak čierne 😉

katkati
19. jún 2022

Boli to veľmi a na tú bolesť nezabudneš nikdy, občas sa ti pripomenie, aj keby ste zostali spolu do konca života. Po čase to možno spracuješ tak, ze je to síce hrozné, ale stávajú sa aj horšie veci a budeš mať snahu vnímať pozitívne ti, čo ti ten vzťah dáva a to, kvôli čomu je lepšie byt s ním ako bez neho. Veľmi smutné je, že ti zničil najkrajšie chvíle, ktoré ste mali prežívať s dcérkou a prekrýva to bolest zo zrady. Verzii, že to bolo prvýkrát a iba 1x by som až tak neverila. Priznať pravdu je ovela ťažšie ako podviesť.

melanta
19. jún 2022

Toto je pre mňa asi najväčšie prekvapenie a rozčarovanie na MK, koľko žien je ochotných tolerovať neveru. Pretože ostať s neverníkom je tolerovať neveru. Znamená to akceptovať, že žijem s človekom, ktorý voči mne nemá úctu a ktorý ma nemiluje (tvrdiť že milujem ale urobil som chybu je obyčajná výhovorka slabých). Pre mňa neexistuje pre neveru žiadny akceptujúci argument. Ak aj je vo vzťahu nejaký problém, tak ho treba riešiť iným spôsobom, nie pichnutím niekde inde.

liljana
19. jún 2022

@melanta S kym su zenati muzi neverni? Slobodne baby sa na zenacov mozu vykaslat. Vacsinou s rovnako vydatymi zenami. Len tie to dokazu lepsie utajit. 🙂

melanta
19. jún 2022

@liljana ja som neveru nezažila, tak neviem. Ale je úplne jedno, či ide o ženu alebo muža. Za mňa je to neakceptovateľné, do vzťahu nepatrí ani nevera ale ani jej odpúšťanie.

karolinakr
19. jún 2022

Ja by som zas z nevery az taku dramu nerobila, skor keby minul vsetky uspory na gambling, tam by som nemala zĺutovania, to by mohol klačat aj mesiac predo mnou..Daj si čas, odstup chod k tej mame ak môžeš, a povedz mu , že to nie je definitivne, len si musiš uvedomiť, ako dalej Možno za 2 mesiace budeš už inak to cítiť, alebo si premysliš čo dalej
Ja pozeravam v telke Podvodnikov, nejaka americka relacia, tak tam tiez po prichyteni pri čine veĺa krat padne okamžity rozchod, ale su tam aj ludia, čo davaju druhe šance pripadne..skušaju dat vztah dokopy..A mozno si to neskor rozmyslia...Kazdy to citi inač

eeffka
19. jún 2022

Dobre ti baby radia, chod k mame pozbieraj sa a potom sa rozhoduj. Si cerstvo po porode, mas problem sama so sebou. Opustit ho mozes aj o 3mesiace alebo aj o rok. Nie je to rozhodnutie ktore musis spravit do 3dni. Len 1rada z mojho okoliq, ak sa rozhodnes prr rozchod tak idealne do roka, kym dieta nie je naviazane na otca. Mozno krute ale tebe to ulahci zivot.

panelacikova
19. jún 2022

prečo sa s niečím vyrovnávať? už by nebol mojím partnerom. nedokázala by som sa naňho ani pozrieť, dcéra-nedcéra... okamžite by som to ukončila. mne by toto vadilo. a odpustíš teraz, budeš sa s tým sama vnútri trápiť ešte x rokov (možno celý život) a on to môže urobiť opäť. ja by som nemala dôveru v takého človeka.

janickacrazy
19. jún 2022

@liljana no poznám veľa žien slobodných, čo zabíjajú čas so zenatymi mužmi, lebo poväčšine vydatá žena má 2-3 deti, ak chodí do práce, tak na neveru nemá ani čas ani pomyslenie, samozrejme aj výnimky sa nájdu

mandzula
19. jún 2022

@liljana je uplne jedno, ci bol neverny muz alebo zena, vzdy je to rovnako neodpustitelne zlyhanie.

mandzula
19. jún 2022

@autor ja by som to nedala, zhnusil by sa mi tak, ze by nebolo cesty spat.

horalka3
19. jún 2022

Mozno pomoze ked budete urcity cas oddelene ked mate tu moznost. Nevieme co ho k tomu viedlo a taktiez zalezi od zeny ako to spracuje.
Mne osobne by sa zhnusil a nemohla by som sa na neho ani pozriet. Nie som typ cloveka, ktory by to lahko spracoval a len tak mavol rukou, ze ved stalo sa to len raz. A o to viac by ma to mrzelo keby to spravil v case ked uz su deti. Ako keby si ma nevazil ako zenu a matku spolocnych deti.

anig
19. jún 2022

@liljana toto nie je pravda,práveže slobodne sa ženu za ženatými,z rôznych dôvodov,ale veľakrát aj kvôli vidine peňazí, zázemia,postavenia a je im úplne jedno,že sú tam aj deti.Vydata sa nechá málokedy zlákať,ak áno,tak vždy kvôli tomu,že muž na ňu kašle,prípadne má podozrenie,že je jej neverný.Ale vydaté ženy rozmýšľajú rozumom s ohľadom na svoje deti, manželstvo,vedia,že ich posmyknutie bude znamenať rozvatene životy viacerých ľudí...lenže to slobodné ženy,ktoré sa tu prezentujú,že ony neslubovali manželkám vernosť,neberú do úvahy a je im úplne jedno,že aj ony vplývajú na ďalší vývoj ďalšej generácie.

autor
19. jún 2022

Ďakujem všetkým za povzbudenia, aj názory.
Absolútne neviem čo ho k nevere viedlo.
Starám sa o malu , domácnosť, cvičím, starám sa o seba, k nemu som bola vždy milá, nehadala som sa.... málokedy... väčšina to bolo výmena názorov....nič vážne za tie roky....
No žiaľ alebo chvalabohu? ja som ten tip človeka čo nedokáže len tak mávnuť nad tým rukou a ísť ďalej.
Chcem to spracovať mimo nášho spoločného bývania a uvidím čo ďalej...

loginexistuje
19. jún 2022

bola to jednorazova nevera ? na nejakej akcii alkohol? ako sa k tomu stavia on ?

autor
19. jún 2022

@loginexistuje hej jednorazová