Zlé vzťahy s mamou

12. dec 2023

Dobrý deň mam od mala zle vzťahy s mamou vždy mala radšej sestru ale toto som nikdy neriešila možno predsa majú k sebe bližšie.Mama a otec sú rozvedený.Mám svoju vlastnú rodinu mam muža a dcéru (3roky).Ide o to že moja mama naznáša môjho muža od kedy ho pozná proste stále keď sa stretnú (rodina oslava a tak ) sa buď pohadaju ale sa radšej ani nerozprávajú.
Ale ide o to že mama uraža mna aj jeho typické nadávky dokonca je tu jedna vec ktorá ma mrzí minule ako volala ako to bolo ešte v septembri tak ma vysmiala že akú to mám prácu že pracujem v obchode ako rozumiem že povie že to nie je práca pre teba alebo niečo take ale vysmievať sa toto prišlo mne ako silná káva a odvtedy s ňou niesom v kontakte.Ale ďalšia vec je ta že odkedy sme sa takto pohádali tak somnou nerozprava ani čast mojej rodiny z maminej stranyakurát bratrancova žena a aj on tada sa aspoň ozvú keď sa stretneme a dokonca aj Babka a Dedo keď som ich stretla tak namna pozerali tak divne predtým aspoň zavolali ale teraz nič a tak isto aj mamin brat a jeho manželka tiež sa neozývajú a tada mamin brat je aj malej krstny rodič.Ale mamina sestra ta sa rozprava somnou normálne lebo mama a jej sestra nemajú dobre vzťahy. Čo si o tom myslite ja sa z ňou preto nerozprávam lebo mna nikto urážať nebude že som sprostá pica atd.
Čo si otom myslite je správne že sa s ňou nerozprávam ?
Ospravedlňujem sa za dlhy text ale musím takto podrobnejšie napísať aby sme sa pochopili 🙂

autor
12. dec 2023

Ešte chcem dodať že zo svokrou mám lepší vzťah ako s mamou

mane01
12. dec 2023

No, keby mi niekto takto hnusne vynada, tiez sa s nim nebavim… inak, to co za slovnik ma tvoja mama? Uplne na hulvata… ako nejaka asocialka! Mama-nemama, ty si dospela osoba, to co si dovoluje! Venuj sa svojej rodine, mamu by som vobec neriesila… ked nevie pekne slovo povedat, nech si nadava inym…

autor
12. dec 2023

@mane01 no veď o to ide ja sa s nimi až tak nebavíme ale minule som len tak započula že jej brat teda moj strýko ju chcel zbiť lebo moja mama huckala babku proti jeho žene nech ju vyhodí z domu

autor
12. dec 2023

Strýko ja jeho manželka majú polročne bábätko podotýtam bývajú s babkou

autor
12. dec 2023

@mane01 neni aspocialka je to pani podnikateľka 🥴 ale slovník asociala

zoja1234
12. dec 2023

Tvoja mama je zakomplexovaný a zdeptany psychopat, ktorý si neuvedomuje, ze si jej dieťa. Ma svoje nevyriešené traumy možno aj z detstva, a neskoršieho života, ktoré sa s ňou vlecu a rastu v nej, čím bude staršia, tým to všetko bude horšie. Ma svoju ultimátnu pravdu, nik jej nikdy nevysvetli, ako veci skutočne sú a fungujú. Je to toxický človek, a ešte keď aj hucka proti tebe zbytok rodiny, znamená to ze potrebuje pomoc. Odbornú.

cacianka
12. dec 2023

Moja, také dlhé vety....ťažko sa to lúšti.....
Čo si myslíme my, nie je také podstatné, a to preto, že len ty si si vypočula aké slová používa, ako uráža teba či tvojho muža, či sú jej útoky na muža opodstatnené a má mu čo vyčítať. Ale aj keby mal tvoj muž svoje chyby, aj keby si ty nemala prácu na výslní, nikto ťa nemôže urážať, ani vlastná matka nemá právo používať hrubé urážky, hystericky kričať.
Netušíme prečo pracuješ ako predavačka, či nemáš kapacitu na inú prácu, na vyššej úrovni, ale to vôbec nie je podstatné,ale aj keby si wc umyvala, každý človek si zasluzi slušnosť ako k človeku, bez ohľadu na vzdelanie, povolanie, plat.
Ak tvoja mama presahuje medze a jej správanie, prístup k tebe, tvojmu mužovi je cez medzu normy, ak je k tebe toxická, je ok odstrihnúť ju.
Je takmer jedno kto je k tebe zlý, toxický , aj keby naozaj mama, tak máš právo na život bez takéhoto človeka.
Čo sa týka iných členov rodiny, možno by som raz pri vhodnej chvíli vysvetlila svoj základný postoj a dôvod odstrihnutia, ale iba raz. Kto ťa neakceptuje takú aká si, pričom si slušná, žiješ slušne, tak nemusí mať miesto v tvojom živote a môže ti byť u prdele čo si oni myslia.

autor
12. dec 2023

@cacianka nejde o to že nemám na inú prácu ale ta práca je pre mňa vyhovujúca pretože mám malé dieťa myslím časovo

cacianka
12. dec 2023

Presne to som myslela, že ti vyhovuje a basta. Takže fakt mamu do toho prd makový.

anita6666
12. dec 2023

Otca brata tetky kozy koňa 😆 výborný prispevok

autor
12. dec 2023

@anita6666 ak nechceš reagovať na to nemusíš😀veď som písala že aby to niekto pochopil musím to trošku objasniť nie ?