Zvláštni ľudia, napadnutie a agresivita

anonymnamimka
15. sep 2023

Zdravim, som nova študentka v Blave, prvý deň s kamoškou som išla na MHD (za bieleho dňa, plná električka) dala som lístok nech sa mi cvakne tak som sa rozpozerala po mojom okolí aby som sa niečoho pridržala kedže električka sa išla pohnúť, v tom začal po mne kričať chlap (cca možno 45 ročný ) že čo pozerám, nech nepozerám (nedotkla som sa ho, nebola som vyzivavo oblečená len som normálne vošla s kamarátkou do elektricky keďže sme sa chceli dostať na iné miesto, keď vystupoval na zastávke Nivy autobusová stanica tak ešte došiel ten muž za mnou že čo pozerám že či som ukrajinka že som škaredá ku*va, môj zrak stále bol obrátený a vytočený vedľa keďže som sa ho snažila ignorovať. No prináša mi to hrôzu, ísť do mesta či cez deň alebo večer bojím sa že ma niekto napadne alebo ublíži. Bola som v Rakúsku viac ako rok a nič také sa mi nestalo, nebála som sa. Prišla som do Bratislavy a bojím sa dýchať, neviem čo robiť a ako sa brániť v takej situacii. Ma niekto podobnú skúsenosť? S pozdravom Mima

riesska123
15. sep 2023

@anonymnamimka pán by mal natrafiť na niekoho ako som ja, hneď by stiahol chvost a nie na niekoho ako ty kto ho odignoruje a je tíško. 🙂 takých ľudí si nevšímaj, vacsina si vybíja zlosť

marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anonymnamimka
autor
15. sep 2023

@riesska123 ja som to zažila prvý krát, mala som pocit že bol pod vplyvom omamných látok, nevedela som čo mám robiť keďže som sa zľakla a celkovo mám úzkosti, bála som sa že mi ublíži

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anonymnamimka
autor
15. sep 2023

Začínam premýšľať že si kúpim slzný sprej ako na sebaobranu, pokiaľ by to vôbec niekedy pomohlo

anonymnamimka
autor
15. sep 2023

@chodec15 áno, neodpovedala som keďže som nechcela ani vyvíjať konflikt

riesska123
15. sep 2023

@marianini17 taky ľudia sú zvyknutý poväčšine na ignor. preto si aj viacej dovolia. samozrejme je to iné ak bol podnapitý alebo napichaný

hradnapani
15. sep 2023

na AS Nivy nechodi ziadna elektricka, ale to je jedno. Mala si smolu, ze si natrafila rovno na takehoto vola. Pre buducnost - bud ignoruj (pokial je to len slovne napadnutie) alebo sa neboj ist za soferom, ktory moze privolat policajtov, v elektricke su aj kamery, da sa to lahko dokazat. Ak mas teraz strach, tak nastupuj hlavne prvymi dverami a zdrziavaj sa vpredu, aby to mohol sofer zaregistrovat. A pre ukludnenie - toto naozaj nie je standard, aby sa tu ludia takto spravali. Akurat tu byva viac ludi a je o nieco vyssia pravdepodobnost, ze na niekoho takeho natrafis (ale aj vobec nemusis). Na druhej strane, divni ludia ziju aj v malych mestach, staci obcas pozriet spravy.

majlo1234
15. sep 2023

Nie je ro vobec bezne, neboj sa. Pravdepodobne bol pod vplyvom, reagovala si dobre, vypusti to z hlavy. Alebo si pre pokoj v dusi zadovaz ten slzak

zuzanaam
15. sep 2023

@hradnapani nesúhlasím. Pred rokmi som ako študentka mala brigádu, kde sme ľuďom v obchodných domoch ponúkali určitý tovar, bolo to pred rokmi, ale čo budem žiť na Bratislavu nezabudnem. Chodili sme po celom Slovensku, ale nikde, ani raz sa mi nestalo, že by ma niekto ohrozoval, alebo mi nadával. V Bratislave sa mi to stávalo niekoľkokrát denne. Takže áno, v Bratislave je to bežné. Žiaľ.

miskakyska
15. sep 2023

Prosím Ťa retardi sú všade...na mňa vyzjapoval v areáli nemocnice v Žiline taký..a čím som ho viac ignorovala,tak pridával...si v duchu myslím..no hoď sa o zem debil,nemala som ani čas,ani chuť s ním strácať sekundy...
A druhý prípad v Čadci.. tí boli ešte agresívnejší,sedeli v parku..Ukrajinci,vyzerali,ako naši prepiti bezdomovci....vyzjapovali tam zrejme celý deň a po všetkých...mala som z týchto dvoch incidentov zmiešané pocity .. takže sú všade takí,nielen v Bratislave

majlo1234
15. sep 2023

@zuzanaam mala si proste nestastie. Ja tu zijem, a stalo sa mi to mozno za cely zivot tri krat, co je zo statistickeho hladiska zanedbatelne

erikavesela
15. sep 2023

@zuzanaam prosim ta netrep

erikavesela
15. sep 2023

Neviem, kde si bola, ale na nivy elektricka nechodi

aliaray1
16. sep 2023

@anonymnamimka ahoj ano, slzak si kup, idealne ten co strieka prud a nie spray. Ked fuka, spray sa rozprasi vsade ale prud nie a ide priamo na utocnika. Ja mam aj taky alarm osobny vzdy so sebou vo vrecku, kabelke (len vytiahnem zabranu na alarme a vrieska to jak sialene). Tiez mam zapnute gps a google zdielanie polohy s manzelom.

Ja som z Ba- Petrzalka, do centra som chodila pravidelne, studovala som na Safku a pracovala pri USA ambasade a nikdy sa mi nic take nestalo. Je pravda, ze som na nikoho v mhd a na ulici ani necumela ale doba sa zmenila a asi je tych podivinov viac po pandemii.

Ak som pracovala do noci, brala som si domov taxi. Bohata som teda nebola ani nahodou, no bezpecnost bola vzdy first.

mikitilik29
16. sep 2023

@anonymnamimka bože to sú dementi nafetovani. Majstri sveta sú keď som pod parou. Im prajem aby natrafili na niekoho kto im ručne vysvetli ako sa majú správať nech to pochopia do konca života

nepic
16. sep 2023

@anonymnamimka
Áno súhlasím,tieto pocity mám bohužiaľ aj ja,keď tam idem napr za dcérou ktorá tam študuje,alebo tam musím ísť kôli práci. A to jazdím autobusom po celej Európe, ale tak ako sa jazdí v BA sa môže hádam aj Balkán učiť. Ja by som tam teda nebýval a nežil,ani keby som tam mal bývanie zadara. Tú moju zaprdenú dedinu(ako to nazývajú Blavaci)by som veru nevymenil ani za dve Bratislavy. Práve kôli ľuďom čo tam žijú.
A ten sprej ti odporúčam s označením CR,je aj najsilnejší, okamžitý účinok a funguje aj na zvieratá a sfetovaných a nadrogovaných ľudí.

matilda1990
16. sep 2023

Ahoj určite si pre pokoj v duši kúp slzný plyn do kabelky. Je to inak hrozné s tou ukrajinkou. Mám podobný zážitok s kamoškou nás obťažoval starý úchyl najprv bol milucky a keď sa nedal pekné odbiť tak som naňho začala že nech nám už dá pokoj a odíde či nevidí že sa s ním nechceme rozprávať tak aj on zmenil rétoriku a hneď mi vynadal že či som pri*jebana Ukrajinka
Nenechala som sa a zakričala som naňho že on je pri*bany Slovak😃😃
Sama sa čudujem kde sa vo mne zobralo toľko odvahy ale povedala som si že nemôžem už byť ticho. Neuveriteľné čo si tí chlapi dovoľujú.

danica2711
16. sep 2023

a určite to bolo v Bratislave? Síce veľmi často MHD nepoužívam, ale že by na Nivy chodlia električka?! Okrem toho, debilov stretneš určite aj u vás na dedine/menšom meste, netreba sa hneď rúcať hrôzou z chodenia po uliciach.
A milujem tieto odsudzujúce výroky, ktoré tu s absolútnou platnosťou prezentujú nebratislavčania, navštevujúci Bratislavu párkrát za rok na niekoľko hodín, ale presne vedia, ako (hrozne) to v Bratislave chodí! Ja tu žijem (krásne) celý život, debilov stretávam v rovnakom množstve ako v iných mestách po celom svete, dobrých ľudí je tu oveľa viac, jazdí a žije sa tu úplne v pohode... Takže by som prosila, aby ste sa autoritatívne nevyjadrovali o živote niekde, kde nežijete, čiže o každodennom živote tam viete guľové

anonymnamimka
autor
16. sep 2023

@erikavesela tu nie je podstatná elektricka, či to bol bus, išla som z Rajčianskeho myta na 40 Nové SND 🥴

anonymnamimka
autor
16. sep 2023

@danica2711 áno je to v Bratislave 😌 z Rajčianskeho myta som nastúpila na 40 vystúpila som na Nové SND ( blízko Eurovei)

trema
16. sep 2023

* račianske

stanulienkat
16. sep 2023

Neviem co je Blava.🤔 Vies, je tu koncentracia debilov-su tu CP z celeho Slovenska, takze ano, je tu vykvet. Polka Bratislavy je z vychodu. Aj ja sa tu bojim a necitim sa tu uz dobre.

anonymnamimka
autor
16. sep 2023

Ospravedlňujem sa za moje chyby tých názvov čo sa týka Račianskeho myta alebo čo sa týka MHD

panonia
16. sep 2023

Takých ľudí nájdeš všade, nielen v BA .

galioska
16. sep 2023

@anonymnamimka aka zhoda s pribehom inej osoby, nenudis sa nahodou?

jarmila456
16. sep 2023

@anonymnamimka Ja som 17 rokov pracovala v Ba, bývala be ubytovni a nikdy sa mi nič nestalo, ani po mne nikto nikdy nekričal, neútočil a to som cestovala aj v noci. Keď nastúpiš do MHD postav sa tak, aby si nezavadzala druhým - tomu sa hovorí kultúra cestovania. A na blbých natrafíš aj u vás v dedine.

maciatkolulu
16. sep 2023

@anonymnamimka no vidím,že chces rozpútať vášne,lebo ja nivy nechodí elektrická...
@marianini17 Blava? 🤣🤣

reddflowerlife
16. sep 2023

@hradnapani Mne sa to stavalo v Kosiciach, normalne nahnevani pani v autobusoch si vybijali zlost na detoch a mladych babach.

vanilkovazmrzka
16. sep 2023

Jazdim ba mhd asi tak 20 rokov a za ten cas som stretla mozno 5 ludi, ktori boli nejakym sposobom agresivni alebo extremne neprijemni ku svojmu okoliu.

Takze nemas sa coho bat, tych slusnych a normalnych je stale ovela viac. A ked sa bojis, nastupuj co najblizsie soferovi, ten tych agresivnych ludi moze z vozidla vyhodit.