Žiarlivosť na minulosť

5. jan 2025

Ahojte mám jeden strašne velky problém no začnem asi takto. S priateľom som 4 roky máme spolu 3 mesačnú dcérku. No odkedy som porodila začala som žiarliť na priateľovu sexualnu minulost. Predtým mi to nevadilo a teraz po porode začalo. Vždy sa sním kvôli tomu hádam, vyhadzujem mu jeho minulosť na oči a strašne mu tým ubližujem, udobryme sa a ja o niekoľko dní začnem znova. Ja si sama uvedomujem ze so mnou nie je niečo v poriadku no neviem co stým. Priateľ ma miluje vždy mi to hovorí , že sa nemusím báť ze by ma nikdy nepodviedol a ze jeho minulosť nemá so mnou nič spoločné ze všetko bolo ešte predtým ako sme sa spoznali. Ja viem ze ma vo všetkom pravdu ale mne to aj tak nedá. Mala niektorá z vás takú skúsenosť?

vler
5. jan 2025

Svojou hlupostou si vyrabas problem- priatel Tvoje vystupy nemusi donekonecna tolerovat.
Ako aj on hovori- a Ty suhlasis ze ma pravdu- jeho minulost nema s Tebou nic spolocne. Tak sa zacni kontrolovat, si uz mama

autor
5. jan 2025

@vler ja som tento problém predtým nemala , neviem co sa so mnou deje.

vler
5. jan 2025

Tak si vzdy ked mu to budes chciet znova vyhodit na oci predstav ze zareaguje tak ze Ti povie ze s Tebou konci lebo Tvoju nezmyselnu ziarlivost uz nezvlada a nemoze takto dalej zit. Predstav si ze prides o partnera a dceru ukratis o plnohodnotneho otca

marianarem
5. jan 2025

Ja som bola po porode nekonecne vdacna, ze otec nasho dietata s nami je. Vyslovene som tak nejako bytostne citila, ze ho potrebujem. Pred porodom to bola laska a partnerstvo, po porode sa k tomu pridala ta potreba. Kazdy den som bola vedome rada, ze ho mame. Ja myslim, ze zena je po porode na toto citliva a teda vnima viac aj mozne rizika. Neviem, ci som sa trafila aj u teba. Ak ano, tak by som to normalne partnerovi povedala nieco ako:"Prepac, ze mi teraz tak prepina, dost ta teraz potrebujem , tazko by mi bolo bez teba a proste ma niekedy prepadne strach. Ale je to moj strach, budem sa snazit ho dostat pod kontrolu, aby tym neutrpel nas vztah." A to potom aj robit. Pristupovat k sebe s pochopenim, ze tvoj strach ma dovod, ale snazit sa aj neudusit nim partnera.

enmery
5. jan 2025

Čo presne z tej minulosti Ti vadí?Počet, vzhľad?Bojíš sa, že Ti môže nejaká ohroziť vás vzťah?Necítiš sa po pôrode pekná?Plus hormóny. Si zraniteľná momentálne a ako píše baba nado mnou, asi ho podvedome potrebuješ viac.

autor
5. jan 2025

@marianarem presne je to tak ako píšete.

nika11103
6. jan 2025

Áno , čo konkrétne ti prekáža na tej minulosti sexuálnej ? Je to zvláštne keď ti to začalo až teraz , ale inak ja tá chápem autorka , ja som mala niečo podobne a naozaj na sexuálnu minulosť presne …. Ale ja na jednu konkrétnu ženu . Kľudne nápis

zuzanka.zuzu
6. jan 2025

hormóny?

amonet
6. jan 2025

za mna vyhladaj odbornu pomoc, poporodna depresia sa prejavuje rozne a treba ju riesit

huxy
6. jan 2025

Priateľ ti hovorí, že by ťa nikdy nepodviedol a jeho minulosť s tebou nemá nič spoločné, čiže podvádzal predtým niekoho?

madeincssr
6. jan 2025

Skus si to predstavit v opacnom garde. Ze by priatel po narodeni vasho dietata zacal ziarlit na tvojich predchadzajucich, ako by to tebe "pomahalo" v narocnom obdobi s malym dietatkom. Najma vtedy, ked sa partnerovi chystas vycitat jeho predchadzajuce vztahy. Vazme si, co mame...

sevrin
6. jan 2025

Je to sprostosť a somarina, minulosť je minulosť a nič sa nedá s tým robiť. Ja som svojho času chodil s jednou buchtou a keď som jej medzi rečou spomenul moju sexuálnu minulosť, tak to vzťah dosť pokazilo. Nebolo to nič výnimke, fakt nie je sa čím chváliť, ale vysvetľujte to niekomu kto bol vychovávaný v prísne katolíckej rodine. Bola zdesená. No tak sme dorandili 😂

dudos
6. jan 2025

Čo ti prekáža na jeho minulosti? Striedal partnerky alebo bol neverný? Ak je to niečo takéto tak je podľa mňa pochopiteľné, že máš obavu. Tehotenstvom a pôrodom sa mení veľa vecí u žien. Vnímanie svojho tela, chuť na sex, vyčerpanosť, zvládanie nervozity. Ak bol partner v minulých vzťahoch prelietavý alebo neverný, môže to v tebe vyvolať rôzne pocity.
Musíš sa s nimi naučiť pracovať, alebo rozprávať o nich s partnerom. On svoju minulosť už nezmení. Súčasnosť a budúcnosť máte vo svojich rukách.