7-ročná kríza

1. jún 2024

Ahojte , zažili ste vo vzťahu 7 ročnú krízu ? Ako to u vás prebiehalo.
S priateľom sme spolu 7 rokov , máme dvojročné dieťa , on si raz za týždeň lubi vypiť , mne to vadí , proste ožere sa jak divá sviňa , nikdy to nie je kultivovane pri jednom poháriku.
Celkovo vnímam viac rozlišností , ja som kontaktná osoba , chcem cítiť lásku , objatie , bohužiaľ z jeho strany sa mi toho nedostáva , milión krát sme sa o Tom rozprávali, že ja sa cítim ako keby žijem s cudzím mužom , žiadne prejavy lásky , ničoho . Proste žijeme spolu , vychovávame dieťa , trávime spolu všetok voľný čas , ideme na výlet , ale všetko to robíme ako keby pre radosť dieťaťa , my dvaja sme spolu , ale ako keby sme ani neboli , sex sme mávali častejšie , postupom času aj to ide dole vodou , raz za týždeň , potom za dva , potom za tri .. a teraz sme v štádiu raz za mesiac .. a aj to bývam iniciátor ja , on povie že on je unavený , jemu sa nechce , a čo sa týka prejavov lásky odpovie , on taký neni , že na začiatku vzťahu to bolo iné , a teraz keď je to stereotyp je to iné , že on to nemá v sebe aby ma mojkal, dal pusu alebo celkovo .. neviem .. častejšie začínam rozmýšľať , keď je napríklad v práci, či by mi nebolo lepšie bez neho , či by som si nezaslúžila niečo viac , niekoho kto by sa má vážil , na druhej strane si rozumieme , máme rovnaký humor , spája nás dieťa , ale citovo sme úplne odcudzení .
Raz sme hore , a raz dole , má tento náš vzťah zmysel , prežili ste to niekto ? Že ste váhali čo ďalej ? Vždy som si predstavovala , že to bude iné,

tundra
1. jún 2024

Zasluzila💯%

gribka1
1. jún 2024

Neviem, či to naozaj platí tých 7 rokov na krízu, ale ak mu povieš čo všetko ťa trápi, ako si to predstavuješ a on nie je ochotný aspoň trocha ťa potešiť, tak ako veľmi ťa má rád? Pre začiatok si snáď dajte rande, travte čas spolu len vy dvaja, či sa on nenakopne. A zaslúžiš si viac, prečo nie, veď takto má vyzerať vzťah dvoch ľudí.

3petka
1. jún 2024

Nečítam to celé, nechce sa mi. A toto všetko začal robiť určite len v tomto siedmom roku, však?
Nemusíš si hľadať výhovorky na to aby si ho opustila ak ti ako partner, otec nevyhovuje tak si nájdi vlastnú cestu.

autor
1. jún 2024

@gribka1 on je egocentrický typ človeka , len čo on , jeho problémy v robote , čo jeho bolí , kde on chce ísť , ale moje "problémy " ho nezaujímajú, keby ma niečo bolelo, dá mi nejakú stručnu odpoveď , tak choď k doktorovi a vyše ho nezaujíma . Ja by som sa rozdala pre neho , pre dieťa , pre všetkych , a nedostáva sa mi naspäť ani polovica z toho čo dávam . Kávička na stole keď príde z roboty , čakáme ho dole , kyvame, tešíme sa že prišiel tata , aj keď nemám dobrú náladu vždy to v sebe potlačim a tvarim sa že je všetko oukej len kvôli dieťatu a jemu . Nech sú šťastní, dobre naladení, nech nekazim atmosféru .. ach nejak to na mňa dolahlo všetko .. rozmýšľam často čo by bolo keby , odídem , keby nie sme spolu , ako by som žila ako slobodná matka ( mohla by som ísť k svojej mame) ale celkovo už len tá predstava, že som slobodná matka , bojím sa odísť , bojim sa zostať lebo nie som šťastná tak ako som si to predstavovala , že raz v živote budem . Obdivujem ženy , ktoré spravia razny krok a povedia si dosť .. ja som asi fakt slaboška, ktorá sa nevie odhodlať lebo sa bojím vykročiť do neznáma ..

autor
1. jún 2024

@3petka nie nezačal to robiť v tento rok , trvá to už dlhsie , respektíve to išlo postupne .. menej nehy , menej pozornosti, menej sexu , menej všetkého postupne a zrazu som sa ocitla v bode kedy som si to uvedomila , že veď my spolu ani nespime , veď už sme si koľko ani pusu nedali , atď ... Ale teraz mám opäť chvíľu kedy nad všetkým rozmýšľa. A chcela som len vedieť či niekto zažil niečo podobné že stal na " križovatke" vo vzťahu či urobiť tak alebo tak

januska12323
1. jún 2024

Toto nie je kríza ale krok od rozchodu. Ty dobre vieš, že vám bez neho bude lepšie len sa ti zatiaľ nechce ísť.

autor
1. jún 2024

@januska12323 áno vnútorné to asi aj viem , lebo často nad tým rozmýšľam . Ale stále stojim na mieste , a bojím sa spraviť ten krok .

gribka1
1. jún 2024

Ak nemáš odvahu na rázny krok, ktorý by ho možno nakopol, tak aspoň niečo zmeň. Nečakaj ho s kávičkou, nebuď akože vždy dobre naladená a začni robiť to čo ťa teší. Lebo ak sa nič nezmení, život pôjde ďalej, ale skutočne šťastná nebudeš. Ale nebudeš jediná, keďže nie každá vie s tým niečo urobiť.

pribinak
1. jún 2024

Neviem či by som toto nazvala zrovna 7 ročnou krízou

vler
1. jún 2024

@gribka1 presne; z tohoto "Ja by som sa rozdala pre neho , pre dieťa , pre všetkych" by som ubrala- takto sa neda dlhodobo fungovat

autor
1. jún 2024

Neviem , možno to nie je 7 ročná kríza , možno som len dospela do štádia, kedy si uvedomujem čo mám , a čo by som mať chcela , a že to nie je ani z polovice to .. Ja neviem , ja som taká zmätená už z toho všetkého . Vždy som chcela mať partnera spoľahlivého , milujúceho, pozitívne naladeneho , ale momentálne mám pri sebe človeka , pri ktorom je človek len v strese keď príde z roboty , s akou príde náladou a už aby som bola v pozore .

kukuk29
1. jún 2024

Veď ho prestaň potom aj ty obskakovať,vyčkávať ho s kavičkou na stole a vypytovať sa na jeho problémy a prácu keď sa ty ideš rozdať a on nič.A že ako by si žila ako slobodná matka u mami ťa trápiť nemusí lebo ty si slobodná matka aj teraz ...keď píšeš o priateli a nie manželovi a aj tak na teba v podstate kašle...tak sama si či s ním,či bez neho....Ty sa možes snažiť ako chceš keď on nemá záujem...

janickacrazy
1. jún 2024

Aspoň vidíš, kde je chyba. Prestaň sa mu vnucovať, vyvárať mu kávičku, tváriť sa, že je všetko super. Naopak, keď bude mať prísť z roboty, zober dieťa a choďte na Ihrisko alebo ku kamoške alebo kdekoľvek inde, len nebuď furt doma ako inventár. Nech rozmýšľa, kde ste. Nepodkladaj sa mu, nebuď závislá. Nájdi si kamošky, prihlas dieťa na plávanie alebo iný krúžok, zabavaj sa bez neho. Choď na 2 týždne len tak k mame, oddýchneš si od neho, prospeje vám to.

daniela2202
1. jún 2024

Chce to zmenu

tiezjedna
1. jún 2024

@autorka žiadna 7 ročná kríza neexistuje. Proste len konečne vidíš, čo si vidieť nechcela. Že to trvalo 7 rokov je žalostné...

domkakvet
1. jún 2024

Porozpravaj sa s nim, ak to nezmeni treba zacat planovat odchod.

ahhola
1. jún 2024

14.16.
Chod k mame. Ten tvoj ladovec si poradi a cirhoze v ustrety. 🌿

karolinakr
2. jún 2024

neinvestuj všetky city doňho, ked si to neváži, najdi si svoje kamaratky a mysli aj na seba, bud ako kus ľadu, či si všimne, že sa niečo zmenilo...ked nie, tak mu na tebe nezáleží

zuzana9393
4. jún 2024

Možno by ho práce trochu nakoplo,ak by si sa prestala snažiť. Aj keď chlapom asi dlhšie trvá niečo pochopiť, ale kašli na vyčkávanie, na kávu, na záujem o neho. Nechaj mu dieťa, choď niekam s kamoškami, nech aj on má trochu strach o teba. Možno sa spamätá. Ja presne chápem, prečo to nechceš len tak zahodiť, veď máte spolu dieťa a asi až taký zlý otec nebude.

sense
4. jún 2024

Tak teda keby sa môj chlap raz za týždeň ožerie jak sviňa tak k tym.siedmim rokom by ani nedošlo...