ahojte, zaujima ma ako daleko od domova ste boli ochotne,teda chceli ste sa prestahovat/prestahovali ste sa kvoli priatelovi,laske... a zacat vlastne novy zivot...ci Vam to za to stalo a vyslo a ste spokojne 🙂 alebo naopak ak sa ku Vam niekto stahoval,ci ste mu pomahali s najdenim prace,kamaratov....
@janaolas332 400 km
@janaolas332 ..... Cca 120 km v rámci SR... Kým sme nemali deti, všetko v poriadku. Teraz mi je občas ľúto, že babka a dedko nemôžu každý týždeň vidiet deti. Ale sadneme do auta a za dve hodinky sme s nimi. Niekto musí ísť oveľa ďalej😉
300 km a som spokojná 😄
@janaolas332 Kamoska az do usa 😁 zaciatky fajn, potom masaker a po 16 rokoch aktualne super 😘 tak si vyber.
Ono je jedno, co ti kto napise. Ty/ vy dvaja ste zase iny.
Ja by som ti len poradila - ak je to iny stat, zorganizuj si dostatocnu fin rezervu, keby ti to nevyslo a musela si sa vratit.
A pokial je muz z uplne inej kultury, nabozenstva, mentalitou rozdielny - tak si zisti vsetky informacie coby keby.
A pikial si na sk upnuta na ridinu, budes to zle znasat.
@janaolas332 ja jen 20km ale do jineho statu 😀 a mam se fajn. Nejsou velke rozdily
@janaolas332 ja som teda ďaleko nešla, len 7km od mojich rodičov 😅
Len 60km vrámci Slovenka, no bola to najlepšia vec, aj keď nie vždy je všetko podľa predstáv a plánov, neviem si predstaviť vrátiť sa späť. ☺️
@janaolas332 50 metrov som išla 😂😂😂
Odišla som do Nemecka cca 750 km od bydliska. Bez znalosti reči, fungovali sme po anglicky. Po roku sme sa rozišli. Ale skúsenosť ozaj super, v dobrom. Neľutujem.
Manžel za mnou do švajčiarska 1200 km, je tu 7 rokov, mal 39, ale stále by sa najradšej vrátil na Slovensko. Darmo, prežil tam polovicu života.
Ja som zvažovala s ním návrat, ale potom covid rozhodol za nás a ostali sme tu.
Kvôli mužovej práci z BA do Prahy. Ale to je kúsok, v priebehu týždňa to otočím hore dole kedykoľvek. Aktuálne má ponuku do Švédska a do New Yorku, tak "tŕpnem". Podporila som ho, nech to zoberie čo vníma lepšie, pôjdem s ním samozrejme, hoci asi to Švédsko by som brala radšej keď už.
ja som na druhom konci rodičovskej záhrady....
mm prišiel z druhého okresu, cca 35 km - 30 min. cesty autom.... za mňa ideálne.
250 km rámci SK, teraz trošku ľutujem že sme ti neporiesili inak. len zase keď sme sa rozhodovali bolo to logicke kvôli jeho práci. Mne môj domov chýba
@janaolas332 550 km. Po 13 rokoch sme spat aby mali deti babku, dedkov, bratrancov, sesternicu, tety, strykov....videohovor je fajn, ale nestaci to.
Toto je vysoko individualne. Zavisi od vztahov v rodine, od povahy, schopnosti prisposobit sa... Vseobecne som vsak nazoru, ze clovek by mal v prvom rade nasledovat partnera a nedrzat sa zubami-nechtami domova a rodicov. A ci by som stahujucemu pomahala s najdenim prace a priatelov? Nie. Pretoze partner je partner a nie tamagoci.
1300 km vrámci Európy. A nabila som si hubu. A potom som sa kvôli inej láske zase vrátila skoro celu cestu späť, zostalo 80 km.
@janaolas332 - 750km
@janaolas332 400km,najtazsiebolo keď som mala škôlkarov a vtedy mi dosť chýbali rodicia na pomoc s deťmi. A ešte keď som išla na materskú kolektív v práci zrazu nebol a hľadala som mamičku na kocikovanie. Keď by som bola v rodnom meste mala by som tam spolužiačky zo ZŠ, SŠ, z výšky a takto trebalo začať odznovu.
Iný štát. Začiatky boli ťažké hlavne kvôli komunikácii. Málokto tu rozprával anglicky. Po roku to začalo byť lepšie.