Ahojte, idem sa vyrozprávať. Neviem čo sa deje ale všetko je také iné. Ja ho ľúbil, poznáme sa 6 rokov,5 spolu chodíme a z toho rok manželia. Mame 16 mesačne dieťa. Začal sa správať divne, náš vzťah bol taký, že sme sa an podpichovali, ani jeden niesme nejaký romantický, vramci možností ale teraz je úplne iný. Vkuse do mňa rýpe, koľkokrát na mňa vyletí, jemu sa nechce ísť do obchodu, mám ísť ja, kolkrat mi povie, že ved nato som ja aby som robila určité veci, nehovorím pomôže mi, aj my pomáhal a hlavne keď bol malý ešte malé bábätko. Varil, nakupoval, umyval podlahy a podobne. Teraz zrazu úplný opak, nech to urobím ja, nech idem ja ideálne s malým nech má pokoj. Stále má provokuje a hovori “však sa somnou rozveď keď sa ti niečo nepáči”. Nechápem to, som z toho psychicky v riti, na jednej strane ho ľúbim ale toto čo robí v poslednej dobe nechápem. Milenku neviem kedy by stíhal. Na iphonoch mame aj zdieľanú polohu, z roboty ide rovno domov, maximálne pozrieť mamu.
Tú milenku by som určite vzala do úvahy.
Ak chlap z ničoho nič zmení správanie,buď je v tom -problemy v práci, zdravotné, psychické problémy,milenka,kríza stredného veku 😉.
@zuzanita1609 v robote býva nervózny, aj mi koľko krát povie, že zas ho vytočili.
@zmrzlinka2021 On tvrdí že nikoho nemá, tiež že nemal by ani nato čas, ale ja už rozmýšľam nad všeličím
Ako casto spolu spavate? Je v tejto oblasti vsetko ok?
@tenerifka ale áno, aj včera sme spolu spali, vnoci aj keď potrebujeme svoj priestor, tak sa zvykneme chytiť, no ale niekedy a aj dnes katastrofa
Do dieťa sa pretvaroval, teraz ukázal pravú tvár, si na ňom závislá, si MD, tak si dovoľuje. Klasika.
Pokial ste sa o tom nerozprávali, tak to čo najskôr urob. Tak ako to opisuješ. Predtým sa správal inak, pomáhal ti a teraz ti pomáhať odmieta. Chceš tomu rozumieť, čo je za tým, prečo sa zmenil?
Hocikto ti tu niečo poradi, povie svoj názor, spoločný rozhovor nič nenahradí a ty potrebuješ poznat príčinu a následne hľadať spoločne riešenie.
To ze, tvoj partner sa začal správať inak, môže naznačovať, že prechádza nejakou vnútornou alebo vonkajšou krízou. Môže to byť spôsobené stresom, vyhorením alebo neuspokojenými potrebami. Jeho výbuchy a provokácie môžu byť prejavom nahromadených frustrácií, alebo pocitu bezmocnosti. Reakcie typu „však sa so mnou rozveď“ môžu byť jeho spôsobom, ako vyjadriť frustráciu alebo testovať hranice vášho vzťahu. Teraz deleguje tieto úlohy na teba, čo môže byť prejavom vyčerpania alebo pocitu, že nie sú dostatočne ocenené jeho snahy. Pokúste sa spoločne identifikovať príčiny jeho zmeneného správania. Môže to byť práca, osobné problémy alebo dokonca zdravotné problémy. Buď otvorena a ochotna vypočuť si jeho perspektívu. Dohodnite sa na spravodlivejšom rozdelení domácich prác a starostlivosti o dieťa. Jasne si určte, ktoré úlohy budú patriť komu, aby sa ani jeden z vás necítil preťažený. A teraz to najdôležitejšie: všetko musíš spraviť s láskou a porozumením, nie s kritikou. To by viedlo len k ďalšiemu naštrbeniu vášho vzťahu. Musí cítiť tvoju úprimnú snahu a nie tlak. Keď sa nad tým spätne zamyslíš, tak asi zistíš, že ono sa to nezmenilo úplne zo dňa na deň. Preto počítaj s tým, že to potrvá zhruba rovnako dlho, kým budete späť tam, kde chcete byť. Prajem krásne sviatky plné pochopenia a rodinnej lásky ;)
Bude to aj tá práca. A všetko dookola. Idú sviatky, ževraj pokoja,ale celkovo,všetko je nervôzne,plus neistá budúcnosť a aj ten najväčší flegmatik niekedy vypení. Rozprávaj sa s ním,ale zbytočne neryp, nevyčítaj zbytocnosti. Hoďte sa všetci do alfa stavu.Možno sa skludní.
Nerozvadzaj sa, prestan robit servis, rob iba kolko mozes, tak aby si si aj ty oddychla. Ak ides robit nieco, kde nemozes mat maleho pri sebe, aj keby to bolo iba umyvanie radu, tak daj maleho muzovi a oznam mu, nepros, oznam, ze ides robit to a to a on ma na starosti maleho, ak nechce, tak ry si vezmes maleho ale on urobi pracu. Je mozne ze ta iba provokuje lebo nechce byt ten "co rozbije rodinu"
Mozno aj ked nema milenku, stretol nejaku zenu ktora sa mu paci (napr. v praci)? Ale tak ci tak, nenechaj si srat na hlavu s takymi debilinami, ze “ty si tu od toho” aby si nieco robila
Deje sa to v mnohych vztahoch po narodeni deti. Pozri sa okolo seba, na mlade rodiny, ziju stastne, alebo 80% zien zaziva nieco podobne? Je skor zazrak, ak je muz uvedomelym otcom a manzelom a zena zrelou mamou a manzelkou.
Ked sa uprimne zamyslis - teba byt mamou naplna 100% casu? Alebo ta to niekedy aj unavuje a otravuje? Ma ti kto okrem muza pomoct, zijete spolu este ako partneri - ze si len spolu vy dvaja niekde na rande vyjdete? Uprimne odpovedz - bavi ta vzdy vstavat, vychovavat, stasrat sa, upratovat, nakupovat, varit a ist vsade len s dietatom?
To neznamena, ze by si svoje dietatko nemilovala, ale proste tu unavu a utlm clovek niekedy citi. Obcas mozno tuzi po slobodnom zivote, co mal kedysi. Zena tehotenstvom a porodom prejde hormonalnymi zmenami, tak, ze ju tie hormony a pudy vedu k starostlivosti o rodinu a dieta. Muz ziadny prechodovy ritual do otcovstva nema. Musi to vsetko byt jeho rozhodnutie, vola.
Moho by vam pomoct, ak si vyhradite cas, ked moze robit aj nieco, co robil ako slobodny, nejaky konicek a aj ty. Ze vtedy sa ten druhy stara o dieta. A tiez ak by vam mal kto postrazit, ze by ste spolu aspon raz za cas niekde sli, len vy dvaja.
Všetko je také iné lebo máš variť, nakupovať, umyvat podlahy a podobne?
To je pekne napísané. Zatiaľ je zlý muž, priam najhorší. Čo takto sa pozrieť na druhú stranu. Neprestala si sa o seba starať? Čo posteľ? Neflaka sa len s kamoškami po lavičkách? Keď chodí k mame , má doma navarené? Treba sa pýtať a až potom obviňovať
@aurora33 ja som v reále. Otázka znie? O koľkej chodí muž domov? Čo musí všetko zabezpečiť? Hypotéka, šeky, strava, oblečenie, zrejme majú nejaký štandard a nikde sa nezabudli. Materská snáď nebude na vyskakovanie. Ale podľa teba je deň, ja mám dieťa a ty chod nakúpiť, poupratuj, navar lebo sme hladný a nezabudni doniesť pozornosť ináč budem mať migrénu. Zima lyže v lete more a ja budem za peknú, len nekupuj domov zrkadlo
Aby ste poznali reálnu situáciu v rodinné, tak hneď odsudite. Možno sú vínny obaja a možno len jeden. Ktorá pozná tu rodinu osobne že hneď odsúdila muža?
Ako do teba rýpe? Lebonto čo si spomenula je skôr nejaká tvoja aktivita smerom k nemu, požiadavky, tlak... a jeho reakcia na ne. Nenapadlo ti že je možno tiez pretaženy? Alebo že sa cíti len ako vec? Ktorá "doteraz išla aj do obchodu, aj upratala" a zrazu keď "nefunguje" všimneš si ju a zdá sa ti nejaká divná? 😏 Namiesto písania na MK si manžela viac všímaj ako ľudskú bytosť. S chybami, slabosťami, so všetkým... Tak ako ty má právo mať "zlé obdobie", ktoré potrebuje nejako prekonať a ty ako manželka by si mu mala pri tom pomocť. Nie len očakávať kedy sa "stroj opraví a dá do pôvodného stavu" 🫤
Každý vzťah je výnimočný a týka sa len dvoch ľudí. Neostáva vám nič iné len spolu komunikovať. Uvarte niečo dobré, dieťatko dajte na 2 hoďky postražit napr. babke a buďte spolu len vy dvaja a rozpravajte sa o tom čo koho trápi.
@maya_hi. S tým súhlasím.....ale treba odhadnúť aj mieru...niečo ako zlata stredná cesta
Takže doma navarené je, mame chodí preto lebo ju chce ísť pozrieť, nie neveceria tam, na dovolenke sme neboli 2 roky.
@maya_hi Ja si ho všímam ako ľudskú bytosť, práveže ja som tá ktorá väčšinu iniciuje. Týkalo sa to hlavne nákupov na Vianoce, chcela som aby išiel nakúpiť a povedal mi nech idem sama ideálne s dieťaťom. Väčšinu ja chodím do obchodu aby keď dôjde domov, bolo nakúpené, navarené a nemusel byt v tej plnke keď všetci idu z roboty. Ja sa snažím aby všetko bolo ako má. Som síce ja tá ktorá je častejšie nervóznejšia ale pracujem natom ako sa dá, myslím si, že je to o niečo lepšie. Ešte dodám že aj popri materskej mám robotu
Nemusí mať hneď milenku tie vaše názory ach ,možno je iba unavený vystresovaný z práce preto je taký aký je má zlé obdobie ale zato sa nemusí ventilovať na tebe aj sa ti vyhráža rozvodom skús odísť na pár dní k rodičom potom sa porozprávajte
@clementisa rozprávali sme sa, povedal že Ved tebe by bolo lepšie bezomňa, že rozmýšľa keď sa pohadame naozaj nadtym. Asi nezvláda hádky alebo neviem, mrzi ma to veľmi keďže sa vždy snažím aby bolo všetko doma zabezpečené aj keď niekedy vybuchnem. Som zvedavá ako všetko toto dopadne, vraj keby nechce už tu davno nie je. Rodičom nechcem ísť, ani im vravieť, čo sa deje, to by vedela bohužiaľ cela rodina a všetci by to riešili
Ono to vyzerá, že si ho dohnala do frustrácie, prečo vybuchuješ, myslíš, že koho by to bavilo? Asi nezvláda hádky, no a načo hádky? Ono takto sa mu ani nečudujem, že si máš sama všetko urobiť.
@gribka1 nehadame sa každý deň, to, že som ja tá vybusnejsia neznamená, že kričím nonstop. Myslím, že občas sa hada každý, ale môže byt.
@gribka1 na druhej strane vybuchnem väčšinou vtedy, keď mi povie niečo v tom, že a nemôžeš to spraviť ty? Minule povedal, že Ved vyber toho malého zo stoličky ty, aj tak nič nerobíš cely deň. Ja som vtedy umývala riady a on sedel a bol na mobile
Nauč sa kľudnejsie reagovať, môžeš mu na tie jeho reči reagovať tak, aby bol radšej nabudúce ticho😃. Ak by mi povedal, že nič nerobím celý deň, tak by som ho nechala si takýto deň vyskúšať, alebo inou formou. Teba on uráža tými rečami, ty jeho tvojou reakciou a víťazom nie je nik. Trochu sofistikovanosti😁
A viete sa o tom v kľude porozprávať? Máte dôvernú vzťah?