Žiarlenie

3. okt 2023

Ahojte baby . Postupom času si uvedomujem že mam problém a chcem to v sebe spracovať tak dúfam že sa tu nedočkám výsmechu a urážok . S mojim mužom sme spolu 8 rokov a ja veľmi žiarlim . Ako na tom pracovať ? Nedávam mu to najavo nerobím scény niesom stíhačka , ale v mojej hlave sa odohrávajú scenare hodné Oscara 🤦🏾‍♀️ ako to všetko zabrzdiť ? Stačí keď niekam spolu ideme a baby sa naňho usmievajú ja sa snazim si to nevšímať ale v hlave už mam scenáre , že ak by som s nim nebola tak by sa choval inak a flirtoval s nimi 🤦🏾‍♀️ Alebo keď niekam ide sam tak mam v hlave samé blbosti . 🤦🏾‍♀️ Čo robit?

sissy27
3. okt 2023

No popracovat na vlastnom sebavedomi, naucit sa fungovat sama so sebou, nevisiet na chlapovi len preto, ze “kto by ma uz chcel”.
Preco si myslis, ze je s tebou, resp preco si myslis, ze ine zeny su lepsie ako ty a keby si tam nebola, uz by ju obhanal? Preco si myslis, ze nie si dost dobra?

moonlight1210
4. okt 2023

Tak si svoju ziarlivost predstav ako zakernu falosnu manipulativnu kamosku, ktora pod ruskom sucitu a starostlivosti o teba, ta manipuluje k tomu, aby si sa s muzom rozisla, lebo ho tajne chce ona pre seba.

Hovori kopec veci, co ti on moze urobit (podviest ta, ponizit) a ako rozumie, ze ta to boli a citis sa zle. (To je ten stav, ked iba prezivas tie pocity. “Nacuvas” jej sepkaniu.)

A zacni jej vedome oponovat. Zacni si manzelstvo pred nou branit.

Preco by to robil?
Preco by inej mal stacit usmev na to, aby ti muz zahol?
Preco by stracal cas s tebou, keby ho ina zena lakala viac?
Preco citis svoju hodnotu vopred ohrozenu (ze pre neho tak malo znamenas, aby siel za inou)? Je naozaj urcena iba tym, ci si dokazes udrzat jeho vernost? Resp. vernost muza, ktory podla teba je pripraveny ta aj tak podviest?
Preco si myslis, ze ina zena ma nad teba? Lebo on by jej venoval svoj usmev? To staci, aby si bola ty chapana ako menejcenna? Az ked by mal oci iba pre teba, az vtedy by si vedela hrdo prehlasit/precitit, ze si dolezita zena?
Ak podla teba muz bude mat oci pre sebavedome spokojne usmievave zeny, preco sa tym pravidlom teda sama neriadis a miesto toho sa vnutorne nelogicky paradoxne tryznis neistotou, ze ti za takou zenou odide? Im to ma akoze stacit a pri tebe by to nestacilo?
Preco si s nim (ostavas s nim), ak si myslis, ze ti toto je schopny urobit (takto ta ponizit)? Preco sa ho potom drzis ako zufalka, ako blcha kozucha?

A ak ta raz nebodaj naozaj podvedie, tak bude dost casu na vsetky tie hnusne pocity. Naco ich prezivat popredu? Pre istotu?

A zaroven sa pytaj sama seba:
Preco mi toto beha stale po rozume? Preco to citim? Preco mu neverim? Coho sa v skutocnosti tak bojim?
Lebo ty sa nebojis jeho nevery. To je uz vonkajsi obal, maskovanie pre hlbsie skryty strach. Ktory prameni z niecoho ineho. Niecoho, co je velmi citlive a zranitelne a podvedome sa vyhybas tomu sa toho dotknut.

lonely66
4. okt 2023

vela zavisi od toho, ako sa stavia tvoj muz k tomu, ked sa tie baby nanho usmievaju. skeri sa aj on ako idiot alebo ak si to aj vsimne, tak to neriesi, neopatuje? da ti v dany moment najavo, ze ty si prenho ta najdolezitejsia?
zo zivotnych skusenosti mnohych ludi viem, ze toto je jeden z najdolezitejsich bodov, kedy partner ziarli. ak mu ten druhy nevie dat vnutornu istotu, ze prave "ja" som prenho/pre nu ta najdolezitejsia/najdolezitejsi.
dalej ziarlivost podporuje akakolvek smietka nedovery. zaklamal ti niekedy v niecom dolezitom? nemyslim hned zeny. hocico. ak ano, opat niet divu, ze si neista vo vasom vztahu. alebo ak sa ta v dolezitych veciach nezastane.
alebo je dokonaly partner, ktory sa venuje len tebe, nevsima si (myslim tym doslova okato) okolie, dava ti pocitovat, aka si prenho dolezita? ak je taky, potom mas vazne problem sama so sebou.

ankare
4. okt 2023

Ja by som nevidela chybu len v autorke. Tieto jej pocity z niečoho pramenia. Možno jej chlap nedáva pocit, že je pre neho tá jedina. Možno zažila negatívne situácie v minulosti.

lujza123
4. okt 2023

Ja keď bojujem s nejakým svojim neduhom veľmi mi pomáhajú psychologické podcasty.
Mám to celkom rada, vypočujem si toho viac , porozmýšľam a keď sa mi to usadí v hlave vždy nejaké konkrétne rady a cvičenia uvediem do praxe.

Žiarlivosť je celkom bežná vlastnosť nájdeš ohľadom toho veľa na nete
Bojovala som takto s prokrastinaciou a odkladaním neoblubenych povinnosti na neurčito, co bolo dosť blbe keďže som živnostník a musím komunikovať s klientmi ale podarilo sa mi to prekonať práve vďaka počúvanie podcastou a následnou prácou sama so sebou

obleckodogymu
4. okt 2023

Zvýšiť si sebavedomie, to by mohlo pomôcť. Keď vo svojich očiach aj seba uvidíš vyššie, nemusela by si toľko žiarliť naňho 😊

ifava
4. okt 2023

Predstav si proste, ze skrz tej tvojej ziarlivosti o neho proste mozes prist. To sa moze kludne stat. Este by som povedela, ze ak nerobis sceny, tak si na tom este dobre, ale vnutorne sa tym isto tyras

alickapusinka
4. okt 2023

Včera tu bola téma že žiarlila na muža aj vtedy ak baby natriasali zadky v TV.