Život za hranicami po rozpade vzťahu

17. feb 2022

Mam otazku ci ste niektora zazila rozpad vzťahu za hranicami bez opori blízkych, moznosti kam odist a moznosti kam odlozit deti na par dni na regeneraciu vztahu.Manzel nema zaujem o pracu na vztahu lebo jemu nechyba nic iba ciste pradlo do prace a navarene po praci.Ano skusala som nevarit a neprat iba sa to zhorsilo. Pracujem ale nie na tolko aby som nemala
cas na deti a dostatok financii na samostatnost. Nema zaujem o spolocne aktivity mimo domov vsetko su vyhodene peniaze lebo jeho to nebavi a nepotrebuje to. Viem ze by som sa mala lepšie s detmi bez neho ale financne by sme to nezvladli.Nechcem aby deti pocuvali nase hadky ale neviem ako ich od toho uchranit uz to vsetko velmo vnimaju

janickacrazy
17. feb 2022

A kde v zahraničí ste? Prečo by ste to nezvládli finančné? V zahraničí väčšinou sú lepšie podmienky na život po rozvode ako na SK. Je smutné, že manžel nemá záujem o spoločné aktivity. S deťmi nemôžeš chodiť sama? Nemáš tam nejakú kamošku? Tebe asi chýba spoločenský život, tvojmu mužovi nie. Viem, že je to ťažké, tiež sme žili nejaký čas vonku, ale nás to práve veľmi zblizilo s mužom, lebo sme boli na seba odkázaní.

vilma7
17. feb 2022

A kde si vonku? Ja som tiež a bežne tu maminky fungujú po rozchode, rozvode ďalej. Ktorá to nestíha potiahnuť finančne, tak požiada štát o podporu.

autor
17. feb 2022

@janickacrazy moj muz je tu dlhsie ako ja s detmi ma tu plno kamaratov kedykolvek moze ist z domu sa postazovat ja mam kamaratky asi dve dokopy ak sa daju tak nazvat maju uplne ine zaujmy a pohlad na zivot ako ja a tiez vekovo rozdielne sme. Aj ja som si myslela ze to bude lepšie ale je to iba horsie ako sme spolu viac ako predtym. S detmi chodim sama momentalne vyuzivame zimu na lyzovanie ale ked pridem domov mam vykricane ze nieco nieje spravene. Nema zaujem chodit s nami ale vadi mu ked niesme doma lebo tu chyba kuchynský robot co by navaril a opral kym on hra futbal na TV. Vytaca ma ale riesit to nechce iba krikom a pred detmi sa nechcem hadat. Bez auta by som bola stratena sama a teraz mame auto jedno na jeho meno. Ked som sa s nim bavila o rozvode on chce odomna polovicu vydavkov takze by mi to vsetko stazil aby som proste pykala za to aj ked by nemal narok odomna pytat peniaze viem ze by mi neplatil co by mal len aby sa pomstil. Z mojho platu by bolo mozno na najom a hotovo. Nechcem sa vratit na sk lebo tam by som neprezila s detmi hlavne v tomto korona obdobi ked su deti viac doma ako v skole.

matovicova
17. feb 2022

Peniaze a majetok rozdelí súd spravodlivo podľa príjmu, pokiaľ sa nefohodnete inak. Prosím ťa, nedaj sa ním zastrašovať...

matovicova
17. feb 2022

Prepáč, napíšem ti, tak ako sa to mne zdá. Neviem akú dlhú dobu bol sám v zahraničí, ale tento život sa mu zapáčil, už nevie/nechce s vami fungovať ako rodina..

kandelabra
17. feb 2022

možno by pomohlo, keby si konkrétne napísala v ktorom štáte si, možno sa tu nájde niekto, kto tam žije tiež a má lepšie informácie, poprípade by ti vedel poradiť, kam sa obrátiť ak by si sa bála, že s deťmi nevyžiješ, na čo všetko máš nárok atd... V mnohých krajinách je to lepšie zariadené ako na sk, hlavne ak si s deťmi sama.

nwnw
18. feb 2022

Ved mu vykric ty, ze bol doma cely den a detom nenavaril. 🤦💪 Netreba sa nechat. To nas na SK tak vychovavali drzat hubu a krok. Nie si sluzka!!! O deti si sa postarala. Jeho lordstvu si neprisahala, ze mu budes sluzku robit.
Dovolovat si bude cim dalej, tym viac, ak mu to dovolis. Na to su chlapi experti.

autor
18. feb 2022

@matovicova on nas sem dotiahol lebo sa mu nechcelo cestovat hore dole na vikendy a v podstate si sem doniesol servis aby nemusel robit ani to malo co robil ked bol sam aby sa najedol. Tazko si zvykal na to ze sme tu a ze aj deti sem tam od neho nieco chcú. Nikdy nebol prikladny muz ale uz sa to iba zhorsuje. Vykrikuje mi kazdu somarinu ale ja sa nemozem ani zle pozriet. A mozem robit cokolvek kazdy den si najde nieco co som nespravila dobre a osomre to. Na vsetko sa stale iba stazuje uz ma nebavi ho pocuvat dookola. Z nicoho sa nevie tesit nic ho nezaujima stale ma zlu naladu a potrebuje aby ho kazdy lutoval aky on ma tazky zivot furt. Ked od neho nieco chcem zvysi na mna hlas aby ma umlcal prekrical alebo sa zdvihne a odide. Nechcem pisat kde sme lebo tu ma plno spehov a ti co ho poznaju ho v tom najdu.

luccija
18. feb 2022

A nechceš sa predsa len vrátiť domov?akú má na myslí polovicu výdavkov máte tam svoje bývanie?

autor
18. feb 2022

@nwnw on im kupi polotovar a spravi to a potom mi vykrici ze som den vopred nenavarila a nemali co jest a musel varit on.... Nemam chut od rana do vecera stat v kuchyni aby si on mohol valat vklude sunky. Ked navarim viac on to nechce tri dni jest to iste a ked navarim na dva dni tak to na druhy den zje na ranajky a obed treba robit znova. Neda sa s nim normalne rozpravat robi si co chce on sa nebude nikomu prisposobovat

schatzinkaschatzinko
18. feb 2022

V akej krajine si, ake mas stare deti?

autor
18. feb 2022

@luccija ja by som sa domov rada vratila ale pri detoch si nemozem dovolit ist robit do prac ktore sa mi tam ponukaju. Neviem byt v praci skor ako deti vyrazia z domu do skoly a ked zavru skoly tak budem stratena.a nezarobim tam tolko za 8 hodin co tu za 4.vydavky si myslli ze mu budem platit auto ktoré bude pouzivat on... dufala som ze to tu vydrzime ako spolubyvajuci kym deti nebudu vacsie a budem moct pracovat na plny uvazok a potom vypadnem. Teraz ma pocit ze tym ze on zivi domacnost lebo zaraba ovela viac a plati sa skoro vsetko z jeho platu mna si tym plati ako upratovacku sluzku a kucharku. Teda ja mu mam plnit tieto jeho tuzby lebo mu musim byt zaviazana ze nas zivi....

sense
18. feb 2022

V ktorej krajine si? Nato si ešte stále neodpovedala. Tak sa vráť s deťmi na slovensko a požiadaj o výživné. A o výživné môže požiadať aj v krajine kde ste plus tvoj plat à určite to zvládneš

matovicova
18. feb 2022

Pozri, ak tam pracuješ, predpokladám, že ovladas jazyk. Nájdi si nejakú bezplatnú právnu poradňu alebo zajdi v meste/obci na sociálne oddelenie, skús sa popýtať aké máš možnosti, ak by si ostala ako osamelá matka. Vedela si, že môžeš dokonca pýtať výživné na seba?

My ti tu ťažko poradíme, ak nevieme kde si. Ale ver, že mamička ta neporodila v bolesiach, aby si robila nejakému vajcakovi slúžku a aby s tebou takto jednal.

janickacrazy
18. feb 2022

No on si myslí, že ho neopustis, žeby si to finančne nezvládla. No skús si pozistovat, načo máš ako rozvedená matka nárok. Výživné ti bude musieť platiť plus ak pracuješ na polovičný úväzok, tak by si to mohla dať, prípadne si skús na začiatok dačo našetriť, ak sa ti dá. Neviem, koľko rokov majú deti, kedy by si mohla ísť robiť na plný úväzok. Aj na Slovensku sú ženy s deťmi, ktoré sú rozvedené a musia to zvládať. Na SK nemáš podporu rodičov, žeby si k nim mohla ísť bývať aspoň zo začiatku?

nwnw
18. feb 2022

Ake mas stare deti? Ved mu oznamze bude jeden krat denne bude chodit pre nich. Toas takeho hnupa Slovaka? Nie,nevarila by som lordovi. Taketo vydieranie peniazmi to jak na zaciatku 20teho storocia. Idealne pre neho, aby si nesla ani pracovat. Nech Ta moze ovadat.