Znovu ma odbil so svadbou

26. nov 2024

Ahojte, potrebujem sa asi len vyplakať. Včera som sa zas po dlhšej dobe spýtala priateľa ako svadba, kedy bude. On mi iba ironicky odpovedal jasnee že bude však v sobotu a smial sa. Ja už ozaj neviem, sme spolu 4 roky, má 35 rokov, žijeme spolu a vždy keď začnem túto tému tak ma iba veselo odbije. Dieťa nemáme chcem až po svadbe no neviem či sa toho takýmto spôsobom dočkám.

ingridpisarova
26. nov 2024

jasne že sa nedočkáš , nebuď naivná

katkaseiner
26. nov 2024

akoze po 4 rokoch ak by bola svadba v nedohľadne tak by som sa pomaly ale isto zacala vzdalovat. My sme ju mali sice po 6 rokoch ale to sme zili v uk a svadbu sme planovali ked sa vratime. Nakoniec bola trochu skor ale my sme si po 3,5 roku spravili vacsie zasnuby...proste cca ten tvoj cas...zasnuby ste mali? Ako sa doteraz staval muz k teme svadba? Vysmiatie by ma zronilo. Musi predsa vediet ze ti na tom záleží...a ano, tiez som chcela deti az po svadbe

astrobot
26. nov 2024

Môj názor je taký,ak ťa muž chce a planuje byt s tebou ,tak urobí všetko preto,aby si sa stala oficialne jeho ženou...

lenka.25
26. nov 2024

Možno ťa plánuje požiadať o ruku na Vianoce, to je také mužské ...spojiť dve udalosti do jednej 😀 . takže teraz by som už tú tému neotvárala , ale ak nie, tak po Vianociach by som hodila vážnu debatu a rovno stanovila termín. Ak by nesúhlasil, no už je na tebe , či ti to takto vyhovuje

lucka_ke
26. nov 2024

môj kolega chodil s kolegyňou a tiež takto veselo že svadba bude v sobotu, keď nebude veľké pranie, ale nakoniec sa s ňou oženil a majú dve detičky, takže nestrácaj nádej

athena27
26. nov 2024

ste zasnúbení? Ak áno tak je to na normálny rozhovor bez odbíjania aby ste si do očí povedali čo ďalej ak aj nie ste tiež je ten rozhovor na mieste. Ak ta ale nepožiadal o ruku možno to v pláne ani nemá a je mu takto dobre..
no to čo píše Lenka.25 vyššie dáva zmysel, na Vianoce sa veľa párov zasnúbilo je to také milé pekné.. počkaj do tých Vianoc nekaz si náladu a uvidíš 🙂

viera77
26. nov 2024

Skrátka, svadba nebude a nie je ani v pláne...však mladý muž má pri tebe všetko, čo potrebuje ku svojmu šťastiu, tak načo si to komplikovať? Dokedy budeš tému svadba otvárať a doprosovať sa takémuto "čudu"? Ak dvaja spolu žijú, mali by mať už po 4 rokoch vo veciach jasno.

jaond19
26. nov 2024

Ked sa bude vecer na teba lepit mu povedz ze spavat budes iba s manzelom. Varit a prat iba manzelovi. Zrejme este nedozrel. Je mu dobre, nema starosti a zodpovednost za dieta, zenu na materskej.... este by som mozno par mesiacov pockala ci ma mu v hlave cosi utrasie.... ale teda nevnucuj a nevynucuj.... aj tak by ta to dobehlo...

maryetta
26. nov 2024

A vies ho aj postavit pred hotovu vec? Resp to riesit normalne alebo sa iba opytas a po takejto reakcii si ticho. Ze ta odbije bude.... okej kedy?
Ma to vobec zmysel?? Nechcem to takto dalej tahat. Mozno stracas cas ☹
4 roky uz su celkom dost na to aby mlady vedel...

simca06022011
26. nov 2024

tak vies.. tu su dve moznosti, mozno bude, mozno nebude... ja vo svojom veku a slobodna, ti poviem, ze bude chyba aj na strane zeny... nekazte si vianoce, ale uz v ramci toho rozhovoru, by som povedala na jeho vtipky, ze to myslim vazne a cakam ze sa rozhybe... ak na vianoce nic, na silvestra nic... tak sa zacni podla toho spravat, asi si je tebou velmi isty, alebo horsie = ani svadbu neplanuje, len ta natahuje. Proste to vezmi do vlastnych ruk, a bude svadba, alebo dovi. Ja teda co mam pary okolo seba (cest vynimke), ziadne teatra s chlapom ziadajucim o ruku neboli, proste zena zavelila a bolo... proste nova doba..

vler
26. nov 2024

Kolko rokov mas Ty?

jullyeverest
26. nov 2024

S priateľom som 10 rokov, máme hypo a 2 deti. Na svadbu sa ho pýtam už nejakú dobu ale neviedím zmysel v tom aby som niekoho do niečoho tlačila. Ak bude chcieť tak ťa popýtať o ruku, ak nie, tak nie. Buď sa s tým zmieriš ak ho ľúbiš, alebo ak je pre teba svadba to najviac a on ju nechce tak sa s ním rozídi. Potom ho ale naozaj neľúbiš.

majka99999
26. nov 2024

Dolezity je aj tvoj vek, ale toto dlhe chodenie nie je pre mna, jedine ze od strednej su spolu, tam kludne aj 10 rokov, ale ak on ma 35 a ty trebars 30, tak po 4 uz musi vediet, ci to budes ty alebo len drzis miesto niekomu. Ak mas 22, tak si o tom myslim svoje...

autor
26. nov 2024

Ja mám 28 rokov, nie sme ani zasnúbený. Raz som mala takú myšlienku že by som mu poslala nejaké prstene aké sa mi páčia tak som sa ho spýtala (v telke išla akurát reklama na zlatníctvo) či si myslí že by mi vedel aj sám vybrať snúbny prsteň či mu nemám nejaké poslať a on že by určite vedel že by nemal problém. Baby ja si to nedokážem predstaviť zaveliť že bude svadba vtedy a vtedy a hotovo ja to proste takto nechcem hoc viem že by na to pristúpil lebo keď si niečo rozkážem nemá nikdy problém splnil mi zatiaľ ozaj všetko čo mi na očiach videl je naozaj skvelý muž. LEN ja by som hrozne chcela od neho to gesto požiadania o ruku aby som cítila aj z jeho strany ten záujem.

katarinaba
26. nov 2024

este je otazka - ako ste na tom v otazke ohladom deti? Mozno nechce ani tie, kedze ty si povedala, ze deti budu po svadbe. Mozno prave preto tu svadbu odklada.
Nic mu nenaznacuj, nic mu nenut. Najskor si ty poloz otazku - ak nechce svadbu, je pre teba tak velmi dolezita, alebo dokazes zit bez nej. A potom tie deti - toto este len bude problem - ak ty deti ano a on nie. Na svadbu kaslat, to sa prezit da, ale tie deti?
Mas jedinu moznost - sadnut si k nemu a hned na uvod mu povedat, ze nasleduje seriozny rozhovor.

simca06022011
26. nov 2024

tak to povedz jemu... co od neho cakas, co chces.. a ked sa nevymackne, nestracaj cas.

simca06022011
26. nov 2024

@jullyeverest len tolko ti k tomu poviem, nie nie je to najdolezitejsie, ale pridu situacie, kde byt spolubyvajuca je velmi malo. Manzelka je manzelka, takto si v podsatate pravne cudzi clovek. Ci bude treba jemu nieco, alebo tebe, alebo nebodaj sa jednemu nieco stane.
Je to ok aj takto "na divoko" ale ak niekto ma predstavu taku, ze najskor svadba a potom rodina atd, je to tiez v poriadku.

autor
26. nov 2024

@katarinaba deti chce, má k ním pekný vzťah, aj svadbu povedal že chce ja len neviem ako ho dokopať k tomu aby ma požiadal o ruku, ako som písala vyššie nechcem zaveliť a bude

hipuska
26. nov 2024

Tam nie je problem len svadba, vsak? Ty by si si predstavovala už aj zalozit rodinu. Tak skus najskor sa spytat, co by povedal na to, zeby ste si urobili babo. A ak by suhlasil, to by bol jasny znak, ze svadbu neplanuje a moze mat dieta aj bez. A potom sa uz rozhodnes podla toho

ivik4
26. nov 2024

Hej jasne dieta malinke potom v 40tke na krku ... ale vlastne svadby sa ani nedockas a kedze chces dieta az po nej, tak ani toho.
Dobre vie ze nebude, preto sa mu smeje. Uz ma dost rokov na to rozpravat veci narovinu

janickacrazy
26. nov 2024

Podľa mňa tá iba naťahuje. Svadbu ani deti nechce. V jeho veku po 4 rokoch chodenia a bývania spolu on veľmi dobre vie, čo chce. Ty mu bohužiaľ musíš venovať posledný rozhovor na túto tému, povieš mu, čo ocakavas od vzťahu a podľa jeho reakcie sa zariadis. Keď budú zase výhovorky a srandičky, tak sa pobal a odsťahuj. Možno sa stane zázrak a keď odídeš, tak si uvedomí, o čo prišiel. Alebo aj nie.

amelie22
26. nov 2024

Mila autorka, bohuzial dnes su chlapi lenivi a pohodlni a svadba sa uz nenosi, samozrejme nie vsetci ale vela z nich to tak ma. Aj ja mam jedneho takeho doma. Ved na co svadba, ved je nam dobre, okrem toho svadby neznasal... akekolvek planovanie buducnosti s nim bol rozhovor alo hadzat hrach o stenu. Temy svadba a deti sa bal ako cert kriza, len bol ticho a pozeral do steny. A sice ludia tu pisu, ze ako niekto moze zit s takymto cudom, a ked nejaky chlap si ta nechce vziat tak ta nema rad a bla bla bla nie jento vzdy pravda. Ako hovori @simca06022011 , niekedy treba prestať snívať o romantických gestach, prekročiť svoj tieň a ísť si za svojim. U nas v rodine už nikto nedufal, že si ma moj priatel vezme 🤣 ja som mala síce 30, ale on cez 40... tak som si povedala idem do toho, vyskúšam a uvidíme. Nasla som neobvykly priestor, ktorý by sa aj jemu páčil, rezervovala som termín, taky aby sa nepotil v lete v obleku, poslala som mu presne link, ktorý snubny prsteň mi má kúpiť (nie drahy, ale pekny) a napriek tomu ze ho fakt na tajnasa kúpil ďalšieho pol roka sa odhodlaval ma požiadať 🤣. Nakoniec som proste pritlačila, že romantika bokom, že to je pekne že sa ľúbime, ale mne to nestačí a bud sa vezmeme a budeme mat deti alebo ideme každý svojou cestou. Celý večer ho bolela hlava a ráno bol prsteň na stole 😆. Nie, nebola to žiadna romantika. Ale svadba bola nakoniec krásna prekrásna, najkrajší deň v mojom živote a čuduj sa svete užil si ju naozaj velmi aj manžel, všetko som sa snažila zariadiť tak, aby som ho netlacila do veci z ktorých mal paniku - ako tanec a tieto veci. Nakoniec bol šťastný, prišlo mu kopec kamarátov, všetci chválili jedlo, pitie program tak ešte bol aj pyšný aké to bolo super a už máme aj dvojročnú dcéru a ďalšie na svete. Treba si zvážiť, čo človek v živote chce a ísť si za tým. Ja som vedela, že ten môj za to stojí odložiť zo svojich predstáv a možno aj trochu zo svojej hrdosti, lebo ma kopec iných predností a niekedy strach im zvažuje ruky. Ten môj sa bal, ze rodina je veľký zavazok, mal.pocit že nemá vzťah k deťom, tak sa bal ci bude to svoje mat rad atď atď. Aj ja som bola sklamaná aj jedny Vianoce, aj ďalšie Vianoce, aj na moju 30tku že žiadosť neprichádza. Ale nie je všetko v živote idealne. Viem, že niektoré ženy by nikdy takého chlapa nechceli ktorému sa treba "doprosovat", alebo teda mu nakazat. Ale niekedy ich treba trochu nakopnúť. Každý si toho svojho pozna a musí si zvážiť ako na neho a či to stojí za to.

januska12323
26. nov 2024

No určite by som sa chlapovi doprosovala. Nemáš hrdosť? Nechce ťa za ženu možno len teraz možno nikdy. Je len na tebe ako s tou informáciou naložíš.

autor
26. nov 2024

@hipuska nie nie nikdy som sa nevyjadrila že hneď po svadbe dieťa, ani to tak neplánujem. Ja viem že keby mu poviem v sobotu ideme na úrad a berieme sa tak povie dobre, aj keby mu poviem idem vysadiť tabletky a uvidíme čo bude tak povie dobre, ja ho neviem dokopať k tomu peknému gestu žiadosti o ruku

vikiki29
26. nov 2024

Tiež si myslím, že svadbu neplánuje. Je mu dobre tak ako je, má všetko. Ja neznášam takéto blbé vtípky v takýchto dôležitých veciach. Ale celkovo neznášam vtipkárov, nie že by som bola nejaký studený psí čumák, ale je to trápne. Ako si reagovala na tie posmešky?

autor
26. nov 2024

@vikiki29 väčšinou tak isto blbou poznámkou ako zadelil on :D

deti95060810
26. nov 2024

ak ozaj túžiš po svadbe a dieťati tak porozmýšľaj ako dlho si ochotná tento stav znášať...
5 -10 rokov? alebo menej? daj si pomyselnú hranicu lebo čas letí ozaj rýchlo....

amelie22
26. nov 2024

Autorka ale je to pre život tak strašne potrebné trvať na tom geste? Nie sú v živote dôležitejšie veci? Nie je dôležitejšie aký ten chlap naozaj je, povahou, starostlivý, zodpovedný atď? Možno na také veci proste nie je. Na tie romantické gestá. Keď teda hovoríš, že keby si povedala poďme sa v sobotu vziať, tak by s tým nemal problém. Takže on vlastne nemá problém so svadbou, len sa nevie rozhýbať, a ty máš problém len s tým ze tvrdohlavo trvas na TOM romantickom geste...

autor
26. nov 2024

@amelie22 ja viem že nie je na také veci ozaj nie je žiadny romantik, ale partner aj človek je skvelý som ochotná s ním ostať aj bez svadby (o tom samozrejme nevie :D ) Ja si ale nedokážem predstaviť svadbu proste naplánovať bez zásnub

rebi789
26. nov 2024

Nedočkáš sa, on si ťa nechce vziať