Ako môže prasknúť kondóm??

23. máj 2021

Dobrý večer žienky.
Niekoľko krát som sa tu na diskusiách stretla s tým, že párom pri sexe praskol kondóm. A tak sa zamýšľam, ako je to vôbec možné?
Totižto s manželom sme sa rozhodli pre túto formu ochrany, keďže už detičky máme a ďalšie zatiaľ neplánujeme. Tak ze čomu sa vyhnúť. Doteraz sme fungovali štýlom "dám si pozor", ale to už nechcem riskovať.

meluela
23. máj 2021

Vzdy si mozes dat este tabletku po ak sa take nieco stane. Kedze ste manzelia, tak iste male percento rizika otehotnenia viete akceptovat a je to stale lepsie nez prerusovana. Na biologii si pamatam ze prizvukovali ze treba pri navliekani zmacknut ten rezervoar navrchu aby tam nebol vzduch .. ale asi sa nic nestane ani keby sa to nespravilo. Ak ches extra istotu, mozes okrem kondomu si kupit aj pharmatex cipky, je mozne ich kombinovat s kondomami a to uz potom mas takmer naisto ze neotehotnies (napr. ak by si brala nejake lieky pri ktorych sa nesmie otehotniet).

hopsadobrandejsa
23. máj 2021

Na kazdom baleni je zretelne uvedene, ze ucinnost kondomov je cca nejakych 97%.

Je to produkt ako kazdy iny a tak ako sa moze stat, ze kupis ziarovku kde ti hned praskne cievka, takisto mozes kupit balenie kondomov kde sa moze nachadzat kondom ktory moze prasknut.

Miliony ludi su na svete vdaka tymto kusom " slabsej kvality".

lolazmola
23. máj 2021

@meluela nie som si istá ale nemusia byť tie kondómy pri pharmatexe dáke špeciálne?? Lebo vi že po sexe napr nemôžeš ísť do sprchy lebo voda
Nie som si istá tak sa pýtam

meluela
23. máj 2021

@lolazmola co som pozerala tak normalne sa mozu kombinovat (odpoved gynekologa na otazku v internetovej poradni), akurat teda s tym mydlom treba davat pozor predtym ani potom sa nemoze pouzit, iba voda

somtunovaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lolazmola
23. máj 2021

@meluela ďakujem

littlebubble
24. máj 2021

Ako? No ja ti poviem, že ako 😂.Stačí, ze je muž obdarený alebo je kondóm tenký a môže prasknúť.
Jeden sa nám zvliekol a pátrala som po ňom niekoľko minút.Ďalší nám praskol skôr než sa niečo stihlo stať.Nedávno nám praskol tak, že sme si to ani nevšimli lebo muž ho skontroloval bol v poriadku a na úplnom konci praskol počas mojich plodných dní 🤷.

Inak nám tie kondómy okrem troch situácií držali vždy.

simsalabim
24. máj 2021

Kondomy pouzivame s manzelom desatrocia a nikdy sa nic nestalo. Treba najst znacku, co vyhovuje a tej sa drzat.

karolinakr
24. máj 2021

Ked sa moc rozkokoší, môže sa mu zvliecť

gabsisi
24. máj 2021

Treba použiť správnu veľkosť

kiki68
24. máj 2021

Moze ak je zle nasadeny, teda pri nasadeni vytvoris pod tym vzduchovu bublinu alebo ho natahujes az spravis Mikro trhlinu nechtom. Nie je to caste, ale par krat sme mali dojem, ze nesiel dobre natiahnut a radsej sme pouzili novy. Lebo clovek nikdy nevie