Zranili ma slová mojej dcéry

28. dec 2024

Ahojte, napíšem v skratke. Švagriná sa rozviedla, má dve deti. Jedno 17, druhé 15 ako moja dcéra. Jej mladšia dcéra sa si priala žiť s otcom. Ich mama často strieda partnerov, o deti sa nezaujíma príliš. Rozprávali sme sa o tom s mužom a ja som povedala, že si neviem predstaviť, že by si moje deti vybrali radšej bývať u otca ako u mňa. Dokonca jej dcéra nechcela striedavku. Vtom vošla dcéra do izby a povedala, že ona by urobila to isté. A dôvod, že manžel zarába oveľa viac ako ja a platil by jej množstvo krúžkov, ktoré navštevuje, samozrejme aj oblečenie a luxusné dovolenky. Prišlo mi to veľmi ľúto lebo sa sa mojim deťom venujem od narodenia najviac ako môžem. Učenie s nimi, vodenie na krúžky, hranie sa, to všetko bolo vždy na mojich pleciach. Cítim to ako zradu od dcéry. Ako by ste to brali vy? Poprosím len slušné komentáre, žiadne urážanie. Uz aj bez toho som smutná.

pribinak
28. dec 2024

Že dcéra si to celé veľmi easy predstavuje a asi by som jej ubrala cvične z komfortu

modrava
28. dec 2024

podla mna pubertalna poza. chcela byt “cool”..

betulinka1
28. dec 2024

V prvom rade, dcera bude naklonená tatkovi vzdy a aj viac mu odpusti a tak. V druhom rade je prirodzene, ze deti hladaju ľahšiu cestu. Ale neboj sa. Realita, ak by bola konfrontovaná, realne by sa rozhodla uplne inak. Lebo tak zase tatko nebude robit vsetko okolo dcerenky ako mama. Tiez by som si vybrala v tomto veku otca alebo idealne babku 🤣🤣🤣

nika23t
28. dec 2024

Vôbec si tieto slová neber k srdcu. Ani sa netráp. Moja 15 ročná povedala, že keby sme sa rozviedli, bolo by to super, lebo u oboch by mala vreckové, darčeky, že by mala na každý sviatok všetko dvakrát. Keď mala 11, tak mi povedala, že keby sme sa rozviedli, nezvládla by to. Som zvedavá, čo povie, keď bude mať 18. V tomto veku, ako 15 ročne, vnímajú svet úplne inak. Je to len dočasne, a určite ju neber vážne. Tak, ako kopec ďalších veci, ktoré povie. Jedným uchom dnu, druhým von. Takže ako mama 15tky Ta ubezpečujem, že to nemyslela ani zle, a ani vážne.

sense
28. dec 2024

Moja dcéra nemá ani 15 a tiež sa ma spýtala či keď bude staršia môže bývať u otca. Dôvod ale nebol materiálny. Vysvetlenie bolo, nami ty máš F. A tatino nemá nikoho. Ale jeden rok bola u neho cez leto v kuse takmer mesiac a potom ju to prešlo zrejme preto že ja som menej direktivna ako ex

tiika
28. dec 2024

Vela veci býva takých, ktoré zamrzla, sme z toho smutní. Podľa mna si dcera neuvedomuje, čo hovorí. Nevie doceniť to, čo je naozaj dôležité. V momentálnom veku, obdobi ma iné priority. To neznamena, že sa to časom nezmení… alebo, že ta ma menej rada, len si mysli, že s otcom by jej bolo lepšie. O chvíľu bude dospela. Vychovávala si ju, ako su najlepšie vedela. Asi už zostava len veriť, že zostane na tej správnej ceste. Teraz jej niečo kázať, vyčítať, vysvetľovať nemá nejaký význam; skôr načúvať, chápať, pozerať sa na veci z jej uhla pohľadu. Tým dosiahneš oveľa viac.

sevrin
28. dec 2024

Ja by som jej dal takú luxusnú dovolenku, že by celé leto mandelinky zo zemiakov zbierala!

cukroska
28. dec 2024

Joooj netreba tak prežívať tie pubertálne výlevy našich pubertiakov 😀 Koľko som sa už ja napočúvala poznámok v období vzdoru a natruc.Keď si pomyslím na svoju búrlivú pubertu ,až teraz vidím ako sa mi to všetko občas vracia ako bumerang. Ja som si aj Štedrý deň vypočula výlety na svoju osobu aj za oblečenie aj za spoločnú fotku. Ako vždy. Keby bolo na mojich na nemáme nikdy uz ani jednu spoločnú foto (nikde) a kľudne by večerali v teplákoch 🤦‍♀️🤷‍♀️

euka210
28. dec 2024

treba tie reci brat s rezervou, je to jej vekom a realne v takej situacii nie je

cukroska
28. dec 2024

@euka210 Presne tak..!Jedna vec je povedať,druhá uskutočniť. Keby prišlo na lámanie chleba taký frajeri by neboli..to je proste puberta.Iný sme ani my neboli.

januska12323
28. dec 2024

Má 15, život gombička, ona reálne nevie posúdiť ako by to dopadlo. Môžete jej to s mužom ukázať, ty doma vôbec nič nerob keď je "u otca" má ju na starosti on alebo bude bez.

tykat
28. dec 2024

A muz sa na teba divne nepozrel.ze si nevies predstavit ze by si deti vybrali radsej byvat u otca? Preco by si mali vybrat teba? Myslis ze si lepsia?
Taku situaciu neriesite tak sa v tom zbytocne vrtas... co by bolo keby. Dcera tresla prve co sa jej zdalo "coool" a vysledok ze pre blbe reci na seba budete vsetci zazerat.

nikpa
28. dec 2024

Tak aspoň vidíš aké má priority. Ale vzhľadom na vek, sa to možno ešte zmení.

11mirka22
28. dec 2024

To čo je u teba iba teoretický problém, som si zažila v realite, môj najstarší syn mal 17 keď sme sa rozvadzali a chcel zostať s otcom. Dôvod bol že ja som odchádzala so spoločného domu a on chcel zostať doma, nechcel sa sťahovať.. Doslova mi povedal. Mami ja chápem ze už nechceš žiť s otcom ale mňa z toho vynechaj... Bolelo to. Ale nasilu som ho ťahať nechcela... Jeho to však následne bolelo omnoho viac... Áno, zostal doma vo svojej izbe, ocko mu kúpil čo len chcel, ale len do času, kým nás rozviedli. Potom nastal režim, ktorý nečakal, musel sa proste starať sam o seba, a zastať aj väčšinu tých prác, čo som doma robila ja. A otcova štedrosť sa tiež stratila v nenávratne. O 9 mesiacov už bol synak u mňa nastahovany. Takže súhlasím s tým čo písali predo mnou. Dievča netuší o čom hovorí... Takých reči si ešte užiješ..

lienka.7
28. dec 2024

@autorka dcére by som ako prve vysvetlila, že peniaze, ktoré otec zaraba sú naše spoločné rodinné peniaze, takže nie ze otecko jej platí... ale MY jej platime. Po druhé, by som sa jej spytala, ze ci si naozaj mysli, ze keby sme sa rozviedli a otec by si našiel "druhu" a mal s nou rodinu, ze ci si naozaj myslí, žeby mala toto všetko čo ma teraz a co si zmyslí. Asi ťažko. A po ďalšie, neviem, asi bude chyba vo výchove, keď si dieta absolútne neváži "nematerialne" veci a všetko meria iba peniazmi. 🤔 A je uplne mimo reality.

pinkgirl
28. dec 2024

Je to len "čo by bolo keby bolo...". Neber si jej slová príliš. Je ešte nezrelá, sú to len jej reči. Fakt si to tak neber.

vler
28. dec 2024

Mne je cudne ze tvoj manzel hned neukoncil taketo spekulacie (ktore si ani Ty nemala zacinat ) vyhlasenim ze vas vztah je pevny a vy dvaja budete spolu navzdy

autor
28. dec 2024

@vler on povedal, že my sa nechystáme rozviesť ale videla som ako ho to potešilo, že by si vybrala jeho. Je to jeho miláčik, vsetko, čo chce jej kúpi, vsetko jej dovolí. Zamyslela si, že chce chodiť na gitaru, tak hneď jej bežal kúpiť novú gitaru aj keď nevie ako dlho ju to bude baviť.

lienka.7
28. dec 2024

@autorka a este by som jej povedala, že nech sa zamysli nad tým, že ako by sa cítila, keby bola ona v tvojej koží a toto by jej povedala jej dcéra, po tom všetkom, čo pre nu ako matka robila, ako by sa cítila... ci by s tým bola ok

autor
28. dec 2024

@lienka.7 to som jej povedala ale ona to rýchlo začala zahovarat, ze ved sa nerzvadzame..a že má istý životný štandard vďaka otcovi a pri mne by zivorila. Vždy som sa ju snažila viesť k hodnotám ako rodina, láska, pomoc. Ale vidím, že manžel tým, že jej kúpi všetko, čo chce, tak ju kazí. Už zabudla, ze prvé roky života si ju ledva všimol. Tato je ten super.

pralinka25
28. dec 2024

toto fakt zamrzi. hej v puberte ma kazdy asi nejake divne priority ale aj tak je uz v puberte dostatocne vyspela na to aby vedela ze taketo slova vedia zranit. normalne ma to zamrzelo aj za teba.

autor
28. dec 2024

@tykat nemyslím si, že som lepšia ale aspoň striedavka a nie rovno, ze chce bývať u otca. Mužovi rodicia boli tiež rozvedení a deti zverili mame. Muž mi povedal, že všetci chceli bývať s mamou. Ale našťastie to reálne nemusím riešiť a dúfam, že nikdy nebudem.

autor
28. dec 2024

@pralinka25 Nebudem klamať, dotklo sa ma to. A veľmi. Máme pekný vzťah, so všetkým sa mi zdôveruje, muzovi nie. Preto ma to neprijemne prekvapilo.

lizatko1009
28. dec 2024

neber si to k srdcu, mame doma 15 rocneho, sice je ok co aa tyka výstrelovkov, ale niekedy ma reci ako koza bobkov, ale ja jednym dnu, druhym von, ale davam mu to inac pocitit, len ak by doslo na lamanie chleba, tak by bolo maminka, je to mamin cecok, len podvrtavac prvej ligy, on lev a ja paovacna panna a po hlave si skákať nedam.

vler
28. dec 2024

Autorka, aj ja som- este aj v 20tke- povedala mame slova ktore dodnes lutujem (a hanbim sa za ne); o to viac ze mamy uz skoro 10 rokov niet. Dcera este stale dospieva, aj rozumovo sa formuje. Skor by som tuto situaciu vyuzila na rozhovor s muzom ci je naozaj vhodne ju materialne zabezpecovat v tom style ako to robi on.

autor
28. dec 2024

@lizatko1009 my máme tiež občas výmenu názorov a chcem aby dodržiavala nejaké pravidlá ako pomahanie v domácnosti, príchody domov načas, venovanie sa školským povinnostiam. Muž jej dovolí všetko a zrejme preto mi to povedala.

autor
28. dec 2024

@vler Mužovi som povedala, že peniaze kazia charakter a teraz vidí výsledky. Dcéra bývalá také zlaté, skromné dievčatko, keď bola malá. V puberte sa stala tatove dievčatko a začalo sa to kaziť.

autor
29. dec 2024

Ďakujem vám všetkým za odpovede, vážim si to. Skúsim si nebrať jej slová príliš osobne, je v puberte. Ale zamrzelo to. Ja som ju k láske k peniazom nevychovavala.

kristinka92
29. dec 2024

prosím ta, stále je to dieta. ja chápem že sa ta to dotklo naozaj. ale keby k tomu reálne príde, prečítaj si komentár od @11mirka22 lebo presne tak by to dopadlo! dcéra je pubertiacka, jasne že si vyberie ľahšiu cestu. lenze keby ty nie si, tak všetky tie prace ktoré si okolo nich robila, by zrazu nikto nerobil. ver že do mesiaca by skrabkala na tvoje dvere že radšej oželie peniaze, ale chce teba späť, svoju mamu, ktorá tu pre ňu bola vždy.

lizatko1009
29. dec 2024

u nas nastastie drzime spolu, len babky a dedkovia to nejako nerespektuju. Neboj sa, za par rokov budes pren to najcennejsie, blby vek 🤷