Zlý vzťah otec a syn

12. sep 2024

Ospravedlňujem sa ,že píšem anonymne . Mám 10ročného syna a s vlastným ocom majú strašne zlý vzťah. Neviem či je to synovov pubertou , proste neviem . Neustále sa hádajú,skáču do seba a mne to vadí . Doma je klud jedine keď manžel nie je doma . Som z toho nešťastná .
Nejaká rada na nich ? Rozhovor nepomáha absolútne

anjelicek26
12. sep 2024

No neviem keď si za 10 rokov nenašli k sebe cestu, ked pôjde do puberty už bude fakt zle. Maju nejaké spolocne záľuby? Chodia niekam spolu len oni dvaja? Rovnake temy by tomu veľmi pomohli...

tiezjedna
12. sep 2024

a doteraz mali aký vzťah?

biba_18
12. sep 2024

toto bohužiaľ nie je o synovi, ale o otcovi. takže ak chceš niečo riešiť, tak s otcom…

autor
12. sep 2024

@anjelicek26 nie nie práveže nemajú záľuby žiadne ani nikam spolu nechodia . Keď bol syn mladší trocha spolu chodili . Témy spoločné vôbec

luccija
12. sep 2024

Začiatok puberty...chalan sa hada väčšinou s otcom, dcéra s mamou🙂

marianarem
12. sep 2024

Nie je to synovou pubertou, syn je este relativne maly, manzel to podla mna nezvladol. Namiesto toho, aby sa choval dospelo, sa dotahuje s malym dietatom.
Manzel sa k tomu vyjadruje ako? Co mu na synovi vadi?

anjelicek26
12. sep 2024

Hmm neviem na futbal,huby, na kajaky nejaký koncert kempovanie čokoľvek.... môj muž je pilot a brava chalanov lietať k moru vylietaju sa na plazí pokecaju v lietadle,kopu času trávia na letisku.. všetci hráme tenis takže bezne na kurtoch pár hodín do týždňa.. a mnoho iného... tento víkend ich bral troch vlakom na celodenný výlet na prehliadku nejakej fabriky na výrobu ocele😅🤣🤣To je úplne jedno ale trávia spolu čas.. skúste niečo nájsť.. ale hlavne muž musí mať záujem to vlastne skúšať niečo nájsť...

tiezjedna
12. sep 2024

@autorka ak nie je syn autista alebo nemá inú vážnu diagnózu, tak tvoj muž asi nebude otec roka.

gemerka17
12. sep 2024

Manžel mal so synom budovať vzťah od narodenia. Nevenoval sa mu dostatočne, keď bol malý a tu máš výsledok. Ty s manželom ste dospeli ľudia, toto je čisto vaša vizitka. Mali by ste začať tráviť každý voľný čas na nejakej aktivite ako rodina, neskôr aj oni sami. Ideálne to čo syna baví a vy sa prisposobite.

gribka1
12. sep 2024

Dohovor otcovi, on je dospelý on má pracovať na dobrom vzťahu so synom. Nech sa snaží tráviť s ním čas. Uprednostniť záujmy syna pre začiatok. No a čo je dôvodom, že do seba skočia?

autor
12. sep 2024

@tiezjedna nič také nemá

anketkarka
12. sep 2024

A Ty si synom nemáš problém? Keby to bolo pubertou, tak skáče aj do Teba, lebo si potrebuje presadiť svoje ja. Mama má byť tá jemnejšia, ale nie tá čo rozmaznáva. Otec niečo vyžaduje a je zle. Vyžaduješ to isté a do Teba neskáče? Asi to tak nebude. Nie ste jednorní vo výchove a chlapec to dáva takto na javo. Matka má podporiť otca, aby vychovali chlapa a nie mamanka.

zelenina1
13. sep 2024

@anketkarka Amen. Modelova situacia - otec reaguje na potomka trochu tvrdsie, ako by si situacia vyzadovala.

A.) Manzelka zacne hustit do manzela pred dietatom, ze sa nevhodne sprava.
B.) Manzelka vysvetli muzovi (bez pritomnosti dietata), ze jeho reakcia nebola vhodna - a nech si z toho vezme do buducna ponaucenie.

anketkarka
13. sep 2024

@zelenina1 čo je to trochu tvrdšie ako by trebalo? Že nereaguje ako matka? Lebo je otec. Tu syn skáče do otca. Takže otec nemá autoritu. Prečo? Žeby mu ju podkopávala matka?

zelenina1
13. sep 2024

@anketkarka Ja s tebou suhlasim. 🙂 Chcel som len povedat, ze beznou praxou v paroch je aplikovanie moznosti A.

katkati
13. sep 2024

To je také smutné. Ani sa nedivím, že si nešťastná. Sú chlapi, ktorí dokážu mať perfektný vzťah s deťmi svojich partneriek a naopak niektorí si nevedia vytvoriť normálny láskyplný vzťah k svojim vlastným deťom. Syn len zrkadlí správanie otca a musí to mať veľmi ťažké, ešte je dieťa a nemá doma pohodu a kľud.

luccija
13. sep 2024

@anketkarka a ako si na to prišla, že mu žena podkopáva autoritu?autoritu buď máš, alebo nemáš.Ked bol doteraz len prisediaci doma ani spoločné aktivity ani nič, tak majú výsledok.Ak si nespravili vzťah doteraz v puberte skončili.
Možno syn rype, odvrava a muž je tvrdý a spraví poriadok.A to sa nepáči väčšine žien.puberta dá zabrať všetkým aj vzťahu žena, muž.
@zelenina1 a C je, že mužovi to ego nedovoli krotiť sa snáď mu nebude decko odvravat, tak to bolo u kamarátky a syn ho už rok ignoruje.

autor
13. sep 2024

@katkati ano je to presne tak 😔

anketkarka
13. sep 2024

@luccija ja som na nič neprišla. Autorka mi neodpovedala, takže neviem ako to majú. Ale keď neskáče do nej len do neho. A Ty máš odkiaľ to, že bol prisediaci doteraz? A túto teóriu o autorite máš odkiaľ? Prirodzenú autoritu buď máš alebo nemáš. Ale potom sú aj iné autority. A otec by mal byť autoritou, hlavne ak vychováva chlapca a chce vychovať chlapa.

autor
14. sep 2024

@luccija áno bol dlhé roky len prisediaci a keď prišiel domov len húkal do neho väčšinou bezdôvodne , už aj vtedy mi to vadilo a muža som nato upozornovala , nie pred synom a absolútne žiadne spoločné koníčky zaluby ani témy . A teraz nastal tento problém, že sa len hádajú . Syn mi povedal , že oca neznáša a chce rozvod .

luccija
14. sep 2024

Keď nájdem ten článok pošlem ti ho...prečo syn skáče do otca a vyvoláva konflikty.Bolo to veľmi rozumné vysvetlene.

petsvk
14. sep 2024

A aký je vzťah tvoj a manželov ? Tvoj a synov? Keď syn niečo vyvedie komu držíš stranu ? Nie je muž ten zlý čo doma huláka , ale preto že ty podržíš syna ?

autor
14. sep 2024

@luccija ďakujem

autor
14. sep 2024

@petsvk nie nie , keď syn niečo vyvedie samozrejme že nedržím so synom ,so synom mám veľmi dobrý vzťah vždy sa vieme porozprávať, aj keď ho niečo trápi ide za mnou . S mužom máme normálny manželský vzťah aj so starosťami aj s radosťami .
A nehuláka preto , že držím synovi stranu . Opakujem , huláka veľakrát bezdôvodne alebo by sa to dalo úplne inak vysvetliť.

anketkarka
14. sep 2024

@autorka a Ty si mu na to čo povedala, že ho neznáša a chce rozvod??? Čo je to bezdôvodné hukanie na syna? Za čo húka bezdôvodne?

ronie338
14. sep 2024

Ja som mala takého otca ale on pomáhal, chodil s nami von a podobne. Ale nie je ten vzťah taky aký je napríklad s mamou. Tam je to jeho chyba, lebo on hľadá chyby na synovi. Mne otec povedal ze nespravím strednú a že ma na ňu ani nevezmu. Vzali a spravila som. Ale stále to bolo nejaké skákanie co ako nezvládnem a podobne. Keď som sa zamestnala tak výhody zo zamestnania čerpal. Teraz už nemá tie výhody a platí si a už sa sťažuje. Ak by sme mali lepší vzťah vybavím mu ale nemám záujem. Rozišiel sa s mamkou po 30rokoch a mamka ľutuje ze to nespravila skôr a neodišla od neho. Práve pre ten krik doma. Čiže pre syna by som spravila všetko. Dohovor manželovi nech ide na nejakú terapiu a nech prestane kričať alebo odid aby mal syn krajší život.