Uz dlhšie rozmýšľam nad ďalším dieťaťom. Muz už nechce,nie skrz financie,lebo zarába dobre a aktuálne sa mu ozaj darí a postúpil v práci, je tam cele dni.. on nechce skrz ten stres a skrz psychickú záťaž, ze v case voľna mu stačia nase dve deti. Pritom ale toho casu snami trávi ozaj málo,robi aj víkendy, takže co s týka tejto menovanej záťaže,tu mam skôr hlavné slovo ja, lebo ja som s deťmi stále a su dni kedy je to ťažké ale väčšinou to zvládam.mame dobrý vzťah spolu,nic nam nechýba, iba mne to dieťa jedno este asi... Naše deti su podla mňa dobre, samozrejme občas nejaký ten vzdor,ale ozaj môžem povedať ze zažila som stokrát horšie, .. táto tarcha je na mne.. ja vidím ze aj by chcel ale jednoducho sa toho uz boji.. bavíme sa o tom často.no proste ma z toho uz blok, ze už stačí.
Akoby som ho mohla na to presvedčiť? Dokým som na RD, este by som trúfla na jedno a potom uz by som sla do práce.. tento rok mam 30 a citim sa ešte dost fit.. nechcem stým čakať.
Ahoj, ja trochu z iného súdka. Ja si myslím, že treba mať tolko deti, aby sa o ne žena vedela postarat sama, bez muza. Lebo muz tu nemusi byt navzdy. Moze dostat krizu stredneho veku, odist od rodiny. A tie deti ostanu len na zene.. a financne zabezpecit tri deti...
@melanta nejde o to ze dobre zarába,to som písala na margo toho ze často sa ti rieši finančná stránka,ked ide o ďalších potomkov.. tak som stručne napísala ze financne je to ok teraz. Ale hej, zase niw zeby sme sa o tom bavili stále, skôr muž to casto spomína v rámci srandy,take pripomienky, napríklad ked niečo predám po deťoch tak ze a tp tretie bude mať co? ... a potom to zahra do outu ze uz nechce... takže v podstate ma stým dosť nici..lebo mi dava nadej a potom to zhasi...
@melanta veru muž môže zomrieť, nájsť si inú ženu, možno pri toľkých deťoch sa rozhodne pre bezdetnú a kľudný život 😀 Ďalšie dieťa, nie je len rozhodnutie ženy, ale oboch ako páru. Ak chce žena ďalšie dieťa, ale muž nechce, tak nech dá dieťa ďalšiemu, ktorý chce 😀
Nepresviedcat a nevyvijat tlak, nie je stroj. Vdaka nemu sa mate dobre. Co takto pockat cca 3-4roky, aj cosi odrobit, nielen odrodit, deti podrastu, budu rozumnejsie a menej stresu okolo nich (snad). Tretie dieta som mala v 35tke, a starsi super pomozu a mne zas pomohlo ze okolo nich uz netrebalo tolko skakat.
Nastup do prace, zacni zit mimo plienok a detskeho ihriska a ten pocit uz tak silny nebude. Pretoze realita dve-tri deti je diametralne odlisna - ja to vidim u nas velmi dobre - kolko kruzkov, rodicovskych, kolko pisomiek musim mat v hlave, kolko kamaratov a mamiciek poznat, co vsetko nezabudnut a to popri full time praci... to nie je len male mile babatko a skolka...
Manzel vie, ze ti nema ako pomoct a predpokladam, ze sa na to dost casto stazujes, ze si na to sama a ze je to narocne. Logicky mu vychadza, ze ziadna dalsia "zataz" na dalsie 2-3 roky doma nie je vhodna. Chlapi v tomto rozmyslaju prudko racionalne, co je niekedy aj dobre. Nas zeny to srdce taha do casto nelogickych rozhodnuti.
Si este mladucka, na to, aby muz zmenil nazor mate cas. TY mu musis ukazat, ze to funguje aj v beznej rezii, ze to stihas - stihate, zvladas - zvladate a je tam priestor aj pre vas cas ako par...
No ale to, že muz nemá problém s financiami neznamená, že nechce aj viac cestovať alebo míňať na seba a nie len na deti, prípadne výživné na nich platiť. Naozaj by mala mať žena toľko detí, o koľko je schopná sa postarať sama. Aj vrátane peňazí, aj času, aj logistiky. Dajme tomu, že mužovi sa niečo stane a zostaneš sama, nie navždy ale na pár rokov...
Máte pravdu, ale ja sa naozaj nesťažujem doma.. akože su dni Kedy padam ale kto take nemá? Pracu mam istú po RD, premýšľam zeby som sla do nej aj skôr ešte počas RD ,zeby som ozaj mozno zmenila potom názor a ďalšie nechcela... neviem.ale ja odkedy mam dieťa,tuzila som mat 3 a muz to vie. Deti dávame aj starým rodičom a trávime cas aj spolu v kľude ( teraz uz nie , keďže je stále v práci) ale predtým to slo... Stve ma to, že stale mam v hlave to ďalšie... Pritom si uvedomujem, aké šťastie mame ze mame dve zdravé deti a co viac si priať
Chod do prace na full time. Verim, ze sa ti paci doma s detmi a muz nech ma na svojich pleciach plnu zodpovednost za platenie uctov, ale skus si to s nim vymenit. On by mozno aj rad robil menej, ale ma doma zenu a dve deti, ktore potrebuju strechu nad hlavou, jest atd. Ty evidentne netusis, ake to je…
@sissy27 hlúposť.. ano je nam fajn a muz sa tiež nesťažuje, jeho práca totiž baví. Nemam rada toto odsudzovanie.. preco by mala byť každá matka co chce viacpocetnu rodinu vychcana?
Ako ho presvedčiť??? No keď sa o tom bavíte a stále je názoru že nie, tak asi nijako..Máte dve malé deti. Zatiaľ to nechaj tak a časom uvidíte. Čo tak vrátiť sa do práce, skúsiť si pracovať popri 2deťoch a uvidíš ako budeš stíhať deti, škôlku, choroby, domácnosť atď.. Lebo podľa mňa ešte len potom začína pre ženu frmol. Zlatá materská 😉 Takisto to, že sa teraz máte dobre, neznamená že sa nič nemôže zmeniť. Si si istá, že by ste žili v pohode aj pri nepredvídaných situáciách? Keby si bola nutná starať sa finančne iste obdbie ty dala by si to?? To nehovorím o situácii, že vám krachne vzťah a zostaneš s 3detmi sama.. Lebo ja som v tomto možno "zlá", ale v dnešnej dobe sú aj 2 deti luxus, nieto 3. Vzťahy ktoré fungujú 10-15rokov sa rozpadajú, rozvádzajú a ženy zrazu s hlavou v smútku riešia čo a ako ďalej...Ty hlavne nemáš vek, kedy by bolo treba rozmýšľať štýlom "teraz alebo nikdy ". Takže ja osobne by som nechala trochu vydýchnuť od plienok seba aj muža a tretie zvážila po čase.
súhlasim so sissy. Muž ma zodpovednost za 4 krky.. z jedneho platu.. je to obrovska zodpovednost.. ktovie kolko to takto este bude zvladat tahat.. predstav si, ze deti pojdu do skolky, ale budu viac doma ako v skolke skrz tie detske choroby.. tak ty budes viac doma na ocrkach.. a to neni sranda. a este dalsie dieta mat.. treba mysliet dopredu
Nikto nehovori, ze to muz nerobi rad ;) Len, ze je to narocne pracovat pod takym tlakom a stale sa snazit byt "dobry a uspesny", lebo vie, ze to nikto iny za neho neurobi... Energie a potraviny sli strasne hore, vlastne vsetko slo strasne hore, co bol plat pred dvoma rokmi a co je dnes je dobre -20% dole... My zarabame obaja dobre a pracujeme obaja a aj tak to intenzivne vnimame... co potom ked pracuje len jeden... staci jedna autonehoda, choroba...
Mame styri deti, pocity chapem, absolutne su legitimne... ale treba aj mat backup zadne dvierka... ja mam odpracovanych napriek detom vela vela rokov... vzdy som bola doma len 1,5 roka... vzdy viem, ze financne to viem utiahnut z mojho platu aj sama, celu rodinu, vsetky deti, proste islo by to...
Toto všetko si uvedomujem ,niesom trúba... Môže sa stať čokoľvek,ale keby tak každý rozmýšľa nad budúcnosťou tak by nemali dieťa nikto.... Ja viem že stým nic neurobím ak muz nechce... Mam v hlave ze pojdem do práce a potom za 3r by som to skúsila zas navrhnúť..len ten veľky rozdiel vekový medzí deťmi mi je ľúto.
takato tema tu uz neraz bola a ja som sa aj predtym opytala, tak sa pytam aj teba, preco prave tri? ty si z troch deti? cisto zo zaujmu 🙂
ja nehovorím, že si vychcaná, ja hovorím, že nemáš poňatia čo to znamená mať komplet finančnú zodpovednosť za 4 ľudí. Vieš si predstaviť, že od zajtra je toto všetko na tebe? Že ty budeš musieť zaplatiť všetky účty a naplniť chladničku?
Máš 30, to nie je koniec sveta, rodiť môžeš aj o 10 rokov. A veľký vekový rozdiel medzi deťmi? Nebuď smiešna, keby takto rozmýšľal každý, tak je svet plný jedináčikov. Nikde nie je napísané, že deti s malým vekovým rozdielom si budú celý život bližšie alebo že veľký vekový rozdiel znamená problémy. Ja zas poznám ľudí, čo si to "oneskorené" tretie dieťa úplne inak užívajú - pretože staršie už sú samostatnejšie a je ľahšie utierať jednu pokakanú prdelku ako tri, pretože už sú splatené úvery, pretože už sa tak nenaháňajú ako pri troch krpcoch... všetko má svoje za aj proti.
a presne nieco podobne sa v nasej rodine stalo, matka zomrela na rakovinu a muz ostal sam s 3 detmi a to zdravie u muza tiez uz nie je dobre, deti su stale u starej mamy, ked sa jej nieco stane tak neviem. Nastastie tie deti su uz vacsie. Za mna 2 deti v dnesnej dobe akurad, aj svokra je toho nazoru - kedze sama ich odchovala, prvy ju nechal, druhy pil...
a este sa moze stat ze prelezis na rizikovom 6 mesiacov v nemocnici, kto sa ti postara o 2 dalsie? Mozes tymto svojho muza aj dost odrovnat
tak je to jasne, ty to mas v sebe ako vzor, to mas ako imprint a to sa neda lahko potlacit, zvlast ako mas dobre spomienky - mam take kamosky, susedy a vidim to ako cez kopirak. Niektore sli proti voli muza a maju to tretie dieta.
tu nejde o vychcanosť ale jeden deň práca je, o mesiac nemusí byť. A muži nesú ťažko, keď majú fin. problémy a nevedia sa postarať o rodinu. ďalšie dieťa navyše - ďalší čas, peniaze. A toto všetko je na mužových pleciach momentálne. Tu nejde o to, či ho práca baví alebo nie. Teraz si doma. Menežuješ si ,,iba,, domácnosť. Choď do práce, deti do škôlky a potom uvidíš ako budeš padať na ,,hubu,,. Neskôr škola, krúžky. Už pri dvoch deťoch to bude časovo a aj finančne náročnejšie. Muž už teraz je s vami málo, a čo potom pri ďalšom dieťati. A bude mať potom na pamäti, že treba sa starať o 5 ľudí. Myslíš, že je to sranda?
Môj muž sa tiež zdrahal kým boli dievcata malé...
Teraz mam 33r ...dcéry majú 14 a 12 r ...a my sa tešíme zo 7 tyzdnoveho chlapceka . ❤️Vytúženého,vymodleneho z oboch strán 🥰
@kvetinka75 podla mna ona nechce ist do tej prace preo chce tretie ...
čítam len úvodný príspevok. reakcia: tvoj muž chce v prvom rade uľahčiť život zrejme tebe, keďže uvádzaš, že on je stále v práci a aj tak si na všetko sama... ako som letmo zahliadla hneď v úvodnej diskusii, výborný názor je ten, že máš mať toľko detí, na koľko by si si trúfla aj bez muža a jeho peňazí v budúcnosti (či už by šlo nedajbože o smrť muža alebo rozvod). máte dve deti, ak sú zdravé a už z najhoršieho vypiplané, celkom mužovi rozumiem. byť na jeho mieste, tiež o treťom neuvažujem.
Som zvedava ci sa tu nájde aj žena, ktorá ma 3deti a rozumie mi...
@katulienkax toto som čakala ze niekto napíše. 👎
@katulienkax a po tretom čo? štvrté? raz bude musieť ísť. A aby sa nestalo, že sa zahľadí do inej, alebo choroba, nehoda. Čo bude potom ona robiť s 3-mi deťmi?
@zuzi0911 mladučká si mala prvé deti 🙂 pekné 🙂
autorka - myslím, že ti veľmi dobre rozumieme. lenže v dnešnej dobe veľa z nás sa rozhoduje rozumom. Treba myslieť aj na zadné vrátka, čo keď sa niečo mužovi stane. Si schopná postarať sa o 3 deti sama? Túto otázku si polož. Ja by som tiež mala rada aj 4 deti. Ale ak by sa niečo stalo mužovi, čo potom spravím? Pôjdem s nimi pod mosť?
@kvetinka75 to je len jej domnienka... Ja sa do práce teším,len jednoducho mam v sebe tu blbu túžbu..ako krásne by sa mi zilo nebyť tej myšlienky v podvedomí.do práce pojdem,ako som pisala, viem co ma čaká v budúcnosti. Je fakt tak zle túžiť po dieťati? Pisete niektoré akoby som mužovi držala denne pištoľ pri hlave a nutila ho ..
autorka - nie nie je to zlé. Myslím, že každá z nás túži po deťoch a určite viacerých, než máme ale platí to, čo som napísala v komentári vyššie. Ak by som zostala sama, túžba mi tie deti neuživí
@kvetinka75 to by som riešila vtedy, takú situáciu si nechce nikto predstaviť a pripravovať sa na ňu... Na ulici by sme ale neskončili
Možno je problém práve v tom, že sa o tom bavíte často. Máš 30 tento rok, čiže kľudne môže byť ďalšie dieťa aj za pár rokov. Ale určite ho nepresvedčí to, že o tom budete hovoriť často. To má skôr opačný efekt. Čiže ja by som to stopla a vrátila sa k tejto téme neskôr. A navyše, má veľa práce, už teraz vás málo vidí. Príde mi logické, že nechce mať ďalšie dieťa, ktoré bude vidieť málo. Navyše, je skvelé, že sa mužovi darí. Otázka je, bude sa dariť aj tebe, ak by si ostala sama s 3 deťmi. Mňa toto totiž fascinuje, ako ženy chcú viac detí, lebo veď muž dobre zarába. Ale muž nemusí byť doživotná kasička.