Žiarlim na kamarátky

25. mar 2024

Ahojte. Žiarlite niekedy na kamaratky? Ide o to ze nemam vela kamosiek. Na strednej sme boli super partia, baby sa odstahovali kade take, uz nie sme v kontakte. Na vyske to iste. Mam jednu kamosku od detstva, boli sme susedy od malicka. Stale byvame v jednej dedine. No ja som introvert. Ona totalny extrovert. Ma milion dalsich kamosiek, znamych, vsade je, vo vsetkom sa angazuje. A ja niekedy ziarlim ze nema len mna ako naj kamosku. Teraz ma volala chodit cvicit, no ze chodi este s dalsou kamoskou. To ma hned odradilo. Na ples boli s nejakou partiou jej muza kde ut tiez ma kamosky. Uz aj na dovolenku chcu ist s nimi. Okrem nej uz mam len take zname, ze mamicky synovych spokuziakov. Cize to uz odznieva ako deti rastu a chodia von same. Tie baby maju tiez svoje kamosky, partie. Citim sa opustena. Vsade chodime sami. Mame deti, len tie donekonecna nebudu chciet byt s nami. Na ulici mame len starych ludi. Jeden sused rozvedeny si pred cca 2 rokmi nasiel priatelku, narodilo sa im dievcatko tak som sa tesila ze aj pre dceru tu bude kamoska. No oni vobec nechodia von. Su len vnutri zavreti. Len v zahrade su s nou. Dufala som ze sa skamosime, ona tu nikoho nepozna. No asi nema zaujem sa tu zoznamovat.

venom19
25. mar 2024

Tazky zivot introverta, poznam to. Ale nevinnte za to kamaratku. Skuste sa premoct a trosku socializovat s jej kamaratkami, ved mozno sa zblizite 🙂

egonsk
25. mar 2024

tato doba vyraba introvertov, je to smutne, ale realita nepusti.

jenny224
25. mar 2024

A prečo si nešla cvičiť s nimi? Zoznámiš sa s jej kamoškou a možno si padnete do oka aj vy. Takto sa v dospelosti budujú sociálne kontakty 😉

letmebe8
25. mar 2024

@jenny224 presne tak. Ja som tiež introvert, ale s takýmito vecami nemám problém. Iné je sa cielene vyhýbať ľuďom a iné je vedieť si užívať aj svoju vlastnú spoločnosť.

autor
25. mar 2024

@jenny224 ja ich poznam. Ved sme z jednej dediny. Neviem, ja som proste introvert. Neviem to vysvetlit proste. Aj by som sla ale mam ako keby "strach". Neviem to popisat.

melanta
25. mar 2024

Nie, nie a znova nie. Nie si introvert. Máš sociálnu fóbiu alebo niečo iné, čo možno potrebuje odborníka. Čím skôr to začneš riešiť a prestaneš sa vyhovárať na to, že si introvert, tým skôr ti bude lepšie. Introvert sa nebojí, nemá strach, jemu ten spôsob života práve že vyhovuje. Ty si jasný prípad sociálnej fóbie. S tým ti pomôže psychológ.

gabika0825
25. mar 2024

Ja som tiež čiastočný introvert, no mám kamosku čo je extrémne introvertna, len tak sa s niekym nevie porozprávať, ale tiež som ju koľkokrát zobrala s mojimi kamoškami von, keď má prišla navštíviť do mesta kde bývam, nakoľko už nebývame v jednom meste a nikdy nemala problém že by nechcela ísť že by jej to vadilo. Je rozdiel introvert a niekto kto odmieta spoznávať nových ľudí. Prečo ti tak vadila tá kamoskina kamoska vo fitku? Veď si mala ísť, z jej strany bola iniciatíva, volala ťa. Potom neskôr ak budeš takto pokračovať, že kvôli tomu že tam je ešte niekto iný tak zavrhnes kamosku, sa necuduj že tá jedného dňa už ani nikde nezavolá. Ja by som tiež nechcela kamaratku, ktorú keď niekde zavolám tak má so všetkým problém a nechce somnou nikam ísť.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. mar 2024

@gabika0825 ano mas pravdu vo vsetkom co pises. Ja si to priznam. Preto prichadzam o kamaratky a preto ma to trapi 🙁 S jednou babou si tiez dobre rozumiem, je to mama synovho kamosa aj byvame kusocek od seba. No stretavame sa len s detmi. Ona ma mimo toho svoje kamosky s ktorymi chodi von. Bojim sa ze ked deti vyrastu tak to odznie. Plus maju novych susedov s detmi cize uz su vkuse s nimi.

jenny224
25. mar 2024

Ahaa, tak potom máš asi skôr fóbiu, ako baby píšu. Lebo aj ja som skôr introvertka, ale k iným ľuďom sa pridať mi nerobí problém, ak ide o nejakú aktivitu, ktorá ma baví.
Vieš popísať, z čoho ti ten strach pramení? Čoho sa bojíš?

jana_eyre_2
25. mar 2024

Ja som tiež introvert a kamarátku mám extrovertku, ktorá má 100 známych.. neziarlim na ňu, pretože mám stále niečím vyplnený čas, mám tri deti, ktoré síce rastú ale keďže sú tiež introvertne (dve z nich a tretie extrovertne je ešte malý, takže mu stacime 😅, ma len 7takze je rád so súrodencami).. keďže som práveže introvert tak časté stretnutie ani nevyhladavam.. mám muža, prácu a domácnosť, takže nie je nejaký extra čas cítiť sa sama.. sama sa cítim len v prípade ak sledujem ostatných na soc.sietach ktorí majú radi spoločnosť a tak to navodzuje dojem že byť stále niekým obklopený je žiadúce a bežné.. ale nie každý to tak má a tak je to úplne v poriadku!!! To si treba uvedomiť a vážiť si to čo máš.. kamarátka nie je menej kamarátkou ak má mnoho známych, ide o to či si dobre rozumiete..

autor
25. mar 2024

@rybkoava boze ty pises o mne? Ja ked som sla na matersku som uz ledva cakala kedy vypadnem z prace. Praca bola super aj ludia tam no mne vadili. Najlepsie mi je doma s muzom a detmi. Len myslim do buducna, ze deti vyrastu a ostaneme sami. Proste na mna je tlak aj z okolia, jedna znama ma vkuse problem somnou co nechodim na ihrisko, vkuse rype ze sedime doma. Zato mi to vrta v hlave. Mozno vnutorne to citim inak. Ze mi je dobre doma, s muzom detmi, rodicmi, surodencami.

jaskolka
25. mar 2024

Ale ved ak ti je dobre tak, ze si len s mužom a deťmi, tak prečo sa chceš nútiť do stretávania s inými ľuďmi? Sú aj takí ľudia a žijú, co je na tom zlé? Nie každý je ukecany, a potrebuje len rozruch a kopec ludi okolo.
A čo bude v budúcnosti? Veď to nikto nevie..
Aj keby ste teraz mali nejakých dobrých kamošov kto zaručí, ze nimi ostanete už navždy?
Naco riešiš už tetsz niečo, co "možno bude" o 15 rokov?

autor
25. mar 2024

@jana_eyre_2 ano tie socialne siete, to mas pravdu. Sledujem ich vela poslednu dobu a mozno to na mna posobi ze to tak ma byt ako to vidim tam. No mozno by som sa mala riadit mojimi pocitmi. Ze mozno je to v poriadku byt "sama". Aj ked tieto dve kamosky co spominam mam fakt rada. Ta jedna od detstva mi bola ako sestra. Dokonca este lepsi vztah som mala s nou ako so sestrou. Ale posledne roky mozno aj ona vidi ze sme stale viac rozdielne.

autor
25. mar 2024

@jaskolka asi toto si potrebujem uvedomit. Len o tie dve kamaratky fakt nechcem prist. Len co z toho ked obidve su extrovertky a vsade tahaju dalsich ludi. Ked prideme k jednej ta hned pozvolava von aj susedov. Ano, ju asi ani nenapadne ze ja sa necitim dobre medzi tolkymi ludmi. Mysli si ze ved viac ludi, viac zabavy.

jana_eyre_2
25. mar 2024

Áno úplne chápem že veľmi mrzí ak cítiš ochladenie vo vzťahu s kamarátkami.. tiez take veci vnímam a niekoľko krát v živote som ich už stratila.. aj s touto čo mám takú najlepšiu máme teraz také obdobie, že sa menej bavíme.. nechávam to tak, mrzí to aj mňa a najmä vtedy keď deti spomínajú jej deti, ale zase som im to vysvetlila že sa to stáva a že treba udržovať vzťahy aj inde.. ale.taky je život, niekto do neho.vojde, časom sa zase vzdiali... na to asi nie je rada ziadna, len to nejako prezit.. introverti majú celkovo podla mňa trocha ťažši pohyb v spoločnosti.. najmä treba prijať samého seba a akceptovať sa tak ako naozaj si.. niekedy to ide ťažko, ale ide..

brloh
25. mar 2024

Ty budeš introvert so sociálnou fóbiou. Je ti fajn vo svojom prostredí ale robia ti problém cudzí ľudia. Ak to chceš zmeniť, budeš si musieť nájsť niekoho podobného. Vyzerá to že vaši susedia čo sú zavretí len doma to majú podobne a kto vie, možno uvažujú rovnako ako ty. Skús urobiť koláč a odniesť im ho, alebo vymysli niečo iné. Vyskúšaj sa socializovať sama od seba do mieri do akej ti to je príjemné.

jani727
25. mar 2024

ja som začala chodiť cvičiť pre zdravie, ale aj pre to, že možno spoznám nových ľudí a musím povedať že je to čistá bieda, pozdravim sa pomaly ani neodzdravi nikto. Každý je len pre seba. Doba uplne uzavretych ludi.

autor
25. mar 2024

@jana_eyre_2 ani nevies ako si mi pomohla. Dakujem. Preco nie si moja suseda? 😀😀

autor
25. mar 2024

@jani727 ano je to tak. Kazdy si ide svoje. Aj na ihrisku sa ako mamicky porozpravame, priadne si zavolame o ulohy ked su deti chore. A tym to konci. Kazdy ma potom svoj okruh. Aj keby idem sama cvicit tak viem ze kazdy tam chodi s niekym.

autor
25. mar 2024

@brloh ako s tym susedom sa poznam, on tu byva dlhsie ako my. Len sa rozviedol a teraz ma novu zenu. Musim ju niekedy vystuhnut ked bude s malou ma ulici. Ale to za rok som ich videla asi 3x vonku.

rybkoava
25. mar 2024

U nás s tým majú aj niektorí v rodine problém, majú pocit, že keď som tehotná a som od začiatku doma, tak sa musím nudiť. Hlavne pretože vedia, že popri práci som stíhala milión veci. Teraz tie veci stíham tiež, len teda pomalšie. A čo bude, keď deti vyrastú? Jedno vyrástlo, tak sme sa s mužom venovali spoločným koníčkom. Trávili sme čas spolu, nič strašné sa nestalo. Nič dopredu som špeciálne neplánovala. Občas sme sa smiali ako to ubehlo. Teraz je to také isté. Jediné čo sme si v živote naplánovali sú deti.

autor
25. mar 2024

@rybkoava ved ano nikto nevie co bude. My sme uz dospeli a sme casto s rodicmi. Aj ja aj muz. Nas syn je tiez taka povaha. Najrsdsej snami doma. Dcera to uz bude iny oriesok 😀

svetlonos
25. mar 2024

@egonsk
preco myslis? Ja som sa odstahovala do Rakuska a aj ked sa po 35 uz tazsie tvoria kamaratstva, predsa som nasla zopar milych ľudí, priatelov. Ono mnohokrat treba chciet a nieco preto aj urobiť. A hlavne necakat, ze pre akukolvek kamosku budem celym jej svetom 🙂

svetlonos
25. mar 2024

Introvert je moj muž 🙂 Som velmi rada, ze dibre vychadza s mojou rodinou. Najlepsie si pokeca s mojou sestrouva jej muzom a bratrancom. Ked prídu nasi, navari obed, postara sa. Len s nimi nesedi a nevedie hodinove rozhovory. Kamosou ma 2 niekde v usa a na zelande a ti si poslu 2x do roka mail. Za 8 rokov spoluzitia som ho pocula 2x telefonovat s jamosom 😂 Bola som zvedava ako dedinska jlebetnica, co inak tak az nevizvedam.
Ma zopar kolegov s ktorymi si dobre rozumie, s dvoma bol raz v bare do rána. Je spokojny doma, kamarati mu nechybaju ani trosku. A este aby ziarlil, ze nie je ten jediny... Ty nie si introvert.
Ja som takto ziarlila na jednu kamosku v puberte, no ešte tak v 16 - 17tich 😄 Ona bola taka, ze cesto po meste stretla minimalne 4 znamych a kecala. Ja nie. Raz ci dva x sme boli na kavu s je kamosom a som tam sedela ako puk ticho. Ked sme sa stretli druhy krat a ja som reagovala na to co povedal asi 5 vetami, tak sa jej potom so smiechom povedal, ze fajn ona vie aj rozpravat??
Ja som zase v tom veku mala specialnu "fóbiu" ci zaseknutie s chalanov 🙂.
S tou kamoskou sme sa 10 rokov nevideli ale tak 1-2 x rocne telefonujeme. Je to akoby sme sa videli včera 🙂
Na priatelstva treba vyvinut iniciativu a mat chut - a teda nebyt stale len doma. Drzim palce 🙂

jana_eyre_2
25. mar 2024

@egonsk to je hlúposť.. introverti boli a budú vždy, lenže konečne sa o nich hovorí, konečne ľudia začínajú chápať, pretoze introverti málokedy v spoločnosti svoju introverciu spomínali, ale keďže zväčša radšej píšu, tak na nete človek zistí že ich je v skutočnosti veľmi veľa.. keby sa dalo písať začiatkom 20 storočia na net, tiež by si zistil koľko introvertov existuje 😉 nie je to žiadna doba.. o extrovertoch len bolo vždy viac počuť, pretože to je proste ich prirodzenosť, tak ako je introvert pravý opak..

autor
25. mar 2024

@svetlonos to co pises aka si ty bola ked si mala 16 tak ja som taka teraz 😀 Napriklad teraz sme s tou naj kamoskou boli naraz na materskej. Skoro kazdy den spolu, na ihrisko, bicyklovat atd. Bolo nam super. Mne sa pacilo ze sme len my dve. No uz chodi do prace a uz ma zas vacsi okruh kamosiek a ja upadam do zabudnutia. Uz sa mi ani nechce rak chodit von ked nemam s kym.

nataly420
25. mar 2024

Musíš sa premôcť 🙂 aj introvert si môže spraviť dalších kamarátov. Staci hovoriť len áno keď ta ľudia niekde zavolajú. Keď stále budeš hovoriť nie nie tak ta prestanú aj volať. Ty si sa vyrovnala kto si čo si ale neškatulkuj sa možno sama seba prekvapiš.

domkakvet
25. mar 2024

Cvicit si mohla ist s nimi, aspon by si sa zoznamila a spoznala viac ludi, ak by ti to nevyhovovalo, nabuduce by si nesla.