Žijete s partnerom iba kvôli deťom?

23. feb 2024

Ako to vase deti znasaju ze ste s partnerom iba kvoli detom?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
23. feb 2024

Čo tu čítam, tak na koníku to robí polovica žien. Bohužiaľ.

simsalabim
23. feb 2024

@stanulienkat dovodom je asi financna ci bytova situacia…. Boja sa, co by bolo, ak by boli same.

januska12323
23. feb 2024

Nevidím v tom problém jedine ak viete spolu normálne vychádzať do času kým sa dá odísť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marseillefan
23. feb 2024

@stanulienkat ja mám zas pocit, že polovica žien na MK má doma dokonalého partnera bez akejkoľvek chybičky 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
23. feb 2024

Nikdy by som tak nezila, aby moja dcera mala pocit, ze taky vztah je v poriadku. Preto aj napriek tomu, ze mame s muzom pekne manzelstvo, vzdy myslim na to, aby som bola financne sebestacna, lebo ak sa nahodou nieco stane, tak neostanem s chlapom len preto, lebo neviem zarobit peniaze alebo zabezpecit byvanie. Lebo stat sa moze hocico a pre mna by bolo napriklad odhalenie nevery jednoducho koniec manzelstva aj spoluzitia.

yelena159
23. feb 2024

Ja poznám jeden pár, čo spolu žije už 15 rokov (sú manželia), kvôli dieťaťu. Pred tým, než sa dali dokopy, boli najlepší priatelia. Muž je gay a vedeli to obaja ešte predtým, než sa dali dokopy. No obaja chceli dieťa, tak spolu začali chodiť, spravili si dieťa a potom sa vzali. Stále sú najlepší priatelia, vychádzajú spolu. Pôsobia, ako normálny pár. Nikto by nepovedal, že skrývajú niečo také.

tana85
23. feb 2024

nie, ja nie. mali sme krizu, ale aj pocas nej som rozmyslala, ze odidem s detmi prec,a nie ze vydrzim vo vztahu kvoli detom...deti citlivo vnimaju atmosferu v rodine, podla mna je to horsie ako ist od seba ( za podmienky, ze vztahy ostanu v slusnej rovine a nebudu si dvaja robit zle cez deti)

louise
23. feb 2024

Zažila som to ako dieťa, preto by som tak sama v rodine nikdy nežila. Deti vidia, ako rodina spolu funguje, vnímajú atmosféru a sme im príkladom.

anjelicek26
23. feb 2024

Bohuzial vela zien robi "nenapravitelne" alebo nie lahko napravitelne chyby, rozhodne sa pre dlhorocnu retazovu matersku, rodicovsku, pred tym dlha PN uz od // na teste, doma 5-6-7 rokov niektore, potom v praci 00 sanca, takze absolutne zavisle na muzoch... a aj ked nastupia, tak stale je vsetko na nich, deti a aj domacnost a vyzdvihovanie... zodrete vo vsetkych ohladoch, maju vobec na vyber? Muzov si naucili, ze im skacu za zadkom, upratane, navarene, o deti postarane, nie, ze by chlap pomahal 50/50 a nemohol pomoct vodit deti do a zo skolky a do a zo skoly a prebrat nejaku tu OCR na polovicu zo zenou... nikto to od nich "nevyzaduje", takze kariera ide dopredu, funguju takmer bez povinnosti a doma "na poriadku"...

Sorry som sa rozpisala, ale v takomto nepomere povinnosti nic dobreho vzniknut nemoze a aj tak ako pises tak zije "polovica" kona a asi sa to tak lahko nezmeni... ked k tomu chytis partnera "blbca", tak mas vymalovane... a ano, su aj partneri, kde si jeden druheho vazia a su s tym takto spokojne obe strany...

Ja by som tak zit nechcela, ani nemusim... zarabam tolko ako muz, vedela by som nasu rodinu normalne uzivit, som s nim preto, lebo ho milujem a pre milion kazdodennych drobnosti.

svetlonos
23. feb 2024

Z pozicie uz dospeleho dietata ti oznamujem, ze he to najvacsia chmulovina, aku jto kedy vymyslel! Ja som sa fakt potesila, ked konecne bolo po rozvode! Jasne, ze ma trapilo, ze rodicia sa hadali a uz je rodina nenavratne prac. Ale lepsie rozvod ako zivot v nefungujucej rodine, ktora bola pred tym fajn.
Vlozis do deti akurat uplne blbe vzory spravania sa a budu mat chaos v chapani spravne/nespravne.
Pretoze zivot s v nefunkcnej rodine s partnerom bez ladky - je nespravne.
Pri par zmienkach, ze by sa mali opet dat do vztahu ma prechadzala hruza. Nic tragicke sa nestalo ale su diametralne odlisni, nekompatibilni. Pivedala som, akonahle by sa nieco take nahodou udialo, tak prebieha kontakt tak asi len po telefone.

lenka1993
23. feb 2024

Žila som tak. Asi 2 roky. Potom sme sa rozhodli pre rozvod. Našla som si nového partnera ktorého moje deti volajú tatik. 10 ročná dcéra mi hovorí že na mne vidno že som šťastná. Že som vesela a nie stále smutna alo pri ocovi. Takze za mna nie. Deti vidíš a cítia že sa rodičia nemajú radi.

pralinka25
23. feb 2024

@svetlonos @louise dala som paci sa mi nie preto ze by sa mi pacilo co ste zazili ale preto ze ste sem napisali z pohladu dospeleho dietata.

nikpa
23. feb 2024

@marseillefan presne a nie len manžela ale aj deti. Keď sa zamyslim co mam doma ja, tak neviem ci som na hlavu aj s mojou rodinou alebo sa tu ozaj väčšina len pretvaruje 🤷 lebo u nás to teda občas vyzerá na dobru psychiatriu 😅

marseillefan
23. feb 2024

@nikpa My naše deti voláme teroristi 😂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibatanecnica
23. feb 2024

nie, kvôli majetku 😉

pralinka25
23. feb 2024

@nikpa ale tu nejde o to ci je rodina dokonala. to nie je ziadna. kazdy je nejake psycho ... lenze ked sa najdu rovnako svihnuti vsetci tak to moze fungovat. ja by som s mojim bola aj keby sme deti nemali (hoci obcas sa navzajom chceme zakopat na zahrade pod borovicu 😝 nie sme dokonali ani ja ani on ani spolu ale sme nedokonali jednym smerom. kdezto niekto to ma tak ze skratka nemozu spolu fungovat a tam by som to ani nesilila.)

maminkadeticiek
23. feb 2024

Rozhodne nezijem s manzelom iba kvoli detom ale au najsilnejsim tmelom v tazkych manzelskych casoch.Sme manzelmi uz dost rokov,mame deti,zazemie,domov,majetok,rodinu.Hoci manzel zaraba velmi dost dobre ja zarabam ovela lepsie,mam vlastnu karieru.Keby som ostala sama viem bez problemov utiahnut zivot s detmi aj s hypotekov.Nase manzelstvo prechadza krajsimi aj horsimi obdobiami za tie roky, ale vzdy sme nakoniec nasli cestu k sebe a bolo vela aj vaznych problemov.Ano deti su ten najdolezitejsi tmelic,urcite a dovod preco vzdy ideme dalej spolu ale nakoniec je to o nas dvoch o tom co nas spaja,nakoniec to je o romantike medzi nami dvomi a zas sa vratime do krasneho obdobia.To je zivot.A nie je cierno biely.A hlavne som uz velka a velmi dobre viem ze vsetci chlapi su rovnaki.Na zaciatku chrumkavi ale vzdy pride do vztahu dazdodennost a problemy a potom sa ukaze skutocna povaha.Nemam chut zacinat od znova.Radsej sa budem starat a zveladovat tu zahradu,ktoru poznam.

kacena2022
23. feb 2024

Poznám viacerých ľudí čo žijú spolu len kvôli deťom.Hadaju sa pred deťmi,nadávajú na seba,chlap nepomáha ženám,ale ostanú s nimi kvôli deťom aby mali úplnú rodinu.Pravda je že boli doma dlhé roky na retazovej md a nemajú nič našetrené takže nezvládli by to sami finančné.Ja by som to nedala,radšej sama s deťmi ale šťastná než žiť v nefungujucom manželstve.

ibatanecnica
23. feb 2024

@maminkadeticiek máš pravdu a ja , keby sa niečo zomlelo, radšej zostanem sama ako začínať s niekým druhým, ktorý už má svoje muchy. Už nie som ochotná sa nikomu prispôsobovať a trpieť muchy nejakému novému mužovi.

ivangeline
23. feb 2024

Nie je dobre ostat. Nie je dobre odist. Skvele je zabojovat o zlepsenie vztahu.

svetlonos
23. feb 2024

@pralinka25
si velmi empaticka a ohladuplna 🙂

moony99
26. feb 2024

Nie je to dobre,"kvôli deťom"je len výhovorka,v skutočnosti sú len pohodlní/é odísť zo svojej zóny komfortu, začínať odznova,niekto nechce zostať sám,bez partnera.Lenže deti to vnímajú.Mam známych,ktorí tak dlhé roky žijú,on má dokonca oficiálnu priateľku,ale stále žije v "rodine kvôli deťom" a jeho 18 ročný syn sa nedávno vyjadril,že má takto žiť ako jeho rodičia, radšej pôjde za farára 😄