Ako oživiť vzťah?

1. jan 2023

Poradte ako postupovat co robit a co nerobit v dlhorocnom vztahu,ktory prechadza krizou. V tom vztahu sa snazia obe strany,pretoze to nechcu ukoncit.co robit a comu sa vyvarovat. Ako si k sebe byt opat blizko?okrem komunikacie,ktora nestagnuje
Skor ma zaujima co je podla vas tmelom.ako vzniest iskru,ozivit to,rozduchat tu iskru.vo vztahu su deti,mladsi skolsky vek aj velke stredoskolak

lucyluska
1. jan 2023

Mne by stačilo pomyslieť, že toho človeka už nikdy nemusím vidieť, objať, pobozkať.
Stagnacia je podľa mňa, o neuvedomeni si toho, že človek vedľa mňa, nieje samozrejmosť.
Koľko ľudí nemá šťastie na lásku v dnešnej dobe ...
Preto s vďakou pristupovať k osobe ktorá je c mojom živote a čo všetko premna uz urobila, a že ja som tu tiež od toho, aby som Ho urobila šťastným.

marca12
1. jan 2023

Pomoze cas straveny spolu mimo domu. Ozivit spomienky na zaciatky. A treba mat nejake spolocne zazitky,lebo zazitky a spomienky tvoria to vsetko okolo toho. Ale pomoze aj vikend sam s partiou,kamoskou mimo domu. Na kazdeho plati nieco ine. Ja osobne,ked mam akukolvek ponorku doma,staci mi vikend mimo domu s kamaratkami a tak sa tesim domov na toho svojho.

btus
2. jan 2023

zvýšiť intenzitu sexu, viac sa o seba starať začať pekne sa obliekať aj doma, žiadne tepláky (teda ak ich nosíš, ) viac sa zaujímať o partnera a neriešiť len deti, urobiť si raz do mesiaca víkend bez detí, Venujte sa rovnakým záujmom.obmedziť počítač, neustále dávať na jao svoju lásku,, sem tam poslať šteklivú správu, sem tam nechať lístocek v penňaženke s odkazom: Ľúbim Ťa, maličkosti, kúpiť občas čokoládku...

jumama
2. jan 2023

Nam velmi pomohol pes 🙂 Nekupovali sme si ho zamerne na zlepsenie vztahu, to nie, ale napokon nas vratil trochu k sebe.

Sme spolu 20 rokov, vzdy sme vela vyletili, vela chodili do prirody. Ked dcera prisla do puberty, uz moc s nami nechcela chodit, zacinali to byt hadky s nou, na kazdej prechadzke, vylete oduta, no na nalade to nikomu nepridalo 🙂 Tak sme postupne prijali, ze uz to nepotrebuje, ze viac chce byt s kamaratmi a trosku zleniveli. Uz sme nemali kazdy vikend nieco spolu. Kazdy si radsej zaliezol do svojho kuta so sluchadlami na usiach, zahladeny do vlastnej obrazovecky ci knihy.... este sme aj introverti vsetci doma.

Muz si nasiel sportovy konicek, pri ktorom travi vela casu s partiou. Prestavali sme stale viac cokolvek spolocne robit spolu. Lebo casto si planoval vylety s partiou. Mne velmi chybal spolocny cas. Pripadala som si, ze musim vzdy otravovat, aby sme aj my niekam spolu sli.

Zaobstarali sme si psa hlavne kvoli dcere, velmi vzdy chcela psika. Prisla pandemia, dcera ako jedinak zavreta stale doma, dve naj kamosky sa jej odstahovali, takze sme sa dali napokon zlomit. Cisto ako liecba osamotenia, havko je loptos, tulkadlo, ale aj vela vytiahne von. Cez pandemiu sme mohli chodit spolu na vylety, vencit do prirody. Mame blizko luky pri rieke aj les.

Mame podelene vencenie a tu najdlhsiu prechadzku chodime vecer spolu my dvaja s muzom. Ci prsi, snezi, slnko svieti, vencievame ho spolu vecer cca 1,5 -2 hodiny a pritom sa vela rozpravame. Ja som za to tomu psikovi vdacna, trochu nas vratil k sebe.

Co absolutne zabija dnesne vztahy je cas na obrazovkach. To sa clovek strati na dlhe hodiny. A nechce sa odtrhnut od toho, co pozera. Casto si muz zacal pozerat serialy bezo mna a presne tak to bolo, ze sa nechcel od toho odtrhnut. Byvame v byte - v byte muzi nemaju vela prace, ak si nepodelia so zenou aj staranie o domacnost...

To co pomohlo aj mne, necakat na muza stale, ale tiez si najst vlastny konicek a trochu medzi inu partiu ist. Nastastie tu prave u nas take kurzy otvorili ako som chcela. To sa potom hned aj viac tem na rozhovor ziska - muz mi moze o svojich veciach rozpravat a ja jemu o mojich. Hoci aj o ludoch, ktorych postretame a tak.

No a potom este spolocenske hry - my sme sa kedysi s kamaratmi vela stretali a hravali doskove hry. Takze v case praznin a dovoleniek sa vzdy hravame hry, posledne uz len my dvaja, lebo pubiska povedala, ze je to nuda 🙂 Zase je to taka spolocna cinnost - muz je velmi sutazivy a hraval aj PC hry, tak toto zas je cesta ako ho dostat od obrazovky a uzije si to, lebo sa hra rad. Su rodiny, kde toto je perfektny program na kazdy vecer.

Ja si casto uvedomujem, ze uz sa fyzicky rovnat krasnym a zaujimavym babam nemozem. Mladost ma svoje caro. Niekto si povie, ze laska existuje na cely zivot, ale je to trosku sebaklam. Muzi funguju tak, ze si radi obzeraju pekne zeny, zaujimave zeny. Proste je to take volanie v nich, neodolaju. Kym je to len pohlad, ok 🙂 No aby vztah dlhodobo fungoval a muz sa nezapozeral inam, musi si zacat vazit vsetko to prezite spolocne a vybrat si, ci to chce zveladovat, alebo o to prist. Na tu temu je vtipna knizocka Utrpenie Mikulasa Horna. Ako muz od svojej manzelky k mladej utiekol... Odporucam aj zene aj muzovi precitat a mozno sa o tom spolocne porozpravat, povtipkovat.

autor
2. jan 2023

@jumama dakujem za otvorenost

Je to pravda.suhlasim.odkedy sme zacali hrat hry trochu badat zlepsenie.presne ako bolo uvedene starsie dieta v puberte pomaly vyletiava z hniezda.vztah sa celkovo meni.muz naozaj vela cita,ja vypinam skor pri hudbe alebo serialoch z netflixu ak je vobec cas popri povinnostiach doma a okolo mladsieho dietata.konkurovat dvadsiatkam uz zdaleka nemozem a ani nechcem.uz som v podstate zrela zena,este stale v najlepsich rokoch ale vidim,ze nastava stagnacia.nepripisujem to za vinu polovicke,obaja musime a aj chceme vztah nastartovat.aby to bolo viac ako len o zvyku a komfortne byt spolu

Myslim,ze ako spomenuli damy vyssie,my spolu nikam nechodime.praca,kruzky,povinnosti,ucenie.vylety,prechadzky to ano ale nikdy nie sami.vecera alebo drink vo dvojici sami nehrozi.je pravda,ze nechceme zatazovat rodicov,ktori pomahali a stale aj pomozu s detmi ked treba cez pracovny tyzden ale to je ine akokeby sme im ich dali na vikend a ze ideme na wellnes alebo na pobyt sami dvaja.pritom to je asi gro co by pomohlo,pretoze fungujeme ako rodicia,taxikari,od nakupov po doktorov a nakoniec a minimalne ako partneri.chcem byt vnimana viac ako zena,opat ako ked spolu dvaja zacinaju a je tam ta iskra.okej jasne,ze take to uz byt nemoze.beriem to.ale trosku viac vzrusenia,napatia.nie iba,ze vyberas deti,potom sa nauc s malym,potom sprav veceru,pridem neskor.potom neskor pridem a kym deti idu spat zaspime skor niekedy alebo jeden minimalne.cloveka prechadza aj chut potom na rychly sex kde ma pocit,ze musi aby mu ten druhy nezdrhol lebo mozne je predsa vsetko
Tie uvedene tituly si oba precitam
Dakujem za tip

jujala
2. jan 2023

mam kolegynu, kt. v krize zaviedla, ze 1den v tyzdni odlozia deti babkovcom a idu len sami dvaja na veceru....pokecaju a prosto vecer pre nich. deti si zvykli, bbkovci i manzelovi sa to rata. ale chodia ozaj....teda ziadne vyhovorky

foterlotor
6. jan 2023

@jumama Pes? to si robis srandu? to mate potom trosku v hlave neporiadok. Cize sa spolu starate o psa = menej casu na seba. To je bizar 😃