Som po potrate(9tt) uz 2 mesiace a citim sa zlomena a neviem ako dalej....otehotnela som nečakané...manzel to predychaval mesiac..no vraj sa potom tesil ...ani nie po mesiaci od potratu zahlasil on uz dieta nechce ....no ja by som chcela tretie....a to ma polozilo ...prezila som 2xpotrat(22tt,7tt) prisla kríza,dlho sa nedarilo a potom syn (3) dcerka (11)bola stastna konecne surodenec....vzdy ma hnala a držala nad vodou tuzba po dietati ....bola som jedinacek a túžim mat 3deti ....no po rozhovore z manzelom sa začína tvoriť priepasť...milovanie s recami musime si davat pozor ma prestáva baviť...aj celkovo to je ine on by chcel aj kazdy den no ja uz neviem....neviem co citim aj ked my je zle otočím sa a vyplacem nadruhej strane postele....ked sa ma pyta co sa deje poviem mu len,ze my je smutno...sme manzelia 12 rokov no v poslednej dobe len hadky ...ako to riesit ???
Daj si pokoj kym si neznicis manzelstvo, co ti uz mal povedat? Nestacia 2 zdrave deti?
presne, ak mate 2 deti, radsej zachranuj manzelstvo, urcite ho netlac do dalsieho dietata, ked ho nechce. teste sa z toho co mate a zalievajte vztah 🙂
Jednoznacne pracovat na vztahu,manzelstve a ani sa nenazdate a bude tretie a budete sa tesit obaja. Ale hlavne vybudovat najprv spolocny vztah.💞
Predpokladám, že išlo o samovoľný potrat. Myslím si, že by si to mala riešiť s gynekológom. Či je všetko v poriadku. A celkovo sa dostať do telesnej i psychickej pohody. A potom sa s manželom porozprávať a riešiť veci. Zatiaľ si užívaj vitamíny, Mg, Fe ... Keď ti je do plaču a podobné pocity, nerieš ďalšiu záťaž. Až potom, keď budeš plná sily. Príde aj ten čas, neboj sa. 😉
Smutne,ze vzdy sa prihliada len na to co chce muz ....netlač , nenúť a nechaj tak ....známe slova ...no co chce žena je každému jedno....niekedy clovek začne rezignovať ked nema oporu a podporu....mozno to co sa stalo ukazuje smer ako dalej ...on vo mne nachádza len chyby,ktore my vyhadzuje na oci a ja v nom vidim uz ani neviem co ☹️
Najviac ma mrzí,ze sa hádame pred detami ...
Prepáč, ale ja fakt neviem pochopiť, načo ti je v takjeto situácii ďalšie dieťa 🤷♀️. Už teraz sa pred deťmi hádate. Bábatká VŽDY problémy vzťahu zvýraznia, lebo starostlivosť o bábo prináša ešte viac napätia, viac únavy … Ty by si mala riešiť vzťah s manželom a nie to, že ty chceš dieťa a on nechce …
@yoxinka mozno preto aby som sa starala,milovala a bola v pohybe ....aby moje myslienky nemali cas na premyslanie a pocit bezmocnosti .....ked som potratila v 22tt 3dni ma nechali cakat kym sa spustil potrat...chlapec zil a skoncil v mise na wc potrebu videla som to ..potom som potratila doma ...do nemocnice som isla az ked som skoro odpadla ....ja sa doma nezastavim cely den len co vypijem kavu a najem...stale nieco robim aby som nepustila myslienku nad stratou a bolestou co mam v srdci...no ked som z manzelom rana sa otvori a vznikaju hadky .... On si mysli bum stalo sa kasli nato venuj sa mne ....vela krat uz ani nemam silu sa hadat len pocuvam ....
Riesila si nejak tie potraty? Po psychickej stranke.
Tvoj manžel sa správa ako kretén, čo mi je úprimne ľúto a s takým človekom by som si rozhodne nerobila ďalšie dieťa. Na tvojom mieste by som namiesto dieťaťa rozmýšľala o terapii. Tú bolesť musíš spracovať. Ty chceš prelepiť obrovskú ranu dieťaťom, aby si na to nemyslela … to je veľmi veľmi zlá motivácia. Veľmi ti odporúčam, dať sa dokopy, nájsť psychológa, terapeuta … a riešiť sa. Ak to celé necháš takto na voľnobeh, je možné, že si zničíš manželstvo. Nerieš dieťa, rieš SEBA! Tiež som potratila a viem, aká obrovská bolesť to je a veľmi som pracovala na tom, aby som to v sebe spracovala a až potom som riešila ďalšie dieťa. Smútok má fázy, treba si prejsť celým procesom, nenechávať to len tak. Potrebuješ odbornú pomoc na spracovanie toho, čo si prežila, to by mala Byť tvoja priorita, nič iné.
Och, žena zlata 🙏 podľa toho čo píšeš a nehnevaj sa na mňa nechcem ti ublížiť alebo čo… ale ty si chceš len silou mocou zaplátať rany z potratov ďalším zdravým bábätkom a budeš to skúšať až kým sa to nepodarí … ty by si mala riešiť úplne iný problém ako dieťa a manželstvo … hlavne svoju psychiku a svoje duševne zdravie… utápaš sa v žiali, odmietaš sa o tom rozprávať, plačeš a od muža čakáš že ti s radosťou spraví ďalšie dieťa … byt ním tiež už nechcem, veď si to vezmi trošku aj z jeho pohľadu … ma doma dve zdravé deti s ktorými by si mohol užívať rodinnú pohodu a spoločný zivot ale zároveň ma doma ženu ktorá je uplakaná, nehovorí s ním o svojich problémoch len o tom ako chce ďalšie dieťa a pritom už prekonala ťažké chvíle v nevydarených tehotenstvách, možno sa tvoj muž boji čo s tebou urobí ak otehotnieť a znova potratis, to bude už zas taká rana že sa zas len vzdialite… rada odomna aj keď viem že je ťažká … venuj sa teraz hlavne sebe, kľudne navštívil psychológa, potrebuješ spracovať svoje rany a svoje pocity a tu ti garantujem že ked budeš mať upratané v sebe tak si budeš vedieť riešiť aj manželstvo aj pripadne ďalšieho potomka … ale nie v tomto stave akom si teraz podľa toho ako píšeš
@yoxinka potratila som tak pred 5rokmi (22tt) dva roky sa nedarilo ani ivf nepomohlo....potom ked som to vzdala narodil sa syn ....za tie 3 roky co ho mam som plakala raz...inak ma na 100%zamestnali deti a manzel a ta bolest sa skoro vyparila ...manzelstvo sa urovnalo a vsetko fungovalo ....no teraz sa to vratilo... Mne nepomoze psycholog ani lieky ....kazdy znasa bolest inak a hlada lieky co mu pomahaju ...mne by uz asi pomohla pauza od manzela a byt len z detmi
Ver mi, potrebuješ odbornú pomoc. Sprav niečo pre seba a ako prvý krok skús napísať do poradne sem https://ipcko.sk/.
Tetaz treba riešiť vás dvoch. Nie potenciálne tretie dieťa.
Vy mate problém ako manželia. Naozaj si myslíš, že by sa to zlepšilo, keby porodis tretieho potomka?
Ty chceš byť len matkou. On chce aj manželku. Prepáč, ale v tomto s nim úplne súhlasím. Mam syna, o par dni rodom dcéru. A viem, že nikdy tie deti nebudú pre mňa viac, ako manžel. Nebudú na prvom mieste.
Chápem, že si ubolena po potrate, ale teraz potrebujete ozaj si uzdraviť vás vzťah ako manželov. Nie "náplasť" pre teba v podobe dieťaťa,ktore bude potom ďalším svedkom vašich hádok.
Poviem to asi kruto pre teba momentálne, ale priamo. Ty si si brala manžela, nie deti. Si aj manželka, nie len matka. Deti raz odídu a potom co? Ostaneš sama, alebo chceš manžela? Alebo sa upnes na deti a nedovolís im žiť svoj život, lebo "ty si ich matka"?
Nemas tu bolest spracovanu, len prekrytu.
Manzelstvo fungovalo len preto, ze si ho v ramci vnutorneho sebaklamu, ako uz je vsetko zase v poriadku a dobre, drzala v chode.
Resp tvoj muz len reagoval na to, ze si sa spravala, ze uz je vsetko ok.
Presne toto by na teba (na vas) dolahlo v den, ked by vam deti vyleteli z hniezda. Teraz vas to len dobehlo skor.
Nie si po tom vsetkom ok a nie je rozumne si hovorit, ze dalsie dieta ti to vyriesi.
A hrozilo by ti, ze sa nasledne este neskor upnes na dospievajuce deti a nenechas ich vyletiet. Lebo su tvojou zaplatou na prezitu bolest. Ze sa im budes miesat do zivota, snazit sa ostat stale ta potrebna, ta dolezita. A budes im nechtiac tym nicit vztahy a zivot.
Nepotrebujes lieky, len sa naucit s tym prezitym pracovat. Ak to neurobis, ono si ta to najde. V den, ked pre cokolvek budes nutena sa zastavit a nebyt v jednom kole.
Súhlasím, teraz asi netreba riešiť dieťa keď vidíš ako je to medzi vami, najprv treba dať to do poriadku. Lebo pokiaľ je nejaká kríza už teraz dieťatko by to nezachránilo ako si veľa ľudí myslí.
Ja mam pocit, ze chces len zaplatat 2 potraty uspesnym tehotenstvom. Prepac ale mate 2 deti, jedno pomerne male a tebe to nestaci? Oni si tvoju starostlivost nezasluzia? Manzel mozno to dieta nechce preto, ze vidi, ze je tazke pre teba donosit, tak naco to pokudat? Rozbit manzelstvo s dvomi detmi pre tuzbu po tretom? Keby ste nemali ziadne situacia by bola ina..
Ahoj, snažila som sa pochopiť tvoju situáciu, ale myslím, že v tvojom prípade ďalšie bábätko "vyrieši" problém iba na nasledujúce tri roky a potom budeš v ešte oveľa horšom probléme ako si teraz, pretože sa budeš musieť postarať o tri deti v nefunkčnom, nešťastnom vzťahu. Pozri, tvoj syn má 3 roky a ty si počas tohto obdobia plakala len raz, bola si naplnená starostlivosťou o malé dieťa, neustálym pohybom okolo neho, ale.... po tých troch rokoch si opäť nešťastná, zúfalá žena. Takže, áno - ďalšie dieťa by ti pomohlo, ALE len na nasledujúce tri roky a POTOM to bude len horšie. V prvom rade musíš spracovať svoj smútok zo straty bábätiek (zjavne je táto téma v tebe stále čerstvá, neuzavretá), potom sa zamerať na vzťah s mužom a spoločne nájsť k seba zasa cestu a až potom príde čas na nové bábätko, ktoré si budete obaja priať a užijete si ho preto, že ho budete všetci ľúbiť, nie preto, že by malo byť iba dočasnou náplasťou na tvoju ubolenú dušu. Držím palce 🍀.
Prepáč, ale teraz to napíšem na rovinu. Hladis sama na seba ..
Ty si neuvedomujes že aj jemu umreli detičky ? Čo ak aj on v srdci strašne krvaca, ale nepripúšťa si to pred tebou, lebo by ti iba pridal trápenia. Tak sa snaží držať nad vodou.
Ale prosím, uvedom si, že aj jemu zomreli deti a tu bolesť už možno nechce zažiť znovu.
Byť v strese cele tehotenstvo, s obavami dvíhať telefón, či sa tebe alebo bábätku niečo nestalo?
Ja sa mu nečudujem že už nechce ďalšie.
Chce uchrániť od bolesti seba aj teba.
Lebo ak by si bola opäť tehotná a opäť sa to zopakuje, tak ťa to proste zrujnuje na niekoľko mesiacov - a tu bolesť vnímajú aj vaše deti (11 a 3 ročne)... Oni vidia ako maminka plače.
Nerob im to len preto, že ty chces mať tri deti
Myslí aj na svojho manžela a na deti ktoré mate
Ja by som na tvojom mieste poďakovala, ze máte dve zdravé krásne deti a že máš manžela. Ak máte peniažky, doprajte si dovolenku/ výlet. Oddýchnite si.
Užívaj si to čo máš ! Svoju rodinu ❤️
ty si musis v prvom rade poriesit samu seba, psychika, tie dva potraty, lebo mi to vychadza, ze chces tretim dietatom len zaplatat rany..
daj doporiadku seba, aj s odbornou pomocou, deti dajte strazit starym rodicom a urobte si cas sami na seba… dalsie dieta nic neporiesi, naopak
A čo spravíš ak znova otehotnieš a znova dôjde k potratu? Budeš zlomená za ďalšie stratené dieťatko? Prepáč, ale rútiš sa do problémov keď odmietaš vyhľadať odbornú pomoc. Máš pravdu, že každý prežíva bolesť inak, ale prečo očakávaš že odborník nepomôže? Veď práve preto potrebuješ pomoc, lebo evidentne svoju stratu nevieš spracovať. Prosím, nenič sa, netráp už seba ani svoje okolie a vyhľadaj pomoc.
@bambooolik
Už som ju videla v ďalšej téme, kde si chce písať súkrome. @autorka tvrdí, že psychológ jej nepomôže a len hľadá ženy, ktorým sa vysťažuje asi. Je to márne, obávam sa, že ona si poradiť nenechá.
@yoxinka tak to ma mrzí, kiežby aspoň tie súkromné rozhovory pomohli....
Mozno uz toho ma manzel dost... Stale riesite len deti. Tie potraty boli urcite velmi narocne, fyzicky, ale hlavne psychicky. Pravdepodobne by chcel trosku si uzivat, byt spolu, nic neriešiť. Urcite je treba popracovat na vztahu.
Načo sa tu chceš poradiť, ako ďalej v manželstve? Keď ty si ideš svoje a ešte tu robíš obeť, ako ťa nikto nepodporí a všetci myslia len na dobro mužov. Všetky baby ti tu dobre poradili. Ďakuj za dve krásne deti a užívaj si život. S mužom, s priatelmi, rodinou, wellness, cestovanie. Veď ty si roky v jednom kolotoči - deti - buď si čakala, alebo si sa pripravovala, alebo bola po potrate…. Prepáč, ale je zo tak. Preto nemáš tie straty zvládnuté… Držíme ti palce!
Ako ďalej? Začala sa celkom pekná jar. Choďte celá rodina na prechádzku, na výlet, užívajte si rodinný život, tešte sa.🙂