Zostať alebo odísť?

lulula1990
28. júl 2024

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovanych ľudí na našu situáciu. S partnerom sme spolu vyše 10 rokov, mame dve deti. Vyše roka bývame v dome ktorý sme prerábali. Predtým sme bývali v 3izbovom byte, teraz v 3izbovom väčšom dome, ďalšiu časť domu ešte čaká rekonštrukcia. Ide o to, že som z partnera na nervy. Nechápem jeho rozhodnutia. Večne robí všetko na poslednú chvíľu. Všetko okolo domu stojí, stále sa na niečo vyhovára, nevie udržiavať ani základný poriadok. Neustále mu musím hovoriť aby spravil aspoň toto alebo tamto, ale samozrejme nič z toho sa nestane. Som unavená a znechutená žiť na stavenisku, mam síce záhradu a dvor, ale nemám si ho ako užiť, lebo večne je tam bordel, stavebné práce. Jemu sa do ničoho nechce. Všetky životné rozhodnutia necháva na neskor, inokedy, čiže väčšinou vôbec. Nechcem milióny, ale normalny a slušný život pre naše deti. Pred 10timi rokmi ma požiadal o ruku, svadba doteraz nebola. Lebo ako on hovorí, nemá na to peniaze. Ak hovorím ze stačí malá svadba, to nechce. Som v situácii že rozmýšľam odísť. Mám byt čiže mam kam ísť. Pracujem, starší chodí do školy, mladší je ešte skolkar. Trochu sa bojím aby mi nerobil problémy co sa týka detí. Všetko toto sa samozrejme odzrkadlilo na intímnom živote. Začal mi byť odporný, zrazu mi na nom vadí všetko. Nevie ma objať, normálne, keď prejde okolo bud ma chytí za zadok, prsia, medzi nohy a to aj pred deťmi, čo mi príde absolútne nevhodné. Veľa krát som mu dohovarala, zobudí sa na týždeň a potom zase všetko vhodné do starých koľají.

mamina7070
28. júl 2024

kto chcel ist do domu? preco ste neostali v byte?

micusa2222
28. júl 2024

@lulula1990 na 95 % by som odišla....

zooeynka
28. júl 2024

Najat firmu nech urobi co treba. Henten tvoj na to nema bud energiu alebo zrucnosti. Pohnete sa. A nech robi len udrziavacie prace(kosenie atd), nie kazdy chlap je manualne zrucny....

miadi
28. júl 2024

Mne by stacilo to chytanie medzi nohy ci prsia zadok pred detmi . Ako dovod na rozchod . Akoby si bola kus masa ked robi take intimne veci pred detmi. Vie ze ti to vadi a naschval to robi . To uz je forma tyrania. Z toho co mà byt prijemne len pre vas dvoch urobil neprijemne divadlo pre deti.

betulinka1
28. júl 2024

@lulula1990 mne za celkom nezda, ze robi tak malo. V dome bývate vyše roka (iba), asi sa tam robili veci a dorábali. Chodi do prace a aj ked pomaly asi nieco okolo domu porobi. My tiez teraz riesime po roku exteriér, ale kupovali sme novy dom. Exteriér robime svojpomocne, lebo cez firmy je to dalsich 30-tis. ale ja som muzovi zakázali v tych teplach nieco robit. Lebo prisiel z prace, zacal okolo domu v teple, dusno a kolkokrat prisiel dnu vecer po tme. Povedala som stop. Pojdu veci pomalšie ale ja chcem aby si si po praci oddýchol, spravil si si s nami aj cez vikend program a nie ze sa ti nieco stane, lebo v tychto teplach proste jedna praca staci. Aj on aj ja robime v klimatizovanej kancelarii ale aj tak su tieto tepla nápor na organizmus. Tak sa budu veci robit dlhsie, no a co!! Nechodi nam tu nikto robit kontrolu co stihol a co a co nie. Akoze ja si viem predstavit, ze tvoj priatel je unaveny, ze si chce aj oddychnut, aj leňošiť. Uz je to dlho. Viem aj teba pochopit, lebo zase mas viac prace s domacnostou ale proste stale treba mysliet na zdravie, to je prvoradé.

isis234
28. júl 2024

Objednať firmu na dokončenie. Jeho to nebaví, možno to nevie. Každý nemá také zručnosti.
Dohodni sa s ním, ak ne bude slušne správať, aj pred deťmi- to obchytkávanie a nezabezpečí kvalitnú firmu, presťahuješ sa do svojho bytu.

lujza123
28. júl 2024

A keby vezmeš dokončenie prerábky do svojich rúk? Robím v tomto odvetví a sama som bola prekvapená koľko žien menezuje celu stavbu , dohadujú robotníkov, vyberajú materiály, rozhodujú a ich muži skôr robia len tie fyzické prace ked treba niečo prichystať, poprenasat a tak.

Treba si spraviť co najpresnejší plán - co všetko treba spraviť, vypracovať rozpočet, urobiť nejaký plán postupnosti. Obvolat si majstrov, cenové ponuky a od toho sa odraziť, radšej si požičať na dokončenie nutného ako byvat na stavenisku a zničiť si tým vztah.

Sú ľudia ktorích prerábanie domu bavi a sú ľudia ktorí na to naozaj nemajú povahu.

Mám známych ktorým takto stroskotal vztah, kúpili si starú barabiznu, chlap rúže snová spraviť sam nic poriadne nevedel, ani sa mu nechcelo ale cudzím platiť nebude a žena tiez taká princezna ani prstom nepohla, len čakala co ostatní zariadia, vybavia a ona pride do hotového.

lulula1990
autor
28. júl 2024

@mamina7070 v 3izbovom už bolo tesno, chcela som 4izbovy byt, lebo som presne vedela ako to skončí. Trval na dome, prispôsobila som sa a tu to mame.

lulula1990
autor
28. júl 2024

@zooeynka on ale vôbec nie je manuálne nezrucny, vôbec. Len sa mu nechce, to je ten problém.

lulula1990
autor
28. júl 2024

@betulinka1 aj to je pravda, ale ja som nikdy nežiadala aby robil od rána do večera. Kľudne nech si doobeda porobi keď nie je také slnko, poprace aspoň dvor. Ale na to sa musíme 2 týždne pohadať

vikimed
28. júl 2024

@lulula1990 veď zatiaľ môžete bývať v byte, kým sa dom dokončí, nemusíte bývať na stavbe.

martinka13
28. júl 2024

Vrátila by som sa s deťmi do bytu, kým dom nebude v stave, aký mi vyhovuje.

lulula1990
autor
28. júl 2024

@vikimed
@martinka13 v byte mam podnajomnikov, takže musela by som počkať kým si nájdu iné bývanie, ide o rodinku s malými deťmi.

janickacrazy
28. júl 2024

@lulula1990 No a máte peniaze nato, aby dom dokončila firma? Bolo by to jednoduchšie. Druhá vec je, že ty ho už asi ani nemáš rada, takže asi bude lepšie, keď odídeš aj s deťmi. Lenže keď tam máš podnajomnikov, tak to nebude tak rýchlo. Veľa párov sa rozíde v priebehu stavby domu alebo aj tesne po dokončení, je to veľký nápor na psychiku, financie, atď. Aj u nás taký mladý pár, postavili dom a rozišli sa, už aj dieťa majú.

lujza123
28. júl 2024

@lulula1990 a nepomohol by vám nejaký plán s dátumami ? Dokedy co bude hotové, vycapiť niekam na ladnicku, ked sa bude termín blížiť a chlap sa k ničomu nebude mať tak zorganizovať nejakých brigádnikov alebo zavolat si majstrov.
Určiť si priority, veci ktoré proste treba spraviť a hotovo

My sme tiez prerabali a akonahle sme sa nasťahovali tak už sa nic nepohlo, sa nikomu nic nechce lebo byvat je kde, tak to tak nehorí.
Bordelkopy na záhrade ani nehovorím, jednej sme sa zbavili druhá vznikla🤷🏼‍♀️ otrasne obdobie.
Už chceš mať pekne, kvety nasadiť, terasu a nie kopy tehál dosiek a bahna.

Ono fakt treba aby to aspoň jeden vzal do rúk ked sa druhý k tomu nemá, lebo to bude stavenisko forever.

alickapusinka
28. júl 2024

teba chyta za psia medzi nohy pred detmi to robia uchyláci.Odišla by som ak máš kam aj s deťmi.

patricia255
28. júl 2024

@lulula1990 keď už premýšľaš nad odchodom dlhý čas mala by si to urobiť. Takýto chlap by sa mi protivil tiež... Požiadal ťa o ruku prvý rok keď ste spolu chodili... Za 10 rokov ste si nenašporili na svadbu ale na dom už áno... Lebo dom chcel on... Ale robiť na dome sa mu už nechce. Ja by som dom nechcela lebo je s tým viac roboty ako radosti. Z tvojho chlapa nikdy nebude snaživý chlap, slušný, ktorý bude mať k tebe úctu... To že ťa obchytkava pred deťmi je extrém, fuj... Prasa

Dala si mu šancí viac, nezaujíma sa. Pohni sa ďalej kým nie je neskoro. Je to tvoj život a len ho zahadzujes s týmto lenivým uchylakom.

Tvoja výhoda je že máš kam ísť a nie si od neho závislá. Nič ťa nedrží, myslím že už ani láska, len nejaké spomienky na lásku ktorá tam bola pred rokmi

gerber58
28. júl 2024

@lulula1990 odíď. Nemá zmysel toto. 10 rokov za vami a este svadba nikde.

luccija
28. júl 2024

@lulula1990 vždy, keď sa stavia dom je bordel a hádky, problémy.Treba sa dohodnúť vtedy a vtedy ideme robiť toto...čo má ešte spraviť?chápem, že keď príde z roboty tak sa mu nechce ..zavolať ukrajincov nech to ide rýchlejšie?
Ale podľa mňa ti už vadí celkovo on a nie len práca na dome To, čo robí je nechutne.Ako ste financovali dom, keď nie ste manželia kto to platil?
To, že máš svoj byt je výborne.Spamatat sa po 10 r dome a 2 deťoch, že si sa chcela vydať je zvláštne.
Keď odídeš čo sa zmení ešte väčšie hádky o deti, majetok ty si musíš rozmyslieť či ideš do odchodu, alebo zabojujete a začnete pracovať na vzťahu.

erika237
28. júl 2024

Tazko radit, lebo ak je to uz v stadiu ze ti vadi jeho osoba a ako sa povie aj ako dycha tak asi tazko sa uz bude nieco napravovat.

Prerabka domu byva podla mna kruta pokial sa robi svojpomocne a vyzaduje najskor splachovaciu zenu, lebo nie je to iste mat pekny dvor a dvor kde treba davat pozor na dieta stale aby sa nepichlo na roxor, aby neliezlo po kvadroch a ine veci.

Ak prerabku riesite svojpomocne, tak ocividne nie je dost penazi na najatie firmy, ak chces este vydrzat a dat sancu, tak si urobit rozvrh, rozmysliet si ake velke prerabky treba a zvazit aspon zaplatit nejakeho pomocnika. Viem pochopit, ze chlap je aj unaveny z prace a dochadzania do roboty a ak sa k tomu pridruzi jeho povaha co bude asi trosku lenivsia tak mas postarane o nervy.

dariaaa
29. júl 2024

@lulula1990 prečítala som len pár rád ale väčšina točí o tom,ako dokončiť dom.To,ze bude celý aj v zlate,ho nenaučí správať sa ako milujúci partner.Je to buran bez kúska cítenia.Tie dotyky pred deťmi,z takých chlapov je mne na vracanie.To si presne predstavujem,ako príde chlap z krčmy,smrdí po pive a cesnaku,vychyta ženu vsade,doprdi sa do obsratych gatí a ide spať.Radsej by som bývala v pivnici ako s takýmto.Na svadbu sa nemá,ale správa sa jak uchyl.Odid,mas kam.Ked toto vidia deti,ako sa budu spravat k svojim partnerom ked vyrastu?

vikimed
29. júl 2024

@lulula1990 úplne nerozumiem tomu, prečo si byt prenajala a presťahovala sa do domu, ktorého stav ti nevyhovuje, ale nemusím rozumieť všetkému. Aspoň máš ponaučenie do budúcna, že podmienky v ktorých človek žije, výrazne vplývajú na kvalitu jeho života.

priscilla07
29. júl 2024

Myslím si že to určite nie je dôvod na rozchod. Mate aj deti, a tie pri rozvodoch trpia najviac. Trocha trpezlivosti a postupne robiť vecí a bude ok. Ak je manžel aj zamestnaný určite by som ho nenutila makať aj po práci. Výčitky a kritika zničia každý vzťah, treba to riešiť s rozumom a v kľude.

banderaska29
29. júl 2024

tak to, že Ťa ako svoju ženu chytí - no ak toto je pre niekoho dôvod na rozchod, tak okej, ale potom nechápem, ako prekonávate skutočné problemy v manželstve tie, čo jej toto radíte. ja ti radím - sadnúť si a nastaviť hranice - toto áno, toto už nie, prosím rešpektuj to, ďakujem. Bodka.

čo sa týka bývania - nie nadarmo sa hovorí, že pri stavaní domu si pár prejde skúškou. mne ale viac zarezonovalo to, že ste 10 rokov zasnúbení a žiadna svadba. to je zvláštne - akoby Ťa nechcel za manželku. aj ta jeho pasivita k veciam okolo domu. ale zasa ty musíš vedieť, či bol taký stále.

ja ako rozvedená Ti radím skúsiť všetko na záchranu manželstva. ak to je iba skrat z obdobia, je potenciál, že to raz budeš ľutovať a on tiež. ak u teba už neexistuje možnosť nápravy a uňho tiež, rozhodne ísť od seba. nie je pre deti nič horšie, ako vidieť rodičov, ktorí sa neľúbia. držím ti palce

flloweradella
29. júl 2024

@lulula1990 ja svojho muža musím doslova dotlačiť do niečoho, inak sám od seba nespraví nič, za rok čo sme v dome sa toho spravilo naozaj veľa. Ale v tvojom prípade by som odišla, zbalila deti a seba a šla do bytu, nech sa preberie lenivec. Možno pochopí čo stratil a ak nie tak potom môžeš riešiť aj rozvod. Vela šťastia prajem.

dariaaa
29. júl 2024

@banderaska29 to nie je len o chytani.Pokial sa muz ku zene sprava s uctou,prejavuje k nej naklonnost,lasku,tak je to vsetko normalne.Ale on je sama vyhovorka ako si ju nezobrat za zenu,deti urobil,ale tie deti sa pozeraju ako nie manzel ich mamy jej pcha ruky vsade,nic pozitivne si z toho ne/vztahu nezoberu,ale v ostatnych veciach je sama vyhovorka ako nic nejde,,,jedine,co mu ide je,spravat sa,akoby si ju platil.A tu chyba ucta,respekt.

mantilka
29. júl 2024

Dnes sú všetci nároční. Predpokladám, že nemáš peniaze na pracu firmou a prenajali ste byť, aby ste ušetrili. Stavali sme dom, viem aké to je na nervy. Ja som manažovala. Stavba domu, je skúška vzťahu. Chces mat poriadok. To je ideálne zmýšľanie. Sú ľudia, čo to tak majú...ale sú rodiny, ktoré to nemajú. Opravovať sám, vyčerpáva fyzicky aj psychicky a keď pri tom ešte nadávaš...no nie je to ani pre tvojho partnera ľahké.
Aj ja mám nervy, roky bývame v dome a roky robíme záhradu a terasu. Stále bordel. Odprace sa a zasa vznikne bordel...no je to hrozne.
Ale konečne po 7 rokoch už ako tak finisujeme. A ako finisujeme je ešte väčší bordel 😆Verím, že budúci rok už bude takmer všetko hotové.
Hlavne sa neporovnavaj, skús pomôcť odpratať tam kde máš priamo výhľad a tes sa z maličkostí. Čo sa týka obchytkavania, asi by som mu povedala že nabudúce mu strelím facku. Toto sa mi ešte nestalo.

mantilka
29. júl 2024

A hlavne musíš začať ty plánovať, možno potrebuje niekoho nad sebou. Plánovať, nakúpiť a byť pri ňom ako robí. Je to náročné lebo máš na krku domacnost a deti, ale uvidíš, že sa ti to vyplatí. Ak chces pohnúť prácu vpred. Moj manžel sa tiež v minulosti pohol len keď som naplánovala a nakúpili sme, teraz už pekne samostatne robí.

banderaska29
29. júl 2024

@dariaaa treba si prečítať celý moj príspevok, nie iba úvod

dariaaa
29. júl 2024

@banderaska29 áno,prečítala, ja som len reagovala,ze keby bol len lenivy,vsetko sa dá,ale pre mňa takéto správanie muza k žene pred detmi je ponižujúce. Mimo toho s tebou súhlasím