Zmenené hodnoty vo vzťahu

17. aug 2023

Ahojte, asi ma tu niektoré ukamenujete ale som v situácii, ktorej sama nerozumiem. Ide o to, že sme sa s mojím priateľom dohodli že nebudeme mať deti pokiaľ nebudeme mať vlastné bývanie a a nebudeme zabezpečení. Chránime sa, ale dohodli sme sa že pokiaľ náhodou otehotnien pôjdem na upt. Obaja sme s tým boli doteraz v pohode, našťastie sa naše morálne zásady nelišili. Ibaže posledný rok som taká na vážkach, že neviem či by som chcela ísť na potrat keby sa náhodou podarí. Jedna vec je rozum, ktorý jasne hovorí že nie sme v situácii mať dieťa a druhá môj cit, alebo asi hormóny, ktoré hovoria niečo iné. Aj som mu o tom hovorila, celkom ma ten rozhovor vytriezvel, potrebovala som asi znovu počuť všetky racionálne argumenty. Ale aj tak sa bojím, že keby k tomu príde, tak mi prepne a nebudem chcieť ísť a potom či sa už rozhodnem tak alebo onak zničí nám to vzťah. Čo si o tom myslíte?

autor
17. aug 2023

Ešte pre upresnenie som študentkou denného štúdia, mám pred sebou posledný semester, takže ono by sa dalo postarať sa o dieťa, ale finančne zabezpečenie žiadne, asi by sme všetci trpeli

sara07
17. aug 2023

nerieš veci ktoré sa ešte nestali, ak máš anikoncepciu , aj tak sa väčšinou človek zachová ked to príde úplne inak
vlastné bývanie zabezpečenie to asi tento stav má tak 2% ludi reálne, schválne by som sa ho spytala na kolko rokov idete brat hypoteku

krisbar
17. aug 2023

Co si myslim? Antikoncepcia ta zbavi tychto myslienok.

rebrambora
17. aug 2023

Ze asi sa v tebe predsalen prebudil materinsky cit a ak mas taku tuzbu, tak o tom este hovor s partnerom, kludne aj viac x. Super ale, ze mate taketo veci prediskutovane a mate plan. Si dospela a mala by si sa drzat teda dohody.
Dalsia vec je, ze ak by ste kombinovali dve formy antikoncepcie, sanca na otehotnenie je viac menej nulova a nemusis sa zbytocne stresovat.

sense
17. aug 2023

Ak si presvedčená ze na dieťa ešte nie je čas, tak sa treba chrániť a pre pokoj duše kľudne aj dvoma metódami.
A rovnako treba aj partnerovi povedať o tvojich pocitoch a o tom ze nevieš ci by si dokázala ísť na upt

viestta
17. aug 2023

Clovek sa vyvija, menia sa aj jeho priority a nazory. Nie je to nic, co by bolo nezvycajne. Najlepsie je taku zmenu vykomunikovat aj s partnerom. Mozno aj on sa uz zmyslanim niekde posunul, mozno nie. Ako inac to zistis ak nie rozhovorom? Po rozhovore budes vediet viac a podla toho sa obdvaja zariadite. Bud budete akceptovat zmenu postoja alebo nie.

autor
17. aug 2023

Ja som mu o tom povedala, bol dosť zaskočený. Nečudujem sa mu. Chránime sa antikoncepciou a prípadne kondómom, keďže mám často tendenciu zabúdať. Premýšľala som nad telieskom ale bojím sa bolesti. Doteraz to bolo vždy tak, že som nad upt premýšľala bez citov. Verím tomu že by som to psychicky ani nezaznamenala, ale niečo sa vo mne zmenilo. Možno je to len pocit a keď to príde pôjdem ako nič.

autor
17. aug 2023

Zatiaľ som nastavená tak, že by som skôr išla ako že by som si to rozmyslela, ale kolíše to. Sú dni kedy by som si vedela predstaviť byť mamou, ale je to len snilkovanie ja si to uvedomujem. Potom ma občas preplieska realita a prejde to.

lili1313
17. aug 2023

Nechápem načo toto riešiš, absurdné, akoby si nehodu automaticky predpokladala. Daj si do mobilu pripomienku na tabletku a chráňte sa vždy aj kondómom.

zmrzlinka2021
17. aug 2023

Len ja neviem, ci riesis teraz vase dietatko (potenciálne) alebo vas vztah. Pretoze, aj kebyze nastane taka situacia a ty dieta chces, tak tvoj nastavajuci by ta mal podrzat a postarat sa o teba, aj o dieta. Mozno v tomto si treba vnutorne spravit poriadok v akom vztahu sa nachadza, ci mozes svojmu priatelovi doverovat, ci vnimas, ze medzi vami je laska (nemyslim zamilovanost, emocie, ale realne rozhdonutie milovat jeden druheho a hladat jeho dobro), sudrznost a ze idete kracat spolocnym zivotom. Pretoze ak tvoj priatel nie je schopny prijat zodpovednost a byt muzom, tak je lepsie zist radsej z kratsej cesty a nepokracovat v takom vztahu.
Ziovt nie je idealny a ano, nie kazdy ma zabzepecenie ale vies - to zabezpecenie s vysokou pravdepodobnostou pride, ale smrt vlastneho dietata je neodvratitelna vec.

majada35
19. aug 2023

Užívaj antikoncepciu. Tá je ochrana..načo riesis potraty...?! Však po čase, ak dostudujes a zmenia sa vám životné podmienky, vysadis antikoncepciu a postarate sa o bábo. Nedramatizuj zbytočne. A áno, zapoj racio.

sara07
20. aug 2023

niektoré ženy ked nemajú žiadne problémy tak si ich proste vymyslia - tot žiarivý príklad ty

hipollita
20. aug 2023

Nechapem ako sa da zabudnut zobrat si antikoncepciu…ved si nastav budik kazdy den na rovnaky cas a bude ti to pripominat, ze to mas uzit. Tak som to robila aj ja…Ak naozaj nechces byt tehotna, tak treba to brat vazne a nemusis riesit v hlave problemy, ktore este neexistuju