Ahojte neviem ako začať som už nadne všetkého žijem s priateľom máme spolu babetko , priateľ má zos svojou ex dcéru 9 ročnú , chodí ku nám majú na striedavý starostlivosť .... Idem si po radu čo by ste na mojom mieste urobili .... Keby jeho dcéra by vás nechcela a chcela by otca babu deda a nášho malého ale mňa nie myslím si a mám taký pocit že som jak duch u nich .... Celý deň počúvate že chce babu deda otca , aj otcovho brata ,,, zos začiatku sme spolu vychádzali rozumeli si .... Ale potom po čase sme už nevychádzali spolu dobre prišiel jeden deň zo začiatku keď sme začali s priateľom chodiť som sa maľovala dala som si špiralu , mejkap , a rúž a jeho dcéra namna povedala že vyzerám jak bosorka takto veľmi urazilo lebo jej mama sa maľuje atd ... A potom sme neznášali s jeho ex .... Ale potom sme sa nejak kamaratili a vychádzame spolu dobre ..... S priateľom sa ľúbime ja ho milujem ľúbim ho ... Lenže mi vadí jeho mala dcéra 9 ročná už aj zasiahli jeho rodičia lebo nechcú aby sme sa hádali ja ich chápem proste ja to vidím tak že ona chce ich a nie mňa my keď ideme do svokrovcoch s malým aj s priateľom je toto pitné že len chce ich a mňa nie mám obdobie také že by som ju chcela objať , pohladkať ju atď ale nedovolí mi to srdce proste sa trápim kvôli nej ja som už aj hovorila priateľovi že nech sa snou porozpráva dohovára jej aj som tak pitné povedala nech sa porozpráva s ocom s mamou nech sa snou porozprávajú atď proste toto pitné že má nechce kolko krát som sa hádala s priateľom kvôli nej .. už keď je najhoršie jooj ľúbim ťa chcem ťa ale není to tak neprejaví mi aby má chcela koľko krát čokoľvek som jej povedala aby ma mala rada aby sme boli štástna rodinka atď koľkokrát ju zobereme ju ku nám a furt chce babu otca atď no zo začiatku namna žiarlivá bola ale teraz už ani nie ja keď mu ju máme tu tak toto je furt rotor pitné dokola že proste chce len ich a mňa nie koľko krát sme sa pohádali rozchádzali sme kvôli nej ja viem že mám všetko rešpektovať atď ale to sa nedá žiť a pozerať na nich že ich a mňa nie čo by ste urobili na miesto mňa odišli by ste preč bývať alebo neviem ja som jej stokrát urobila pre ňu čokoľvek aj som sa snou porozprávala atď teraz zos svokrou som sa pohádala len kvôli malej deň čo deň furt je toto pitné .. no na druhej strane s ex má priateľa tak tam je všetko úplne inak tam je poriadku jeho ex má svoje dcéry tu 9 ročnú aj ešte dve detičky má ktoré snim čaká babetko na druhej jej 9 ročná dcéra hovorí na jej priateľa ocko čo vôbec jej není ocko ale nevlastný ocko je preto volá lebo jej mala sestra volala ocká menom tak preto sa dohodli že budú ho volať ocko ,,, mám také dni obdobie ktoré sa mi chce plakať lebo myslím NATO každý deň že má nechce jeho dcéra ich hej už neviem ďalej čo mám robiť som stoho zos všetkého nervózna priateľ mi hovoril že keď my nebudem snou vychádzať tak on bude chodiť do rodičov snou ja už som totálne koncoch ona namna papule keď jej dačo poviem alebo má nepočúva ja som všetkého už strese je to na dlhé rozpisovanie nemôžem všetko dusiť v sebe a pozerať NATO že ich chce mňa nie keď sa jej povedali napríklad baba jej hovorila že od teraz Janku budeš volať mama tá sa začala smiať ... Proste si nikdy nenájdeme cestu ku sebe lebo všetko toto pitné bude robiť dokola áno som citlivá a mám povahu takú zos svokrovou sme sa tak pohádali čo my aj prišlo ľúto ale nedokážem proste tak žiť budem veľmi rada za radi proste koľko krát som povedala aj priateľovi že by sa porozprávali snou nič neurobili aj keď sa snou priateľ porozprával tak furt toto robí zle mi atď ... Aj keď spolu volajú cez Viber tak ma ani nespomenie mala len proste môjho synčeka spomenie ani sa neopýta Janka čo robí alebo čo nič .... Proste to vidno že ona potrebuje ich a nie mňa .... Ak teraz bola ex na šírave zos svojim priateľom jeho ex ju pomojkala dala jej pusu objala ju atď ale vidím že ju majú radi na druhej strane ale čo by mi dala zanu keby sme boli dobrá rodinka nerobila proste zle aby má chcela tak by to bolo všetko inak ... Písala som kamarátovi že čo mám robiť že som všetkého nadne ja som mu poslala správu čo som poslala sestre správu že jak som sa pohádala zos svokrou a s jeho malou hovoril mi že mám nechať tak že mám to ignorovať nedá sa to proste stále ignorovať že po čase bude dobre tá kedy nikdy to nebude ako predtým ona keď není tu je všetko poriadku nehadame sa vychádzame s priateľom dobre ja viem že ona potrebuje ocka mamku ich jej stranu jeho strany ale proste mňa nie čo by ste urobili na mojom mieste nechcem nikoho urážať ani nič nesom proste zlá matka ani nič keď som zle niečo povedala alebo vyslovila tak ma upozorňovali aha tak sa má povedať atď proste nedá sa tak žiť je to na dlhé vážne rozpisovanie aj o svokre atď budem veľmi rada ak mi niekto pomôže vtom lebo som úplne nadne stoho všetkého
keby som pre nich bola jakeby cudzia a duch ja keby som na kolajnici ... Proste aj keď ju zoberem t tu
Ešte raz. A pomaly, nauč sa oddeľovať vety. Alebo nám to radšej nakresli.
@janka123456879 co znamena to “ pitné” čo tam mas minimalne 20x? ved to je generator nahodnych slov,
@mikadooo by mala dostat nobelovku za porozumenie :D
to čarovné slovko PITNÉ čo vlastne znamená...
inak som ani nedočítala, dookola točíš stále to isté a človek má z toho miš-maš...
ja som to tiež neprečítala celé, nemá to hlavu ani pätu
To sa neda citat. Vety, vyjadrovanie, slova, text dej=jeden chaos. Ani sa ten malej necudujem. Asi to nie je pitne.
@hendikep
@deti95060810 pitné=to isté
Zjavne je z východu a možno aj z menšiny
@janka123456879 wau tak toto som nedokázala dočítať do konca. Inak to je talent takto rozpísať niečo, čo by sa dalo napísať tromi vetami. Ale čo by, jednou vetou - "Priateľova 9 ročná dcéra ma nemá rada". A ozaj, čo znamená to pitné čo tam len tak náhodne píšeš? 😅
Bože môj, to naozaj takéto slovné vyjadrovanie môže mať jedna mladá žena (baba) v tomto storočí? Ja že ideme s dobou, ale toto veru neviem do ktorej doby ani osady zaradiť. To je naozaj hanba.
@majulino na východe sa slovko pitné nepoužíva... možno menšiny ...😉
ale dík za vysvetlenie čarovného slovíčka...
@hendikep nie som si istá, ale to “pitne” znamená asi “to isté”
mne by namiesto slova "pitné" pasovalo "pekné, pekne"
Uplne od veci pises. To ze pises ako Tatar, este ok vselijaki sme...no mne prides strasne jednoducha...dookola to iste. Zmatok. Chaos. Bordel. Bez nadvaznosti..
Si dospela, chcela si chlapa so zavazkami, postav sa k tomu ako dospela. Detsku lasku si nevynutis len preto, ze si nova zena jej otca. Si pre nu votrelec. Obrala si ju o jej otca - tak to to dievca berie. Ma nervy, zial a vsetko sa v nej kumuluje. Pre nu si tam navyse. Tvoj muz by Ti v tom mal pomoct. A Ty musis byt velmi trpezliva a musis ju mat rada. Ona je dieta, vy ste dospeli. Tak sa tak spravajte... Tam kde treba uber (vycitky,hnev,pasivnu agresiu...) tam kde si to vyzaduje pridaj (lasku,pochopenie...) Musi sa citit, ze aj ona je pravoplatny clen Vasej rodiny...ze v nej ma pevne miesto...
@janka123456879 nedočítala som to celé, ale prídeš mi ako malé decko. Mohla by si mať viac rozumu a nie len fňukať, že ťa 9-ročná nemá rada a urážať sa. Veď je to dieťa, je to pre ňu ťažká situácia. Skús k nej byť milšia a netlač na ňu. Čo si spravila pre to, aby ťa mala rada? A v čom jej má priateľ dohovoriť? To aby ťa mala rada sa nedá vynútiť.
Pre dceru tvojho sucasneho priatela si cudzia osoba. Nie si jej matka. Uvedom si, ake je tazke pre take male dievca, ze uz ma rozbitu rodinu. Bol jej odoprety zaklad pre vlastny zivot a to fungujuca a laskyplna rodina, kde ma mamku, kde ma oteca. Darmo tu niekto bude obhajovat, ake je OK striedat partnerov - pre deti to nie je OK, bere im to bezpecie, domov, istotu rodiny. A ty jej rodina nie si. Dokonca ani jej dedko a babka nie su tvoji svokrovci. Si v jej zivote niekto, kto zastava rolu, ktora ma patrit jej mamine. Tak to je pre dieta zdrave a normalne - mat milujucu rodinu, nie prechadzat z domacnosti do domacnosti a vidiet pri rodicoch cudzie osoby, ktore sa vyslovne dostavaju do osobneho priestoru jeho matky, ci otca.
Priatelova dcerka ta neprijala, nechce ta, musis sa len naucit to respektovat. Nemozes si vynucovat vzat s nou, ked ona o to nestoji. Natlakom na nu len situaciu zhorsis.
Ak chces pokracovat vo vztahu so svojim sucasnym frajerom, neries veci ohladom jeho dcerky, ber to ako realnu situaciu a netlac na nikoho.
Nedočítala som. Hrozné
Andrej si to ty? 🙈
A toto čo nevie ani písať, má vychovavat ďalšie dieťa? No s pánom bohom. Nič nevravím, je šialene čo za ľudí má deti.
Si extremne precitlivena, na 23-rocnu matku by si mohla mat vacsi nadhlad na tuto situaciu. Priatelova dcera ta neprijala, nie si jej sympaticka. To sa stava. Nijak to neries, ber to, ako to je a venuj sa radsej svojmu synovi a buduj si vztah s nim.
pitni je podobný taký podobný podobať s a na niekoho. Napríklad veta pitni si jak tvoja mama je že sa podoba veľmi na mamu.
@janka123456879 Chcela som to dočítať až do konca, nedá sa. Prepáč.
@deti95060810 podobne je pitne
To je tak, keď sa človek i tu na koni dočíta, že škola nie je taká dôležitá, násobilku netreba, vybrané slová netreba, a pravopis tiež netreba. Veď máme počítače, kalkulačky.
Áno, a potom máme mladé matky, ktoré porodia dieťa vo vzťahu nevzťahu. Život gombička!
Ty si dospelá žena, ona je dieťa. Teda rozum a nadhľad čakám skôr u teba. Akože ju chceš nútiť aby ťa mala rada? Daj jej čas. A možno jej nie si sympatická a nikdy nebudeš. Veď to sama poznáš. Určite nemáš rada všetkých ľudí na svete.
@deti95060810 "taky pitný ako tvoj" sa bezne používa v nárečí na vychode. Pitný = rovnaký alebo veľmi podobný.
@janka123456879 vôbec sa tej malej nečudujem že je zmätená 🤯
skoda, ze ta nebere ta dievcinka, lebo pri jej domacich ulohach by sa snad cosi na teba nalepilo ;)
@milanemila looooooool 👍
@deti95060810 ja ako rodena vychodnarka, zemplincanka mozem 100% potvrdit ze na vychode sa spojenie napr."toto pitne hutoris co i ja" "ta ty taka pitna jak i mac" pouziva bezne, a znamena to to iste, taky isty... "to iste hovoris ako ja", "ty si taka ista ako tvoja mama"
@janka123456879 Nestresuj toľko okolo toho.Je to dieťa a je to pre ňu ťažké,rozbila sa jej rodina a striedavka je tiež stres pred dieťa v jej veku.Buď milá keď s ňou budeš a keď bude chcieť iných členov rodiny nechaj ju nech za nimi ide a venuj sa svojmu dieťaťu.Menej je viac.Možno iba potrebuje viac času aby si zvykla.
No neviem, ja som tiež východniarka ale slovo "pitné" som nikdy nepočula a ani nečítala 😂😂😂
@janka123456879 čiže vy žijete so svokrovcami? Pomôcť neviem, ja by som to asi neriešila. Keď ma nechce, tak ma nechce 🤷. Som tam, pripravená, keby ma chcela, ale keď nechce, tak pokojne nech ide za tatom/babinou/dedom... Ja by som sa teda venovala druhému dieťaťu a teda ako hovorím, bola by som tam, keby ma náhodou zrazu chcela. Podľa mňa začína puberta a môže to byť ešte hodne veselé.