Zneužívajú ma kamarátky?

20. júl 2024

Ahojte, dlhodobo mám pocit, že som osamelá a nemám kamošku, kt. by o mňa stála a len tak mi cinkla, prišla na kávu. Je mi jasné, že popri rodine nemáme toľko času, ale štve ma, že keď tie kamošky majú nejaký problém, vždy som tu pre nich, volajú ma na kávu, sme nejaké obdobie spolu… keď im je dobre, už neexistujem. Snažím sa tie vzťahy udržiavať, volať ich, vymýšľať kino, kávu, výlet… ale nič, bez odozvy, stále niečo majú. A takto to ide stále, je mi z toho veľmi smutno, že o mňa nikto nestojí na dlhšie,… vždy mám pocit, že ruešením tých problémov sa zblížime, že vo mne niekohi fajn našli a nič….
Mám kamošky z gympla, no žijú už mimo mesta, stretneme sa 2x za rok…

Je chyba vo mne?

mareka49
20. júl 2024

No je to smutne.
Ty si im vždy k dispozícii. Počúvaš rádis dávaš pozornosť a čas.
Normálne je to fajn ak je to obojstranné.
Inak nech si platia psychológa.
Keď im zavoláš ty že máš problém alebo strasti tak nic?
No si im butlava vŕba, kedy to vyhovuje im.
Porozmýšľaj či je tam ozaj človek ktorý stojí za tvoj cas.
Máš okolo seba ľudí ktorí s tebou zdieľajú len strasti.
Hľadaj takých čo chcú zdieľať radosti

autor
20. júl 2024

@mareka49 aby som bola uprimna, chce sa so mnou celkom kamosit jedna kolegyna, je mila, ale, ako to povedat, je taka jedniduchsia, prostoreka, velmi ju zaujima moj dom a obcas robi veci, take hlupe, co mne evokuje, ze nechcem si ju velmi pripustit k telu, hoci vie byt mila. Tie veci, co robi (je taka vlezla, nemam problem si pozicat moje holitko,riesi mlade vaby, ake maju mihal ice, umele bechty, proste veci, co ja neriesim….)

autor
20. júl 2024

a… jedna mi aj zavola, ze ako sa mam, po minute mi zoberie slovo a 20 minut rozprava o sebe…

maminkadeticiek
20. júl 2024

Ja obdivujem zeny,ktore maju deti,rodinu,karieru a maju pravidelne cas na kamosky.Ja rozhodne nie.Ked mam volno chcem ho stravit na oddych, s rodinou,blizkymi,alebo ze uplne sama,lebo ho je malo,je mi to vzacne.Clovek je zavaleny kazdodennymi povinnostami.Z casu na cas mi pride, ze by bolo fajn mat niekoho na vykecanie sa,kavu,ked je nieco,ale v celku je takychto situacii minimum.Takze tym chcem povedat, ze rozumiem asi tvojim kamoskam.Nie sme uz na vyske,bez zavazkou,kazdy ma toho dost svojho.Nie je to vyuzivanie,je to proste zivot a musime prioritizovat.Bud sa s tym zmier,alebo si najdi iny typ kamosiek.

autor
20. júl 2024

@maminkadeticiek ja praveze tiez vela casu nemam, ale proste raz za cas…. raz za 2 mesiace kava, spolocny vylet s detmi…. tak som to myslela

mamina7070
20. júl 2024

tak ale tak ako ty nemas vela casu nemaju vela casu zkavne ani oni a nie si ich priorita

kastia
20. júl 2024

Mne sa niečo podobné stalo. Na strednej škole som bola v kolektíve celkom obľúbená. Učenie mi išlo, a tak veľa ľudí chcelo raz od času poradiť. Mne to nerobilo problém a priznám sa, trochu mi to aj zvyšovalo sebavedomie/ego. Keďže som išla na VŠ a prechádzala som si ťažším obdobím s bývalým priateľom odrazu nikto nemal nikdy čas. A to som sa nechcela ani stetnúť len som im naprikald napísala na fb. Oni si to aj prečítali, ale odpísali až na druhý deň alebo v lepšom prípade o pol dňa a aj to písanie bolo také o ničom. Bola som z toho celkom smutná. Prestala som od nich niečo očakávať a proste žila som si svoj život. Keď sa mi oni ozvali potešilo ma to, občas som vyvinula aktivitu ja a ak mali čas stretli sme sa a ak nie tak som to brala, ze OK. Tento pohľad na vec mi dosť pomohol. Našla som si potom priateľa, s ktorým to klape a som teraz spokojná. Mam ešte kamarátku zo ZŠ, ta je celkom lojálna, zavolá mi aj sama od seba a spýta sa co nové. Ona je síce taka jednouchšia, ale vypočuje si ma, aj keď také hlbšie súvislosti jej unikajú. Keby to bolo na mne možno sa už nebavíme, predsa tak tá komunikácia s nou nie je vždy ideálna. Ale zasa sme obe také mestské typy, že radšej do mesta s minimom pohybu ako niekde na turistiku (predsa je nás viac ako by bolo treba). V tomto si rozumieme. Rady ideme spolu na kávičku, drink, dobre jedlo, zákusok. Kľudne by som sa na Tvojom mieste skamaratila aj s tou kolegyňou, budeš potom korigovať a vyberať situácie, ktoré je s ňou vhodné riešiť a ktoré nie. Avšak treba byť hneď nastavená tak, že to nebude kamarátka na rozoberanie všetkých (aj mierne filozofických) problémov. Ale zato možno bude na ňu spoľah a aspoň si budeš môcť s ňou vybehnúť na kávu, zákusok a podobne.

autor
20. júl 2024

@kastia mas pravdu, ze nemat ocakavania, len presne tazivam, co ty… nejde ani o to stretnut sa, ako napisem na FB, ze ako sa na, ako dovokenkuje, co deti…. a 2 dni ziadna odpoved, pritom mame vsetky teraz dovolenku….. Ta kolegyna, to je tak, ako ty s tvojou kamoskou, dost este rozprava dokola o praci, coma unavuje vo volnom case, ale skusim to s nou

kastia
20. júl 2024

Mňa štvalo hlavne to, že videla som, že si to prečítali a nič. Keby aspoň napísali, že ozvem sa, teraz nemôžem. Ale úplne ignor. A keby si to na fb neprečítajú, tak si aspoň poviem, že OK nevideli to. Ono pokiaľ sa dobre nepoznáte a nemáte spoločne zážitky tak asi to vždy pôjde cez pracu. Bude chvíľu trvať kým sa začne rozprávať aj o iných veciach. Ja s tou mojou bud riešime "spomienky", alebo kto zo známych ma čo nové alebo potom recepty a že čo dobre sme kde mali a že akú diétu sme neúspešne skúsili 😅 Ja jej zasa o mojej práci nemôžem povedať nič....lebo ona by tie moje "problemy" len ťažko pochopila.

dadka1997
20. júl 2024

No ano, vyuzivaju ťa.. poznam ten pocit, takú kamarátku radsej nemať

pure621
20. júl 2024

A odkiaľ si? Ja mám kamošky, sem tam si píšeme ale na niečom sa s nimi dohodnúť, nemožné. Naplánovať s nimi kávu je problém, nie to ešte nejaký výlet.

barborachors
20. júl 2024

Ano, je chyba v tebe lebo sa prilis fixujes na nieco co neexistuje. Nemas partnera? Nemas rodinu? Ja napriklad som tak vyťažená prácou, domácnostou a náročným koníčkom co mam, ze nemam absolutne cas na kamošky a tiez ma to stve ale volny cas trávim s partnerom plus este dost športujem a chodim cvicit. Neviem ale den by musel mat aspon 50 hodín aby som mala na vsetkych ludi cas a uprimne, po praci dobehnem s vyplašeným jazykom dom a mam radosť ked si doma v klude dam s muzom pohár vina….

autor
20. júl 2024

@barborachors mam manzela, deti, pracu, konicky…. a prave preto, ze je to dokola to iste obcas potrebujem travit cas aj s niekym inym, odstrihnut sa od tejto rutiny a pookriat trochu.