Som polroka rozvedená, dôvodov na rozvod bolo strašne veľa. Slovo rozvod padalo za posledné dva roky už takmer denne. Ide o to, že spolu máme 3,5 ročné dievčatko. A ja sa asi hlavne kvôli nej neviem s rozvodom zmieriť. Malá je zverená mne, žijeme v rovnakom meste ako exmanžel, stretávajú sa, malá to berie všetko dobre. Ja sa však strašne bojím budúcnosti. Bojím sa, či mi dcéra nebude časom vyčítať, že nežije s ockom... Mám občas strašne výčitky, že som uprednostnila môj kľud a nedopriala malej kompletnú rodinu. Tiež sa bojím finančnej stránky, môj príjem je cca 700€, výživné 150€, musím každý mesiac kúzliť aby som bola schopná všetko vyplatiť a malej aj niečo dopriať. Mamičky samoživiteľky ako to zvládate? Máte občas aj vy pochybnosti, či ste spravili dobre? Poslednú dobu mám pocit, že každý druhý vzťah je zlý a potom ma prepadnú výčitky, že keď to vydržia v takých vzťahoch tie ženy, tak či som nemala aj ja... Ja len dúfam, že tieto stavy časom prejdú, lebo už mám miestami pocit, že sa zbláznim :(
po rozchode s bývalým som bola na tom finančne veľmi podobne, vtedy plat cca 600 a výživné do 200 eur, čiže viac-menej rovnako. nikdy som neoľutovala... bolo to pred 5 rokmi čo som odišla a viac ako 6 rokov, čo som mu oznámila, že s ním už nemienim žiť (ani intímne).
Ale ta rodina, ktoru by si malej chcela dopriat, urcite nie je taka, kde je stale dusno, rodicia sa hadaju alebo ignoruju a nevidiet medzi nimi pekny vztah. Ak si sa ozaj snazila to s manzelom udrzat, riesit problemy, urobila si maximum, ale jednoducho to neslo, tak si niet co vycitat. Nie vzdy to ide. A ten pekny vztah a fungujuca rodina ta/vas mozno este len caka.
Nevyčítaj si nič...Polož si otázku ...."som šťastná?" ak si.....nie je čo ľutovať...šťastná mamina sa rovná šťastná dcérka "aj dvaja su rodina" 😊😉
Si ešte krátko po rozvode, ešte sa zo všetkého spamatavas, ja som 3 roky rozvedená ale spokojná, ale tiež aj v pekných srackach 🤷 pardón za výraz a mimochodom ešte môžete byť rodina aj keď nie pokrvna, respektíve s novým partnerom,želámveľa šťastia 🥰
Neboj ja som tiez odisla ked syn mal 3 roky mam 2 deti.A dokopy 1000 e a vyzijeme.Nemam auto je pravda ,benzin plus opravy a samozrejme nevrazam do byvania.Kolko krat si poviem ,ze by sa nam hodili dvere nove a co vsetko.Priznam sa mba trapi ,ze na tieto veci nemam ,predsa jeden plat a vyzivne je akurat na poplatky a jedlo oblecko.Ale ktora zena by mala luxus bez prijmu muza ani jedna!ste zdravi mare klud tak bud rada.Ja som stastna ,aj ked penazi je malo ,ale rwn klud je na nezaplatenie.
A syn sa ma pyta preco sme odisli.Poviem,ze sq uz nelubime.A preco?trapi ho to ,ale tak musi sa s tym vyrovnat.V jeho triede je kazdy z nekompletnej rodiny.Pomaly.
Píšeš že sa s nim mala stretáva bývate v tom istom meste. Tak super podľa mňa ked je každý deň aj s otcom tak sa teší ona podľa mňa to neberie tak že nemá otca ONA ho má a každý deň. Nebude TI nič vyčítať prečo. Ona je spokojná tak ako je ked sa stretáva s otcom každý deň. Výhodou je to že je to v jednom meste. Ked nebrániš stretávaniu ex manžela s dcérkou ale vidia s každý deň je to podľa mňa super. Nepáči s mi to napríklad rodičia sa rozviedli a deti majú ako rukojemníkov že bud jedna alebo druha strana bráni. Nechápem na čo je to dobré. TY si to vyriešila o to lepšie že nemusí mala dcérka nikam cestovať ale že je to v rámci mesta.
Buď len rada že máš svoj kľud a keď bude dcérka väčšia ešte sa ti poďakuje pretože žiadne dieťa nechce vidieť svoju maminu smutnú či nebodaj aby vyrastala v hádkach...Možno si to ani neuvedomuješ aké si mala šťastie mnohé ženy sa nemôžu rozviesť či už z materiálneho hľadiska alebo žijú z Manipulátorom,alkoholikom násilníkom a nevedia nájsť odvahu... Určite vám bude lepšie a prajem vám to🍀
milá mamička...veľa ľudí, párov, spolu zostáva kvôli deťom..a je to tá najstupídnejšia vec ktorú môžu spraviť...pretože to dieťa vycíti, že niečo nie je ok. ked má dieťa vyrastať v napätí, hádkach, dusnej atmosfére...dieťa počuje aj za zavretými dverami...vníma nervozitu...ako ja nechápem ľudí a hlavne mladých ľudí ktorý ešte majú šancu byť šťastný s niekým iným (čo ty určite máš tipujem, že nemáš ani 40), byť radšej vo vzťahu nešťastnom kvôli dieťatu. to dieťa vám raz odíde a bude mať svoj život ale ten chlap ktorého ste neľúbili už 15 rokov pred tým ten vám zostane! nemáš čo ľutovať a čo sa týka financií tak ako , no to má v dnešnej dobe ťažké asi každý.
dcéra ti nebude nič vyčítať.
prečo by aj mala, však ona je ešte tak malinká, že na úplnú rodinu sa ani nebude pamätať...
s financiami ti pomôcť moc neviem, ja som roky bývala u rodičov a pomáhali mi vo všetkom - aj s financiami.