Ako odmietnuť muža?

27. apr 2022

Od puberty mam problem s odmietnutím chalanov. Vždy som prijala pozvanie na rande aj keď som nechcela ist/ nepáčili sa mi. Neviem ich proste odmietnuť a radšej (aj keď mi to nie je príjemne) sa pretvarujem ako ich mam odmietnuť. Ale teraz mam celkom stres. V práci sme mali školenie. Skolitel je veľmi pekny muz, ale asi o 15 rokov starší. Vsimla som si, že často po mne pokukoval, vždy keď povedal nieco vtipne, pozrel sa na mna či sa smejem, usmieval sa na mna veľmi často, dokonca sa ma aj pred všetkými spytal ako sa volám a potom ma dával za príklad keď vysvetľoval veci. Proste cítila som že so mnou udržiava očný kontakt skoro stale, a nadobudla som pocit že som mu asi sympatická. Zacal ma potom aj v noci sledovat na sociálnych sieťach a polajkoval mi fotky. Teraz asi o tyzden sa mame pracovne stretnúť a dosť sa hanbim, lebo si myslim že mi mozno bude prejavovať náklonnosť. Ako ho slušne odmietnuť? Síce je mi sympaticky ale neviem si s nim nic predstavit

54tinka54
27. apr 2022

Veď sa vyhovor že niekoho máš

lunademonica
27. apr 2022

Iba sa usmievaj a hovor nie, nemozem dookola alebo rovno povedz ze mas frajera alebo si lesbicka :D a mas pokoj

dzulli1980
27. apr 2022

Vieš čo? Ja keď som bola mladá a pekná, zvykla som takýmto neodbytným "don chuanom" povedať, že mám AIDS ... ten síce nemám, ale dali mi pokoj.

miadi
27. apr 2022

Uplne jednoducho staci povedat nie . Ale Hlavne prestan nanho tolko čumiet a chichotat sa na jeho reciach lebo tvoje signaly neverbalne si kazdy vysvetli ako zaujem.

ivana.natasha
27. apr 2022

Ja by som povedala pravdu, že je ti sympatický, ale tam to končí. A ako píše @miadi aj tvoja neverbálna reč tela by to mala vyžarovať, že nemáš o nič záujem. Ak budeš klamať a vymýšľať si, myslím, že tam ťa môže reč tela ešte viac zradiť,prípadne automaticky skončíš pri tom, že pôjdeš aj keď nechceš.

whatever1
27. apr 2022

Ja som vzdy pri nechcenej pozornosti hrala radsej blbu. Akože som si to nevsimla. Nepatrala som okato po tom či ešte čumi, aby som nedala žiadnu nádej. Ak ta niekam pozve, povedz "dakujem za pozvanie ale niekoho mam". To že sa bude cítiť trápne je len jeho problém, tak to je a tak to aj ber.

liljana
28. apr 2022

Nikto ta nemoze prinutit povedat ano. Povedz, ze si to musis rozmysliet, odpovies neskor a neozvi sa. Ked budu naliehat, nechces s nimi nic mat, nechces povedat ani priame nie, tak sa vyhovor, ze nemas cas. Na niekolky krat to musi pochopit aj taky, co mu to pomaly zapaluje.

tatianna56
28. apr 2022

tak pokial by sa mi niekto nepacil, jednoducho by som povedala ze ako prepac ale nie. bodka. na co sa pretvarovat, ved to skodis len sama sebe.

h2
28. apr 2022

Tak ja si myslím, že máš najvyšší čas naučiť sa odmietať mužov, s ktorými nechceš ísť a hovoriť nie.

karolinakr
28. apr 2022

Načo sa usmievaš a pozeraš na niekoho, koho nechceš?..Ked si si všimla očny kontakt mala si ho ignorovať..Dala si mu falošnu nadej.Ale je možne, že sa bojiš predčasne a nikam ta nepozve.Možno je ženaty a flirtuje, ale tym to hasne.Keby si ho niekam pozvala, mohol by ťa aj odmietnuť..Nie každy chlap je hrr do postele..

karolinakr
28. apr 2022
autor
28. apr 2022

@karolinakr tak keď povie nieco vtipne, jasne že sa usmejem, inak by to bolo asi trapne, nie? Ano je mozne že to nic neznamená, mozno je len typ človeka ktorý “si užíva” pozornosť. Ženatý nie je, ani nema priateľku

karolinakr
28. apr 2022

Ale to s tou Mirandou bola sranda, že? No čo ti poradim.Ked ta niekam pozve, len sa nahlúplo usmievaj a zmeň tému..

autor
28. apr 2022

@karolinakr Ano, kiežby som mala odvahu byt taka :D

h2
28. apr 2022

Trošku ma zarážajú odpovede, ze "nemala si sa pozerať a usmievať...". Baby, ale veď to bol školiteľ, prednášal im a vtipkoval. Mne keď niekto prednáša, tak ho sledujem. A keď je vtipný, tak sa aj zasmejem. Čo mala pozerať do stola a hrýzť sa do jazyka, aby sa nesmiala na vtipoch, len aby si, nedajbože, nemyslel, že sa jej páči?

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. apr 2022

@h2 presne tak, už som si myslela že som jediná s týmto názorom

acrobaleno
28. apr 2022

Ja mám také skúsenosti, že čím "zdvorilejšie niekoho odmietneš" tým s tým má väčší problém. Takže po 30tke som si povedala, že budem hovoriť nie - na rovinu. Žiadne zbytočné vyhováračky a podobne. Nie som nikomu povinná vysvetľovať svoje rozhodnutia. To, že sa na niekoho usmievaš, ešte neznamená, že máš ísť s ním na rande.

maryskas
28. apr 2022

Keď obaja nikoho nemáte, tak kávu môžete dať, či? A tam pri konverzácii normálne povedať niečo v štýle "momentálne nikoho nehľadám a tak mi to vyhovuje alebo chcem sa venovať teraz sebe atď.." Normálny človek toto pochopí a neurazí sa. Prípadne môžete byť len kamaráti.

h2
28. apr 2022

@acrobaleno Presne tak. Alebo čím viac vysvetľovania okolo toho, tým je to trápnejšie. Pre obe strany. Takže ideálna odpoveď: "Ďakujem, ale nie."

acrobaleno
28. apr 2022

@maryskas Alebo vôbec neísť s ním na kávu, keď nechce a povedať mu to rovno, že nemám záujem. 🙄

maryskas
28. apr 2022

@acrobaleno alebo neísť, jasné. Hoci som pochopila, že autorke je sympatický, len ho nechce na vzťah 🙂

autor
28. apr 2022

@acrobaleno Ano, ale zase budeme sa stretávať častejšie a nechcem nejako “pokaziť vzťahy” už hneď na začiatku

kiwi3
28. apr 2022

no vyzera to, ze mas v zivote velky problem povedat vo vseobecnosti "nie". neviem, kolko mas rokov, ale cim skor sa to naucis, tym lepsie pre teba. fakt sa nemusis pacit kazdemu. naco? aby si sa potom dostavala do podobnych situacii, ktore ti nie su prijemne? naozaj takto vysielas signaly, ze si "pristupna". jedna vec je normalne pozerat na prednasajuceho a reagovat a druha pokracovat a podporovat to, ked vidis, ze je potencialny zaujem. minule som inak niekde cakala na jedlo a so mnou tam bol jeden starsi pan, taky socialny pripad, co si akoby sam pre seba nieco rozpraval a mlada zena, co sa na neho po kazdej vete usmievala a prikyvovala. cely cas som si hovorila, ze preco to robi...? jedna vec je byt slusny a druha mat nejake hranice a nedostavat sa kvoli tomu niekam, kam nechces

autor
28. apr 2022

@kiwi3 samozrejme, mas pravdu ale konkrétne v mojom prípade nemam pocit, že by som mu nejako naznačovala, že mam záujem alebo teda ako si povedala, že by som pokračovala a podporovala to . Na vtipoch sa smiali aj mužský kolegovia a predsa ak sa na mna pozerá tak neodvrátim zrak hneď niekde inde.

eeffka
28. apr 2022

ake pokazit vztahy, inak ja som bola na vselijakych skoleniach ale zeby som si robila vrasky z toho "ako so MNOU niekto udrziava ocny kontakt" 😅 co mas 14,5? Na kavu mozete ist v prac case a priestore, ak by ma pozyval po praci dakujem za pozvanie nehodi sa to, kedze som zadana. Koniec debaty trvanie 7sec. a na prac vztahoch sa nic nezmeni. ked budes natahovat trapas sa zvacsi, nechapem ako jedna dospela zena nevie reagovat.

autor
28. apr 2022

@eeffka akoze, mozno si namyslam, veď neviem ale naozaj som nadobudla taky pocit, a ešte viac keď ma zacal v noci vyhľadávať na sieťach. A Ano, som mladá, nie zas až tak ako si napisala :D ale nemam moc skúsenosti s chlapmi takze neviem :D

eeffka
28. apr 2022

ake vyhladavanie na sietach? 10sec blok? a je vybavene, neuzraz sa ale take zeny "co nevedia povedat nie" nam dobre meno nerobia. a aka mlada? mam 10r dceru a ta ta posle do dakam len taky fukot, ak sa jej nieco nepozdava.

ifava
28. apr 2022

Nechala by som to tak a uvidela by som ako by to bolo na tom dalsom skoleni. Ak by sa aj tam o nieco pokusal, tak by som mu proste povedala, ze niekoho mam a hotovo, tam by to malo skoncit

retatka
28. apr 2022

A čo ked udržiava očný kontakt?! Vieš kolko ľudí má intenzívnejší očný kontakt a nič za tým nieje?Je to ich charakter,sú tak zvýknutí...hned zbrucha ti môžem začať menovať...kolegyna jedna nenormalne čumí,kamoška aj jedne kolega proste niekto má očný kontakt zvýsený a nehovoriac aj pri Aspergerovi je bud takmer nulový očný kontakt alebo takýto zvýsený až čumenie...netreba za všetkým hladať záujem toho druhého...a socialne siete to môže byť len zvedavosť.