aj vaši partneri sú prítulní? momentálne sa stretávam s jedným mužom a on sa má stále potrebu dotýkať... chytiť ma za ruku, pohladiť po tvári, stále vyhľadáva moju blízkosť... vraj je to jeho potreba, že je taký kontaktný...
ja na to nie som až tak zvyknutá, ja skôr prejavujem náklonnosť slovne...
mám aj takú kolegyňu v práci, že sa nonstop potrebuje ľudí dotýkať, keď sa s nimi rozpráva, ak je medzi nimi už bližší kontakt...
ako to ale v sebe prebudiť? naozaj sa snažím, ale ide mi to ťažko...
Kazdy to ma inak. Pekne je to popisane v knihe 5 jazykov lasky. Niekto ma jazyk lasky fyzicky dotyk, niekto nie
Prečo sa chces nútiť do niečoho čo Ti nie je prirodzené?ja som mala jedného priateľa a jeho láska, dotyky ma "dusili" mala som pocit, že ani nemôžem v kľude sedieť na gauči, aby ma neobjimal, nechytal vlasy.Myslela som, že keď budeme spolu dlhšie opadne to, ale nie.Su ľudia kontaktni a menej, chladni...
My to máme presne naopak 😅 rozprávali sme sa o tom, ja sa stále učím to vyjadriť slovne a partner dotykom.. zároveň obaja vieme, že aj keď ten druhý nereaguje ako si predstavujeme, neznamená to, že sa neľúbime, takže sa nehneváme a neurážame...🙂 nemyslím, že sa ani jeden z nás do niečoho núti... jednoducho mne by len tak nenapadlo mu povedať nejaké vyznanie, ale viem, že ho to poteší, tak to spravím... on zas nemá potrebu ma kedykoľvek len tak objať, ale vie, že ma to poteší, tak to spraví...
Odoslala som skôr, tak ešte takto dopíšem... druhá vec je, ak to je tebe nepríjemné, keď je na teba stále "pricucnutý" a on sa oháňa svojou potrebou bez toho aby rešpektoval tvoju... vtedy by som sa do toho určite nenútila..
u nás je to naopak, ale nie sú a neboli to našťastie extrémy. Ja som kontaktnejšia, ale len k manželovi a aj to nie nejako prehnane. On naopak tento "jazyk lásky" nemá vyvinutý. Rokmi sme to obrúsili a priblížili sa jeden druhému, t.j. on vie, že kontakt potrebujem, tak sa to trochu naučil a ja som pochopila, že on proste takto prejavovať city nevie resp. nepotrebuje.
Zvykla som si po par mesiacoch :D ale len u muza, to mi uz pride normalne a prirodzene, stale nemam rada ani len zvitavacky so znamymi a rodinou v style pusy na lica, objatia, vadi mi to