Ako reagovať na neveru?

21. nov 2024

Zatiaľ nemám hmotný dôkaz ale viem to. Intuícia ma nikdy nesklamala. Navyše keď so mnou už štvrť roka nespáva. Pritom sme mladá rodinka. Priznať sa nechce, odísť od rodiny zjavne (aspoň zatial) tiež nechce. Vie, že niečo tuším, ale dáva si pozor, no lásku predstierať už nedokáže. Zatiaľ som z nikamneveducich konfrontacii vyšla vždy za hysterku. Prosím poraďte mi. Môžu aj muži. Ako z tejto situácie vyjsť ako víťaz? Tie čo sa vám to stalo, ako by ste reagovali keby ste mohli vrátiť čas?

kavasmliekom
21. nov 2024

Ako mu chceš dokázať, že niekoho má?
Ja som v tom ako szopovaci pes, keby som tušila, tak mu prejdem mobil, aj históriu, všetky hesla, čísla, whatsapp aj tajné konverzácie, preludtrujem mesenger 🤣 prejdem všetky mena v zozname. 🙈 Hľadala by som ho na badoo, pokeci a neviem kde všade ešte. Az by som niečo nasla, ale ja by som v tom momente aj odišla, keby som získala dôkaz. Tak ty si rozmyslí, čo bude po tom, keď mu na to prídeš. Či vôbec chceš to vedieť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinka92
21. nov 2024

skôr si dôkladne premysli čo spravíš potom…máte dieta? máš kam ist? máš financie? rodičia by pomohli? či chces bojovať o rodinu? odpustiť, neodpustiť?

pralinka25
21. nov 2024

a potrebujes mu nieco dokazovat? naco? ved ked vztah nefunguje ty mozes odist aj tak. nemusi odchadzat on. neveris mu, nespite spolu, intimita, dovera, laska nie je, tak aky vztah? ak ti atmosfera vasho vztahu nevyhovuje nepotrebujes dokaz. uplne staci to co citis. ak to nie je v poriadku ak ti vztah viac berie ako dava, ak sa v nom necitis komfortne nemusis v nom byt. ak chces a mozes odist necakaj ze to urobi on. ak odist nemozes z nejakeho dovodu tak su ti dokazy aj tak na nic.

bronkax
21. nov 2024

@pralinka25 súhlasím. Keď sa to už teraz nepodobá na reálny vzťah načo dôkazy zbytočná energia. Stačí rovno odísť ak sa teda dá. Ostatné sú zbytočné doťahovačky. Mne stačí keď už niečo tuším že nie je fér voči mne že muž niečo tají. Ani nemusím vedieť čo. Skončil.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia11kob
21. nov 2024

Kým nemáš dôkaz o nevere ,tak zbytočne špekuluješ čo bude..niekedy ani dôkaz nepomôže 😒

pralinka25
21. nov 2024

kludne to moze trvat roky. to budes stracat roky v podozrievani, nedovere, nepohode lebo mozno je sikovny a dokaz neziskas alebo nie tak skoro? ja tomu rozumiem ze to nie je len tak. ale ci to za to stoji.

indiankaindi
21. nov 2024

už len to, čo si napísala, že chceš z toho vyjsť ako víťaz napovedá o tom, že tento rozchod bude veľmi škaredý a plný pomsty, odnesú si to najmä deti. Neriešiš tvoju bolesť a sklamanie, chceš len vyhrať. Ale čo vyhráš? A ako získať dôkaz? No nijako. Budeš pátrať, stratíš tým kopec času, ktorý môžeš využiť efektívnejšie a keď niečo nájdeš, budeš konečne spokojná. A ak nič nenájdeš, budeš naštvaná, že to tak dobre zahladil. Už teraz si presvedčená o svojej pravde, zjavne k nemu cítiš už len hnev a nenávisť. Sadni si a porozmýšľaj nad životom bez neho bez ohľadu na neveru - či tam je alebo nie. A podľa toho sa zariaď. Buď prestaň byť hysterická a bojuj o to, čo zostalo z vášho manželstva, alebo odíď.

zuzanka.zuzu
21. nov 2024

hrabala si sa v telefóne, potrebuješ niečo dokázať iným ohľadne vášho vzťahu... ja sa vlastne ani nečudujem že si niekoho našiel. tu to na milučkú neuhráš lebo chudinkou nie si. jasne, baby ťa podporia pretože mnohé sú rovnako zatrpknuté ale toto bude pyrhovo víťazstvo 🙈

januska12323
21. nov 2024

Víťaz? Tu nie je žiadny víťaz. Neklape vám to aj bez nevery, načo sa v tom hrabať.

wolf_
22. nov 2024

Ako víťaz odídeš ak sa k tomu postavíš ako dospelá hrdá žena. Ak prípadný rozchod prebehne z tvojej strany ako rozchod uvedomelej emocionálne vyspelej osoby. Ak budeš chápať, že "byť obeťou" nie je v žiadnom príbehu lepšie - lebo sme tvorcami svojho života, nie obeťami niečoho, niekoho...

Nemusíš nikomu nič dokazovať. Ani mužovi. A už vôbec nie okoliu. Kto chce bude pri tebe stáť, nech uvedieš akýkoľvek dôvod vášho rozchodu. A kto chce aj v prípade mužovej nevery spraví z teba "tú zlú" - lebo niektorí ľudia si môžu povedať, že "ona si ho neudržala", "to určite preto lebo s ním málo sexovala.. sa prestala o seba starať... málo sa starala o neho" a bohvie čo si vedia ľudia v hlave vykonštruovať. A konieckoncov tí uvedomelejší aj tak vedia, že tak ako sú na vzťah dvaja, tak aj na rozchod a hlavne, že do vzťahu dvoch ľudí nikto ďalší poriadne nevidí... Tí uvedomelejší nebudú ukazovať prstom, že ten/tá je vinník a ten/tá obeť.

Neradím ti, aby si sa rozišla. Neporadím ani ako nájsť dôkaz - klasika ako lustrovanie, všímanie si všetkého atď atď - pozná každý, isto aj ty. Len ti radím, aby zbytočne neplytváš svojou energiou a časom na pomstu, honenie svojho ega, dokazovanie okoliu atď. Nestojí to za to.

tairyx
22. nov 2024

@wolf_ pekne zhrnute
Mam 21 a 18r deti a dodnes nevedia ze ma ich otec podviedol a ani nemam v umysle im to povedat.
A to som prezivala hrozne muky vtedy.
Ale urobit zo seba tu dobru a z neho toho zleho, to mi nikdy nenapadlo..
Mozno je tvoj muz kreten a mozno sa zalubil (co nevylucuje ze je kreten), proste stava sa vselico.. nemalo by sa, ale napriek tomu sa to stava bezne.
Moze sa to kludne obratit proti tebe, ako pise prispievatelka vyssie.. kto bude chciet urobi kludne z teba tu zlu, aj ked cely svet bude vediet a vidiet, ze tvoj muz ma inu.

taktotedanie
22. nov 2024

Preco by si mala byt ta zla? Preco by si mala byt obet? Vysvetlovat? Ved povedz pravdu, nefungovalo to, nespal so mnou, ma inu
A ze ludia z teba urobia zlu? Lebo ich on o tom presvedci? Ze keby si bola vzorna manzelka nenajde si inu? Vyhovorka a nech, taki ludia ta nasledne nemusia absolutne zaujimat oni sa o tvoje deti starat nebudu ani platit ucty
Kazdy lucidne zmyslajuci clovek si uvedomi kto tu je debil..

alkoholik
22. nov 2024

@zuzanka.zuzu wao toto je triezvy pohlad na vec. Klobuk dole. Pokial by mne manzelka urobila i len to ze by mi kontrolovala bez mojho suhlasu mobil tak by som jej ho ukazal este raz nech si to pozrie v klude ci bola vo vsetkych priecinkoch a nasledne by som sa zbalil a odisiel.
To co tu pisu niektore zeny je fakt podradne

kristinapetronela
22. nov 2024

On za tie roky zmanipuluje celé okolie tak že obeť bude on ... Choď hneď ako ti hovorí intuícia ,ta nikdy nesklame

romiada
22. nov 2024

Viem že Ti to bude znieť blbo. Ale aj keby Ťa podviedol a Ty demonštrativne odideš trebars aj s celym jeho majetkom, prachmi aj oboma deťmi, tak nebudeš viťaz. Ale nie si ani obeť. Za vzťah možu dvaja. Čiže ak Ti bol neverny , tak aj Ty v tom maš podiel, že si sa nezaujimala možno o Vas vzťah skôr. V jeho očiach si momentalne niečo robila zle ,alebo nerobila. A on takisto. Nevie komunikovať otvorene čo mu chyba, tak možno zdrhol k milenke. A možno laska nebola medzi Vami vobec. Iba očarenie na začiatku a potom povinnosti okolo detí. Polož si teraz Ty otazku ,či ho fakt tak miluješ že chceš niečo zachranovať. Lebo urobiť hrubu čiaru po nevere a začať dôverovať je sakra ťažke. A donutiť niekoho aby nas miloval sa nedá vyhrážkami o rozvode. A na to čo kto povie, čo rodina a ostatní sa prosím Ťa fakt uplne vykašli. Je to Vaš život ,žijete ho Vy nie druhí. Život a psychicke zdravie maš len jedno. Za mňa: ja som zastancom pravdy v tomto smere, nech je akokoľvek kruta. Povedz svojmu mužovi nech nerobi z Teba hlupaňu, služku a rohožku do ktorej si dojde utrieť boty od milenky. Nech sa postaví k tomu akp chlap, nie zbabelec.

rorino
22. nov 2024

Nikdy nie je dobré byť obeťaka by som u prdele,či budem vyzerať tak,či onak,z rečí ľudí sa nenájdeš,.Sadnite si,a "zatlac" na neho,ako vylepšiť váš vzťah a možno sa "prekecne",že nemá záujem udržiavať ho,či vylepšovať.A to myslím by ti mohlo stačiť.

ada_alica
22. nov 2024

Skús môj spôsob,bude ťa stat veľa nervov, ja som išla na to opačne buď najlepšou verziou samej seba, buď milá, usmiata ako najlepšia manželka......nekonfrontuj, nedokazuj ak si bude myslieť,že je všetko v poriadku urobí niekde chybu alebo to sám nevydrží..... hlavne si premysli,že ak sa nevera potvrdí ako zareagujes.....to je momentálne najdôležitejšie....

minenkak
22. nov 2024

Už teraz ste obaja prehrali,načo byť za víťaza a čo robiť,chceš ostať,ostan,chceš odísť, odíď

moonlight1210
22. nov 2024

Vyjst ako vitaz… radsej byt za obet, len aby si bola ta druhymi polutovana… chudatko…

Poviem ti na rovinu - o 5 rokov po rozchode/rozvode cela tato tvoja “slava/obeta” bude bezpredmetna.

Vies koho bude zaujimat, ze ty si bola ta povedena? Presne nula ludi.
Lebo vas koniec uz bude proste stav. Bude to tak. List obrateny, nova kapitola davno zacata.
Dokonca uz budu brat jeho novu partnerku za fakt a bude pre nich ta oficialna, so vsetkym, co k tomu patri. Spolocenskym postavenim, atd.

Takze - lipnut na tom nebudes moct navzdy (ze to on, on, on), to budes za trapnu.
Tak preco tomu chces teraz podriadit svoj zivot? Kolko mesiacov, rokov si pripravena este pockat a zatinat zuby? Nerobit sceny? Cakat na jeho chybu, ktora ti da dokaz?
Co ak ten dokaz bude az to, ze ho stretnes vo dverach s taskou v ruke, ze ide od teba? Ze sa nemieni hanbit za svoju lasku a je tak dolezita, ze pre nu podstupi vsetko?
Co urobis? Povies si - no konecne je to vonku? Vyskocis radostou, ze konecne sa mozes oficialne postazovat? Vyplakat? Nadavat na neho?

Ano, si nahnevana a stve ta, ze vlastne otvorene nemozes teraz nic povedat. To chapem. Kazdeho by slo roztrhnut. Chcel by sa satisfakciu.

Druha vec je - chces tomu podriadit svoj zivot a cakat? Len aby si nebola za zlu?

Ked uz chces, tak vsade naznacuj, ako je to medzi vami zle a ze robis, co mzes, aby si to zachranila.
A potom jedneho dna bude jasne, preco si to zabalila. Ved vsetci budu mat povedomie, ze sa vam to i tak rozsypalo.
S trochou stastia sa dovtedy dokaz objavi. A ked nie, nevadi, hlavna vec, ze tomu neobetujes vela casu zo zivota, ktory si si uz mohla zariadovat s niekym inym.

moonlight1210
22. nov 2024

Nehovoriac, ze nech urobis, co urobis, das ludom aj sto dokazov, vzdy sa najdu taki, co povedia, ze si za to mozes ty.

Vazne, cas vyhodeny von oknom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kavasmliekom
22. nov 2024

Tak by som si ho posadila k stolu, poprosila, nech mi dá mobil, nech si pozriem, čo tam skrýva, lebo máš pocit, že niekoho má. Ak bude nervózny, nedá, vyhovárať sa, obviňovať ťa za hysterickú, v ten deň by odišiel. Ale už by som sa k nemu nevracala aj keby mi sľuboval, že nikoho nemá, že sa zmení. Lebo by za ten čas, čo by bol mimo teba, tak by všetky dôkazy stihol vymazať a z teba by urobil somara.

zuzanka.zuzu
22. nov 2024

@kavasmliekom nedala by som telefón a z domu by som neodišla 🙈

baby, čo sú toto za šialené nápady? vy ste si zobrali rovnocenných dospelých partnerov, nie svoje deti ktorým môžete rozkazovať a podmieňovať zotrvanie vo vlastnom byte ukazanim telefónu lebo tebe sa niečo zdá 🤦 na rozvod/rozchod dôkazy nepotrebujete žiadne, proste to urobíte. koho majú tie dôkazy presvedčiť? vás či niekoho iného či koho vlastne? to je zbytočné 🙈

kavasmliekom
22. nov 2024

@zuzanka.zuzu v tom más pravdu. Ze nepotrebujeme dôkazy, ale ona dôkaz hľadá.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
22. nov 2024

mentálne si ešte neprišla do bodu, aby si to riešila rozumom.
víťaz, obeť, štetka...🙈
preboha veď si uprac život bez toho, aby si ňúrala ako pes.
nie si šťastná, muž riešiť nechce, tak rieš ty.
čo si myslíš, že keď nájdeš " dôkaz" tak mu ho vycapíš na čelo, že pozrite to óón.
Sústreď sa na nový začiatok.

minenkak
22. nov 2024

Ty potrebuješ aby sa ti muž sprotivil,ako prečo, chceš s ním ostať tak ostan a je jedno či má ešte niekoho a ak chceš odísť tak choď a je jedno, že má niekoho.Co to je toto za povinnosť nenávidieť sa pri rozchode