Ach potrebujem sa postazovat lebo uz neviem ci ja som ta vadna alebo co:( dopredu upozornujem ze to bude asi dlhsie tak dakujem vsetlym co si to precitaju.🙂 ide o vztah s mojou mamou,odjakziva sme sa len hadali kvoli blbostiam,ja ako dost vybudny clovek(sno uz sa snazim kludnit) ale vsetko jej vadilo,hento sa tak nerobi,hento sa ma robit inak, a takto stale, ano tiez som nebola bohvieco ked som bola mladsia,rada som sa zabavala s kamaratmi,raz som chcela orespat u kamosky a zavolala na mna policiu lebo som sa bala ist domov,zato na mojho brsta je uplne ina, s nim tiez boli problemy ale take ze drogy alkohol,stal sa z neho alkoholik,3 x ju zmlatil ze skoncil v base,pred policajtmi ju este oplul,byva s nimi v dome,robotu nema vdetko za neho platia,sle ten ked je opity a robi bordel ani slovo mu nepovedia,ja makam od 15 aby som ich nezatazovala, hned po skole som isla pracovat,kupila vlastny dom, mam uzasneho priatela a cakame spolu babatko, ale stale mam pocit ze mi moze rozkazovat,mam 24 rokov sle nazor si pred nou spravit nemozem leno hned sa urazi zacne po mne hukat,ked je u nas chcem jej navarit sle nemozem pretoze som zo podla nej dpravila nahovno ona musi u mna varit,vdetko mk vzdy v kuchyni rozhadze aj ked ju poprosim nech veci da na poriadok,ona na to ze ona je zvyknuta z domu takto to robit:( nevie pochopit ze som dospela a robim veci podla seba,nemozem nic uz ani povedat lebo vsetko jej vadi,ja jej poviem ze sa mi nieco nepaci(slusne a s resoektom) ona je dchopna sa kvoli tomu aj tyzden so mnou nebavit:( toto bratovi nikdy nesprsvila,pri jeho nazpre je vidiet ze sa jej nelubi ale je ticho:( velmi ma to trapi nechcem sa s nou hadat chcem so svojou mamou dobry vztach ale ja uz nevladzem,mam pocit ze vsetko co spravim je pre nu zle, mam matne dpomienky z detstva ze ked som spravila nieco zle,alebo co sa jej nelubilo sa so mnou nebsvila a povedala ze sa so mnou zacne bavit ked sa jej ospravedlnim(aj ked som realne na to nemala dovod) a mam pocit ze to odomna caka aj teraz,ale uz mam vlastnu hlavu a nebufem sa ospravedlnovat za moj nazor.co si o tom myslite?:( dakujem za rady.
@sevrin dve hodiny cca, ale pomerne casto sa navstevujeme, ja bud tam alebo oni dem lebo aj pomahaju s prestavbou, s kazdy den si telefonujeme,velmi ju mam rada ale vacdina nasich hovorov skonci jak som hore pisala hadkou
Na brata si nedovolí a s tebou sa pohada a všetko nadiriguje🙂máte to ťažké obidve.U teba doma var ty, ona nech si vari doma.Ked začne zvyšovať hlas, alebo byť nepríjemná tak jej to povedz a máš to jedno su povahy čo sú konfliktné, manipulativne atď a nikdy sa neznesú.Ona stále v tebe vidí decko, ktoré moze dirigovať a tebe sa to o pravom nepaci
@luccija aj svokra mi to hovori ze ona si stale mydli ze som dieta ale ja uz neviem jak jej vysvetlit ze som dospela a mam sboj zivot, zas ked jej to poviem tak povie co vsetko mi kuoila dl domu(samozrejme velmi pomahaju ale ja som nic z toho nechcela,ooakujem im furt ze ja zarabam ja sk svoje veci kupim) a zacne vykrikovaz ze si nic nevazim:( to fakt ani po dobrom jej ti vysvetlit ani po zlom aj tak si ide svoje
Nauc sa asertivite, precitaj si nejaku knihu o tom a nenechaj sa citovo vydierat. Na vycitku, ze si nic nevazis jej povedz, ze ked ma pocit, ze za to, ked ti nieco kupi, a ty si povinna znasat dirigovanie, tak radsej nech nic nekupuje. Ze nic od nej nechces, len respekt.
Tak asi ma pocit, že jej máš byť zaviazaná, keď ti finančne pomáhajú.
Skoncit s navstevovaním, bodka.
Máš svoju hlavu. Ja mám tiež za sebou dlhý príbeh, ale úplne to skrátim. Povedala som jej, že si nemyslím ze je moja matka, matka sa k dieťaťu tak nespráva, a ze keď si odmyslíme zdvorilostne frázy, tak si nemáme čo povedať. A už je to tri roky, čo sa vôbec nekontaktujeme. Je mi ukradnutá, a ja jej tiež. Môj muž jej písal na jeseň, že sa jej narodila vnučka a napísala toľko, že čaká kedy ju prídem odprosiť. Tak nech čaká 🤔
@vevebono ach to je strasne cl tu citam:( nevkem si to predstavit ze ja sa tskto bufem soravat k dietatu:(( je mi to luto!!:(
pýtaš sa,čo si o tom myslíme,nepýtaš si radu,čo máš robiť.
Takže...myslím si,že si hlúpa,keď sa necháš šikanovať vo vlastnom dome.
Pozeraj sa na to tak, že presne vieš, ako sa nebudeš k svojim deťom správať!
@rozculena uz slm to pisala vyssie, ze zacne rozkrikovat co mi kupila a mne to fijde luto tam radsej som ticho:( lebo sk to vazim ale uz taka nebudem je to moj dom
...,ja jej poviem ze sa mi nieco nepaci(slusne a s resoektom) ona je dchopna sa kvoli tomu aj tyzden so mnou nebavit: ..... využi to. Nebav sa s ňou, Si dospelý človek, zodpovedná sama za seba. Nech sa ti ONA príde ospravedlniť za jej nemiestne chovanie.
Čakáš bábo, potrebuješ kľud. Nie hluk a hádky.
V kuchyni ti všetko pomení. Stanov si hranice! Povedz jej, že kuchyňa je tvoja a Ty budeš variť. Nie ona. Ak sa jej niečo nepáči, nech si prinesie z domu. ( to si dobre rozmyslí).
Čo ti všetko kúpila? Nech si to zoberie a ty si kupiš podľa seba. Vybavené.
Vyflakni sa na nu, nech si ofukuje alkaca, jej vychovny "uspech" a teba nech vola, len ked ju grazel pizabije. Je percento sprostych sedlan a teba sa jednna usla. Nic jej nedhujes, nemas ziadnu povinnost sa pred nou korit. 🤔
Predpokladám, že nebývate v rovnakej domácnosti, keď píšeš o vlastnom dome, ako ďaleko bývate od seba, že sa navzájom takto ovplyvňujete?