Chcem na tom pracovať, ale neviem ako. Má niekto nejaké overené rady, čo pomáha ?
Priateľ z času na čas ide na kavu s kolegyňou. Poznajú sa 3 roky, a vraj to nemám riešiť. Sú to situácie keď majú priestor medzi jedným a druhým meetingom, nie dobrovoľne idt sedieť na kávičku večer. Chápem to, ale zažila som v minulosti veľkú bolesť ktorá začala podobne.. bojím sa
@melanta áno zvažujem psychológa. Minimálne z dôvodu že veľmi potrebujem aby si ma niekto vypočul a skúsil ma pochopiť z “nestranného” hľadiska..
Hmm. Ziarlivost je vzdy o cloveku!kt ziarli a nie tom druhom. Nizke sebavedomie.Komplexy. Zazil zradu. Teda ten strach a nedovera. Len s tym pracovat.. Zoziera to aj tak len teba. Neskor moze aj vztah. Za mna je to ako chodit sa do ladovej vody. Tak sa to prekona..ze zijes dalej a ignorujes a nerozmazavas ziarlive myslienky. Budujes svoje sebavedomie a staras sa o seba.
Tiež si myslím, že je veľký rozdiel, či to je trávenie času medzi pracovnými povinnosťami, alebo sa dohodnú na stretku niekedy mimo práce poobede. Ani v tomto prípade by to nemusel byť koniec sveta ak sú naozaj kamaráti dlhší čas a niekedy sa napríklad pripojíš aj ty. Ale ten prvý prípad je úplne že v pohode ☺️ Nevyhľadáva ju mimo práce, poobede ide domov za tebou ❤️ Psychológ môže tiež pomôcť, určite je dobré to vyskúšať. Žiaľ ja som vyskúšala 4 rôznych a nikdy mi to nepomohlo 😞 treba rátať aj s touto verziou. Poviem ti však čo pomohlo mne. Držať sa držať sa držať sa. Uvedomovať si skutočnosť, že to čo sa mi premieta hlavou nie je relevantné. A mám na výber dve možnosti: Nechať tomu voľný priebeh a začať mu vyčítať veci, pokaziť deň jemu aj mne a ísť spať s tým blbým pocitom. Alebo naopak. Ja si v tie dni, kedy na mňa príde neoprávnená žiarlivosť, dám sa pekne dokopy, urobím si mejkap, vlasy, oblečiem si krásne oblečenie a takto čakám partnera s veľkým úsmevom a privítam ho bozkom. Už v tejto chvíli ma 80% žiarlivosti prejde. Spravíme si spoločný program, krásny večer a celkovo to ako sa počas toho správa a ako mi dáva najavo, že sa so mnou takto cíti dobre, ma ubezpečuje v tom, že by ma nechcel stratiť kvôli inej. V tie opačné dni, kedy sa pohadáme kvôli žiarlivostnému výstupu, mám zas pocit, že och, ani by som sa mu nečudovala, keby v takom vzťahu nevydržal a hľadal si pohodu v náručí inej. Takže ja som sa párkrát takto zaprela (na začiatku to bolo ťažké ale prekonala som sa), uvedomila som si, aký to je super pocit byť v pohode a odvtedy to ide nejak prirodzene ☺️
kedze je to kavicka v pracovnom case, tak by som to ako vobec neriesila. ine by to bolo , ak by spolu takto niekam chodievali po veceroch, no tymto si podla mna zbytocne ublizujes a vies prilisna ziarlivost moze pokazit aj zdravy a fungujuci vztah
@chodec15 toto je uz roky moj oblubeny vtip. vzdy poviem muzovi ked jeme vyvar ze ho je urcite len kvoli tej mrkve 😀 (ano chape ze to myslim ako vtip)
@sara288 ďakujem za úprimnú a peknú odpoved. Budem ju mat na mysli 🙏🏻
inak toto presne ako @sara288 napisala je perfektne.
bud kralovnou ktoru za ziadnu cenu nechce stratit, nie harpiou pred ktorou musi utekat. (nadnesene ale pre efekt, nehovorim ze si harpia alebo nieco take)
bud proste femme fatal ktoru chlap chce a potrebuje.
a k tomu psychologovi. za skusku to stoji. ale nejde o to sa vyrozpravat. potrebovala by si takeho co ta vylozene nauci techniky ako s tymto ty sama budes pracovat. nie kazdy psychlog to aj robi.
Toto nie je dovod na ziarlenie.
@pralinka25 áno,bola by som vďačná z cokolvek. Zaťažuje ma to jednak lebo všetky vieme aká žiarlivosť je a druhak, pretože sa vždy nahnevá na mňa keď mu poviem, že tieto pravidelné stretnutia, každý týždeň sú pre mňa už trocha cez. Ono by mi to sz tsk nevadilo keby tam bol aspoň raz za čas kolega, alebo niekto iný. Ale oni stále len dvaja .. a zároveň viem, aký dotknutý by bol keby to bolo naopak, už by som počúvala že z toho bude rozchod lebo on o toto nestoji..
@pralinka25 skrátka neviem ako takou ženou byť, nedokážem sa usmievať skrz bolesť a toto ma neuveriteľne bolí a pripomína mi to to, čo som zažila .. úplne rovnaké / len ex chodili von s partiou - nie len s dotyčnou / a klamali mi s úsmevom do oči, cítila som sa ako odpad, a taktiež príšerne bolelo, že budujem niečo 3 roky a takto podkopnú nohy. Bojím sa toho pocitu, toho sklamania, zrady, zbytočnosti a tiez toho že prídem o milovanú osobu..
@sara288 ❤️☯️
Tak káva s kolegyňou medzi dvoma meetingami je ozaj niečo, čo nemáš riešiť. Ja by som povedala, že smer psychológ. Aby si sa naučila mať sebavedomie a zároveň spracovala v sebe traumu. Ak ťa bude chcieť podviesť, nepotrebuje k tomu chodiť s niekým na kávu. A že ťa podviedol jeden chlap neznamená, že to urobí aj tento. Ale tento skôr či neskôr zrejme odíde, ak žiarliť budeš a budeš riešiť to, že v práci pije kávu s kolegyňou.