Ako sa nanovo zaľúbiť?

29. sep 2023

Zo začiatku bolo všetko pekné perfektné ideálny muž ako z rozprávky. Pomáhal mi vo všetkom podržal ma bol mi oporou. Zaľúbila som sa, bolo to obojstranne. Po čase sme začali spolu bývať, po rokoch sa nám narodili deti a niečo sa zmenilo. Nečakal malé plačúce babetka a prestal sa zaujímať prestal sa starať pomáhať. Bol nemrly mal blbé reči poznámky na všetko, odcudzili sme sa a ja som sa odlubila. Už 6 rokov sme nemali sex no sme spolu kvôli deťom. Poslednú dobu partner začína zbližovať sa no ja ho odmietam. Už ho neľúbim. Existuje niečo ako obnoviť lásku ako znova sa zaľúbit?

mamamasama
29. sep 2023

6 rokov ste nemali sex??? Dobre vidím? Nie som nejak extremne sexuchtivy clovek, ale sex je podla mna jedna z najdolezitejsich veci vo vztahu. Ak neklape intimita, ako moze klapat nieco ine? V tvojom pripade vyhladam bud odbornu pomoc, ak chces teda vztah zachranit, alebo rozvod. Ono sa vravi, ze aj z uhlika dokazes rozfukat ohen, ale je vo vasom vztahu este nejaka iskra? Byt spolu kvoli detom je hrozne. Idete im príkladom. Vsetko si to ponesu do svojich vztahov.

autor
29. sep 2023

@mamamasama Áno 6 rokov. Chodíme do práce na smeny, bavíme sa doma len okolo detí čo treba zaobstarať a okolo bývania. Už nemáme ani spoločné koníčky nič. Ja bravam deti na výlety manžel je väčšinou sám doma, niekedy ide a nami no nebaví ho to. On už je starší človek a chce mať pokoj od všetkeho

mamamasama
29. sep 2023

@autorka čo chceš ty? Si takto šťastná? Mňa by toto ubíjalo.Prežiť starobu s človekom, ktorý ma nepohladí, nepritúli,ktorého nemilujem?Žijeme len jeden život. Takto to chceš navždy? Veď ty a deti si vystačíte aj bez neho.

akiana
29. sep 2023

@mamamasama Poznam par, co 7 rokov nemali sex. Potom sa rozviedli. Sialene, ale existuju taki.

h2
29. sep 2023

Ako sa snaží zbližovať? Čo robí, aby si sa doňho znova zaľúbila? Dá sa to, ale musia chcieť a snažiť sa obe strany.

reanda
29. sep 2023

nemala by som vobec zaujem sa znovu zalubit do takehoto exemplaru

calin
29. sep 2023

Uz si určite dospelá - odpovede hladaj v sebe...záujem a teda aj láska bude kvitnúť tam..kde budeš siat pozornosť. SPOMINAJ ..tak ako to robia ľudia na sklonku života, počítajú si len tie chvíle, ktoré boli vzácne...ale aj tie, ktoré ich niekam posunuli. Ked ideš piecť koláč...vsetko si najskôr pripraviš - neupecie sa sám. Ak si ten koláč kúpiš...nerozvonia ti kuchyňu. Takže....priprav sa na lásku! Každý večer zapal sviečky, často sa usmievaj...dotkni sa ho.. pozeraj staré fotografie..
Ohľadom tej intímneho života - zdravotny stav dotyčného vie narušiť aj tuto oblasť života. Ale pokiaľ sa človek len nastaví na šťastie...na ten prchky moment v zivote - môže partnera meniť 100x aj tak sa ocitne na konci presne s tým istým problémom aký riešil predtým. A ďalšia vec ...SAMA NAJDI ODPOVED.. NEPOCHOPIM TOTIZ, KED TU NIEKTO ODPOVEDA A ANI TO CO TY ZAZIVAS NEPREZIL.
PS: poznám pár pred 50tkou...neziju spolu sexuálne- pretoze muz mal infarkt ( nadváhu )...a milujú sa -jej manžel mysli na každé výročie, prejavuje záujem.. stará sa o ňu..

reanda
29. sep 2023

@mamamasama @akiana takych vztahov, kde dlhodobo absentuje sex, je bohuzial velmi vela.. len sa o tom nehovori

mamamasama
29. sep 2023

@calin nevšimla som si, že manžel autorky má zdravotný problém. Mať zdravotný problém, alebo byť zdravý muž, je vo vzťahu obrovský rozdiel. Ak chýba intimita vo vzťahu dvoch zdravých ľudí, tak rozhodne nie je niečo v poriadku.

calin
29. sep 2023

@mamamasama nie je možné súdiť ich život z tých pár odsekov. Stačí, že hormony nefungujú...ale oni dvaja sú zodpovedný za stav vztahu

autor
29. sep 2023

@mamamasama Neviem čo chcem, spolu sme už 20 rokov a zvykla som si naňho. Niekedy myslím na staré pekné časy keď sme boli spolu šťastny, no to už je dávno preč.

autor
29. sep 2023

@h2 Proste nerobí nič také, jeho obchytkavanie mi je nepríjemné, neviem si predstaviť mať s ním žiadnu intímnost ale viem že on by to aj chcel tak nejako by som sa mala premôcť.

reanda
29. sep 2023

urcite sa nepremahaj.. preco by si mala mat sex s niekym len preto, ze ste na papieri manzelia? partner je niekto, kto sa ako partner chova.. a tvoj muz sa uz davno ako partner nechova.. mozno, ak by sa tak chovat zacal, by si ani s intimnostami nemala problem.. to by ale musel zacat inak, ako 'obchytkavanim'

mamamasama
29. sep 2023

@autorka veľmi ťažko sa to číta. Skús si pozrieť tento film. https://www.csfd.sk/film/246107-v-jednom-ohni/r...
Je to o páre pred rozvodom. Niečo podobné, čo prežívaš. Ak ten vzťah zachrániť chceš, môžeš sa inšpirovať. Je to však len film. V skutočnom živote by som si nevedela predstaviť žiť vo vzťahu, v akom si ty.

babulkomale
29. sep 2023

Co je to starsi clovek? Kolko ma rokov?

ivangeline
29. sep 2023

Samozrejme ...ze sa da obnovit intimita.. coby nie.. mozete skusit spolu alebo aj za pomoci 3.os. Ale to sa treba aj premoct. ;) A necakat...kedy o5 pride ten pocit..

autor
29. sep 2023

@babulkomale Bude mať 50

anonymanonym
29. sep 2023

Presli sme si krizou.. Presli sme si aj dlhsim obdobim bez akejkolvek intimity.. sex, bozky, objatia, dotyky.. nic z toho... Vsetko sa da ked sa chce. Ale presne toto, ked sa chce, a z oboch stran. Ja som si stale hovorila, ze ak toto prekoname bude nas vztah este krajsi a pevnejsi, to ma drzalo v tazsich chvilach. Nie taky ako na zaciatku, to sa ani neda a treba si to uvedomit. Iny... Ale este krajsi, tak realne krajsi, bez ruzovych okuliarov.
Parova psychoterapia je super. A robenie pomalych niekedy mozno az nenapadnych krokov.. Letmy dotyk, chytenie za ruku, v posteli sa aspon chrbatom dotykat (niekde som citala, ze ked chyba intimita a prislo k odcudzeniu zacat dotykom chrbatov je taky najschodnejsi prvy krok).. Usmiat sa na seba.. Vedome si zacat vsimat na partnerovi aj to dobre, nie len to zle.. Vedome sa zacat rozpravat aj o inych temach ako o tych stale dokola.. Vedome sa pokusit travit cas aj inak ako doteraz, mozno netreba hned velkolepe zmeny, mozno staci mala zmena, nieco trochu ine, aspon trosku inak aktivne spolu travit cas... Povedat nieco pekne, hoc jedna pekna veta, jedno slovko... A neocakavat, ze to hned bude mat odozvu. Necakat, ze ak ja spravim krok, musis hned aj ty. Ono casto to ten druhy ani nevidi, ma cierne okuliare a proste to mozno ani nie je schopny vidiet. Treba vytrvat... A neist do toho ako do obchodu, nieco za nieco, robit to ako keby nezistne, bez ocakavani, s vedomim, ze to co robim je moje rozhodnutie a nie je povinnost druheho hned robit tiez kroky, zareagovat, lebo mozno proste nevidi...
Zaroven sa nebat aj konfliktov. Aj tazkych rozhovorov. Naucit sa spolu o tom komunikovat. Spravit zmeny aj v komunikacii...
Ak budeme robit/hovorit stale to iste, nemozeme ocakavat iny vysledok.
A ja som pozerala aj velmi vela videi od parovych psychoterapeutov.. Honza Vojtko, Pavel Rataj, dokument Tlakovy hrniec (na ich webovej stranke su aj rozhovory s odbornikmi na dolezite temy). A casto som mu nejake aj preposlala nech si to pozrie. Casto sme sa potom aj bavili o tom o com sa tam hovorilo...
Moznosti je vela... Ide o to, ci chces.... Chces? A ide o to, ci aj manzel chce.. Chce?

deti95060810
29. sep 2023

mňa by zaujímalo čo robil 6 r bez sexu...to chodil za inou, bol chorý alebo...
inak ten vek ma odrovnal - že 50...
skôr som čakala 75...😉

hugger
30. sep 2023

@deti95060810 starsi 50 rocny muz… urazil som sa 😂

autor
30. sep 2023

@deti95060810 Ako snažil sa aby sme niečo mali no nakoniec robil to sám

sergejj
30. sep 2023

6 rokov nemate sex a ty na pises ze on sa zmenil. No bodaj by nie. 😀😀 mozes byt rada ze je este s Tebou 🫣

janickacrazy
30. sep 2023

On sa snažil a ty si robila čo? Tebe vôbec sex nechýba?