Čaute babulky,
idem sa vam tu asi trocha vyžalovať, možno si popytať dake rady, mozno len vypisať sa. Mam take divne obdobie v zivote, mam pocit, ze nikto ma nema rad, nemam realne kamosky, len spoluziacky na skole, som single, posledne mesiace po vysadeni HAK doslo akne, nieco som nabrala, sebavedomie mi dal dole aj chlap, ktory mi povedal, ze nie som pekna, len sa na peknu hram... a proste velakrat sa doma utapam, ze mi je nahovno a musim to zmenit. Tolkokrat mi niekto aj povie, ze ked sa rozhodol, tak zmenil zivot od zakladov, ze pomaly aj telefonne cislo zmenil a zivot sa mu obratil, lenze ako nato? Napr. roky mam kamosa, s ktorym sa moc ani nevidame, naposledy sme sa videli asi 3/4 dozadu, on stretko neinicuje nikdy a ja sa tiež nestrkam do jeho programu, lebo vsak viete, ked on nechce, zena sa snaziť tiez nema...asi sa pytate, ze co sa teda ešte bavime, ale ja ho mam rada a asi cele roky po nom tuzim viac ako po kamosovi a on mi daval dlho zmiesane signaly...chcem to s nim nejako vyriesit, lenze ako? Mam si ho bloknut? Neodpisovat? Narovinu povedat, ze teda koniec? A to je len jedna vec...proste viacero veci mam, zmenu potrebujem, lenze ako sa nakopnut? Poradte prosím, zienky, či ste niekedy zmenili svoj zivot a čo vam pomohlo....
Nie som žena ale dá sa. Treba si to v hlave upratať. Začať od piky a nevraciat sa. Chce to čas a pevnú vôľu.
Začni od seba. Pomaličky nová rutina, cvičenie, niečo pekné pre seba správ. Krok po kroku môžeš obrátiť svoj život k lepšiemu. Kamoška ti stačí jedna ale poriadna a s tým kamarátom by som poradila vylož karty na stôl. Napíš mu že ho máš rada a že by si si s nim vedela predstaviť vzťah, ale samozrejme budeš akceptovat ak to on takto nebude cítiť a v tom prípade bude pre teba lepšie kontakt prerušiť. Buď z toho niečo bude alebo túto kapitolu uzavries a pohnes sa ďalej.
si na strednej ci vysokej?
@thereisabear skúsim, díky,nepoznam taku
@markusrasford to hold viem, ze treba mi zacat od spiky...lenze ako nato?
@mabenn vysoka, uz koncim, dopisujem diplomovku, do toho si uz hladam full time robotu, chodim po pohovoroch, zatial bieda, celkovo si pripadam ako taky kybel odpadu...ach
Co studujes?
@lenicka999 vies co, taku správu som mala uz asi 2-3 razy rozpisanu, lenze nikdy nebola odvaha to poslat...on to vie, co ja k nemu citim, ale on to kvazi ingnoruje, nikdy sa k tomu nevyjadril, hra stale tu istu ,,pesnicku" akoze kamosa...
@mabenn management, zameranie mám ludske zdroje
Dat si ciele. Začať chodiť do fotka, plávať občas zájsť do kina. Proste zamestnať myseľ. Neviem co všetko ta baví
@markusrasford to cvicenie mi treba kvoli postave...pohyb mam len chodzu a to je asi malo...ciele si davam, teda snazim sa, ale asi mi to treba este dajak lepsie robit
Ako prečítať nejakú knižku a neustále sa motivovať. Napríklad 5 dní si nedám sladkost. A ďalšie motivačné veci ktoré ta posunu vpred
v prvom rade sa na toho kamosa vykasli, vyzera, ze mu len vyhovuje tvoja priazen...nemusis ho odseknut, ale ked sa ozve, ty nemaj cas...dalsia vec je, ze ten posledny rok na skole byva taky mentalne narocny, ukoncovaci, clovek rozmysla, co bude dalej...je fajn, ze si hladas pracu, ale neuspechy vedia demotivovat...ako to vyzera s tvojim osamostatnenim? byvas u rodicov, resp zijes v rodnom meste? planujes ostat, prestahovat sa, mat vlastne byvanie...?
@markusrasford knihy citam stale, to ma bavi od detstva, citam stale
@mabenn som v najme s kamoškou a ideme v tom pokracovať aj po vyske...na vlastne zatial nie je.
Áno ako som získala môjho manžela,, dlhé roky som ho chcela ale on slepý hluchý, ako som ho získala začala som odznova
To je super. Hľadaj si "zamestnanie" aby si čím menej myslela na dotyčnu osobu
@markusrasford ano, ako vies, ja viem, ze spolu nebudeme, vsak ani sa nevidame v reali...ale stale je schopny mi pisat a tvarit sa kamaratsky...a tak nejak ho asi roky neviem dostat z hlavy
ved to je dobre, ze si v najme...skusaj dalej pohovory, ked dokoncis skolu a najdes si pracu, zivot sa ti zmeni tak ci tak...nove prostredie, ludia, sposob zivota...
@neda sa nájsť nový kamarát?
Okrem toho všetkého čo ti tu radia, skus aj meditáciu, aspoň pár minút denne 🙂 na chlapa sa vykasli a keď financie dovolia, chod s kamoškou vypnúť niekde na dovolenku.
Skus ho zavolat von, na tom nic nie je a uvidis, ak sa nechyti zabudni na neho.
Ja som expert na zmeny a nové začiatky 😃 takže moje rady sú: vybodni sa na kamoša, očividne pocity nie sú obojstranné, inak by si to už dávno vedela. Ak aj by si mu nejakým spôsobom doručila vyznanie a on by s tebou išiel do vzťahu, myslím, že stále by si ťahala za kratší koniec. Ďalej, ak chceš naozaj začať odznovu, hľadaj prácu napríklad v Blave alebo Prahe, choď do share bytu, spoznáš nových ľudí, možno aj nejakéko nového kamoša 😉 každopádne kamoška naozaj stačí jedna-dve, skutočné. Si single, nič ťa doma nedrží, si mladá, získaš nové skúsenosti, pôjdeš na nové miesta, všetko bude nové 🙂 Takže toto ti radím a držím palce
Súhlasím s názorom, že na toho kamoša by som sa vykašľala, takmer určite z toho viac nebude a len ťa to oberá o čas na spoznanie nových ľudí. Nejaké veľké životné zmeny ti netreba, veď končíš školu, zmena ťa čaká prirodzene po škole. Je dobré byť odvážny, ale zároveň si nechať aj nejaký ten komfort na ktorý sme zvyknutý, aby sme sa nedostali do zbytočne veľkého stresu z pálenia všetkých mostov. Čo ti ostáva a môžeš zmeniť je popracovať na tom výzore. Ja som na výške sa tiež dostala do obdobia, že doma keď som sa práve neučila som akosi nevedela čo so sebou, obvykle som doma jedla a pozerala televíziu, čo spôsobilo že som trocha pribrala a zhoršila sa mi pleť a dielo som zavŕšila príšernou trvalou v snahe mať hustejšie vlasy. Pamätám že som sa tiež cítila hrozne. Až som sa vzchopila a tak do roka som zasa schudla, vlasy odrástli a ja som si vtedy dala to prirobenie (už dávno to nemám), zmena stravy mi moc pomohla aj zdravotne a zrazu sa aj chalani začali zaujímať, bolo to super. Ale ja som sa nakoniec vykašlala aj na výšku čo už tebe hádam nehrozí 🙂 ale áno zmeny sú možné a často osožné, okrem náhod a vonkajších okolnosti s ktorými sa treba popasovať ty si tvorca svojho života 🙂
Aj kvoli vysadeniu hak mas teraz rozhadzane hormony, a preto to vsetko tazsie prezivas, si citlivejsia. Zivot sa stale meni a vyvyja. Chce to klud, sprav to na co sa citis a nepremyslaj tak nad tym. Vsetko je OK
Ta kniha je skvela ❤️
@nelka93 kúpim určite!
Ak by si chcela ponechať kľudne sa ozvi 🙂 tiež končím pomaly vš a som na tom rovnako 😀
Skús pozrieť knihu 24 dní do Vianoc, možno sa inšpiruješ.