Zlé myšlienky

5. feb 2024

Ahojte. Ma niekto skúsenosť s niečím podobným? Máme s mužom krásny vzťah. Obaja sme si niečím prešli, ale teraz máme asi také najkrajšie obdobie v zivote. Máme všetko čo potrebujeme, zdravé deti, my sme zdraví, ľúbime sa, máme svoj dom, všetko je zatiaľ ok. Viem,že aj on je šťastný, sám to hovorí. Lenže mal už v minulosti nejaké depresie, podľa mňa vyplývajúce z ťažkého detstva a nedostatku lásky, až možno takej nenávisti od matky - ona ho samozrejme ľúbi, ale niekedy aj teraz používa na neho hnusne slová, ako dieťa to musel brat nesmierne ťažko. V minulosti sa aj pokúsil o samovraždu.
No a problém je teraz v tom, že začal mať znova také myšlienky. Že akoby mu to niekto vnukal do hlavy. Raz ma v noci takto zobudil. Že, myslí len na to, že by nám bolo lepšie bez neho ... Sám si uvedomuje, že je to hlúposť, už sa objednal aj k psych. Ale dlho sa tam čaká. Už tam v minulosti chodil. Zažili ste niečo podobné? Dosť sa o neho bojim.

anna777115
5. feb 2024

On, potrebuje psychiatra, aby ho nastavil liekmi. Potrebuje liekmi upraviť chémiu v mozgu.

autor
5. feb 2024

@anna777115 ako sa také lieky užívajú? Myslím, užíva sa to dočasne, či celoživotné?

anna777115
5. feb 2024

Však, nato je psychiater, aby to zhodnotil a nastavil liečbu. Podľa, diagnózy a ako mu budú zaberať.

moonlight1210
5. feb 2024

Na nutkave myslienky psychiater.

Ale ty mu povedz, ze mozno ma pocit, ze teraz je vo vasom zivote pokoj (inak, je to vzacne obdobie, malokedy sa vyskytne a casto kratko trva), mate vsetko, dari sa vam. Tak uz je akoby zbytocny. Nebude chybat.
Ale nie je zbytocny. Bez neho to fungovat nebude. Ani v oblasti citov - bez neho to uz nebude ono. Mozete mat vsetko, ale nebudete mat jeho. Ani v oblasti zabezpecenia rodiny - budete si musiet poradit sami a sami sa starat o vsetko. Bude chybat jeho prispenie, pomoc a tebe opora v nom.

Mozno preto, aku mal mamu, potrebuje casto citit a hlavne nahlas pocut, ze je dolezity, potrebny, az nepostradatelny a ma svoje pevne miesto vo vasom zivote, ktore nechcete, aby ostalo prazdne, lebo by to bolelo.

alexis617
7. feb 2024

Napíš mi sukromne