Žiarlivá matka

17. nov 2024

Baby prosim poradte co robit? Mam priatela sme spolu cca 1.5 roka a zda sa ze moja mama nanho velmi ziarli aj na jeho rodinu...napriklad gratulovali mi jeho rodicia na narodky tak som ich pozvala do restiky,mama mala uz reci ze som len s nimi pritom ona nechcela spolocny obed a my sme sviatky v restikach neoslavovali nikdy, mala som s mojou rodinou oslavu doma alebo ked nieco poviem tak ona hned ze uz mam uplne ine reci ze asi ako svokra a ze ja uz mam novu rodinu a ich som zapredala...pritom s priatelovymi rodicmi nie som extra v kontakte...ja uz mam z tohto spravania depresie co mam robit?

januska12323
17. nov 2024

Poslať ju slušne do prdele.

patka06
17. nov 2024

Predpokladám, že si dospelá a môžeš pozvať koho chceš kam chceš.
S matkou si to vydiskutuj a nenechaj sa citovo vydierať.
Jej vplyv nakoniec môže ohroziť tvoj vzťah s priateľom.

stellarstar
17. nov 2024

Je to tvoja mama tak to s nou prediskutuj

autor
17. nov 2024

@patka06 ano tie hadky su velmi neprijemne a kazdu chvilu cakam ze mi povie aby som si vybrala...pritom naozaj ja si extra s priatelovymi rodicmi nerozumiem

autor
17. nov 2024

@stellarstar vobec sa to neda...len si hovori svoje ze ja uz mam novu rodinu

patka06
17. nov 2024

Matka pravdepodobne žije sama a nedokáže sa preniesť cez to, že pre teba existuje niekto iný.
V podstate máš novú rodinu priateľa a jeho rodičov a ona si na to musí zvyknúť a akceptovať ich.
Musíš veriť, že to časom pochopí.

autor
17. nov 2024

@patka06 nezije sama...mam otca a este aj surodencov

patka06
17. nov 2024

Čo na to hovorí otec, nemôže ju trošku "usmerniť" ?

suptdi
17. nov 2024

Nauč sa to ventilovať, vydiskutovať si to s mamou, to sa ti nepodarí...
Neviem, aký si mala s mamou vzťah pred tým, než si si našla tohto priateľa, ale príde mi to také, že ty si sa dala s priateľom dokopy a hotovo, jednoducho si mamu postavila pred hotovú vec, ja proti tomu nič nemám, má to tak byť, ale niektoré matky si myslia: "ja jediná viem, čo je pre ňu najlepšie..."
a v duchu tohto hesla tvoja mama čakala, že si ho necháš takzvane "schváliť" tj., že ešte pred tým, ako sa dáte dokopy, jej o ňom porozprávaš, ukážeš jej ho na fotke, necháš si poradiť, ako naňho...
Ja to neuznávam, povedal som rodičom, že ja si rozhodnem, s akou ženou budem, a čo si budú myslieť, je ich vec, ale môj bratranec sa takto maminke zveroval, prvú mu "neschválila" aj mu ju odplašila, druhú mu schválila, a je s ňou ženatý...
Druhý bratranec, jeho brat, sa nezveroval, nenechal si dievča "schváliť", a má to odvtedy doma podobne, takmer totožne, ako ty...

autor
17. nov 2024

@suptdi s mamou som mala vyborny vztah ale ano viac menej som ju v tomto vztahu postavila pred hotovu vec ked som jej povedala ze medzi nami to je vazne...samozrejme ze sa jej priatel nepacil a povedala ze ona si pre mna predstavovala niekoho ineho...

autor
17. nov 2024

@patka06 otcovi su taketo veci uplne jedno, on je velky pohodak on taketo veci neriesi

suptdi
17. nov 2024

Prišli sme k jadru problému, ale riešenie, ten problém ako keby nemá, iba čas, a tvoje ignorovanie invektív tvojej matky, týkajúcich sa tejto témy, nič viac...

svetlonos
17. nov 2024

Tak v tomto pripade ste s mamou nikdy nemali výborný vztah ako píšeš. Lebo keby skutočne výborný bol, nechovala by sa takto nechutne deotavo, manipulácie, nevyvoláva by cielene u teba pocity viny a nerobila zo seba bezdôvodne chudinku!
Je na čase otvoriť oči a ten "výborný vztah" s mamou prehodnotiť od základu. A vrele ti odporúčam urobiť to teraz a nie až v 40tke.
Napadlo ma to iste ako si dostala prvú odpoveď. Posli ju do ordele a povedz jej co chce počuť! Áno vymenila som ale nie celú rodinu, len teba! Už si spokojná mama? A kým sa neukludnis a nezačne chovat ku mbe s rešpektom, ruším kontakt nazdar!

dceramamababka
18. nov 2024

Mama má pocit že ťa stráca a žiarli. Na tvojom mieste by som ju uistila, že ju ľubim a nikdy by som ju za nikoho nevymenila. Že do tvojho zivota prišiel priatel a jeho rodina a len sa znažiš vychadzať zo vsetkymi, že tvoja láska k mame, otcovi ani k súrodencom nie je ohrozená. Že mama je len jedna - ona.