Ako nájsť v manželstve stratenú chuť na sex?

17. máj 2021

Pisem anonymne,lebo nuz,nie je sa cim z mojej strany chvalit.Zacnem tym ze mam dobreho,pritazliveho a robotneho muza.Stara sa o seba,je to pritazlivy chlap,v praci maka,staviame dom,jednoducho naozaj sa stara aby sme sa mali dobre.Doma ked ma cas navari,pomoze s mensimi pracami aj v domacnosti.Hoci sa kde tu pohadame ako normalni manzelia naozaj sa nemam na co stazovat,prave naopak.Moj problem je,ze medzi nami po 15 spolocnych rokoch z mojej strany opadla chut na sex.Moj muz prave naopak.Aj po tych rokoch ho velmi pritahujem a dava mi to po sexualnej stranke neustale najavo.Dotykmi,slovami,neustalou chutou na sex.Ked ma vela sexu ani v domacnosti co sa pomoci tyka prenho nic nie je nemozne takpovediac.No a mna sex prestal bavit.Za prve fakt nepotrebujem sex denne ako on a za druhe proste vzrusenie a vasen davno opadli.Unho nie.On stale argumentuje ze ma doma krasnu zenu,tak si to nebude hadam robit rukou a mala by som byt stastna ze ho stale tak pritahujem.Ale ved dobre,som...lenze som mama na RD,nonstop lietam medzi detmi a domacnostou,som unavena,nemam chut na sex nonstop a on nema v plane znizit frekvencou.Teda mozno by to pre niekoho nebolo pricasto,ale pre mna je kedze uz nemam chut na sex.Tak ak niektora z vas presla takouto fazou v dlhorocnom vztahu prosim poradte ako znovu najst chut na manzela?Ako znovu rozvirit vasen?Sexy oblecenia mam dost,kedykolvek ma posle nieco pekne si kupit,ale mne sa to uz nechce ani obliekat.Rada by som keby to bolo medzi nami ako pred rokmi.

paulinka17
17. máj 2021

Mne raz dala svokra jednu romanticku knihu, kde bolo trochu erotiky a dodnes sa cudujem ale v tom case keď som ju po večeroch čítala tak som mala strasnu chuť na sex :D možno skús nejaké take “erotickejsie” knihy

marcellka32
17. máj 2021

Píšeš: Rada by som keby to bolo medzi nami ako pred rokmi....to bolo nejak inak pred rokmi?

kiki68
17. máj 2021

A v com je vlastne problem? Predpokladam, ze bud si zacala po porode byt hormonmi ina, alebo to bude dlhodobejsia hormonalna zalezistost a kleslo libido. Asi by som isla za gyn, ze co s tym

autor
17. máj 2021

@marcellka32 Mali sme sexu vela.a.casto lebo som mala chut vtedy kedy on.

autor
17. máj 2021

@paulinka17 Zaujimavy tip,to by ma nenapadlo...👍

autor
17. máj 2021

@kiki68 Mne to pride take skor akoby zovsednenie rokmi.Bezne kazdodenne starosti,behacky okolo dietata,starostlivost o domacnost,varenie,furt coai...vsak to vsetky pozname a ked konecne vecer deti zaspia tak chcem mat svaty pokoj a nie sex.Ale ja to uz tak citim takmer stale.Nejake mam utlmene libido ci co...Stale chcem verit ze nie som jedina v manzelstbe co sa jej to stalelo.

marcellka32
17. máj 2021

Berieš antikoncepciu? Tá znižuje libido...a potom vyšetrit štítnu žľazu možno, doplniť aj železo, magnézium

kiki68
17. máj 2021

Rozumiem Ti, ale treba to oddelit, ze ok, tuto je to cele okolo rodiny a domu a potom sa nahodim a skocim muzovi do postele. Eroticka literatura alebo nejaky taky serial pomoze z najhorsieho. A tiez sex na inom mieste ako postel. Trosku to prekopat. Ja som divocak stale teda, je fakt ze sme spolu vyse 5 rokov.

sszuzu8
17. máj 2021

Motivácia je v tebe. Pozri na neho inými očami. Raz sa premoz a vloz do toho úplne všetko. A na druhýkrát to pôjde samo. Pozrite si romantický film precitaj si niečo čo ťa nazhavi alebo si zahrajte hru loveee ci nejako tak sa to píše to sa dá stiahnuť na nete 🙂 prádlo si kupuj sama pre seba obzeraj sa nalad sa na sexy vlnu. Robte veci inak nech to nie je ta istá rutina dookola. Niečo v tebe spi prebud to 😍 mala som 2 a pol roka stavy že na sex ani myšlienka. Nejako to zenstvo vo mne ožilo 🙂 pravda dopomohol mi k tomu aj jeden úžasný muž

autor
17. máj 2021

@kiki68 Nuz,taknsa to snazim aj povacsine robit,lebo hiem ze to treba.Len moj projlem je ze sa mi to nechce robit preto ze to treba ale preto ze by som chcela chciet,mat na to chut,nie splnit si povinnost.

janickacrazy
17. máj 2021

aké veľké deti máte? berieš antiku? kojíš? lebo tieto veci tlmia chuť na sex. Plus treba občas deti odložiť k babke, opatrovateľke a užiť si rande ako za mladi. A vôbec ani nehovor, že sa to nedá. Dá sa, ked sa chce.

hankm
17. máj 2021

Nemozes byt ten pripad, ze splila si si reprodukcnu povinnost a hold, priroda to zariadila tak ze uz sex je mimo teba. Kym neboli deti tak to islo, deti su, sex uz nie je potrebny.

autor
17. máj 2021

@hankm Neviem,keby som vedela bez pochyby kde je pricina,tak to vyriesim aj sama.Proste sa to stalo.Praveze po poslednom porode som bola dlho nazhavena lebo pocas tehotenstva sme nemohli tak som si fakt uzivala ze konecne mozeme a nemusim riesit "oplodnenie"ci tehotenstvo,len si uzivat.Ale myslim ze za to moze aj manzelov tlak prisposobit sa jeho frekvencii.Mne by stacilo aj 2x za tyzden,jemu tak 2x za den a cim castejsie ma tym viac potrebuje a ked furt chce mna to skor uz znechucuje a otravuje.Fakt by som to chvela nejak zmenit.

autor
17. máj 2021

@janickacrazy 9 a 2,5,antiku beriem ale nemyslim ze je to tym.Beriem ju uz x rokov.Detailnejsie vysvetlujem ako vznikol problem v prispevku vyssie.

janickacrazy
17. máj 2021

No aj ja som brala antiku x rokov a nič. Po poslednom pôrode som ju zase začala brať a hups, chuť na sex úplne odišla. Ani ja som tomu nechcela veriť, ale bolo to tak. Antiku som vysadila a je po probléme.

tenerifka
17. máj 2021

15 rokov je vela. Vzrusuje ta tvoj manzel? Alebo ta dokaze vzrusit skor predstava na niekoho ineho? (kamosa, suseda, pekneho mladeho herca ci spevaka)? To, ze ty si pre tvojho manzela stale ziaduca neznamena, ze on musi byt ziaduci pre teba, a ak stale nalieha, musi to byt o hubu. Ja ti len poradim-ak ho lubis-predstav si, ako by si sa citila, keby ta podvadzal, ak ti to je jedno, tak je laska uz v prdeli a ak si este mlada, skus si zariadit zivot bez neho a urobis stastnych niekolko ludi (vratane tvojho manzela a jeho novej lasky), a ak ti to nie je jedno, popracuj na vasom vztahu, dohodni sa s nim na frekvencii (u niektorych parov to zachranilo manzelstvo-kde on chcel stale a ona nie), nastavis sa na to (vecera, vinko, porno....) a mozes mat z toho nakoniec pozitok. Rozdielny sexualny apetit partnerov byva najcastejsou pricinou rozchodov, ale da sa na to nastavit, on znizi zo svojich narokov na frekvenciu a ty naopak pridas

andiee89
17. máj 2021

@paulinka17 toto isté aj mňa napadlo 😁 tiež mi to pomáha a muž ma musí odháňať☺️

autor
17. máj 2021

@paulinka17
@andiee89 Tak poradte nejaku knizocku 😁 som zvedava 😁

autor
17. máj 2021

@tenerifka Urcite viem ze nechcem aby sme isli kvoli tomu od seba.To mi pride pre nas ako nezmysel.Vidim vsak ze asi zatial najlepsie chapes moj stav.Ano je to vela tych 15 rokov.Proste niekedy ten chtic a vasen pominu,a poznam.vela parov co to tak maju,vela vela len sa tym.nikto nechvali,ale zase je pravda ze moj muz je velni sikovny v posteli,snazi sa to spestrovat rozne,problem vidim v sebe.Ano,priznam sa jedine preto ze je to anonymne,ze predstava ineho muza je pre mna vzrusujuca.Raz jeden znamy povedal svojej zene v ramci vtipu"Joj,keby si bola aspon trochu cudzia!"-nuz tak nejak to citim.Ale logicky vidim ze moj muz je pritazlivy chlap a nemam chut aby sexoval inde,to sa radsej prisposobim.Ale tuzim sa neprisposobovat ale chciet.Mozno skusim tie sexy knizky ako tu baby pisu 😁

karolinakr
18. máj 2021

Ja by som sla na to opacne.Uplne znizit frekvenciu a potom sa budes tesit a to chciet.Lebo problem v tebe nevidim, 2x tyzdenne je v poriadku.Ked je clovek velmi zamilovany a vznaša sa v oblakoch chcel by aj castejsie.
2x denne mi uz pripada zavislost a za tym si stojim.Bolo tu viac takych prispevkov a vacsinou sa na zenu tlaci aby sa podvolila ake to je ako so zmrzlinou.Tiez ju zboznujem,ale keby ma niekto nutil ju jest 2x denne, tiez sa mi omrzi a ju vyplujem...
Nechapem, preco muz nemoze aj ruku použiť. Toto neni normalne - ty teraz budes brat afrodiziaka a robit vaginalne cviky,aby si dostala chut- nakoniec sa ti tak sprotivi, ze skoncis s milencon v posteli.
Ked hovoris, aky je super tak takuto vec nevie pochopit? Tak urob kompromis, nie 2x ale 3x a on nech upusti z kazdeho dna a basta fidli..

azzflo
18. máj 2021

Aspon raz za tyzdne dat deti niekomu strazit a vymysliet si program iba s muzom, nerozmyslat nad ziadnymi starostami a podobne. Pokial teda je vyluceny zdravotny problem (inak to, ze antikoncepciu beries uz roky a doteraz nebol problem neznamena, ze to nie je kvoli tomu), tak to je podla mna kombinacia unava + celkovo taky stereotyp, ked sa vsetko toci okolo deti.
Manzelovi by som vysvetlila ze tym, ze na teba tlaci to iba zhorsuje, ale treba najst nejaky kompromis.

hviera81
18. máj 2021

my sme 8 rokov, a tiez stracam chut. este keby som "musela" kazdy den, tak by sa mi to asi uplne zhnusilo...
ja by som skusila vysvetlit, ano, moze si to niekedy aj rukou, a mne tiez niekedy dobre padne osviezenie v podobe autoerotiky....
ked mu teda chces vyhoviet, tak skuste pripadne nejake hry, ci uz cez pexeso, alebo nieco take, potom instalatera a take (nam sa dlho ujala celkom stripterka a panic 😀 ) zahrat sa na zoznamenie v bare, hocico sa da vymysliet.... a potom este spolocne pozeranie porna (takeho co vyberies ty), su tam aj take, ktore maju pribeh. proste osviezenie.
a ako radili vyssie, tak vymenit postel. na kuchynu, gauc, zadne sedadlo auta....

miriam11
18. máj 2021

Ja mam to iste. Mam hormonálnu nerovnováhu. Doteraz mi nič nepomohlo, ani lekár. Neviem, čo s tým, ale je to zle, horšie a horšie.

sili82
18. máj 2021

Tá rada s erotickými knihami má niečo do seba, mne sa čítaním takýchto kníh tiež zdvihla chuť na sex, keď to po dvoch materských u nás upadalo. Odporúčam knihu Hrdina od Samantha Young a top je trilógia od Jodie Ellen Malpas - Tento muž, Pod týmto mužom a Priznanie tohto muža.

karolinakr
18. máj 2021

Tu je to celkom podrobne rozobrane

https://www.wikihow.com/Increase-Female-Libido

karolinakr
18. máj 2021

@miriam11 vieš anglicky?
Tato
1.) wikihow.com ma rozoberane rózne problemy a
2.) Cosmopolitan.com dost podrobne rieši žensku sexuality alebo
3.) nhs.uk
https://www.nhs.uk/conditions/loss-of-libido/

4.) hethline.com
https://www.healthline.com/health/boost-your-li...

tenerifka
18. máj 2021

po tolkych rokoch manzelstvo prechadza na vyssi level, a hopkat po sebe kazdy jeden deñ moze byt velmi unavujuce a nudne, ale su pary, ktore to praktizuju, lebo im to vyhovuje a je to ok, ale u vas z tvojej strany nie. Tu ide o to, aby manzel pochopil tvoje pocity, ze sex ano, ale to neustale dobiedzanie ti to este viac zneprijemñuje, skratka znizit frekvenciu a dohodnut dni, kedy bude a kedy nebude. Viem, znie to zvlastne, ale ty budes nastavena, ze po tie "volne" dni nebudes trpnut, ze zase bude nieco chciet a ty nie. Takto si on zvykne na nizsiu frekvenciu a mozno fakt 2 dni nie a 1 deñ ano bude kvalitnejsi sex ako kazdy deñ dobiedzat a byt odmietany. Neviem, kolko rokov ma tvoj muz, ale taketo typy budu moct sexovat kludne kazdy deñ aj v 70-tke, preto to zacni riesit uz teraz

karolinakr
18. máj 2021

Ked som mala 19, som skušala 2x denne.Mňa tak štípalo medzi nohami.Ked toto niekto da každy deň, tak klobuk dole.A najlepšie, ked sa chlap nevie urobit a hodinu doráža, vtedy je sex fakt utrpenie

matkahelka
18. máj 2021

kazda antikoncepcia znizuje libido, to ti povie kazdy gynekolog. takze by som urcite skusila vysadit ju, existuju aj ine formy ochrany. a tiez by som sla za gynekologom, aby ti urobil hormonalny profil. ja som mala presne tento problem a suvisel prave s hormonmi. odkedy sa mi to liecbou upravilo, u nas to funguje presne naopak- muzovi staci raz denne, ja by som v pohode aj 3x denne 🙈 staci, ze sa o mna nahodou v kuchyni obtrie, uz som nadrzana, az mi je to obcas trapne 🤣 a tiez sme spolu takmer 15 rokov.