Žijete u rodičov partnera?

8. okt 2024

Dobrý deň, milé dámy. Vy žijete niektorá z vás u rodičovský partnera? Ja žijem v dome, kde sú tri generácie, každý má svoje poschodie, ale tie vzťahy sú dosť komplikované a niekedy mi je z nich už na vracanie. Ide o to, že mám syna, ročného a vychovávam ho tam u nich. Poslednú dobu jeho otec, teda otec môjho muža, chodí k nám hore na poschodie kedykoľvek počas dňa, ako je doma z roboty. Mne to už lezie na nervy, lebo napríklad keď krmim alebo sa hrám ja s malým, tak príde hore a malému sa už nechce jesť, prestane sa hrať, a podobne. Keď malý zaplače, lebo teraz má prvé obdobie vzdoru , tak svokra hneď prečo malý plače, uderí sa o stôl, plače, ja ho mám na rukách, príde ona a divoko ho utišuje. Stále sa pýta, môžem ho zobrať na chvíľku dole? Je tu tak ťažká výchova syna, že mám chuť odísť. Môj muž ma v tomto moc nepodporuje a vraví, že chcem nastavovať pravidlách jeho rodičom a mojej mame nie.
Včera prišiel hore mužov brat a pýtal sa, prečo som napísala ich otcovi smsku, že som chcela DVA DNI hore súkromie sama s malým, lebo môj muž bol preč. Vravel, že akoby museli trpieť za to , že môj muž je preč a ani nemôžu ísť kuknúť malého a vraj tá správa bola vtipná. A ich otec zase, že tá správa bola škaredá 😞😞 no neviem veď posúďte, či sú normálni alebo nie..

minenkak
8. okt 2024

Odíď,alebo proste si budeš musieť stať za svojím,čo podľa mňa nedáš a zamykať dvere

autor
8. okt 2024

Plus, chodí dole k starým rodičom každý deň. Ale mám v tom trochu chaos. Lebo má režim. Svokra je dosť divoká a skôr ho rozblázni. Oni mu dovolia takmer hocičo, len aby neplakal a mu dovolím len veci, ktoré môže. A v tomto sa dosť bijeme názorovo.

sweet20
8. okt 2024

Nevydrzala by som ani den.. ja potrebujem klud... nemozte ist niekde do svojho?

autor
8. okt 2024

@sweet20 No ja som po štúdiu a ešte som nepracovala a muž pracuje. Môžme, ale vraví mu, že Tak nájdi byť a môžme ísť.

autor
8. okt 2024

Pardon, môj muž vraví, že mám nájsť ja byt a pôjdeme

katkaseiner
8. okt 2024

byvanie na kopke nikdy dobre nerobi... a to ze ste v ich dome... samozrejme ze si budu chodit hore dole ked sa im bude chciet.... za mna tiez, pozbierat sa financne a tahajte do svojho...za ten klud to stoji

iv007
8. okt 2024

Okamzite otvor inzeraty a hladaj volne byty na prenajom, staci vam 1 izbak na zaciatok. Vzdy lepsie ako tento teror.

tundra
8. okt 2024

Casom to bude len horsie,sukromie nebudes mat nikdy.Je to najhorsie,ked mlady zostanu byvat s rodicmi.Manzel to neriesi,lebo na vlastne byvanie,treba min.120k,teda hypoteka a mesacne splatky.Vas vztah sa bude len zhorsovat.Dajte si spolocny ciel-termin,kedy odtial odidete,to bude svetlo na konci tunela.

januska12323
8. okt 2024

Prosím ta vymaž tú fotku, že sa neviete dohodnúť je vaša vec ale súkromné číslo sem dávať nemusíš. Alebo mu to máme vysvetliť my?

deti95060810
8. okt 2024

keby mne nevesta pošle takú blbú smsku tak si tiež o nej pomyslím svoje... posielať smsku dedovi čo býva o poschodie nižšie ako by si nemohla zbehnúť a povedať to rovno do očí...
starkovci nič nechcú len sa pohrať s vnukom... či si myslíš že to jemu až tak škodí?
pre dobro všetkých ktorí bývajú v tom dome sa radšej odsťahuj. na spoločné bývanie nie je každý stavaní - to sa musia stretnúť tie "správne povahy" ...

ina2405
8. okt 2024

Treba to vykomunikovať do očí a keď to nejde, odsťahovať sa. Sami sme odišli od svokry aj keď to bolo finančne výhodnejšie, nestálo to za to. Aj vzťahy sa zlepšili. Toto spoločné bývanie je na nervy pre všetkých. Ale tá sms poslaná o poschodie nižšie je odveci.

sweet20
8. okt 2024

Tak potom co ta drzi alebo kde je problem ked muz ti rovno povedal, ze mas najst byt a idete? Vybavena vec..

sissy27
8. okt 2024

Ved chlap povedal “najdi byt a mozeme ist” tak na co cakas?

osky
8. okt 2024

@deti95060810 uz som sa zlakla,ze len ja som akasi divna...

Autorka-chapem trochu tvoju podrazdenu naladu,ALE:

Ozaj si neviem predstavit,ze byvam u rodicov mojho partnera ,a veci takehoto typu vybavujem sms-kou.
A ze poslem sms-ku tohto typu,to uz vobec nie....
Ty vyuzivas ich dom-,to je jedno ze kazdy mate "vlastne" poschodie.
Ale vies si prrdstavit,ze stari rodicia su v rovnakom dome,alebo na rovnakom dvore a nestretnete sa kazdx den?
U mna je to uplne prirodzene.
Ked len na chvilku.
Ale opacne by mi to prislo divne.
Davat ultimata majitelom domu ,kedy mozu prist na moje poschodie...
A 2 dni prist nemozu....

Vsak zidem k nim,poviem-maly je chorlavy ,chcela by som s nim byt chbilku sama.
Bolo by mozne nas 2 dni akoze ignorovat?
Alebo -ked bude fajn,prideme za vami...

Proste iny styl jednania s ludmi...
O tom je respekt...
Aj dedkovi mozes pekne povedat-spytajte sa vopred,ci maly nespi...atd.

A naozaj,cim skor do svojho.
Toto ti bude vadit stale viac a nakoniec to moze narusit aj tvoj vztah..

stanulienkat
8. okt 2024

A preco ste tam vobec sli byvat? To si netusila, ze ked tam bude tolko ludi, ze to nerobi dobrotu? Najprv ste mali riesit byvanie, potom dieta. Mne by to ani nenapadlo.

sense
8. okt 2024

Nikdy by som na niečo také nepristúpila. Prečo si tam šla bývať, mali ste sa najprv osamostatniť a potom naplánovať rodinu

autor
8. okt 2024

@sissy27
Lebo my sme mali dieťa neplánované.

betulinka1
8. okt 2024

Ja ta napríklad uplne chápem aj s tou sms, lebo už nevieš ako. Mala som takýto problém ale nie s mojím otcom ale s babkou mojou, ktorá bývala vo vedlajšom dome so spoločným dvorom. Nepomáhalo nič ani po dobrom ani po zlom ani zamykanie dverí. Dokázala stáť aj 10 minúť klopať na terasové dvere. Museli sme odísť preč, lebo už som bola alergická a nerobilo mi to dobre. Dom bol zdedený po mojej mame, čiže obrovský dom bez úveru s bazénom, som proste nechala, teraz tam býva sestra (ona je tvrdšia povaha ako ja na babku, proste zamkne a zatiahne zalužie na terase) a s mužom sme zobrali hypotekárny úver a kúpili iný dom. Povedala som si, že radšej za zadlžim ale musím odísť preč. Muž ma podporil. Čiže autorka pre zachovanie dobrých vzťahov v rodine, pozeraj tie byty a chodte preč. Iné riešenie nebude. Ak to finančne nevychádza, tak si povedz, že ešte rok vydržíš, ty do práce a dieťa do skolky. Ale aspon budeš mat nejakú víziu budúcnosti, že odídete. Prídeš k nim na návštevu kedy ty chceš a budete sa aj na seba tesiť. Nakoniec to bude dobré aj pre teba aj pre nich.

deti95060810
8. okt 2024

@osky chudák dedkovci... nevesta im ide diktovať kedy môžu za vnukom...
najlepšie by spravila keby sama vyšla aj s bábom na dvor - dedo by sa troška pohral a zas by každý išiel svojou cestou...
aj ovca celá a aj vlk sýty...

zuzkacik4
8. okt 2024

Osamostatnite sa hned ako to len bude mozne...pisat sms nema zmysel, normalne otvorene s nimi komunikuj, ak nechcu respektovat, fakt sa normalne zamkni.... ono je velmi dolezite aj ako to vnima tvoj partner, ci ta podrzi a tak...lebo nikdy sa to nezmeni, nikdy to nepochopia ze chces sukromie...prave naopak..presne budu hrat tuto psycho hru, ze vsak oni ti chcu len pomoct a oni to myslia v dobrom a ty si len nevdacna a o co ti ide.... pisem ti to, bohuzial, z vlastnej skusenosti...hoci, my sme zdielali "len" spolocny dvor....
kasli na reci, preco si na to pristupila a sla takto byvat...vzdy sa to da zmenit....hlavne necakaj, ze sa to zmeni same alebo ze oni sa zmenia...musis zakrocit ty a tiez tvoj partner....a cim skor, tym lepsie...ak uz nie kvoli vam...tak urcite kvoli malemu...

0silvia0
8. okt 2024

Oni ta beru ako sucast rodiny a ty sa chces separovat. Ale si v ich dome, mohla by si byt trocha ustretovejsia. Maju vnuka v dome, chcu sa mu venovat. Nejak to slusne ukociruj a nevypisuj smsky. Posobi to trapne.
Ale chodte radsej do svojho, toto nema vyznam.

ivik4
8. okt 2024

Komenty necitam no katastrofa, mali by ste sa osamostatnit ako dospeli ludia. Inak hruza ze sem davas tel. Cislo

ina2405
8. okt 2024

Nájdi byt a choďte, lebo ak budete dlho čakať, tak dovtedy sa vzťahy úplne pokazia. Až by som prisahala, že viem o akú rodinu ide.
Ale treba si uvedomiť aj to, že žiadni rodičia ani svokrovci nie sú povinní poskytovať mladej rodine ubytovanie. Je to aj ich dobrá vôľa, aj keď ide o ich syna. Takže trošku sa na to pozrieť z ich pohľadu a nevyostrovať situáciu. Na krátky čas ste si trochu finančne možno pomohli, teraz už choďte do vlastného.

milanemila
8. okt 2024

Zijete v jednom dome, kt je ich. Ak chces sukromie je na case aby ste s muzom zabezpecili byvanie pre vasu rodinu. Najprv byvanie, potom dieta. Verim ti, ze sa ti tam byva naprd, ale teda koho vina to je, ze tam ste? 🤷🏼‍♀️
V idealnom svete by svokrovci respektovali vase sukromie, ale uvedom si, ze je to ich dom a ty si “navsteva”, kt im chce zakazovat pohybovat sa po ich majetku, tak zas chapem aj ich, ze strkaju do vsetkeho nos.

minenkak
8. okt 2024

No a prečo nenájdeš byť a nájdete

minenkak
8. okt 2024
beronsche
8. okt 2024

@deti95060810 ale pozri sama to aj z pôjdu nevesty.. Non stop niekto za chrbtom.. žiadne súkromie..
Každá minca na 2 strany a tu to platí dvojnásobne...

lenka.25
8. okt 2024

Ty si tiež pekne mimo , poslať sms o poschodie nižšie by bolo pod moju úroveň .
Mala si pekne ísť za nimi a POPROSIŤ ich o to . Áno poprosiť , je to ich dom a ty môžeš byť rada, že ťa tam trpia . A keď ti muž povedal, že si máš nájsť byt , tak nechápem prečo si ho už dávno nehladas

minenkak
8. okt 2024

@deti95060810 ako prosím,tebe by sa páčilo keby k tebe niekto chodil kedy kolvek a bez ohlásenia,to že bývajú u svokrovcov ,asi bola dohoda aj s nimi a teda nieje dôvod, aby starí rodičia chodili kedy sa im zachce k nim do bytu .

beronsche
8. okt 2024

Autorka - nabudúce jednoznacne rozhovor. Nie sms..
Rozhovor je namieste už teraz.
Skús svokrovcov vysvetliť, pričom dôraz dáš na to, že si rada, že majú k vnucikovi pekný vzťah a že aj ty si rada, že máte dobré vzťahy a vďačná za strechu nad hlavou, ale že by si uvítala trochu súkromia..
Dohodnite si pravidlá fungovania.
Lenže to chce zrelé osobnosti, ktoré si bez vztahovacnosti a výčitiek , veci vykomunikovat vedia. Či je to takto aj u vás, vieš len ty.
Do budúcna riešte vlastné bývanie.

A synovi/ prípadným ďalším deťom, keď budú starší, poriadne vysvetlí , čo je to plánované rodičovstvo, aby sa raz nedostali do rovnakej situácie, v akej ste vy..