Zobrala som to naozaj velmi osobne?

26. mar 2024

Ahojte, ide o to, ze sme sa s partnerom pohadali kvoli banalite ale mna sa ta vec dotkla. Ja som momentalne doma par dni, nakolko som prisla o pracu a novu si aktivne hladam. Partner je v praci, niekedy robi do vecera a dost sa namaka aj fyzicky. Nedavno prisiel vecer domov, ja som pocas dna poriadila aj navarene bolo, vzdy sa snazim, aby sme mali doma komfort v ramci moznosti...no a on ma podpichol, ze bola neustlana jeho polka postele, ze mohla som aj jeho napravit a na stole boli dva pohare z predosleho dna neumyte. Ze ked som cely den doma, tak uz som to mohla spravit. On inak nevyzaduje nic odo mna, aby som mu varila prala apod.. ale toto ma zarazilo a zamrzelo. Som mu povedala ze postel sa da rano pred odchodom ustlat, ja to robim aj ked chodim do prace. A jeho argument, ze je cely den v praci a ja doma beriem, no zdoraznujem ze vydavky delime 50/50 tak mi to prislo trochu divne. Sme spolu par mesiacov a ja poriadne nic nevyzadujem od neho ani. A toto ma fakt zamrzelo..tak neviem, ci som len precitlivela a ma pravdu vlastne

sante81
26. mar 2024

Chybu robíš v tom že sa snažiš aby bol doma komfort.
Pán tvorstva nech sa podieľa tiež na chode domácnosti, ak by ste mali dieťa, bude to pre neho samozrejmost

dzulli1980
26. mar 2024

Mne skôr príde zvláštne, že spíte v jednej posteli, sebe ustelieš, partnerovi nie? ... ja neviem, mne príde normálne, keď pracem posteľ, že aj sebe aj mužovi usteliem, aj on to tak robí ...

katarinaba
26. mar 2024

Poviem podla seba - ked ustielam dvojpostel, usteliem ju celu, bez ohladu na to ci tam spali deti, ci by tam spal chlap, alebo ja som tu polku v noci rozkopala. Je to celok ta postel. Jeho sa mohlo dotknut, ze delis veci na tvoje a moje - ze ti nestoji ani za to, aby si po nom postlala, ked uz svoju stranu stelies.
Co sa tyka tanierov na stole? Moje deti nesmu nechat taniere na stole. Od malicka ich ucim, ze ich treba odniest do umyvadla (do umyvacky si ich davam sama). Aj mna mama ucila od detstva odlozit si po sebe zo stola. Takze v mojej domacnosti by si taniere z vecere nenasla, nie to este z predchadzajuceho dna. Ale v umyvadle by ma pockali do dalsieho dna, to zas by som neumyvala okamzite. Ale tiez je otazka, preco on vcera tie taniere zo stola neodlozil? Preco ich neumyl, neodlozil do umyvacky? Tiez to mohol on spravit pre teba.
Chyba je na oboch stranach. Bez ohladu na to, ci si alebo nie si doma.

mk22
26. mar 2024

To si kazdy ustiela svoju posteľ sam?

doris11
26. mar 2024

Ja som tiež doma, a snažím sa porobiť doma veľa veci, niekedy aj tu mužskú robotu, ale to skôr kvôli tomu že keď príde chlap domov z roboty, tak aby sme mohli večer tráviť viac času spolu alebo s malým ..a hlavne mám rada keď je doma poriadok 😂
Chlap to odomna nevyžaduje, nevšíma si take veci, či je pohár na stole alebo neni .. ale zase mi nevadí ustlať aj jeho polku postele, popratat taniere po ňom, pozbierat jeho rozhádzané ponozky 😂

ivik4
26. mar 2024

Tak ja neviem ale musela by som mat dolamane obe ruky aby som bola uz tak leniva ze nepostelem obe postele. Kriste, zaberie to 5 sekund prehodit jeho paplon a upravit vankus 😃
Z akeho dovodu si postalala len svoju? Akoze je mi jedno ze si postlala len svoju, ale nejake logicke vysvetlenie ?

h2
26. mar 2024

Nejde o neustlanú posteľ a neodložené poháre. To sú také typy chlapov. Alebo nie je chlapov, ale celkovo ľudí. Nevedia prežiť, že oni musia do práce a ten druhý nie. Ak by si posteľ ustlala a poháre odložila, našiel by si niečo iné, napríklad, že si mohla umyť okná atď.

h2
26. mar 2024

Všetci sa tu ohromne čudujú tomu ustieľaniu, tak dám jeden teoretický príklad: Vstanem, usteliem si svoju polovicu postele, lebo na druhej strane ešte partner spí. On vstane, neustelie si, ale ja už sa tam tiež nevraciam, aby som po ňom ustlala. Môže byť takto?

ibatanecnica
26. mar 2024

@h2 predpokladám, že keď on išiel do práce, autorka zostala doma. Keď si celý deň doma, nejdeš do spálne? Ale zase na druhej strane, ak vstal neskôr, mal si svoju časť ustlať sám a nie čakať, že to spraví niekto iný. S mužom vstávame rovnako a kto prvý začne ustielať, ten ustelie obidve. Ak som doma a on v práci, ustielam ja. On ráno rýchlo zdúchne aby ma nebudil a opačne takisto. Potom ustelie ten, kto je doma

beata_k
26. mar 2024

Nebrala by som si to k srdcu. Zrejme ho nieco stvalo a ty si padla vhod na vypustenie pary. Ak by to bolo stale takto, tak je to problem. Ak iba obcas, tak stane sa kazdemu.

h2
26. mar 2024

@ibatanecnica To bol len príklad na vysvetlenie, ako k tomu mohlo dôjsť. Ale, ako som už písala, podľa mňa nejde o to ustielanie. Ale o to, že ona bola doma, on bol v práci a potreboval jej niečo vytknúť.

domka222
26. mar 2024

Keď ustielam, tak celú posteľ. A keď umývam riad,tak vždy aj zoberiem zo stola,ak tam náhodou niečo zostalo 🤷‍♀️ Ja osobne by som sa nevedela pozerať celý deň na riad na stole a neupratať to

mamamasama
26. mar 2024

Som doma uz 4 roky a manzel zaraba. Takmer vzdy navarene, upratane, ale su dni, kedy pride do armagedonu a vies co urobi? Zacne upratovat a prituli ma. Tento typ cloveka nebude dobry manzel a otec

jaond19
26. mar 2024

Bezne svoju neschopnost zvaluje na teba? Ustlat si po sebe, ci odlozit pohare (aj po partnerovi) fakt nie je cinnost ktora by vyzadovala extra energiu. Keby zil sam, tak by to robil normalne. Tym, ze si tam ty neznamena ze ma na to zrazu cloveka. Proste vidim, spracem, neriesim. Ano vies to spravit aj ty, ale asi si mala inu robotu, nevsimla si si, alebo hocico iné.... to ostatné co vsetko robis si nevsimne,ze? ale to co nahodou nespravis, si vsimne hned. A to je trochu problem.

autor
26. mar 2024

Ja postielam vzdy aj jeho stranu len teraz som to proste nechala tak ani neviem preco riad vzdy tiez umyjem, umyva aj on niekedy..len proste mi to prislo ze to berie ako samozrejmost ze som doma a teda neviem ako to bude ked budem aj ja v praci uz, lebo byvame spolu kratko este

ibatanecnica
26. mar 2024

@h2 tiež si myslím, normálneho chlapa toto ,,nevytočí,, a nielen chlapa ale človeka. Len sledovať, čo kde je, nech môže niečo vytknúť. Keby bol doma bordel - v zmysle smeti na zemi, prach, špina, kopa neumytého riadu, kopa prádla neopratého to by nasralo aj mňa. Ale jedna neustlaná posteľ a 2 poháre? ....
Inak najčastejšie ustielam ja, lebo veď ja to viem najlepšie 😂 a veľakrát prerobím ešte aj tú moju stranu, ustlanú manželom,

zuzitko74
26. mar 2024

Pokojne mu nabudúce povedz, že si to síce urobiť mohla, ale nemusela. Si doma, oddychuješ, relaxuješ, mala si dnes taký lenivší deň. Veď nemusíš ísť stále na 150%.

autor
26. mar 2024

@h2 tiez mam pocit obcas ze ked som ja doma aj ked to nie je tak dlho a pracu si fakt hladam, akoby to vadilo. Pritom on ma nezivi ani by som nikdy nepytala noc od neho. Mam nasetrene svoje peniaze. Keby to bolo opacne napriklad, nepozadovala by som toto ja od neho asi preto ma to tak zamrzelo

autor
26. mar 2024

@ivik4 tak ja si nepridem leniva, vacsinou tu postel celu postielam ja, teraz jediny raz som to nespravila. No v ten den vsetko ine bolo spravene. Poriadene upratane umyte. Az na tie dva pohare v obyvacke..

ibatanecnica
26. mar 2024

ktožvie akoby sa k tomu staval on, keby bol doma. Či by si všímal každú smietku. takéto veci si treba vyjasniť hneď na začiatku. To už len je katastrofa, 2 poháre v obývačke, mal ich zobrať, umyť a bolo by.
Aj keď si doma, ty nemáš právo na oddych alebo niekam vypadnúť?

autor
26. mar 2024

@jaond19 no asi tak nejako, co som spravila brane ako samozrejmost mam pocit a nespravila som 100% fakt jeden den ako sme spolu a uz ma podpichoval 😔

h2
26. mar 2024

Autorka, tak si to s ním vyjasni. Normálne si spolu sadnite a povedz mu, že ti to vadí. Že nemáš problém po ňom ustlať, odložiť poháre, ani kopu ďalších vecí, ktoré urobené boli a teda si ich nevšimol. Ale že keď ti vyčíta neurobenú robotu, cítiš sa, ako keby si bola jeho slúžka, alebo ako keby bol on tvoj šéf v práci. A keďže tak to nie je, ale ste partneri, tak nech ti takéto veci nerozpráva. Okrem toho, aj ty máš svoju robotu: aktívne si hľadáš prácu, čiže určite si aj tomu v ten deň venovala nejaký čas, pozerala ponuky, písala maily, posielala životopisy...

ibatanecnica
26. mar 2024

mne by zablikala kontrolka. Všímaj si ako sa bude ďalej chovať k tebe.

autor
26. mar 2024

@ibatanecnica bordel nemame nikdy vzdy sa snazim aby sme mali pekne a utulne ani kopa riadov spinavych neostava nikdy dlho v dreze

autor
26. mar 2024

@h2 bola som aj na pohovore v ten den ale tak neberiem to ako vyhovorku. Ja som mu v zlosti povedala, ci chce mat zo mna sluzku a on stale ze vsak som bola doma tak som to mohla spravit..

h2
26. mar 2024

Ja by som mu vymenovala všetko, čo som v ten deň už spravila a čo nevidí a potom by som mu povedala, že teraz je doma už aj on, tak môže ísť uvariť večeru a potom umyť riad, veď je doma. 😠

h2
26. mar 2024

No a keď si bola ešte aj na pohovore, tak to ti určite zabralo dosť času, nachystať sa, ísť tam, a to ani nehovorím o tom strese, čo si z toho určite mala. Aspoň sa ťa opýtal, ako si dopadla, zaujímalo ho to? Či vidí len to, že si doma "váľaš šunky" a ani len poháre si neodložila? ☹

huxy
26. mar 2024

Asi budem za divnu, no pre mňa je nepochopiteľné, že jednu stranu si ustlala a druhú nie. A je jedno, že sa to stalo prvý krát. Ja osobne mám rada poriadok, neustlanu posteľ či neumyte poháre na stole z predošlého dna-to by u mňa neprešlo. A práve ak si celý deň doma. To fakt bol tak veľký problém? Keď sama píšeš že priateľ pracuje niekedy až do večera a aj fyzicky namáhavu prácu má. Tiež píšeš, že aj on umyje riad niekedy.
Nechcem tým však ani povedať, že mu máš robiť slúžku.

ibatanecnica
26. mar 2024

@huxy vieš čo? Ja niekedy pozriem na linku a vidím 2 poháre a poviem si, nechce sa mi. Počkám, kým sa toho nazbiera. Nie sme stroje. Nie je to vyslovene neporiadok a už si užívam iné veci ako dokonale vyleštenú domácnosť. A to mám tiež rada čisto, poriadok a veci na svojom mieste. Prehodnotila som priority.

Tak ale ak ustielam posteľ, a už tam nikto nespí, usteliem komplet. Ale zase človek zamyslený, možno v strese. Tiež sa mi postávali veci, že nechápem ako je to možné. Ale z jednej neustlanej postele robiť dusno....

h2
26. mar 2024

@huxy Autorka píše, že bolo navarené, aj upratané. Akurát nebola ustlaná jeho strana postele a neboli umyté 2 poháre, zabudnuté na stole. A bola v ten deň ešte aj na pohovore. Nie je každý tak dokonalý. Ale ja mám aj tak pocit, že aj keby to bolo všetko tip top, tento typ by si niečo našiel.