Zlý vzťah s mamou

21. júl 2024

Ach potrebujem sa postazovat lebo uz neviem ci ja som ta vadna alebo co:( dopredu upozornujem ze to bude asi dlhsie tak dakujem vsetlym co si to precitaju.🙂 ide o vztah s mojou mamou,odjakziva sme sa len hadali kvoli blbostiam,ja ako dost vybudny clovek(sno uz sa snazim kludnit) ale vsetko jej vadilo,hento sa tak nerobi,hento sa ma robit inak, a takto stale, ano tiez som nebola bohvieco ked som bola mladsia,rada som sa zabavala s kamaratmi,raz som chcela orespat u kamosky a zavolala na mna policiu lebo som sa bala ist domov,zato na mojho brsta je uplne ina, s nim tiez boli problemy ale take ze drogy alkohol,stal sa z neho alkoholik,3 x ju zmlatil ze skoncil v base,pred policajtmi ju este oplul,byva s nimi v dome,robotu nema vdetko za neho platia,sle ten ked je opity a robi bordel ani slovo mu nepovedia,ja makam od 15 aby som ich nezatazovala, hned po skole som isla pracovat,kupila vlastny dom, mam uzasneho priatela a cakame spolu babatko, ale stale mam pocit ze mi moze rozkazovat,mam 24 rokov sle nazor si pred nou spravit nemozem leno hned sa urazi zacne po mne hukat,ked je u nas chcem jej navarit sle nemozem pretoze som zo podla nej dpravila nahovno ona musi u mna varit,vdetko mk vzdy v kuchyni rozhadze aj ked ju poprosim nech veci da na poriadok,ona na to ze ona je zvyknuta z domu takto to robit:( nevie pochopit ze som dospela a robim veci podla seba,nemozem nic uz ani povedat lebo vsetko jej vadi,ja jej poviem ze sa mi nieco nepaci(slusne a s resoektom) ona je dchopna sa kvoli tomu aj tyzden so mnou nebavit:( toto bratovi nikdy nesprsvila,pri jeho nazpre je vidiet ze sa jej nelubi ale je ticho:( velmi ma to trapi nechcem sa s nou hadat chcem so svojou mamou dobry vztach ale ja uz nevladzem,mam pocit ze vsetko co spravim je pre nu zle, mam matne dpomienky z detstva ze ked som spravila nieco zle,alebo co sa jej nelubilo sa so mnou nebsvila a povedala ze sa so mnou zacne bavit ked sa jej ospravedlnim(aj ked som realne na to nemala dovod) a mam pocit ze to odomna caka aj teraz,ale uz mam vlastnu hlavu a nebufem sa ospravedlnovat za moj nazor.co si o tom myslite?:( dakujem za rady.

sevrin
21. júl 2024

Predpokladám, že nebývate v rovnakej domácnosti, keď píšeš o vlastnom dome, ako ďaleko bývate od seba, že sa navzájom takto ovplyvňujete?

autor
21. júl 2024

@sevrin dve hodiny cca, ale pomerne casto sa navstevujeme, ja bud tam alebo oni dem lebo aj pomahaju s prestavbou, s kazdy den si telefonujeme,velmi ju mam rada ale vacdina nasich hovorov skonci jak som hore pisala hadkou

luccija
21. júl 2024

Na brata si nedovolí a s tebou sa pohada a všetko nadiriguje🙂máte to ťažké obidve.U teba doma var ty, ona nech si vari doma.Ked začne zvyšovať hlas, alebo byť nepríjemná tak jej to povedz a máš to jedno su povahy čo sú konfliktné, manipulativne atď a nikdy sa neznesú.Ona stále v tebe vidí decko, ktoré moze dirigovať a tebe sa to o pravom nepaci

autor
21. júl 2024

@luccija aj svokra mi to hovori ze ona si stale mydli ze som dieta ale ja uz neviem jak jej vysvetlit ze som dospela a mam sboj zivot, zas ked jej to poviem tak povie co vsetko mi kuoila dl domu(samozrejme velmi pomahaju ale ja som nic z toho nechcela,ooakujem im furt ze ja zarabam ja sk svoje veci kupim) a zacne vykrikovaz ze si nic nevazim:( to fakt ani po dobrom jej ti vysvetlit ani po zlom aj tak si ide svoje

0silvia0
21. júl 2024

Nauc sa asertivite, precitaj si nejaku knihu o tom a nenechaj sa citovo vydierat. Na vycitku, ze si nic nevazis jej povedz, ze ked ma pocit, ze za to, ked ti nieco kupi, a ty si povinna znasat dirigovanie, tak radsej nech nic nekupuje. Ze nic od nej nechces, len respekt.

luccija
21. júl 2024

Tak asi ma pocit, že jej máš byť zaviazaná, keď ti finančne pomáhajú.

dadka1997
21. júl 2024

Skoncit s navstevovaním, bodka.

vevebono
21. júl 2024

Máš svoju hlavu. Ja mám tiež za sebou dlhý príbeh, ale úplne to skrátim. Povedala som jej, že si nemyslím ze je moja matka, matka sa k dieťaťu tak nespráva, a ze keď si odmyslíme zdvorilostne frázy, tak si nemáme čo povedať. A už je to tri roky, čo sa vôbec nekontaktujeme. Je mi ukradnutá, a ja jej tiež. Môj muž jej písal na jeseň, že sa jej narodila vnučka a napísala toľko, že čaká kedy ju prídem odprosiť. Tak nech čaká 🤔

autor
21. júl 2024

@vevebono ach to je strasne cl tu citam:( nevkem si to predstavit ze ja sa tskto bufem soravat k dietatu:(( je mi to luto!!:(

rozculena
21. júl 2024

pýtaš sa,čo si o tom myslíme,nepýtaš si radu,čo máš robiť.
Takže...myslím si,že si hlúpa,keď sa necháš šikanovať vo vlastnom dome.

vevebono
21. júl 2024

Pozeraj sa na to tak, že presne vieš, ako sa nebudeš k svojim deťom správať!

autor
21. júl 2024

@rozculena uz slm to pisala vyssie, ze zacne rozkrikovat co mi kupila a mne to fijde luto tam radsej som ticho:( lebo sk to vazim ale uz taka nebudem je to moj dom

isis234
21. júl 2024

...,ja jej poviem ze sa mi nieco nepaci(slusne a s resoektom) ona je dchopna sa kvoli tomu aj tyzden so mnou nebavit: ..... využi to. Nebav sa s ňou, Si dospelý človek, zodpovedná sama za seba. Nech sa ti ONA príde ospravedlniť za jej nemiestne chovanie.
Čakáš bábo, potrebuješ kľud. Nie hluk a hádky.
V kuchyni ti všetko pomení. Stanov si hranice! Povedz jej, že kuchyňa je tvoja a Ty budeš variť. Nie ona. Ak sa jej niečo nepáči, nech si prinesie z domu. ( to si dobre rozmyslí).
Čo ti všetko kúpila? Nech si to zoberie a ty si kupiš podľa seba. Vybavené.

ahhola
22. júl 2024

Vyflakni sa na nu, nech si ofukuje alkaca, jej vychovny "uspech" a teba nech vola, len ked ju grazel pizabije. Je percento sprostych sedlan a teba sa jednna usla. Nic jej nedhujes, nemas ziadnu povinnost sa pred nou korit. 🤔