Ženy, nikdy nezakazujte bývalému partnerovi vidieť dieťa

31. jan 2024

Ahojte,
Niekedy dávno som sa vyjadril že keby si mám vybrať medzi smrťou a životom bez môjho dieťaťa vyberiem si to prvé.
Nikdy som, však nemyslel že k tomu dôjde.
Svoje dieťa som nevidel týždne- mesiace. Bývala nemá snahu zachrániť rodinu ani šťastie malého dieťaťa 😞
Neviem či si matky, ktoré bránia otcom v styku s deťmi uvedomujú aké to je pre nich. Preto som sa rozhodol napisat tieto slova.
Aj keď váš partner nie je ideálny a ma množstvo chýb, tak nikdy neubližujte cez dieťa. Otec (nech je akýkoľvek) môže respektíve musí to dieťa milovať tak isto ako vy. Každý jeden otec, keď nemá svoje dieťatko v rukách, nemôže ho vidieť, citit či držať..zaživa najhorsie chvile svojho života. Tak ako ste dieťatko spolu splodili, tak ako ste 9 mesiacov spolu čakali na jeho narodenie, tak po narodení je rovnaký rodič ako vy. Jednoducho aj chlapi majú city, emócie a myslím že milujú rovnako ako vy ženy.
Keď môžem za seba poviem, že každé ráno vstávam s plačom a zaspavam rovnako. Každý jeden deň, keď nevidim dieťa je pre mňa tým najťažším v zivote. No každý chlap vládze len istú dobu. Jeden sa na vas vykašle a další si povie, že toto trápenie nemá ďalej zmysel. Silnejší “len zabudnú”, že majú dieťa. Slabší, ktorí si uvedomujú, že život bez niekoho koho milujú nemá ďalej zmysel to riešia inak.
Prosim vas ženy, každá ktorá máte dieťa a vas ex partner ma záujem nikdy mu to nezakazujte.
Všetkým prajem veľa zdravicka a užívajte si každý jeden deň. 🙂

marikaan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. jan 2024

@stvura už neskoro je. Ja som sa rozhodol. Čo so svojou budúcnosťou.

julish
31. jan 2024

@stvura a možno pán dotyčný psychicky či fyzicky týral svoju zenu, preto sa rozhodla odstrihnúť ho. Pán ma rôzne páky na to, aby vyplakávať nemusel na konikovi či po ránach.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. jan 2024

@julish naozaj? Ospravedlňujem sa, ak som akokoľvek komukoľvek ublizil. Bohužiaľ nikdy som nikoho netýral. Samozrejme chyby isto mám. Ale nie take.

huginko
31. jan 2024

Bohužial nie, chvalabohu:....

dusankomoj
31. jan 2024

@julish nechcem sa zastávať autora,nevieme kde je pravda. Ale tebe chcem pripomenúť,že existujú ženy,ktoré sú tupé od prírody. Takže skôr ako napíšeš niečo také,tak skús popremýšlať,či chyba nebola aj na strane ženy( aj tá mohla týrať aj fyz.a aj psychicky). Samozrejme,ak ich nepoznáš osobne. Ale to asi nie,však?😇

mijunik
31. jan 2024

Ahoj, z Tvojho príspevku mám mrazivý pocit. 😳 Ako to myslíš - to so svojou budúcnosťou? Tie náznaky sa mi tam vôbec nepáčia. Prosím, vyhľadaj teraz hneď dobrého psyvhológa.

luteam
31. jan 2024

Velmi ma to mrzi :( neda sa to nejako sudne poriesit?

autor
31. jan 2024

@luteam bohužiaľ. Sud drží pravo matke. Dieťa je malé. Nemá harmonogram atd a teda ani stretávanie súdnou cestou možné nie je.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sirka9
31. jan 2024

Aj keď je dieťa malé, sud musí umožniť otcovi návštevy. Aj keď pod dohľadom tretej osoby. Máš zlého právnika. Vymeniť. A tebe odporúčam, hlavu hore. Aj to dieťa jedného dňa pochopí. Len sa nesmieš vzdať.

karolinakr
31. jan 2024

Nie si to ty, čo si mal dceru s prostitutkou a ani nevieš, či bolo tvoje? Riešil si to tu na vela stranach, a teraz ti sud definitivne odklepol nie, len musiš platit?
Lebo ak ano, potom sme ti tu radili, že nemaš silou mocou tlačiť na tu ženu, aj si sa za to urazil
A teraz takyto obrat?
Ty si hotova drama queen

autor
31. jan 2024

@karolinakr nie. V mojom prípade sud neprebehol. Výživné platím. Nejde o výživné či sud. Ide o správanie žien. Myslím, že tento problém je dlhodobo neriešený.

autor
31. jan 2024

@karolinakr nikdy som nespáchal trestný čin. Za cely život. Partnerka odišla kratko po pôrode. Dôvod? Neviem. Vieš lahko je písať ako čo urobiť ale ťažko je byt s takým pocitom. Kto to nezažil nevie. Každý deň sa prebúdzať so smútkom a zaspávať rovnako. Existujú naozaj otcovia, ktorí svoje deti miluje až veľmi. Nemyslím, že len matky milujú. Mna to mrzí z pohladu, že otcovia ktorí nemajú záujem tak ich partnerky “nútia” a zase opačne. Zlyhanie? Áno zlyhal som určite aj ja. Každý ma svoj podiel viny. Kto je bez nej však? No bolesť, ktorú človek niekedy prežíva je neskutocna. A hľadá cestu na bolesť, ktorá je menšia. Samozrejme nechcem urazat žiadnu matku z vás. Je to individuálne, akurát som chcel napisat každej jednej mamičke odkaz, ak to robí aby to nerobila lebo aj chlap dokáže milovať a robiť všetko pre dieťa.

karolinakr
31. jan 2024

a čo vraviš na ten moj dlhy koment. apeluješ na ženy
tak určite su svine, tak ako všade, len ty sa vzchop, bojuj ako chlap a nie ako sračka
prejdi si sudy, urad prace, navštiv pravnika, psychologa bojuj
tym, že sa odpraviš, nikomu nepomôžeš a sebe najmenej

jana_eyre_2
31. jan 2024

Chápem že odopieranie stretávania sa s dieťaťom milujucemu otcovi musí byť veľmi za ťažko a mrzí ma ak si tým niekto prechádza, neviem si to predstaviť aké to musí byť ťažké...

avšak prosím nezovseobecnuj.. nemôžeš písať za všetkých otcov, všetkým ženám..

Nie každý otec a už vôbec nie ako píšeš "nech už je akýkoľvek" je dobrý otec.. sú situácie kde by som odopierala stretávanie sa s dieťaťom aj ja.. napríklad tyranie a zneužívanie.. netvarme sa že ak má niekto status rodič tak sa nikdy nemôže stať že to nie je dobrý človek.. tak isto sa to týka matiek - nie každá matka je dobrá matka..

Čiže súhlasím že rodičia by si nemali robiť naprieky cez svoje deti ak ide o NORMÁLNYCH rodičov.. ale zovšeobecnit to na všetkých - tak to nie..

autor
31. jan 2024

@karolinakr reagoval som na neho. Asi sracka som. Ale aspoň, som si vedomý lásky k dieťaťu. A nehanbím sa za to, že to je kruté a boli to

karolinakr
31. jan 2024

Za to ta nikto neodsudzuje, plakat možeš
nemaš mamu, brata, sestru, tetu, kamaráta, komu sa možeš vyplakať a kto ti poradí?

kulumulu123
31. jan 2024

A tym ze sa zabijes vyriesis co??? Dieta podrastie nebude naveky visiet na matkinom cecku... Ak sa zabijes ublizis prave a jedine tomu dietatu o ktorom pises ako neskutocne ho milujes...
Ak si myslis ze tymto sa nieco pohne u tvojej byvalej velmi sa mylis. Ta ma teba aj tvoje rozhodnutie zabit sa uplne na salame.
Fnukanie do vankusa ti nepomoze mozno ulavi ale tvoju situaciu nejako neriesi...
Tak sa vzchop vyhladaj dibreho psychoga a zacni riesit problem inak ako anonymnym vypisovanim o tom ze sa chces zabit. Ak to urobis iba ukazes svojmu tak velmi mo anemu dietatu ze ti nestalo ani za to aby si bojoval ale jedine co si dokazal je zbabelo utiect od problemu.
A teraz ma tu ukamenujte vsetky tie zhltli mudrost sveta

autor
31. jan 2024

@jana_eyre_2 ak by som sa dopustil niečoho čo ste napísali, tak tento príspevok by som nepísal. Nepíšem na všetky ženy. Len som poprosil všetky, ktoré to robia aby prestali. Nikto naozaj nikto kto to nezažil nepozná tu bolesť. Nevie, aké to je. A neprajem to nikomu. Preto som poprosil každú ženu, ktorá to robí aby porozmýšľala

autor
31. jan 2024

@karolinakr myslím, že rozpoloženie v ktorom som mi to neumožňuje. A asi to nie je téma na rozhovor s nimi. Ďalšia vec, neplacem v príspevku. Snazim sa len ostatne ženy poprosiť či upozorniť

autor
31. jan 2024

@kulumulu123 ja ta nebudem kamenovat. Máš pravdu súhlasím v istom zmysle. Ale skúsil som všetko, ale nič nepomohlo. Každý jeden deň, bez dieťaťa je veľmi krutý. Väčšina matiek to nepozná. Máte ho pri sebe a ste súčasť ich životov a ste dôležité. Každopádne môže byt dôležitý aj otec podľa mna. A možno otec prežíva situáciu viac ako matka. Možno by dal dieťaťu viac, avšak nemôže. Je to individuálne

karolinakr
31. jan 2024

si hovoril, že plačeš rano a večer..tak som napisala, ze za plač ta nikto neodsudzuje

jana_eyre_2
31. jan 2024

Ale ja predsa nikde ani len nenaznacujem že by si také niečo robil.. len píšem aby si nezovseobecnoval..

"Otec (nech je akýkoľvek) môže respektíve musí to dieťa milovať tak isto ako vy" toto sú tvoje slova..

karolinakr
31. jan 2024

Apel na zlé ženy - bohužial sa mi zdá, že tie to trápi najmenej..ked niekto nema svedomie, môžeš apelovať do rána, a kto svedomie má, takéto veci nerobí 🤷‍♀️

kulumulu123
31. jan 2024

Vies napisem ti z pohladu mojej dcery na ktoru sa ten jej milujuci tatik vykaslal... Bolo to jednoduche do urciteho bodu kym nezacala sama premyslat a napokon mi klast otazky kde je jej tata a preco tu s nami nie je... Rovnako ako reves do vankusa ty mi takto nariekalo do vankusa dieta ktore nevedlo pochopit preco tu jej tata nie je a preco za nou nepride... Ozaj chces toto urobit aj tvojmu dietatu?? Smrt je konecna tu zatial nikto neprezil tak si to v tej tvojej hlave rozloz, ze to iste co zazivas teraz ty bude onedlho zazivat aj tvoje dieta a ver nebude to mat vobec jednoduche kedze urcite suvislosti ktore ty ako dospely clovek predpokladam chapes detsky mozog zial este dlho nepochopi...

ibatanecnica
31. jan 2024

a možno by bolo dobré vypočuť si názor aj druhej strany.

karolinakr
31. jan 2024

chcela som tu hodit prispevok od janobrza 7.1 2024 aké prekvapenie, že bol zmazaný

margieamatusko
31. jan 2024

Nevypisuj statusy, zožeň právnika. Aj keď je dieťa malé, má ti byť umožnené sa s ním stretávať, hoci aj v prítomnosti matky. Ak si to neupraceš teraz, potrebné užívať bude neskoro..