Ahojte baby, ste tu niektoré také typy čo boli mentálne pripravené na vážne vzťahy až okolo 30tky? Stihli ste si potom nájsť partnera a mať detičky?
Študujem, momentálne nemám čas veľmi na seba a keď tak premýšľam nad tým mať partnera, tak si nie som istá ci by som bola vôbec na to zrelá.. na tu zodpovednosť čo obnasa vážny vzťah.
Ď.
Nezabudaj, ze pred zalozenim rodiny by si este mala toho cloveka aj spoznat co trva tak minimalne 2 roky, idealne aj viac. Inak pojdes do velkeho rizika ze si spravis dieta s clovekom s ktorym zistis ze to nefunguje. A pustit sa do toho po 30tke no vela stastia, 1-2 vztahy nevyjdu a zistis ze mas 37 a nikto na obzore a vajicka starnu , plet ma vrasky a vsetci naokolo maju funkcne vztahy a Ty si ostala jedna z mala sama zufalo hladajuc otca tvojich deti :D Cim skor zacnes budovat vazny vztah tym lepsie..
@tttbb lenže keď viem ze na to nie som mentálne vyspelá, tak to bude len strata času a neskôr zlomené srdce. Som sebakriticka a viem, ze este neviem jednať vo vztahu tak ako by mali dospelí ľudia, ktorí si chcú pomaly založiť rodinu..
Podla mna rozmyslas spravne a aj zrelo. Vacsina zien takto sebakriticky nad sebou nerozmysla ani v 40.
prosím ťa, to nerieš, ja som tiež nebola, študovala som do 27, potom žúrovala, užívala život, cestovala...a potom som stretla svojho muža, prvé dieťa v 33, druhé 35....neľutujem ničoho...teraz som kľudná mamička, mám pocit, že som toho dosť stihla pred deťmi, tak teraz si to užívam s deťmi, nemám potrebu chodiť na babské jazdy, alebo víkendy bez detí...každý sme iný, ale ja som si to užívala vtedy a užívam si to aj teraz s deťmi...veľa šťastia!!!
@matilda2015 ja presne teraz študujem na vš, nemám poriadne čas na seba, mávam ponorku niekedy z toho a možno tým nie som pripravená na také vážne ktorý keďže som ešte ja nestihla poriadne žiť 🙂
@kikusha2212 ďakujem, v tomto prípade skôr len zrelo rozmýšľam 🙂
Keď to berieš tak, že “najprv ešte poriadne žiť” až potom vážny vzťah, je jasne, že sa ti do toho nechce. Je to akoby predtým, ako ma to nutne zlo prísť , si si chcela ešte užiť niečo pekne 😄 Nenúť sa do ničoho, nepočítaj mesiace a roky, ži ako žiješ a keď vzťah príde a bude stať za to, nebudeš mať pocit, že ešte to chceš odkladať, že nemáš čas. Budeš to vnímať tak, že toto je ten život. Ak to nepríde a stále budeš mať pocit ako teraz, že ešte nie, ešte radsej toto a hento, tak to nesil, ani keby si mala 40. To nie je o veku ale o okolnostiach.
@namornicka máš pravdu 🙂 na jednu stranu nechcem a nemám energiu na nejaký vzťah keďže študujem a poriadne som si ten single život neuzila kým sa usadim už navždy, no na druhu stranu sa bojím ze keď bude po skole, si trosku odzijem tak už sa nebude dalo s kým poriadnym usadit 🙂
Ja som si nasla partnera s ktorym to je vazne ked som mala 31, teraz budem mat v juli 34 a v auguste cakame dieta. Si mlada, ries studium a seba 🙂
Ja by som to takto neanalyzovala. Problem to je asi len v pripade, ak okolo teba kruzia chlapi s ponukami na vazny vztah a definitivne usadenie a cakaju na odpoved. Ale pravdepodobne to bude skor tak ako u vacsiny z nas - stretnes chalana, ktory ti bude pripadat iny ako ostatni, zarezonuje, zalubis sa a proste budes chciet byt s nim.
Ale inac ja som mala prvy dlhodoby vztah az okolo 28 a s manzelom sme sa dali dokopy v 35. Dieta v 41. Do tych 28 som tiez nebola velmi zrela na vztahy a teda nieze by neboli, nevyhybala som sa, ale vyzerali ako vyzerali.
@marianarem presne ja mam ten problém, ak sa niekto našiel tak to neklapko (aj z mojej strany), všimla som si aj na sebe take to "detinske" správanie niekedy.
@evcagabi gratulujem, držím palce 🙂 už keď sme pri tom, ako by ste sa venovali sebe za tie roky single roky? Keďže študujem casovo narocnu skoli, tak nemám až toľko toho času.. no ponorka už začala keďže som väčšinu času za knihami.
jake detinske spravanie napr?
Ja by som do 30 ani nikoho vazne neriesila. Sice som mala od 23 vztah, ale viem ako to bolo an aka som bola este nevyzreta na to. Taky vztah, ze naozaj muz zivota prisiel prave v 31. To som aj vedela co od toho chcem a co nechcem. On rovnako.
@kiki68 ďakujem. Ja som mala tiež jeden vzťah (do 18r.), vtedy to bol tiež ešte detinsky vzťah a myslím si ze sa momentálne aj kvôli tomu nehrniem do vzťahov pretože aj momentálne vzťahy by boli len nevyzrete...
Podla mna je lepsie pockat, ked vidim kolko tych vztahov nevydrzi skrz tu nevyzretost. Hlavne kym nie psy, macky, deti atd, tak ide iba taku malu chybu a nie su nasledky na niekom tretom
vobec to neries. ked na to budes pripravena tak to pride.