Zazerajúca švagriná

13. jún 2024

Žijeme v malom meste kde každý každého pozná a
včera sa nám stala opakovane nepríjemná vec, ktorá sa opakuje roky. Išla som s mojími deťmi oproti švagrinej ktorej som sa opakovane milo pozdravila no ona po mne hnusne zazerala opovržujúco a nepozdravila sa mi. Bolo to pred škôlkou, kde šla švagriná po jej dcérku (oproti išla iná mamka s deťmi zo škôlky s deťmi ktorá incident sledovala a jej sa moja švagriná milo ozdravila). Všimla som si, ze tá pani si ma premeriava čo som za ženu keď niekto mnou takto opovrhuje, už nehovorím o mojich deťoch ako sa asi cítili.
Cez víkend sme boli pozdraviť môjho brata, lebo môj malý syn ho chcel veľmi vidieť a videl že má pred domom auto. Otvorila švagriná zazerala odporne bez slušného odzdravenia a vyštekla čo chcem (pred mojími deťmi). Vravím ahoj prosím ťa zavoláš mi …meno. Pozdravili sme sa s bratom, moje deti ho vystískali vo dverách, s ich deťmi sme sa pozdravili a šli sme. Ani raz nás nezavolali dovnútra.

S bratom sa celé roky nemôžem stretávať, pretože si zobral za ženu ženu, ktorá ma nemá rada. Mám zákaz s mojími deťmi do ich domu.
S bratom som vyrastala, mám (nemám) dá sa povedať len jeho. Pritom im nijakým spôsobom do vzťahu nezasahujem, dokonca mi brat nechodí ani pomáhať s ničím (kvôli nej nemám brata). S nikým sa nestretávame extra, nikde ju neohováram. Za celé roky však bolo veľa nepríjemných incidentov voči mne na verejnosti, lebo švagriná využíva každý moment, aby ma ponížila. Pred rokmi sa napríklad zakázala ich dieťaťu pozdraviť sa mi predo mnou čo som si naozaj odplakala a riešila som to aj so starším bratom nech jej už dohovoria. Potom bol chvíľu kľud a znova…

Minulý rok, som bola s bábätkom a starším dieťaťom na ihrisku, kde boli brat s kamarátmi a jeho ženou (nevšimla som si ich až pri preliezkach, kde keď ma švagriná zbadala, zahlásila pred kamarátkami hnusným tónom namiesto pozdravu na môj pozdrav opovrhujúco ,,bože aj ty si tu”? Zazerali po mne, ako keby som im niečo spravila ponížila ma tak, že mi naozaj bolo do plaču no nič som nepovedala. S bratom a jeho kamarátmi som prehodila pár slov a po tom som znechutená odišla. Keď sa jej odmietavé chovanie opakovalo na spoločnej návšteve u rodiny, povedala som telefonicky bratovi (raz za celé roky) že si to neprajem, aby ma ohovárala a aby ľudia z jej okolia a ona na mňa nevraživo zazerali. Samozrejme si ma brat zablokoval všade, lebo si vymýšľam na jeho ženu (už mal incident aj s kolegami pred 10 rokmi, že je svätíca kedysi čo mu vytmavili ked videli ako sa chová a on si ju zastáva. To som sa dozvedela od brata, keď som sa ho pýtala, prečo sa s tými fajn ľuďmi už nebaví). Proste obtočila si ho okolo prsta. Poviem pravdu, rokmi veľmi ľutujem, že som bratovi dohovorila že keď sú spolu roky, nech sa zoberú aby sa nerozišli. Neviem ako žijú, obaja sú šikovní, pracovití som úprimne rada ak sa majú fajn ako rodina a prajem im to. Avšak situácie, kedy ma ona verejne ponižuje zasahujú vážne do môjho života a do života mojich detí. Ako by ste toto riešili? Ak kontaktujem môjho mlašieho brata tak sa so mnou nebude zas baviť.

thirstymonk
13. jún 2024

Ja by som sa zachoval tak, že by som sa správal presne tak isto. Ideš na ňu dobre, ale očividne to má úplne u prdele. No tak ju ponížuj aj ty, čo je na tom? Prečo sa jej nasilu pcháš do riti, keď vidíš, že ťa nemá rada? To, že sa niekto stal tvojou rodinou ešte neznamená, že nemôže byť toxický. Ja sa napr. vôbec nebavím ani s bratrancom, lebo je ožran, agresívny a nebezpečný. Je to moja rodina a tvárim sa, že neexistuje. No a čo? Proste to nerob. Nemusíš s každým vychádzať dobre, to je život.

katulkagajdos
13. jún 2024

Mna by zaujímalo, kedy to vzniklo? Sama píšeš, že si mu poradila, aby sa vzali, predtým taká nebola? Lebo taká nevraživosť mi nepríde normálna ak sa teda ešte niečo medzi Vami nestalo v minulosti.

tundra
13. jún 2024

To je boj s veternymi mlynmi.Kym sa bratovi neotvoria oci,nemas sancu.Poznam z osobnej skusenosti.Skoro 20.rokov som zazival nieco podobne,kde svagrina osocovala za chrbatom moju manzelku.Az ked nechala bratovi deti,osklbala ho do posledneho pierka a odisla za mladsim,tak sa vsetkym otvorili oci.Musis sa s tym vnutorne vyrovnat a ignorovat ju,to fungovalo najlepsie...

autor
13. jún 2024

@thirstymonk ok, lenže je to žena môjho brata s ktorÿm sa roky kvôli nej nestretávame. Neblahoželame si, moje deti sa nemôžu hrať s ich… s bratom som vyrastala, lebo sme si vekovo blízky. Mali sme ťažkè detstvo a veĺa sme si spolu prešli. Nemali sme síce s bratom dokonalý vzťah, ale rešpektovali sme sa a povedali sme si vždy veci otvorene.

zmrzlinka2021
13. jún 2024

To ako sa správa, vypovedá o nej, nie o tebe. Ty si užívajú život, manžela, priateľov, jej nedávaj priestor v živote. Najväčší traged v tomto príbehu je tvoj brať

tundra
13. jún 2024

Neboj sa,kazda pravda raz vyjde von a ty sa nebudes musiet pred nikym hanbit.
Ona potrebuje pozornost,byt nieco viac,ako ty.
Ked budes taka ista, ako ona,to bude to len voda na mlyn.Moja rada slusnost a minimalna komunikacia.S bratom sa bav normalne,cas vsetko ukaze...

autor
13. jún 2024

@katulkagajdos ona bola od začiatku taká pretvárka a antipatie voči mne som videla od začiatku. Napriek tomu, bol to ich vzťah nevstupovali som medzi nich.

Dlho mi vŕtali v hlave ço je zač. Až som ju raz s jej bratom videla v autobuse do ktorého nastúpila po mne. Bolo to v čase keď ešte chodila s mojim bratom. Boli sme v tom istom autobuse a ona zjavne išla na kontrolu so svojim mladším bratom, ktorý mal obviazanú hlavu cez ušká. Zjavne šli na kontrolu k lekárovi po operacii odstavsjúcich ušiek. Sedela vpredu a jej vlastný brat si nemohol ku nej sadnúť, odháňala ho hnusne a evidentne sa za neho hanbila. Hnusne sa k nemu správala. Slovne ho atakovala že choď odo mňa a pod. Až pri vystupovaní z autobusu si všimla, že sedím vzadu a všetko som videla. Bratovi som po dlhom zvažovaní potom o tomto incidente citlivo povedala lebo to bol naozaj extrém.

autor
13. jún 2024

@tundra prešlo 20 rokov. Nič sa nezmenilo. Keďže máme malé deti je situàcia pre mňa neústojná. Nielen že pošpiňuje svojím chovaním mňa, ale mi špiní po deťoch a to už je na mňa veľa.

sissy27
13. jún 2024

Problem nie je svagrina, ale tvoj brat. To si nevie zenu “upratat”, zastat sa vlastnej sestry? To ona zaveli, ze ty s detmi k nim nesmies tak on sklopi usi, stiahne chvost a akceptuje to?? No asi nie je v prvom rade v poriadku tvoj brat, ked toto dovoli.

ivik4
13. jún 2024

Kriste
No este raz by mi toto spravila a ponizila by som riadne ja ju, povedala jej svoje. Nech sa spamäta princezna. Ked ju neda do laty tvoj brat, sama by som ju dala. Nedaj sa pre boha. Ty aj tak nemas co stratit, ved brata uz kvazi nemas, ale uz ani velmi svoju hrdost. Tak aspon tu si naprav, kvoli sebe

autor
13. jún 2024

@ivik4 ale ako to spraviť keď sú všade moje deti a pred jej deťmi tiež odmietam riešiť, je mi ich ľúto.

janinah
13. jún 2024

Pokiaľ s tým brat neurobí poriadok.tak to inak nebude.Nikdy by som im nešla zvoniť.pred dverami sa objať a ísť Radšej neukazoval deťom nijaké vzťahy ako také choré.Pozvala si niekedy brata samého alebo s deťmi niekam na stretnutie na neutrálnu pôdu.do restiky a pod.?

kukuk29
13. jún 2024

Veď ju aj ty ignoruj a nezdrav ju alebo nahodím úsmev číslo 13 pozdrvavím a myslím si pri tom svoje.Načo máš potrebu byť s ňou na silu "kamka" .Keď ťa raz ona neznáša a tvojmu bratríkovi je to jedno tak sa s tým už zmier.To ako sa ona chová je jej vyzitka a nie tvoja.A zaťahovať do toho ešte aj druhého brata je uplne detinské...on čo má s ňou ? Deťom to vysvetli - bohužial aj také veci sa dejú v rodinách a basta..Robíš si iba ty sama sebe zle.Bratovi očividne v živote nechýbaš tak to doma nerieši.Je to smutné ale ty s tým nič nenarobíš...

hylary
13. jún 2024

Ležis jej pre niečo v žalúdku... Bez dôvodu by sa takto nesprávala ... Môj nazor

dadka1997
13. jún 2024

Najlepšie by bolo nestarať sa a neriešiť to a počkať, keď bude príležitosť sa s bratom porozprávať..

Ja som prostoreký človek, ak ma niekto problem pýtam sa na rovinu

syslik81
13. jún 2024

brat je starsi ci mladsi lebo raz pises tak a potom onak ? kazdopadne porozpravaj sa s nimi - povedz ze ta spravanie mrzi,kedze nevies co si spravila,ale ok respektujes to,ze ta ona nemusi,ale nemusi ta ani komentovat-no kvoly detom by si bola rada,keby aspon za nimi obcas prisiel kedze ho maju naozaj radi ..a ak sa brat zachova,ze sa nebude bavit hold nic nenarobis..uz by som ju ale nezdravila a len ignorovala a na ustipacne poznamky sa len usmiala

autor
13. jún 2024

@janinah pozvala som ich opakovane prísť sa pohrať k nám, prísť na kávu a podobne. Bola chyba im ísť zvoniť ,ale bývajú neďaleko babky a malý syn má môjho brata v mimoriadnej obľube a nevidel ho už pol roka. Každý deň si našiel spôsob, ako ísť okolo ich domu a keď tam konečne videl bratove auto, veľmi ho chcel pozdraviť.

h2
13. jún 2024

Deje sa to už roky a ty sa jej stále milo zdravíš a trápiš sa pre jej správanie? S tým by som okamžite prestala! Keď sa ona správa, ako krava, je to jej vec. Keď to tvoj brat vidí a nič s tým nerobí, je to jeho vec. Prestaň za ňou doliezať a pchať sa jej niekam, totálne by som ju odignorovala!

autor
13. jún 2024

@kukuk29 ja samozrejme nepotrebujem byť s ňou žiadna “nasilu kamka”, 20 rokov som oželela brata, lebo ma ona nemusí. Rešpektujem, že ma ona nemá rada z pre mňa nejasného dôvodu. Predpokladám ale elementárnu slušnosť, keďže som im nič zlé nespravila, že sa mi aspoň odzdraví a úrčite si neprajem, aby po mne zazerala.

rusalinka
13. jún 2024

Veď a čo ti bráni povedať jej to?
"Moja pekná, aký máš so mnou problém? Prečo po mne zazeráš? Uleteli ti včely kvôli mne, alebo čo? Spravila som ti niečo?"

kukuk29
13. jún 2024

@autor tak za tych 20 rokov si si uz mala zvyknut ze elementarna slusnost u nej nefunguje a tvojmu bratovi je to tiez suma fuk vas vztah - bohuzial ..ale aj take sa stava v rodinach :(

autor
13. jún 2024

Že teda sme im ukradnutí, ok, ale zazerať po mne nebude, toto už viac nebudem tolerovať. Čiže nejak to riešiť idem a zvažujem škody. Jej zrejme len o toto stále ide, rozoštvať ma nadobro s bratom.

oslo1
13. jún 2024

Autorka, ked ju nabuduce stretches, tak slusne, dobry den. A nic viac. Neries, ci ta pozdravu, ci zazera, ci ta ohovara. Ano, je to bolestive, ale hovorim to o nej a nie o tebe.
Odporucam knihu The courage to be dislike.
Nie je tvojou starostou patrat, preco ta nema rada. Tvojou starostou je zit a vychovat svoje deti.

cacianka
13. jún 2024

Toto trpiš celé roky ?! Učíš deti, že držíš ako mulica jej chrapunske správanie ? Nezaberá pekné slovo, pozdrav, úsmev, tak nabehnem na reč jej kmeňa a ozvem sa.
Počuj ty chudera, že si nahuckala môjho brata proti mne a mojej rodine, je jeho vizitka, že si s tebou nenarobí poriadky a necapne ti po papuli, jeho charakter že si nechá rozbiť rodinu od takej chrapy ako ty. Ale že okydavas mňa a najmä moje deti, ohovaras nás, správaš sa ako debil, to ti tolerovať nebudem. Veď sa žena zastan seba, zastan sa detí, máj svoju hrdosť. A kľudne reaguj aj pred svedkami, ak bude na teba oduvat gamby, či zožrala ježa, že zazera . Aj na tie jej blbé poznámky jej odsekni, áno som tu, čo pani velkomozna - toto je tvoje velkopanske ihrisko a preliezka je tvoj zlatý poklad ?!
Skludni hormóny švagriná a neryp.
Aj bratovi by som povedala svoje, kľudne a slušne, že mi je ľúto ako sa dá manipulovať jeden pôvodne milý slušný človek , ako sa neskutočne zmenil pod vplyvom takej chrapunskej ženy.
Už by mi bolo jedno, čo sa bude diat, lebo vzťahy sú riadne pošramotené, ale moja hrdosť by mi nedala držať ústa zavreté. Vytmavila by som im to poriadne a potom by ich mala na salame. Zastala by som sa aspoň raz sama seba aj mojich detí.

lizatko1009
13. jún 2024

Táto xantipa potrebuje dobrú facku od života. Milo sa jej zdravis? Hneď s tým prestaň, takých žien je veľa, čo sa vydajú a rozbiju celu rodinu. Správaj sa k nej rovnako aj horšie aj keď to nie je tvoj štýl...s blaznom si neporadí, ale robíš veľkú chybu, že roky toto toleruje, si ticho a aj pred deťmi. Ty sa máš rada? Alebo ti môže sa aj vykakat na hlavu a budeš držať?

0silvia0
13. jún 2024

dôvod môže mať hocijaký, to je jedno, odteraz sa jej nezdrav a nerieš ju. Tvár sa, že je pre teba vzduch. Brat nech si ju trpí, jeho vec.

kvetka404
13. jún 2024

Vyzera to, že je čas použiť staré dobré násilie. Dve facky z každej strany, až jej oči pôjdu krížom a bude mať po zazeraní😆
Rýchlo- lacno- účinne. Baviť sa s tebou nebaví aj tak, o nič neprídeš🤭

cookie29
13. jún 2024

Keby som nevedela, ze sestru nemam, myslela by som si ze si to Ty. Zazivam nieco podobne. Svagrina je krava... nic s tym neurobis. Ona rozhoduje. Vo vsetkom. A my ostatni to trpime.

Kvoli bratovi a kvoli detom. Brata mame radi. A nechceme, aby bol medzi mlynskymi kamenmi a musel si vyberat. On je inteligentny, sikovny, urcite si to uvedomuje, ale zaroven kedze ona je krava, keby nieco podnikol, vyrobil by peklo a domaca vojna nie je nic moc. A ona je vazne sprosta, takze by si to odniesli deti a on a jej by to bolo sumafuk. Vies, so sprostymi ludmi nic nenarobis. A nasi funguju rovnako, kvoli vnucatam. Ona sa ani nepozdravi, skaredo zazera atd. Ale nasim je jasne, ze keby sa nahodou ozvali, tak neuvidia vnucata. Maju 3 malych chlapcov do 10rokov, ktori k nasim pridu radi, len casto nemozu. Pokial svagrina nieco potrebuje, tak samozrejme su jej dobri a nechaju ich u nasich ani sa neopytaju. Ked sa nieco opytame braska, len pokrci plecami, on nevie, on na to "nema pravomoc", aj ked to nepovie, je nam to vsetkym jasne. Ked sa stretneme na detskom ihrisku, tak proste ak su tam decka, tak sa ti chalani k nam ani neodvazia ist pokial tam je pobliz svagrina, alebo jej rodicia. Ona ked zacne ziapat, tak ziape a ziape a ziape. Proste narusena osoba. Ale braskovi rozumiem, on s nou zije, denno-denne. Je to jeho rodina. A domaca vojna nie je nic moc, takze bohuzial, ten inteligentny ustupi a my s nim.

Ja byt Tebou, tak ignorujem, zdravim nadalej a podobne. Ale urcite to nehrotim. Aj ked ako Ti mnohi pisu, zasluzila by si par faciek. Ale ublizis tym sebe a bratovi. Pretoze je to jeho rodina. Tak ako by si ty chcela, aby sa verejne Tvoj muz zastal Teba, aj voci jeho rodine a pod. Netlac brata do vyberu.

autor
13. jún 2024

@cookie29 vieš, ale tu to zasahuje aj do mojej povesti a mojich detí. Keď sa nebaví ok, ale zazeranie a pohŕdavé pohľady sú na mňa silná káva. Či chcem či nie, ďalej to takto nepôjde.

0silvia0
13. jún 2024

Ja by som takúto kravu v rodine brala ako tréning sebaovládania a možnosť postúpiť do duchovného levelu vyššie😍. Trénovala by som ako s úsmevom a pokojným slovom poslať takúto chuderu do prdele. Ja by som nevrieskala, nepýtala sa čo so mnou má, vôbec by ma to nezaujímalo. S úsmevom by som ju ignorovala, usmiala sa nad jej trápnosťou. S toxickými osobami sa nevyhádaš. Keby si sa jej spýtala, čo má proti tebe, aj tak ti nič nepovie, či si myslíš že ti povie: ó Zuzka, presne na túto otázku som čakala, tak vieš čo, závidím ti tvojho schopnejšieho muža, alebo krajší dom. Pochybujem. Ak by si s ňou mala niekedy konflikt, tak by si hádam o tom vedela, nie?