Zmena v správaní ľudí

10. júl 2024

Ahojte. Chcem sa spytat, ci sa vam niekedy stalo, ze sa k vam ludia zacali spravat inak, ked zistili „kto ste”? Myslim to tak, ze vas dovtedy nepoznali, nevedeli o vas blizsie informacie a spravali sa mozno aj odmerane, neprijemne alebo jednoducho neutralne, ale potom sa dozvedeli, ze ste ja neviem pravnik, doktor, murar alebo neviem kto (najcastejsie niekto, z koho mozu mat osoh, nieco lacnejsie, zadarmo, atd😃) a zrazu otocka o 180 stupnov? Zrazu zdravia zakazdym, ked vas uvidia, usmevy, objatia, su prehnane mili, atd… Ak sa vam to stalo, co ste si o tom pomysleli, prip. ako ste reagovali?

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sevrin
10. júl 2024

Asi ani nie, nikdy som to nespozoroval. Možno je to tým, že na mňa len pozrú a už vedia čo som za hovado 😅

ivka225
10. júl 2024

Ano, stava sa to. Preto som si do OP nedala napisat tituly.

babulkomale
10. júl 2024

Takych ludi je vacsina, aj tu to vidis, sudia podla vzhladu, titulu, prace.
Ano, stalo sa mi to. Ja ich beriem potom velmi neutralne, jasne vymedzim hranice, nejde to do priatelstva.
Synovec povedal mudru vetu:
Spravaj sa ku kazdemu pekne, ta obsluha v Mekaci moze byt tvoj buduci lekar.

muchotrafka298
10. júl 2024

Samozrejme ze sa toto deje a hlavne, ked potom ten clovek od teba na zaklade tvojej profesie pozaduje rozne sluzbicky a tvari sa, ze vlastne je tvoja povinnost mu pomoct, lebo sa poznate.

dzejny656
10. júl 2024

Mne sa stáva že sa ku mne ľudia začnú správať inak keď sa dozvedia koľko mám rokov a že mám už dieťa (vyzerám o dosť mladšie, hádajú mi bežne o 10 aj viac rokov menej).

viestta
10. júl 2024

@babulkomale 😅 "sudia podla vzhladu, titulu, prace." (aj ty vcera)

lonely66
10. júl 2024

autorka, stalo sa mi to, hoci nešlo o titul či postavenie, šlo o inú vec. akonáhle pocítim zmeny chovania v konkrétnych situáciách iba preto, lebo niečo "vyšlo na povrch", končím s takýmto človekom. u mňa je to len kus vychcaného ......., ktorému šlo len o svoj prospech.

majlo1234
10. júl 2024

Nie, lebo som nikto😂

lenja123
10. júl 2024

Áno, bežne, opakovane. Niekedy sa začnú správať lepšie v očakávaní poskytnutia nejakých výhod, privilégií atď. Zaujímavá je aj opačná situácia, ktorú som tiež viackrát zažila, keď sú na začiatku milí a priateľskí, ale po zistení reality - pohľad ako na psa, typu : To prečo som s tebou vôbec strácal čas?

andaluzia12
10. júl 2024

Mne sa to stalo u novej Dr. gynekologičky. Bola som u nej prvý krát a rovno pozvrdit tehotenstvo a mala som pocit, že ma považuje za “jednoduchú” osobu… na druhej kontrole sa ma pýtala na prácu a vzdelanie a keď som jej povedala že som Ing. úplne zmenila správanie (určite odomna nič nechcela, len asi mala pocit ze k pacientke bez titulu sa môže správať ako chce).

danica2711
10. júl 2024

nad takýmito ľuďmi sa vôbec nezamýšľam, nestoja mi za to

margotka17
11. júl 2024

Ja sa ku každému správam milo aj ľudia ku mne sa správajú milo. Neriešim tituly ani prácu druhých. Raz niekto povedal, ze je rovnako krásne skriabat zemiaky, ako stavať katedrály.