Zúfalosť

anonym66666
26. jan 2024

Ahojte, potrebovala by som radu. Už som zúfalá. Bývalá som v Taliansku 8 rokov. Išla som tam ako 20 ročná, spoznala som tam manžela a narodili sa nám prvá dcérka. Nič som tam nemala ľahké, manžeľ je podnikateľ a veľa času trávil mimo domu. Mali sme to ťažké, stratil svoju rodinu kvôli rodinnej firme, ktorú vtedy mal s bratom. Pohádali sa, tak sme založili novú firmu spolu, kde som aj ja veľa investovala pomocou mojej rodiny. Začali sme úplne od 0. Moji rodicia nam zo začiatku veľa finančne pomohli. Nebola to chyba zo strany muža čo sa mu v rodine udialo.
A teraz k veci: Nikdy sa nikto nezaujímal o našu dcéru. Svokra ju ani nevidela, otec sa objavil raz za mesiac na pol hodinu, jeho brat taktiež ju nikdy v živote nevidel. Žiadnu vzdialenú rodinu sme tam nemali. Jedného dňa v čase covidu prišiel manžel s nápadom postaviť dom na Slovensku. Vôbec som to nečakala ani som nikdy také niečo nevyslovila, ani by ma nenapadlo, že by niečo také dokázal spraviť. Samozrejme hneď som sa toho chytila, keďže rodinu mam obrovskú a neskutočne dobrých rodičov, sestru. Prilietali za nami pravidelne, kedže sme tam nikoho nemali. Manžel po čase začal vymýšľať, že nevie či je ten dom dobrý nápad. Rozprávali sme sa o tom veľa ale povedala som mu, že on si musí byť istý či to chce. Mali sme byvat v zime na Slovensku a cele leto v Taliansku. Máme sezónnu prácu a dá sa nám pracovať aj z domu v zime. Tak bol by to taký kompromis aj tam aj tam. Neskôr sa nám narodil syn. Bol plánovaný, ale dlho som sa rozhodovala či chcem daľšie dieťa, kedže väčšinou som na deti doma sama. On ma vtedy uistil, že ked si spravíme druhé pôjdeme bývať na to Slovensko, tak budem mať aj pomoc. Samozrejme, narodil sa nám syn a vtedy začal zas vymýšľať. Dosť sme sa hádavali. Ja už som cítila zradu, lebo sme už mali projekt domu. Nakoniec mi povedal, aby som ho dala začať stavať, lebo že to bude pre deti to najlepšie riešenie a budu mať krajšie detstvo. Nebudú mať len nás, ale aj druhých ľudí ktorí ich majú radi. Ako sa začal stavať sa tešil, neskôr mi začal robiť peklo a to doslova. 3 týždne super, teší sa ako dom rastie a ďalší týždeň ma obviňuje, že kvôli mne sme išli na Slovensko. Neni tu budúcnosť pre deti. Ja som ho zmanipulovala aj deti a teraz som tu spokojná pri mamičke. Podotýkam je podnikateľ a ja nie som manipulátor, všetko on odobril. Máme teraz len hrubú stavbu a byvame u našich kvôli tomu, že sme chceli, aby dcéra mohla nastúpiť od prvého ročníka do školy tu. Dom je veľký, poschodový máme aj súkromie. O rok by sme mali byť vo svojom, ale on ma psychicky vydiera, správa sa otrasne. Nadava po pod nos aj pred deťmi, nič nie je dobre ani jedlo, ani prostredie ani ja už. Skáčem mu okolo riti za všetko ma kritizuje, buzeruje už sa cítim až šikanovaná. Okolo detí chodí a len nadáva taliansky do pi... ja ko... sem som sa odrbal a len si pochvaluje to miesto tam. Porovnáva krajiny vo všetkom a mňa uráža už aj pred deťmi. Už aj nadávky padli. Že som sprostá, mamin cecok, lenivá (čo ja mam chorobu upratovania vkuse upratujem a on povie, že som lenivá). Mám sa strčiť aj také padlo v afekte. Neviem čo ďalej. Dve deti dom rozostavaný. Za týždeň keď on má depku schudnem ja aj 5 kilov, lebo sa správa strašne škaredo vyhráža sa mi, že on odletí a už nikdy nepríde. Inak chodí každý mesiac do talianska na pár dní. Aj my sme tam boli na vianoce. Vždy keď je odcestovaný tam, len sa vyhráža že nepríde a mňa to stresuje. Nevládzem takto žiť. Neviem čo som komu spravila aby som ja takto trpela. Napíšte mi prosím váš názor k tomuto, čo by ste robili na mojom mieste. Aj v Taliansku nebol najlepší. On má takú zvláštnu povahu, keď je po ňom je ako med a keď vyjde z komfortnej zóny vie povedať človeku veci, ktoré bolia. Je dosť nervak. Otec perfektný, aj ku mne sa správa pekne kým mu takto neprepne a to býva teraz tak každé 2-3 týždne. Ja už som zúfalá.

ibatanecnica
26. jan 2024

a to mu prepínalo aj keď ste nemali ešte deti alebo až teraz začalo?
Nemohlo sa mu niečo psychické/psychiatrické spustiť?

katkati
26. jan 2024

Žiť s nervákom je veľmi stresujúce a nedivím sa, že si zúfala. Správa sa k tebe otrasne, ale nech ťa pri ňom nedrží za každú cenu to, že je perfektný otec. Pretože nie je. Perfektný otec nestresuje ich matku, chce aby bola spokojná a vyrovnaná a nie naopak. Takže rozhodní sa správne.

gejb
26. jan 2024

@anonym66666 rozostavaný dom by som predala, kúpila menší bytík a jeho poslala do p..... Ehm.. Talianska.

lukbe
26. jan 2024

@anonym66666 vyzerá to na poruchy nálad, maniodepresiu, takto sa normálne človek nespráva plus k tomu priratame mentalitu. Tak ako píšu, toto nie je ani perfektný otec ani perfektný manžel.

nika523
26. jan 2024

Toto nie je perfektný otec ako píšeš, perfektný otec by sa takto pred deťmi nesprával, myslíš že ich to nestresuje že oni netrpia? Takto sa žiť nedá, dala by som na rozvod a buď by sa spamätal alebo by ste sa rozišli, najetok a rozostavaný dom sa vyrieši potom, nie že ty si ho zmanipulovala on teba vydiera a trápi a možno si to ani neuvedomuje, musíš niečo spraviť nech sa preberie, chceš z toho ochorieť alebo ty mať psychické problémy alebo deti aby mali?

deti95060810
26. jan 2024

však dorob dom - aby si mala aspoň kde bývať s deťmi a on už ako chce.... prestaň sa triasť o somára ktorý ti aj tak robí zo života peklo...
aj bez neho sa zaobídeš, aspoň budeš mať kľud.
NIET NAD POKOJ .

chiarisimo
26. jan 2024

V skratke, máš asi 3 možnosti:
1. Zvyknúť si na jeho nálady
2. Vrátiť sa s ním do Talianska
3. Rozviezť sa a ostať na Slovensku s rodinou

eva8
26. jan 2024

Nemozte ostat v Taliansku, kym sa dom nedostavia?
Tebe sa kde viac paci - v Taliansku, alebo na Slovensku?

anonym66666
autor
26. jan 2024

@ibatanecnica takto ako mu prepína teraz, je odvtedy ako sme sem išli bývať. Zrazu si zmyslel, že on tu nemôže byť. On chce ísť naspäť. Staršia ale už ukončuje prvý polrok v škole nám je tu lepšie určite a on mi dáva na výber buď odídem s nim, alebo nás opustí, povedal to aj pred deťmi. Čo je na zaplakanie robiť im také stresy a mňa dáva do veľmi ťažkej situácie. Aj predtým mu vedelo zašibať keď sme bývali v Taliansku aj tam to nebolo ružové. On je taky dobrý tri týždne a potom problem

anonym66666
autor
26. jan 2024

@katkati ďakujem Katka, tiež začínam otvárať oči. Toto nie je vôbec pekné ako sa ku mne chová. Mohol povedať na začiatku nie nejdem na Slovensko, ale toto sa nerobí teraz už keď dom sa stavia a deti do školy chodia a on ma stavia do takej extrémne stresujúcej situácie. Plačem asi vkuse už tretí deň čo sa mi nevyhrážal ako nás opustí a nehovorím už aj o tých škaredý ch veciach čo o mne povedal.

nika523
26. jan 2024

@anonym66666 no tak sa rozhodni čo chceš ty či chceš ísť naspäť do talianska aby bolo po jeho alebo sa rozijdete lebo on je tu nešťastný a bude to len horšie keď tu nechce ísť tak nech ide späť do talianska a ty už sa rozhodni ako chceš, dom sa predať dá toto problém nie je

anonym66666
autor
26. jan 2024

@gejb dom má už aj okná, ale je poschodový veľa peňazí a roboty ešte by nás stál. Je v záhrade mojich rodičov a je mi ľúto ho predať. Možno budem musieť. Áno tiež už si hovorím nech ide. Na druhej strane rozmýšľam, možno to bola chyba odísť sem, ale nebola som tam šťastná a deti nemali nikoho len nas dvoch. Ale neospravedlňuje ho naša chyba v to ako sa ku mne správa keď má výkyvy nálad.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@lukbe tiež som rozmýšľala, že musí mať nejaké psychicke problémy, nejaké depresie alebo čo. Nemyslím si, že si to zaslúžim.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@nika523 ďakujem, presne som potrebovala otvoriť oči niekym "cudzím", lebo ozaj z toho ochoriem. Veľmi sa trápim. Pred deťmi sme sa našťastie nezvykli hádať, dnes a včera to vyústilo k takému, že to bolo aj pred deťmi. Dúfam na to zabudnú. Už im aj povedal, že nás opustí. Deťom povie, že nás opustí. Ten super ocinko, ani nevie aký stres im mohol tým vyvolať.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@deti95060810 povedal mi, že mi už ani peniaze na dom nedá ďalšie. Mám si ho dostaviať s budúcim mužom. Pritom ja som makala u nás vo firme ako fredka každé leto a naši mi chodili s deťmi pomáhať. Nosila som ozaj pekné peniaze do firmy. Ale to nechvalím, to je len skutočnosť a on sa teraz tvári akoby on je ten ktorý financuje všetko. Pritom fakt keby to spočítam, ten dom už by som mala aj sama. Len problém je, že kde by som sa tu zamestnala. Už by som to bolo ťažšie.

aiana24
26. jan 2024

Mne z toho vychadza ze zostan na Slovensku s rodinou a on nech si ide kam chce. Kasli na take jeho reci, ty vies ze si pracovita sikovna rozumna zena, on ta uraza len preto (zrejme) lebo mu prepina z toho ze sa uviazal zit na Slovensku a teraz ten zavazok nevie uniest. Ty si silna, on je slaboch. Aku buducnost chces pre seba a svoje deti? Podla toho sa riad. Drzim palce.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@chiarisimo čo by ste spravila na mojom mieste? Viem musím sa sama rozhodnúť, ale každý názor mi veľmi pomôže. Vrátiť sa naspäť vo mne vyvoláva pocit zrady. Deti už chodia sem do školy, staršia je prváčka. Sú tu šťastné. Nechcem ich stresovať. Tie jeho nálady zvládať, je tiež ťažké. Pravdou je, že ho veľmi ľúbim a keď je normálny všetko je super, ale keď mu prepne samé vyhrážky ako odíde a nadáva po pod nos a deti ho počujú.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@eva8 no keďže už bývame na Slovensku a deti chodia do školy tu, už by to znamenalo veľkú zmenu sa vracať späť do talianska a ten dom tu neviem ako by dopadol. Už som sa v ňom videla. Určite mne tu je lepšie, deťom taktiež. Veľakrát mi dcérka plakala keď moji rodičia odišli z Talianska na Slovensko. Začala mi aj škrípať v noci zubami

anonym66666
autor
26. jan 2024

@nika523 to je tak ťažké rozhodnutie. By som len tie deti stresovala zo školy do školy. A neviem či by to bolo aj tam dobré. Je z neho už veľký workoholik a nervy si nosí z práce aj domov. Ale keby sa rozvedieme asi by deti otca videli dvakrát do roka a majú s nim krásny vzťah. No to už je na ňom, či by za nimi prilietal. Za mnou ako slobodnou ešte chodil každý mesiac

januska12323
26. jan 2024

Spravila by som ešte poslednú možnosť. Vráťte sa na leto do talianska a ak bude takýto aj tam budeš mať rozhodnutie ľahšie.

anonym66666
autor
26. jan 2024

@januska12323 v lete tam aj budeme. Tak to bolo v pláne, že v lete by sme mali tam byť vždy. Ak do toho leta sa teda nerozvedieme. Už sa nechcem trápiť

rorino
26. jan 2024

@anonym66666 M Taliansko veľmi rada,krásna krajina,nádherná reč,pracovala som tam len pár rokov,nevedela som ani buon giorno,keď som tam šla a celé to odvtedy hodnotím vetou:"Čim viac som rozumela ich reči,tým menej som rozumela ich povaham." Aj tu sú ľudia lepší,či horší,ty si bohužiaľ natrafila na horšieho a navyše cudzinca,dufam,že deti sú Slováci 🙏a vy to nejako vyriešite.

minenkak
26. jan 2024

@anonym66666 presne takýto je môj foter,keď je ako on chce,to je ako anjel a nedaj Boh, aby bolo niečo inak,ale ja som zistila ,že keď som po ňom blacala a bola horšia ako on a vmietla mu všetko do ksichtu hneď, držal sa fest a bol ticho

domkakvet
26. jan 2024

@anonym66666 ked pojde nabuduce do Talianska, tak mu povec, nech si uz nekupuje spiatocny listok.

anonym66666
autor
27. jan 2024

@aiana24 ďakujem veľmi pekne za milé slová. Je to veľmi ťažké rozhodnutie. Dúfam sa rozhodnem správne 🙏🙏

anonym66666
autor
27. jan 2024

@rorino deti majú Taliansku národnosť, ale občianstvo aj slovenské, tam by problem nemal byť. Je to veľmi ťažké, komplikovane všetko. Dve krajiny skĺbiť

anonym66666
autor
27. jan 2024

@minenkak hmmm...neviem čo mám ani na to povedať. Je mi z toho všetkého smutno

anonym66666
autor
27. jan 2024

@domkakvet asi by som to tak konečne mala spraviť

mamina7070
27. jan 2024

@anonym66666 a ten pozemok kde staviate dom je prepisany na teba a na muza ?
mozno len proste nezvlada byvanie so svokrovcami a este ked ma dozivotne byt u nich v zahrade ja sa mu moc necudujem

hendikep
27. jan 2024

@anonym66666 ehm … popravde keby som cudzinec a ocitnem sa v tomto anále európy … v terajšej politickej situácii tak tiež som nervózna … ale on si musí uvedomiť že to bol jeho ( hlúpy ) nápad .. a Ty zato nemôžeš! a ako nato Ty reaguješ?