Ako ďalej vo vzťahu?

13. jún 2023

Ahojte, s priateľom sme spolu už tri roky. On má 35, ja 29. Posledných niekoľko mesiacov sa rozhodujem či náš vzťah má ešte vôbec zmysel. Ide hlavne o veci a problémy v našom vzťahu i ktorych som si myslela že bude ochotný ich riešiť ale jeho odkladanie a neriešenie problémov len spôsobilo to, že ja už som stratila záujem a snahu aby sa náš vzťah niekam posunul a zlepšil. Začnem jeho prácou - od kedy tam nastúpil len sa na ňu sťažuje, alebo sa sťazuje na vedenie firmy, alebo na nízky plat. Vstava skoro ráno, a vždy je unavený. No keď som ho prosila aby si hladal inú prácu, tak to vždy skončilo len pri Tom že jeho nikde nezoberú, všade ponúkajú malo, nikto naňho nebude čakať...no žiaden pohovor ani poslaný životopis nikdy nemal. A stále len hej hej budem si hladar inú prácu. Ďalšia vec jeho zdravie...akýkolvek zdravotný problém absolútne nerieši. Má veľmi pokazené a polámané predné zuby, prosila som ho nech si ich ide dať spraviť, hoc aj na splátky keďže to nie je lacné...ale stále od neho počúvam hej hej pôjdem pôjdem. A takto je to už viac ako dva roky. No najväčší problém aj kvôli ktorému som proste vzdala snahu o záchranu nášho vzťahu je ten že už viac ako pol roka sme nemali sex, hlavne kvôli tomu že má problémy s erekciou. Ani samotný problém mi nevadí ale skôr to že to odmieta riešiť a ísť k lekárovi. Ja som bola tá ktorá si o Tom niečo naštudovala, pomaly som otvárala túto tému aby som ho nebodaj neurazila, kúpila mu vitamínové doplnky pre mužov a dúfajúc aby sa neurazil. No keď ani vitamíny nepomohli otvorené som mu povedala že nech ide k lekárovi, každý problém sa dá riešiť ale stle som od neho počúvala áno áno pôjdem k lekarovi. A tak som stále čakala a čakala a pripomínala mu to. A už je to viac ako pol rok a stále nic. Už nie sú medzi nami žiadne dotyky ani nic. ( Milenku nemá, z práce ide hneď domov).Ak som aj iniciovala sex, stále to bolo o Tom že je unavený ( z práce). A tak som už proste rezignovala a.pomaly to vytváralo medzi nami len priepast. Aj som mu jednoducho povedala že cítim že sa nás vzťah už nikam neposuva. No cítim že sa nič nezmenilo. Ja som už odvtedy tieto veci na svetlo nevytiahla a už mi to začína byť jedno. Ja len sa snažím nájsť odpoveď či ešte bojovať za ten vzťah alebo ale o čakať že aj on niečo zmení a tak ako prácu aj svoj postoj k zdraviu. Zažili ste niektorá niekoho takého? Zmenilo sa to alebo je tu len jedno riešenie a to je rozchod?








pôjdem pojdem

melanta
13. jún 2023

Nezažila a úprimne, s takýmto mužom by som nebola ani mesiac. Lenivý urobiť niečo pre lepšiu prácu, humusák urobiť niečo s chrupom, nezodpovedný riešiť svoje zdravie. Aká vidina do budúcnosti je toto? Možno by bol na mieste aj psychológ či dokonca psychiater, ale ak je to ako píšeš, snažila si sa dosť.

54tinka54
13. jún 2023

No takýto partner do života nie je teda žiadne terno. Tlačí pred sebou nevyriešené problémy ktoré sa len kopia a kopia. Musíš ho postaviť pred hotovú vec, buď sa rozhýbe a začne s tým všetkým aj reálne nieco robit, alebo pôjdete od seba. Ste mladí ľudia, pol roka ste nemali spolu sex, veď to je šialené. Takisto veci ktoré ti vadia a sú riešiteľné on nerieši, potom to vyzerá tak, že mu na tebe a na vašom vzťahu až tak nezáleží.

stanulienkat
13. jún 2023

Uffff. Toto nie.

deti95060810
13. jún 2023

pol roka bez sexu? no tak to je nepríjemné....
zuby dáte do poriadku rýchlo - len ho prihlás a oznám mu termín...

sissy27
13. jún 2023

Pokazené polámané zuby, ktoré nerieši? to sa čudujem, že si s ním vôbec kedy spala, veď to nevznikne zo dňa na deň... mne sa hnusí aj takto a to ho ani nevidím, nie ešte s ním zdieľať intímnosti. Fuj.

autor
13. jún 2023

@54tinka54 už si ani neviem predstaviť a ním založiť rodinu. Nie je to zlý človek alebo žeby sa ku mne zle správal, ale jednoducho jeho postoj k problémom a zdraviu je pre mňa zarážajúco 😔

autor
13. jún 2023

@deti95060810 Raz už som bola rozhodnutá že ho objednám...ale jednoducho aj ja mám svoje zdravotné problémy ktoré si riešim, prácu v ktorej sa musím ďalej vzdelávať, snažím sa na sebe pracovať a hlavne seba tlačiť vpred, nemam silu ak jeho tlačiť dopredu ak on p to nestojí...

simonka_ba
13. jún 2023

Mozno na take objektivnejsie vykreslenie situaciu skus zhrnut veci pre ktore si sa do neho zamilovala, cim sa Ti paci, co mas na nom rada..

kassandra25
13. jún 2023

Načo byt s niekym, koho za kazdý ukon musis tahat za vlasy a uši?

renatabystrica
13. jún 2023

Ja by som takýto vztah nepredlzovala. Partner je pohodlny, nechce robit ziadne zmeny, nikde sa posunut. Aj si spomenul, ze ta to ubija, ze nemas sil aj jeho tahat dopredu. Mas uz svoj vek, mali by ste riesit svadbu. Ja som bola v podobnej situácii, ukončila som vztah, nasla som si nového parnera, uz je moj manžel.

macatt
13. jún 2023

Ahoj, myslím, že mu nestojiš za to, aby to riešil..moj ex mal problém s úzkou predkožkou, neriešil to, radšej sme nemali sex a zároveň neprekonateľný puch zo žalúdka(zuby mal ukážkové) a ako sme sa rozišli a našiel si manželku tak to riešil okamžite, bol na obriezke a má tabletky na trávenie👩🏼‍🔧

renatabystrica
13. jún 2023

A naco objednat, ved je svojpravny. Si predstav, ze budete mat deti, to ta bude bavit, starať sa o jedno dieťa navyse?

autor
13. jún 2023

@renatabystrica myslím že tak vnútorné som rozhodnutá len zbieram odvahu to ukončiť...

renatabystrica
13. jún 2023

Verím, ze nie je to lahke, je potrebné na rovinu sa porozprávať s partnerom, pokial nebude chcieť nic s tym urobiť, tak nebudes mat vycitky, ze si ukoncila vzťah.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evuska32
13. jún 2023

ja by som sa už obzerala po inom....hlavne máš svoj vek, kým nájdeš použiteľného muža ujde nejaký čas...budeš chcieť deti. Netráp seba aj jeho....nech si žije vo svojej ľahostajnosti. Chlapi sa vekom nelepšia, skôr naopak.

karolinakr
13. jún 2023

Daj mu papier na stôl - smrdi ti z ust, nestoji ti..Má význam ešte pokračovať?

gabka123123
13. jún 2023

@karolinakr 🤣🤣🤣

zmrzlinka2021
13. jún 2023

Bez urazky, ked som citala o tych zuboch...hovorim si - totalna stoka.

0silvia0
13. jún 2023

Nerob mu mamu a neposielaj ho riesit si veci, toto ma clovek robit sam od seba. Mohla by si konecne zacat mysliet aj na seba.

panelacikova
13. jún 2023

mne stačil ten opis chrupu 35-ročného chlapa. už by ma nebolo 😀

toskanka
13. jún 2023

@panelacikova To musí byť "voňavá" pusa, že?

panelacikova
13. jún 2023

@toskanka ale aj to bozkávanie. veď nemá preboha 75 rokov alebo nejakú chorobu, pri ktorej mu zuby vypadali. má len zanedbaný chrup a to musí byť hrozné čosi.

toskanka
13. jún 2023

@panelacikova Práve to bozkávanie mám na mysli, niekde som čítala, že zubný kaz je prenosný. Nikdy by som nebola s človekom, ktorý sa nestará o chrup a smrdí ako žumpa.

anjelik107
13. jún 2023

Ak nenájdeš riešenie a nebudeš vedieť ako ďalej, napíš mi.

an1abella
15. jún 2023

Na tom celom by mi fakt vadili asi najviac tie zuby a to zdravie. Si mladá, potrebuješ ešte pozornosť, lásku a pomilovanie. Nájdi si niekoho, kto si bude viac vážiť teba a aj koniec koncov seba. Zbytočne strácaš čas, a to ešte, ak som správne pochopila, lebo si to nikde nespomínala, nemáte ešte ani detičky.

marco88
18. jún 2023

Tak si to zhrňme:
notorický sťažovateľ,
on je obeť,
je nepriebojný,
nemá žiadne sebavedomie,
večná sľubotechna,
zhnité zuby,
nestará sa o seba,
kašle na svoje zdravie,
nezáujem o intimitu, milovanie,
nemá záujem o teba a tvoje potreby.
Načo ti je takýto “chlap”???
Utekaj preč, on sa nezmení.