Kazdy vztah sa meni casom. Pride chvila, ked i ten najkrajsi zaciatok zovsednie a niekedy ide do stratena. Niekedy asi pomaha spravit hrubu ciaru, zaspominat si, rozlucit sa...niekedy sa porozpravat. Ako ste prezivali chvile, ked sa vas zivotny partner prestal prejavovat romanticky? Ako ste vedeli, ci to je laska, dalsi level vztahu alebo prave naopak, ze to konci? Nemali ste pocity strachu, krizy? Ako ste ich riesili? Nehovorte prosim, ze vsetko je nadalej rovnake, vztahy sa menia...a myslim skor vztahy, kde ten zaciatok vnimaju obaja idealne....
Co mas asi na mysli, je rutina. Vztah nezovsednie, ak je o neho postarane. Porovnajme si to napriklad so zahradkou. Mozes urobit len nutne minimum, aby si cez nu len vedela prejst, vies ju nechat zarast, zhnit, na z nej urobit smetisko. Vies do nej ale aj pravidelne vysadzat kvety, kt rozvinutu hned, stromy, kt prinasaju plody po rokoch, ale vies tam dat aj trampolinu, ci bazen pre extra zabavu. Niekedy pride burka, kt vsetko znici. Je len na tebe, ci to nechas tak alebo das znova dokopy. Niekedy si chora a nevladzes do tej zahradky ist, nemas chut - to sa da takisto prezit a dobehnut. Vies si tam oddychnut, ale sa aj rozculit. Najlepsie je mat dopredu plan, ako chceme aby vyzerala, vzdelavat sa, da sa ale aj improvizivat. Niekedy nevieme ako dalej a potrebujeme odbornika, co nieje zle si priznat. Ked nieje ako sme si ju predsavovali tak co? Pohnojit? Predat a ist do novej? Obvinit krtkov alebo rocne obdobie, ze ju znicili? A prikladov by som vedela menovat donekonecna.
Nie kazdy je romantik, kazdy ma ale nejaky jazyk lasky.
Vztah nieje romanticky a vasnivy len zo zaciatku a nieje ako vo filmoch. Zamyslam sa, preco si to ludia myslia. Jasne, ze je to tym, ze pre ten vztah nic nerobia. Preco niekedy to co bolo na zaciatku opadne? Lebo sa prestanes snazit. To je ale najjednoduchsie. Alebo je to preto, ze si clovek ceni to vsedne, len ak si zazije aj to nefungujuce a zle?
Vztahy sa vyvijaju ano. Je len na nas, akym smerom.
Tak u nás tiež je to rutina, veľa vecí sa zmenilo, ale myslím, že je to proste prirodzený vývoj vzťahu. Dvaja ľudia si na seba zvyknú, už sa poznajú, je to ale o tom stále venovať si pozornosť a zaujímať sa.
Ja som mala len jeden vazny vztah a tam som sa nad nicim nezamyslala. Islo to samo, prirodzene, bez analyz a skumania, co bude. Po 10 rokoch som to musela z istych dovodov ukoncit. Zial ziadny dalsi vztah takej hlbky sa mi nepodarilo zazit. To proste citis, ci je to "ono" alebo nie, bez rozmyslania.
Zial ich je velmi malo, ale ano su ludia, ktori sa maju radi napriklad 40 rokov a ich vztah je ako v zaciatkoch proste z lasky nic neubudlo je jej stale, nie je to moj pripad ale ver tomu ze su aj take pary.
Otvorena Komunikacia- ja potrebujem taketo spravanie, aby som sa citila takto, ked robis toto, ja sa citim takto…a vedomw kultivovat spolocne straveny cas. Jw to obcas tazke, po rokoch apolu zabudame casto na kvality, ktore sme zo zaciatku tak obdivovali a po krivdach a krizach je obcas narocne navratit sa k tej prvej blizkosti. Ale kazdy vzth je praca a musi sa udrziavat
Skutočná láska nie je tá "romantická" - tá je hlavne na začiatku vzťahu a vo filmoch.