Hlavne spomienky z pôrodnice a z obdobia tehotenstva sú pre mňa veľmi bolestivé. Tehotenstvo a zrod človiečika je predsa najkrajší moment života a zároveň najcitlivejšie, najkrehkejšie obdobie ženy a dieťatka, ktoré si isto chce každá zapamätať čo najkrajšie … Úrčite žiadna netúži po stresovej amnézii. Časom ale zisťujem, že momenty z ranného detstva detí si ani nepamätám, lebo veľa krát som len prežívala a ťahala všetko sama.
vycitat mu co? sla si s nim do postele dobrovolne? zila si s nim dobrovolne? porodila si dobrovolne? alebo ta k tomu nutil .. nutil ta niekto vybrat si partnera s kt splodis dieta ... spomienky si vytvaras sama .. zivot si vytvaras sama... rozhodujes sa sama za seba a do istej chvile aj za deti ... vzdy sa da zbalit a odist ak si nesokojna.. buchnut si po stole a zmenit do istej miery co ta trapi .. vzdy sa najde riesenie..ale vzdy sa aj najde niekto na koho zhodit vinu
Nikdy sa nevrtam v minulosti hlavne ak je to nieco co sa neda vratit, napravit. Nebudem si predsa kazit pritomnost.
už nič neľutuj, nevŕtaj sa v tom...
zlé spomienky vytesni
@syslik81 keby všetky ženy vedeli, že ten čo ich nosí pomaly na rukách sa zmení keď bude žena a dieťa na neho odkázaní, tak by sa rodilo o moc menej. Prečítaj si knihu- “Bez dcéry neodídem”. Ublížiť sa dá aj slovami.
ako pisem-vzdy je riesenie.. krizove centrum,rodina, jasle a praca ... xy ludi si vzbralo nespravneho partnera..nielen zeny ale aj muzi ... je to ale vyber ku ktoremu ta nik nenuti ... hold stalo sa..ale vinit za to druheho? na vsetko su vzdy dvaja .. proste to hod za hlavu .. nezmenis to ani jeho ... a obvinovat ho- naco? len ta to vracia do minulosti ...
@syslik81 obviňovať v mysli. Sú veci, kedy za to nemôžu dvaja. Prosím pýtam sa len žien, ktoré si tým prešli.
nie ty chces pocut len to aby ta druhy lutovali..ale ak povie niekto pravdu alebo sa k nej priblizi,uz nema komentovat ... sama nevychadzam s otcom dietata ,ale na rozdiel od teba ja som mu vdacna za to,ze mam dieta .. a to zle-hold aspon sa ukazal a ja s nim nestracala cas... - to je o uhle pohladu .. ja som nefnukala,postavila sa a isla.. vytorila domov pokoj a lasku okolo mojho dietata ... a ano mohla som ostat a trapit sa a obvinovat jeho za spackany zivot,ale naco? ten si spackal on ... ja ma nadherne dieta a miliardu krasnych spomienok a este dalsich pred nami
Co ja ti viem. Mala som babo sama a Ano bol to zahul, lebo dieta mas 24 hodin. Ale ma druhej strane mi do toho nikto nepindal, nenarúšal rezim, nemusela som riesit v akej pride panko nálade z prace, starala som sa o seba a o dieta. Ano ked som bola KO, tak ma nik nevystriedal ale ani neriesil, ci som pribrala, mala umyté vlasy, ako som sa obliekla tak som bola oblecena. Ked to tu niekedy citam, tak si kolkokrat poviem, ze tam hore mi vlastne chcel pomoct, ked som ostala sama 🤣🤣🤣. S malym som sa vybrala kam som chcela a kedy som chcela, co to sme pocestovali. Rezim fantasticky a spomienky uzasne ale samozrejme aj tazke chvíle ostali v pamäti. Ale to ako zijeme nikdy nemoze závisieť od druhej osoby, zapamätaj si to.
@syslik81 mala si podporu v rodičoch, alebo v niekom? Ak áno, ľahko sa ti píše a odsudzuje. Nechcem ľútosť, popotrebujem ju. Zdieľam smútok.
tak ani teraz ti to nevyslo- nie nemala .. zijem v zahranici..tisice kilometrov od rodiny , nemam tu potiadne kamaratky ani rpdinu ..na vsetko som bola a stale som sama... sama som riesila podnajom , pracu , prazdniny ,choroby ... a dala som to.. a niesom jedina ... je nas kopa .. len my sa nestazujeme ale ideme... vies
Či ja viem,otec môjho dieťaťa je hajzel,ale ja si pamätám len tie krásne chvíle keď myslím na ten čas, načo sa zaťažovať debilkom
@syslik81 si šikovná, ani muž ti isto nepomáhal, dieťa si mala zdravé. Odvyni si zovšeobecňovať ti poradím. Ešte raz opakujem, že sa nesťažujem, ani nehľadám ľútosť.
Tehotenstva s poporodne obdobie si prezila v depresii, mozno este mas. Ty si s tym nic neurobila, mozno je partner blb, ale ty si mala odist. Baby ti dobre pisu, sama tvoris svoj zivot. Nic nie je nemenne.
no nepomahal..okrem hadok a podrazania nh na kazdom kroku som od neho pomoc nevidela... a dokonca ani korunu ... ostala som sama bez penazi v hroznom podnajme ..vlastne mala som psa a macku .. ale nechvastam sa - to nie- len poukazujem na to,ze sa to da ked sa chce .. a to zle hold aj to k tomu patri - obvinovanim ho sa neposunies ..
To máš dvojičky, keď spomínaš deti? Lebo ak nie, už po prvom bolo treba odísť. Na čo byt zatrpknutá? Plytvas energiou a deti ta vidía smutnú. Chcú a potrebujú šťastnú mamu. Partnera si si vybrala sama, ja na princov čo na rukách nosia ženy neverím.
Asi si nevidela čo si mala vidieť. Ťažké to majú ženy čo majú postihnuté, choré detičky a ešte aj muž odíde, lebo chce “lepšiu” rodinu. Dúfam, že tvoje detičky sú zdravé, potom všetko zvládnete
Za svoje šťastie si človek môže sám a nikdy, ale že nikdy nehádž vinu na niekoho iného ,kde si aj ty
@minenkak to sú take slniečkárske reči, prepáč.
Už to nevieš zmeniť tak čo narobis?teraz je už dobrým otcom, manželom?Málokedy to je ako v časopise po príchode z pôrodnice a v prvých dňoch.Aky bol dôvod, že si mala stres?zvládla si to tak buď na seba hrdá Môžeš mať iné pekné zážitky s detmi
Nevyčítam. Čo mi to pomôže?
Snažím sa naňho zabudnúť a keďže sa aj naďalej chová ako chrapúň, chystá sa od neho odstrihnúť aj dcéra. Nikdy som mu nebránila v kontakte, skôr som ho vždy naháňala, aby nezabudol prísť a on na to kašľal celých 10 rokov. Dcéra má o rok 18.....
Mrzí ma to, to nepopieram.
Ale výčitky nič nezmenia...
otazku si dala jasne a ja som jasne odpovedala.. tebe sa vsak odpoved nepaci - hold tak si obvinuj ex za to ,ze ti znicil spomienky kt si si nebola schopna vytvorit sama ..
@nikaeli ani ja nebránim. Niekedy je aj lepšie ak taký človek nejaví záujem, aspoň ušetrí deti ďalším zlým vzorom. Ale bolí to za tie deti viem, poznám to. Moja dcéra sa tak zahľadela na jednu rodinu v parku ktorá sa jašila, vtedy mi bolo do plaču aj za ňu.
Máte deti živé a zdravé? Ste živá a zdravá? Vidíte čo všetko máte? Človek žijúci v minulosti je mŕtvy. Čo sa stalo nezmeníte. Čo máte, máte teraz.
Čo bude ešte nie je. To by ste tiež zase ulietavali mimo prítomnosť do ďaleka, aj keď opačným smerom. Jediná "minulosť", ktorej sa oplatí venovať pozornosť je prítomnosť, ktorá bude už čoskoro tiež len minulosťou. Ak chcete pre pokoj v duši poznať iný príbeh, pokojne sa ozvite súkromne. Úprimne sa mi v tom vôbec nechce babrať, ale ak Vám to pomôže, budiš. Žijeme šťastne, spokojne, komplet rodinka, tešíme sa z každého dňa, že sme zdraví, živí, že sme, že sa máme navzájom ❤️ život je príliš krátky na to, aby sme ním takto plytvali. Minulosť minulosti. Inak sa okrádate o vzácny čas s deťmi ❤️ a jedného dňa vyrastú a Vás to bude zase mrzieť. Máte všetko čo potrebujete, máte toho ešte viac, Vy sa máte a ani o tom netušíte 😉 žiadna kaša sa neje tak horúca ako sa uvarí. A mal starý otec stopercentnú pravdu ❤️ prajem krásny deň. Aby ste našli lásku k sebe, odpustili si, pretože ste jednali najlepšie ako ste vedeli. Netrápte sa pre hlúposti. Či to je hlúposť? Až raz budete odchádzať, bude pre Vás životne dôležitá a bude Vás trápiť pôrodnica, či budete spomínať a tešiť sa čo všetko ste s deťmi zažili, čo ste im odovzdali, aký čas ste spolu strávili, čo všetko Vám do života vniesli? Všetko dobré 🌷
Nie, nepotrebuješ ľútosť. Ty sa lutujes sama aj za desiatich. Zle si si vybrala partnera ukazal sa ako hajzel. Shit Happens. Ale výčitkami a rozoberaním minulosti mu (ty sama) dovoľujes, aby ničil vás (a hlavne tvoj) život aj naďalej. To je úplne zbytočne a pravdu povediac, aj hlupe. Pri dieťati ťa zaboli ešte milión veci. Keď zažije zradu, keď mu niekto ublizi, niečo sa mu nepodarí alebo bude smutné. Ale nezavries ho do sklenej veže, aby si ho chránila. Ex si nikdy neuvedomí, čo spôsobil, jemu je to proste úplne fuk. A to nezmenis. Ani výčitkami ani vysvetľovaním ani nijako inak. Prepasol príležitosť. Jeho chyba. Nenapraviteľna. Ty si urobila (celkom určite) to najlepsie čo si mohla, tak prestaň konečne rozoberat exa a imaginárne stavy, "ako to malo byť".