Zlé priateľstvá

sklik40
2. apr 2024

Ahoj,
uprimne neviem preco sa zamyslam nad tymto a stracam cas ale neda mi to si nepocut nazor ludi na tomto fore.
Posledne roky som mal otras priatelstva, velmi tazko sa hladaju ludia co by chceli priatelstvo, lebo aj priatelia nie su priatelia. Priatelstva alebo ludi aktivne nevyhladavam. Aj keby mi trebalo sa zoznamovat a zlepsovat si socialne skills ale nevidim zmysel sa niekomu vnucovat alebo ist niekde do baru a tam si spravit priatelov, co mi nikdy v zivote nepomozu. Nechapem ludi co maju IG profily a davaju tam uplne sracky, maju followers ale nikto realne nie je s nimi skutocny kamarat.
Pred 3 rokmi som sa zoznamil s dievcatom, bol som jej kamarat a choval sa pekne k nej, a travili sme cas aj ked mala priatela nikdy ma ani nenapadlo zeby som ju balil a podobne, postupom casu mi doslo, ze ta osoba je dajaka mimo. Velakrat sme volali a sa bavili, zdala sa byt fajn. Prislo mi, ze ma kamaratov Velakrat som ju pozval a som aj zaplatil ucet, dokonca som jej dal aj na narodeniny neskor aj parfem a bol som rad za spolocnost, kedze mam depresie a uzkosti bol som rad, ze som mohol byt medzi ludmi. Ale tieto veci pomaly upadli. Zacalo to tym, ze ta osoba je cisty narcis. Pozera len na seba. Ak sa nudila, mal som jej robit zabavaca alebo travit cas aj ked ja som nemohol. Priatel sa podla jej slov jej dostatocne nevenoval a prislo mi, ze tym si to nahradza so mnou. Chcem povedat, ze tato osoba chodi do kostola a je veriaca ale v realite kona uplny opak. Pri posedeni v podniku sa mi zverila, ze nechce nikdy deti a keby mala jedno tak ho na mieste hned uskrti, pritom to povedala, ze to nebola ani sranda ale myslela vazne, bol som z nej mimo a aj hodiny po tomto som bol sokovany. Chcel som sa zoznamit aj s inymi ludmi, len som mal obavy, ze som skaredy, iny, ze nikto ma nechce spoznat atd. tak som si myslel, ze mi pomoze ale bol to opak. Pri zoznameni s jednou dievcinou mi neporadila normalne a namiesto toho jej to bolo dajak jedno a aj na odporucania z kolegov z prace kde som robil som jej poslal list co bol zly napad. Kedze moji kamarati si z nej robili srandu (internet friends) a pisali jej rozne veci tak to vsetko brala ako cyber sikanu alebo nieco v tom zmysle.
Neporadila mi ani normalne, ze to moze zobrat zle alebo sa urazit alebo zlaknut, kaslala nato. Nakoniec to dopadlo zle, kde som jej na moje povolenie povedal od koho to bolo aby sa nebala. Nakoniec o par rokov neskor som sa dozvedel, (ze vraj to som ja pisal dajake spravy a podobne pritom som to nebol ja lebo jej to povedala ona ze to som ja pisal a potom mne daco pripisuje ked ma niekto ohovara.) Nebral som to dajak vazne, lebo co tam dakoho trapi dajake dievca (ktore je rovnake inak mimo ako tato) Ale stala sa dalsia vec, bol som velmi na dne, prisiel som o pracu kde mi ublizovali a nadavali mi a mal som samovrazedne myslienky, spytal som sa jej ci by sme nemohli ist na trochu von sa prejst ze mi je zle a ona ze dobre ze o 2 hod. Tak som sa dovtedy prechadzal sam von a bolo mi riadne zle. bol som 3 minuty pred jej domom, ked napisala SMS, ze nejdeme von lebo ide jej priatel po nu. Nebral som to az tak zle ale sama je tak hlupa, ze mi potom povedala v hovore, ze prisiel a sa jej pytal co budeme robit a nevedel co on ani ona tak isli k jeho kamaratovi kde len sedeli a sa nudili. Vtedy som pochopil, ze moje usilie a namaha s touto osobou je strata casu, ze je fakt mimo. Namiesto podpory len ma zneuzivala na travenie svojho casu. Dokonca si dovolila povedat ze radsej jej mam kupit kvety ako inej, ze si do da do IG story, co je uplne mimo.

Odvtedy som sa zdrziaval od tej osoby, niekedy sme si pisali ale ja som uz vedel, ze nechcem nic mat a necham to upadnut. Potom jej jebalo a mi len tak z nicoho nic volala o 1rano, ze sa nudi a sa chce rozpravat, aj ked som nebol online, a ma zobudila, ani nic prepac ale ze mam mat letecky rezim.

Nechal som to tak plavat a nakoniec sa ukazalo ze som to mal davno ukoncit. Par krat sme si pisali, hovorila sracky typu. Ked som sa opaloval, ze dostanem rakovinu, stretol som ju s priatelom v restauracii kde ma ignorovala a som sa spytal ci si nejdeme posediet a ona ze dojedli a potom o 5 min isli do podniku a dali aj IG foto, ze sa rozhodli spontanne.

Uz len pri pisani tohoto si uvedomujem ako chora je tato osoba. Neskor som ju stretol v obchode, kde mi ani neodzdravila. Potom som to nechal plavat a neriesil. O leto neskor som s nou isiel von len tak ale nemal som ani cas ani chut. Vkuse len ohovarala ludi, hovorila kto co robil (ludi co nepoznam vobec ani ma nezaujimaju) co tam dali posledny mesiac + inych ludi. Na seba nikdy nic zle nepovedala. Potom som rozmyslal, ze com ma vola dakde a povedala, ze sa nudi doma a sedi doma. Potom som uz s nou isiel von len raz a nikdy.

Potom sa s nou rozisiel pratel a posielala mi fotky ako place, ja som ju podporoval ze si najde ineho a aj so skolou ze zvladne skusky. Nakoniec sa snazila ma zbalit, ze sa jej dakto paci uz dlhsie a podobne a ma volala na novy rok k sebe aj ked predtym to nikdy nespravila (lebo nema s kym) Prislo mi to hned ako, ze som druha moznost a kaslal som nato. Potom som s nou volal a rozpraval to iste ako predtym, ohovaranie ludi, jej uz ex, a ze sedi doma atd. Ja som sa s nou ani nerozpraval ani som dajak nereagoval a sa nezapajal. Stale mi pisala a posielala aj memes atd. Potom sme mali ist von ale zas zacala volat z nicoho nic co som jej vravel vela krat ze nema robit a ked to nevie respektovat povedal som jej ze moze si ist sama. Potom som ju raz stretol v autobuse a rozpravala ciste nezmysly typu. "Ty si obtazoval XXX", "ty si tamtej YYY dal pred 4 rokmi darceky a ste sa uz nebavili" (iny pribeh) a zacala mi vytahovat historiu v podstate jak keby mi chcela ublizit lebo ja som nic z toh onespominal. Potom som si o par dni uvedomil ze ma ohovarala s tou jej znamou co je kamaratka tej co dostala list. Zacala kecat bludy typu, este raz a bude koniec priatelstva, a preco ta ta YYY nepozvala na krstiny? (uplne bludy preco by ma mal dakto pozyvat na krstiny ked to bolo rodinne a vobec preco dakoho riesi co dakto dal na instagram po tyzdnoch) a zacala hovorit ze je outsider, 5 mesiacov je single a ze nikde nechodi a ze rada travi so mnou cas a potom si pisala s dajakym zo skoly kde chodi na VS. (nechcem nikoho urazat ale chlapec extrem obezita, skaredy, nikdy nemal priatelku atd. tak si ho vyhliadla ako tretiu moznost aby nebola sama) Po tomto rozhovore som uz vedel ze s tou osobou nechcem nic mat.
Nakoniec to skoncilo tak, ze som sa jej pytal com sa neuci pravidelne cez skolu a potom tolko vela naraz a nic nestiha a odpoved bola typu "ako by si to zvladol ty", "nemusis mi ani pisat"

Uprimne ani neviem naco som sa s takou osobou bavil. Nikdy mi nepomohla, neporadila. A nakoniec ma este podcenovala aby som sa zle citil co ma doteraz boli lebo ja som jej nikdy nenadaval. Jedine co lutujem do teraz je, ze som s takou osobou cas travil a ze som si nechal skakat po hlave a jej nevynadal. Rozmyslal som teraz ze po roku jej napisem a vynadam ale to je uz neskoro a bude rada, ze myslim nato.
Co si myslite o tom? Ak ste to precitali : )

hedviga2
2. apr 2024

@sklik40 kto by to čítal!! Skráť to

fednaja
2. apr 2024

Ojoj, chcela som čítať, bola som odhodlaná, ale nedám to, prepáč. Niekto nejaký kratší výcuc? 😀

sevrin
2. apr 2024

Ja som to prečítal celé. Vo Venezuele by z toho spravili výbornú telenovelu.

No k veci, s tou osobou preruš kontakt, buď má histriónsku poruchu osobnosti alebo nie je mentálne v poriadku a takíto ľudia dokážu neskutočne vysávať energiu.
Priateľov si hľadaj vonku, jeden kontakt naživo ti dá viac ako tisíce fotiek na IG.

marseillefan
2. apr 2024

A teraz ti napíšem svoj príbeh...

Pred 3 rokmi som sa zoznamil s dievcatom, bol som jej kamarat a choval sa pekne k nej, a travili sme cas aj ked mala priatela nikdy ma ani nenapadlo zeby som ju balil a podobne, postupom casu mi doslo, ze ta osoba je dajaka mimo A TAK SOM SA S ŇOU PRESTAL KAMARÁTIŤ.
Uff, koľko písania som ušetril...

caroline_
2. apr 2024

@sklik40 náhodou, ja som si to precitala celé, zvyknú tu byt aj dlhšie príspevky, a dobre napísané, dalo sa to čítať, a co sa týka obsahu, žiaľ, ľudia sú takí, mam pocit ze čoraz častejšie sú viac mimo, a zahladeni len do seba

zanka777
2. apr 2024

@sklik40 to jej jednanie mi úplne ale úplne pripomína jedno dievča ktoré poznám.... Keby si aspoň napísal z akého je ona okresu by mi to pomohlo pretože ja mám pocit že píšeš o NEJ 😂A TO JE iná katastrofa povaha....sebec neskutočný