ach baby, potrebujem sa iba vyrozprávať..
mám manžela, 4 ročne dieťa, od začiatku sme si úplne sadli, rovnaké názory, fakt to klišé, akoby sme sa poznali odjakživa platilo úplne do bodky. S predchádzajúcimi partnermi som vždy musela hľadať kompromisy, vždy som na pokec potrebovala kamošky, no s týmto zrazu nikoho, muž, najlepsi kamarát, no fakt ako moje druhé ja.
Lenže roky manželstva plynu a objavujú sa problémy, hlavný je, že vypisuje ženám hlúposti, k fyzickej nevere (zatiaľ) neprišlo, ale často píše komplimenty bývalým frajerkam, milenkam, ako si na nič často spomenie, ako im bolo spolu super.. 2x som na to prišla, odpustila, ale teraz mám pocit že sa to deje znovu.
Je mi hrozne smutno lebo presne viem, čo by som mala spraviť, ale ja stále žijem zo spomienok, verím že v ňom je ten môj ideálny muž, spriaznená duša, je mi strašne smutno pri predstave, že tu už pre mna nebude, že už ma nikto tak nepochopí, nerozosmeje.
Naposledy som mu dala ultimátum, keď to spraví znova tak s vedomim, že príde o mna a o syna a bude to definitívny koniec, čiže keď sa mi to potvrdí odchádzam, ale boli ma z toho srdce veru, mám stiahnutý žalúdok, ťažobu na hrudi a to sme sa ešte ani nerozišli.. ach tie vzťahy, načo je to dobre :,D
Tak ste si nesadli nemate rovnake nazory on to na teba len hral ked ta lovil. A ty teraz zijes z tej spomienky ako si sa zalubila do svojeho “ dvojcata”. Nemoze byt ako sa ti zdal. Neexistuje ze by pisal ex frajerkam ako na ne mysli ako mu chybaju, clovek ktory by bol ako ty. On ti len na vsetko pritakal na zaciatku. Povedal ti co si chcela pocut. Keby to bolo naozaj take ako sa to na zaciatku tvarilo., toto by sa nedialo. Ty milujes iluziu o tom aky je ktoru on pre teba vytvoril. Az teraz vies aky naozaj je. A taky sa nestal po par rokoch taky bol vzdy. Len si zistila ze klame ze nosi pred tebou masku, Toto co pred tebou skovava je jeho prava tvar. Robil to vzdy aj to dalej bude on sa koli tebe nezmeni. Bud stym budes zit alebo to ukoncis. Naslubuje ti zas a zas ze to nebude robit . Ale bude . Mozno to znie kruto no len ti vravim s akym clovekom zijes. Nech nemas zbytocne iluzie. Treba sa realite pozriet do oci.
A pytala si sa ho, preco to robi? Nejaky dovod mat musi. Moze byt, ze je psychopat, ktory sa hral na tvojho vysnivaneho chlapa , ale mozno mu nieco vo vasom vztahu chyba. Sice aj to dospely clovek riesi inac, no ale tam je aspon sanca, ze sa vas vztah podari obnovit.
Žiješ spomienkový optimizmus a v podstate ťa veľmi dobre chápem. Záleží od tvojej povahy ako sa budeš mať a či si ochotná s tým niečo robiť .
Mám už dosť odzite a v podobných pocitoch som sa " kúpala" niekoľko rokov. Ak Ti môžem poradiť nerob to. Je to zabitý čas, tvoja mladosť atď...
Príznaj si, že nie si šťastná a svoj ideál si si skôr vysnívala. Ľudia sa zaľúbia skôr do predstavy o partnerovi ako do skutočnosti akým sú. V čase zamilovanosti si to len nevidela, preto más na minulosť pekne spomienky. Alé tvoj manžel evidentne nie je ten za koho si ho mala.
Podľa mňa ak nie sme vo vzťahu šťastný a ten druhý kašle že ťa zraňuje treba jednoducho odísť.
Načo čakáš? Veď nemá snahu sa zmeniť.
Bolesť budeš prežívať možno rok, neskôr sa s tým vyrovnas a možno stretneš niekoho komu stojíš zato aby si bola šťastná.
Keď zostaneš tak, ako si, budeš trpieť roky a stane sa z teba zatrpknuta ženska.
Ja som dlho dlho žila zo spomienkového optimizmu, exovi stačilo tak málo a ja som sa vždy namotala, no neprešiel ani týždeň a zas má zranil. (No nebola to nevera ani iné ženy ale alkohol a jeho kamaráti)...roky som pracovala na Tom aby som znova nenaletela, aby som sa od neho odpútala.
Mozno to bude znieť smiešne ale ja som si púšťala jednu pesničku dookola mesiace a mesiace ako mantru.( Christina Aguilera- your lost me.)😉 Ak vieš po anglicky pochopis. Ak Ťa niekto nemiluje, zraňuje treba ho nechať ísť ..koniec koncov stráca on nie ty. Ja som s tou pesničkou zastávala až sa stala skutočnosťou . Jednoducho má úplne stratil a uz nado mnou nemá žiadnu moc ...je mi ho iba ľúto, lebo dopadol veľmi zle.
Viem, že keď si nieco silno želáme tak sa to aj splní.
Všetko je v tvojich rukách ...on sa ovládať nevie ,vypisuje ženám ,,však nech vypisuje ženám, ty sa zariad podľa seba. Si na prvom mieste. Tvoj život ako si zariadis taký bude.
Určite o pár rokov možno aj mesiacov budeš šťastná že si spravila tento bolestivý ale nutný krok ...keď je niečo hnile treba to odrezať.
A ako sa to dozvies, že niekomu napísal? Kontrolujes mu mobil?
Ja by som na tvojom mieste neriešila, čo robí vo virtuálnom priestore a orientovala sa na to, aký je v realite. Neviem, mne písanie komplimentov ženám nepríde ako dôvod na rozchod, ale zase každý má iné kritériá
asi mu chýba niečo také že z vonku, možno práve jemu chýba aby mu niekto pohladil ego. Možno si tým vypisovaním sám sebe len dokazuje že ešte je taký ako predtým že ešte može niekoho mať, fakt to je možno len čisto záležitosť ega. Alebo možno mu chýba adrenalín trocha niečo takého vzrušujúceho. a možno tiež odpútanie, odreagovanie, keď je mysľou niekde kde sa smial a citil sa dobre. to človek vypne pri tom.
ale zas chápem teba pretože aj mňa by to naštvalo a bola by som smutná. ak napíše raz danej osobe a pospomínajú tak ok dá sa to prekúsnuť. horšie by bolo ak by to pokračovalo ďalej vypisovaním a stretnutím. to už by som nedala.