Ako sa váš partner správa, keď je opitý?

26. mar 2024

Dnes si môj priateľ vypil, lebo má do konca týždňa voľno a dnes sa chcel “vyventilovať”, nepije často, ale žienky ja nezvládam jeho opitý stav😭 Preto ma zaujíma ako sa váš partner správa opitý 🥺 Vždy keď pije, tak je strašne výbušný, nikdy by ma neudrel, ale jeho komunikácia je taká agresívna, všetko mu vadí, vyčíta mi veci ktoré mi za triezva nevyčíta a potom sa ráno ospravedlňuje. Aby som sa nevyjadrila blbo, nepije pravidelne, asi ako ja, raz za čas - akurát, že mne stačia 2 poháre vína a zaspím😅. Len mi vadí jeho stav keď sa napije, úplne sa mení. Keď to je doma, je to ok, lebo viem, že bude na mňa len odmeraný a hnusný, ale keď to je v spoločnosti, tŕpnem čo bude. Už dva-tri poháriky menia jeho osobnosť. Je zrazu ukecaný (inokedy introvert), cholerický, urážlivý.. čo bežne vôbec nieje 🥺 Mne vôbec nevadí keď človek občas pije, lebo tiež si dám rada s kamoškami víno raz-dva krát za mesiac, ale jeho to naozaj mení na nepoznanie- aj malé množstvo. Čo s tým ženy?

Možno z toho mám aj taký stres kvôli tomu, že jeho otec bol alkoholik, mlátil jeho mamu, už sa s ním roky nestretáva, ale predsa len sa vraví, že to je “dedičné”😭. On pije naozaj občas, lenže tie črty tam sú keď je opitý, bojím sa, že raz aj ja dostanem facku😭

len_nig
26. mar 2024

Môj keď je 1-2x do roka pripity tak je vtipný, stále hovorí ako ma miluje a že mi za všetko ďakuje 😂
Na tvojom mieste by som veru zbystrila pozornosť

doriiis
26. mar 2024

Nijak,lebo nepije vobec

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
26. mar 2024

Noooo kontrolky ti blikajú. Toto nevyzerá na super partnera.

Vyventilovať sa dá aj inak ako chlastanie a najmä ak chlastat ani nevie

Môj muž pije len zriedka a hlavne vie kedy má dosť

doris11
26. mar 2024

Môj chlap keď si vypije, oh jezin to je úplný zlatusik, tak dobre sa snim porozprávam keď je pripitý 😃
Ale môj otec, bol presne ako opisuješ ty, všetkým nadával, agresívny, vyvolával konflikty, hocikde sa aj pobil. Uz nepije vyše 20 rokov. 🙂 alkohol mu nerobil vôbec dobre

kat_
26. mar 2024

ak nezvlada alkohol, nech nepije... vyventilovat sa da aj inak

majlo1234
26. mar 2024

Moj je zovialnejsi a pritulnejsi ako obvykle, hned viem, kolka bije😂
Ale napriklad moj otec, u neho to otvara jeho “rany” a tiez je agresivnejsi a vsetko vtedy vie vycitat, inak je ticho ako vos. Ale on uz ma aj prepity mozog. V kazdom pripade by som spravanie tvojho priatela aj lvoli mojej minulosti doma netolerovala, ale to som ja.
Alkohol proste odbrzdujw zabrany, ak to v sebe raz ma, ja by som sa toho bala

jana_eyre_2
26. mar 2024

No ak je ako opity cholericky a agresívny, tak by som sa bála aj ja.. lenže ty ho poznáš, porozprávaj sa s ním ako sa chová keď je opitý a že sa ti to nepáči.. ak je v normálnom stave dobrý človek, určite pochopí a nebude piť vôbec..

Ja som svojho muža našťastie opitého videla asi len raz pred 19timi rokmi.. neznasam opitých ľudí, ten môj bol v opitom stave trápny a doterny.. inak je veľmi dobrý človek a som rada že vôbec nepije, ako ja.. jeho tato si tiež rád vypil, robil vtedy v rodine zle a tak môj muž naozaj sporadicky si čosi dá.. sám nemá dobre spomienky..

petronellla87
26. mar 2024

Ja som mojho videla opitého iba asi zo 4krat, väčšinou si vtedy myslí že vie tancovať (nie, fakt nevie)😁 potom lahne do postele a spi.

misiak7777
26. mar 2024

@autorka niektorí ľudia keď sa opijú ventiluju svoju nervozitu, strach, komplexi, zatrpknutost... Tým ho nechcem ospravedlňovať

nataly420
26. mar 2024

Ja by som mu povedala, keď sa chce ísť napiť tak jedine bez tvojej spoločnosti. Ty ho jednoduchú napiteho nechceš ani vidieť. Bodaj by dostal na rypák niekde napity by sa zbadal.

andrejka1974
26. mar 2024

Môj je milý urehotany nič mu nevadí je láskavý vtipný a majú to takto aj synovia aj ja keby boli agresívny tak by som sa to snažila stopnúť

zuzinka888
26. mar 2024

Moj manzel uz 20 rokiv nepije- ani ja. Ale bol kludny a siel spat. Tvoj manzel ma traumy z detstva ktore su potlacovane vedomim. Ked je vedomi stav oslabeny alkoholom na povrch vyliezaju vsetky " bolesti" krivdy a traumy....

ivangeline
26. mar 2024

Ani neviem, uvoľneny a vysmiaty? Nič také negatívne nebadať. :D Tieto veľké zmeny sú divne. Ani ja v opitom stave nie som náladou úplne inde…

deti95060810
26. mar 2024

triezvy myslí - opitý povie...
nezávidím ti ... poznám takých čo si v opitom stave vyrovnávali účty...to bola hrôza.
môj sused dokonca chodil so sekerou po ulici keď si poriadne vyžral - jemu to dobre pralo v hlave...

tana85
26. mar 2024

neviem co znamena opity-pripity. pre mna je opity niekto kto uz poriadne neartikuluje a zacina mat problem s chodzou. takeho som muza nikdy nezazila. pripity je vesely, uvolneny, zabavny, dost kontaktny. to, co opisujes, nie je ok. u neho je nieco velmi potlacane a zrejme aj bolestne, ze len alkohol to vytiahne na povrch. bala by som sa, ze to prejde do fyzickej agresie ked strati zabrany alebo ho nieco vyprovokuje (co ani nemusis mat pod kontrolou). ak by to cele zlahcoval, tak by som bola velmi na pozore

marianarem
26. mar 2024

No na kazdeho to posobi inac. Moj muz je napriklad v pohode, ani to na nom velmi nevidiet, mozno je trochu rozjarenejsi. Moj otec oziva, je druzny, vesely, ukecany. Ale svokor bol napriklad divny, plietol sa mu jazyk, mal take od veci reci, neprirodzene spravanie, bol to trapas. A stretla som aj ludi, ktori boli pod vplyvom agresivni. Taki by sa tomu asi radsej mali vyhybat.

mabenn
26. mar 2024

toto nevyzera dobre...

domkakvet
26. mar 2024

Ano v tomto pripade raz naozaj dostanes facku.

alickapusinka
26. mar 2024

Môj muž vždy hovorí ak chceš spoznať muža opi ho. Ak je zlý ak je opitý ON je je vo svojej podstate taký ale že nemá v sebe alkohol tak to potláča. A však ak je agresívny v opitosti tak ON aj za triezva nie je dobrý len to v sebe potláča .

deti95060810
26. mar 2024

@alickapusinka troška si to poplietla, ale v podstate máš pravdu...

alickapusinka
26. mar 2024

@deti95060810 no ak to hovorí vaše vysoké blahorodie tak asi to tak bude.

minenkak
26. mar 2024

Neviem ako sa môj muž správa ako opitý, ešte som ho takého nezažila

autor
26. mar 2024

joj, nepodporili ste ma :( lebo aj môj oco, dedo, alebo kamaráti keď si vypijú sú vtipní, milí.. môj chlap to má úplne inak, myslíte, že tam môže pôsobiť genetika? jeho otec pil veľmi a bil mamu, aj keď bola tehotná s jeho sestrou.. on ho nenávidí, odsudzuje to, strašne na neho nadáva.. ale aj tak mám taku myšlienku, či to trošku nezdedil :(.. písali ste, že si mám s ním o tom pokecať, samozrejme som skúšala, v pripitom stave na mňa len útočí, že to nafukujem, a on “to tak nepovedal, bolo to inak, a kričal preto lebo ja som..”, v triezvom stave sa mi za to ospravedlňuje… opakujem sa, že to nieje situácia ktorú riešim pravidelne, nepije často, ale keď už tak tŕpnem už pri prvom poháriku… a keď pije pri mojich rodičoch, och to mi ide srdce vyskočiť čo bude rozprávať a čo si naši pomyslia

mamutka
26. mar 2024

Skús ho v tom stave natočiť, tak, aby to nevidel samozrejme. Keď bude kľudný, triezvy, pohovor s ním o jeho stavoch a ukaz mu, ako sa vtedy správa. Ak je normálny, zhnusi sa mu to a pit prestane. Normálne mu povedz, že nie je bezpečne s ním ostať, ak ešte niekedy bude pit, pretože sa jeho agresivita stupňuje. Ak mu na rodine záleží, pit nebude. Výhovorka, že chce vyventilovať je chabá, ventiluje sa inak. Hlavne keď viem, čo to urobí.

lb1984
26. mar 2024

Môj je neprijemnejsi ale zato ak ide do konfliktu rýchlejšie sa stiahne .... a hlavne chce spať čiže do 5 min je tuhý 😅. Ale nikdy nebol ku mne agresívny. Na to by som si dala pozor ....

rozculena
26. mar 2024

@deti95060810 povedala to úplne presne

rozculena
26. mar 2024

dievča,utekaj,bude to len horšie.....vlastná skúsenosť.....

lonely66
26. mar 2024

autorka, veľký pozor na to, ak ti smiem poradiť, opusti tento vzťah. mám túto skúsenosť priamo v rodine, dnes už prestarnutý dedo, večne sprosté reči, hlúpy mozog, jeho otec bol taký istý. čo je horšie, je veľa týchto prípadov a dožívajú sa vysokého veku napriek vymytému mozgu. toto nikdy nebude lepšie. jedine, žeby sa zaprisahal a aj dodržal, že sa nikdy alkoholu nedotkne. ale tomu veľmi neverím. a predstav si, že máte 2-3 deti, on vrieska ako idiot, hádže po vás zaváraninové poháre alebo čokoľvek, čo mu príde pod ruku, lebo mu po poháriku šibne... neriskuj prosím ťa a opusti tento vzťah. nedopadne to dobre. človek, ktorého opisujem, je môj otec a jeho otec, čiže môj dedo. dedo umrel ako 87-ročný, celý život sekíroval svoje okolie. môj otec má vyše 80 a denne mu to hrabe, pije ako dúha a ubližuje ľuďom naokolo. sú to strašné povahy. nikdy, prosím ťa, fakt nikdy neplánuj budúcnosť s takouto agresívnou povahou.
a áno, poznala som aj starého pána, ktorý vypil slivovice hajaj 🙂 a bol milý, vtipný, pohodový. je to povaha. ten tvoj má zlú, veľmi zlú povahu. daj sa radšej na útek, ako ti mnohé píšu.

daniela2202
26. mar 2024

Stále ho v texte ospravedlňuješ ... občas; občas.... a čo tak nepiť vôbec👉