Závislosť na partnerovi

29. júl 2024

Uvedomujem si. Že nezdravo lipnem na partnerovi. Ide už asi o nezdravú závislosť. S partnerom to tiež nie je ľahké, keď nie je podľa neho tak je zle. Viac krát mi povedal škaredo, raz je dobre, raz zle. Keď je zle, tak robím všetko preto aby bolo dobre, ponižujem sa, nemám žiadnu hrdosť. Mám potrebu partnerovi stále volať, či je všetko v poriadku. Keď raz za čas niekde ide mám až úzkosť, hneď ma napadne či niekoho lepšieho nespozná, pretože chuť na sex nemá. Nemá žiadne libido. Energiu dava do práce. Kvôli tomuto mám hrdosť a sebavedomie 0 bodov… dosť to aj zabolí keď niekto koho ľúbim ma stále odmieta. Mávam z toho depresie. Keď má dobrú náladu tak je ako med keď zlú tak plačem. Najviac ma trápi, že o mňa nejaví záujem v intimite. Málo bozkov aj dotykov, vraví že ženy pozeráme telenovely a potom chceme romantiku. Mám pocit, že všetko sa odzrkadľuje z tej intimity. Už sa mu ak bojím povedať keď mám chuť aby sa nenahneval… spíme spolu raz za 2 týždne. Mám pocit, že som stratila samu seba počas tohto vzťahu… neviem ako sa zas najst. Ako keby mi nič nedávalo bez neho zmysel. Vždy keď sa pohadame vždy sa zľaknem, že ma nechá. Neviem ako nebyť takáto a ako sa konečne spamätať. Tento týždeň zas cely preplacem kvôli hádke. Pri tom som mladá (25) on (40)…. Neviem čo mám robiť. Rozchod by ma ešte viac psychicky zničil. Ako sa tej závislosti zbaviť ?

dzulli1980
29. júl 2024

Navštív kvalitného psychológa, ten Ťa dá na poriadok, pomôže Ti ... lebo toto nie je vzťah ...

luccija
29. júl 2024

Sama musíš cítiť, že to nie je dobry vzťah aj vekový rozdiel aj pocity

autor
29. júl 2024

@dzulli1980 áno rozmýšľam nad tým, ja som z toho niekedy v takej depke že vôbec toho psychológa vyhľadať mám problem. Ale asi by to pomohlo. Bola som zatiaľ len raz ale nejako mi to nedalo nič, možno preto som taká skeptickejšia už

jarnajar
29. júl 2024

Načo ti je mladej babe taký trpák? Rieš to s odborníkom, prídeš úplne zbytočne o krásne roky.

pralinka090
29. júl 2024

Ahoj, presne viem o čom vravíš, pretože to mám úplne tak isto a taktiež sa toho neviem zbaviť ako keby si mi do hlavy videla. Neviem prečo sa to tak deje, Avšak za tie roky som zistila, že dosť pomáha aj to ak máš veľa ľudí okolo seba s ktorými môžeš tráviť čas. A viem že dakedy sa ani pri tých ľuďoch nevieš odreagovať, Aspoň ja to tak mám. Ale najhoršia vec čo môžeš spraviť je sedieť sama doma, pozerať do blba a trápiť sa. Človek si uvedomuje, že je závislý, ale akosi sa toho nevie zbaviť. Neviem či práve toto riešiť psychológom, Nerozmýšľala si nad tým, že to môžeš mať z nejakej traumy alebo niečo z detstva? Pretože ja to mám z detstva vždy som bola aj na mamu naviazaná, keď som bola na ihrisku tak som sa nechodila ani hrávať s inými deťmi stále som bola len pri nej. Mne pomáha, keď si kvázi sama sebe robím psychológa A snažím sa nejak nakopnúť a vravieť si niečo povzbudivé, hlavne nezúfať!

autor
29. júl 2024

@luccija áno cítim to, ale taká som na neho naviazaná že rozchod by ma tak silno zničil ešte viac ak sanejako neodpúšťa. Bojím sa že som už možno v takom štádiu že by som mu odpustila ak neveru ale dúfam že nie naozaj…

autor
29. júl 2024

@jarnajar áno toto mi presne vraví mozog ale tá závislosť je taká silná že mám problem racionálne uvažovať ako keby sa mi cely svet točil okolo neho. Keď je šťastný som aj ja keď nie tak som nešťastná a v depresii

autor
29. júl 2024

@pralinka090 a partner to ako berie ? Správa sa k tebe pekne alebo je taký ako môj? Môj niekedy pekne a niekedy úplne ako iný človek. Možno ak zle robím s tým kontrolovaním ale nemôžem si pomôcť keď o mna nejaví záujem až chronicky sa bojím že si nájde inú. Pri Róm on by sa mal skôr báť si myslím.ja som mlada kariéra dobrá život pred sebou ale aj tak on mi to prebíja je v mojich rebríčku hodnôt nad tým … ono ako píšeš obklopovat sa ľudmi ale nemám tu ani žiadne kamarátky všetky sa presťahovali, ostala som sama iba s ním. Rodine sa vyhýbam lebo sa musím pretvarovať že je všetko poriadku. A čo sa detstva týka mala som ho pekné ale vždy keď si moja kamarátka našla aj inú kamarátku Tak sa mi to nepáčilo, lebo som sa bala že sa na mna vykašlú… radšej som bola rada keď sme boli 2 ako 3. Potom som vždy (taká 7 ročná ) nahovorila tú kamarátku aby sa s ňou nehrala lebo som sa váľa že ostanem zas sama. V škôlke si pamätám že sa so mnou nikto nechcel hrať.

mk22
29. júl 2024

Nič pozitívne vo vasom vztahu si nenapísala.
Nič.. Záujem o teba nula, sex nula.. Robíš zo seba chuderu, ktorá trpí, plače.. 25r mladá baba, ty máš byť milovaná, žiadaná, nájdi si rovesnika, ktorý bude mať na teba chuť hoci aj každý deň.
Na čo ti je 40r starý chren.. Ktorý sa zmoze na sex 2x za mesiac.
Co ta pri nom drzi? Co mate spoločne? Koníčky? Ako trávite dní, voľno? Venuje sa ti?
Co take wau robí, že sa ho držíš?

marianarem
29. júl 2024

Aky si mala/mas vztah s rodicmi? Takto sa casto spravaju ludia, ktorym sa v detstve nedostalo dost lasky a bezpecia. Nedokazu sa vymanit ani zo zleho vztahu, lebo sa citia az existencialne ohrozeni, ak by mali byt bez neho. Proste sa realne boja, ze by to neprezili.
Ak som sa ale aj netrafila, tak psycholog je kazdopadne na mieste, kedze sa trapis. Niekedy ich treba vyskusat aj viac, nemusi ti kazdy sadnut a nie je ani kazdy z nich majster svojho povolania.

cocolino234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka090
29. júl 2024

Ja som to môjmu aj povedala ako to mám a keď sa moc starám alebo naozaj sa prosté veľmi oňho zaujímam tak občas vybuchne a povie mi takú vetu že si mám nájsť iného ktorý mi bude chodiť za zadkom. Tiež u mňa nejaví taký záujem pričom ja som taká, že akoby neviem mať vlastný život tiež som mladá pekná a vkuse sa len prispôsobujem lebo to inak ani neviem si predstaviť, fakt by som bola najradšej keby mi lezie stále za zadkom ako mi vraví, keď som aj s niekým iným toto rozoberala tak som počula len to, že mám ísť ku psychológovi, že to nie je normálne, že nemám vlastný život, ale ja si to uvedomujem ja som sa s im aj rozišla a znova po mesiaci vrátila mne skratka chyba v živote niekto o koho sa môžem neustále oprieť, nemám rada byt sama len. Som aj samotár, ale reálne ja sa snom môžem aj hádať, ale aj tak ho potrebujem mať vedľa seba stále. Už niekoľko rokov sa pokúšam o to aby som bola ako niektoré iné ženy taká nezávislá alebo že skratka by bolo jedno že má aj svoj život že by mi bolo jedno keby ide s kamarátmi na pivo sám alebo chápeš. Skúšala som čokoľvek, psychológom to neriešim, pretože väčšinu len vypočujú toho druhého možno niečo na to povedia alebo predpisu lieky a ďalšie sedenie a ďalšie z toho kopec peňazí a pomoc nikde. Ja aj keď si urobím sama výlet alebo sa niečím zamestnám tak aj tak mám myšlienky na ňom nech robím čokoľvek skratka neviem žiť svoj vlastný život. Aj keď by som už chcela a snažím sa o to, mne jediná vec čo pomohla bola že som našla niekoho kto mi toto všetko dával naspäť tú oporu to vypočutie ten záujem áno aj preto som sa rozišla vtedy s mojím frajerom pretože som nechcela byť za nejakú nevernicu alebo dačo také avšak ten chalan ma prosté akoby omrzel a znova som sa vrátila k môjmu po nejakom čase takže áno ten druhý chalan mi pomohol ale teraz viem Že to skrátka bolo len kvôli tomu čo mi chýba.

autor
29. júl 2024

@mk22 ako ten záujem ako keby sa to striedalo, raz cítim, že ma Ľubi aj i pekne povie, mojkame sa, vtedy som šťastná, cítim takú úľavu ale k sexu to aj Tak nevedie. Ale potom keď sa pohadame (najčastejšie asi kvôli tomu keď už mám naozaj chuť po celom týždni a ho zacnem hladkať tak sa na to zduje a zdrbe ma, že len to furt stále, že nemá 25 rokov ako ja ale tak myslím si že iný chlapi aj v 40 chcú ženy, veď toto nie je normálne… a ja potom rozmýšľam či ma ešte ma rad či sa mu pacim keď ani rukou sa ňu nechce ani nič. Na všetko sa nahnevá. Pri tom nebol takýto niekedy on mi stále písal. Že ma na mna chuť že ma chce pri sebe tak nechápala som lebo sa to stále zhoršovalo . A ked mame svetle chvíľky tak sa mojkame, pozeráme serialy, ideme na večeru, na masáž. Kávu , chatu , pozrieť mojich rodičov alebo jeho.

Veď to že si uvedomujem, že som mlada že až nechápem prečo som takto na neho naviazaná…keď v hádke sa povie rozchod ja panika hneď , rev, pomaly si až naklonená kľaknem za čo sa strašne hanbím… nechaoem sama prečo sa toho Tal bojím…

mk22
29. júl 2024

Neponizuj sa, ty robíš zo seba chuderu, klacis pred ním a prosís?
Neblázni.. Pre chlapa sa neplače..nevtieraj sa, nepodlizuj, si mu na smiech..
Kde máš hrdosť? Iná by ho kopla do riti.. Rozchod? Fajn, ako myslíš.. Nájdem si teda 25r kt bude mať na mňa chuť..
Co pistis, ako keby bol jediný chlap na svete, je i j milión a ver ze lepších!?

mabenn
29. júl 2024

Ako dlho ste spolu?

autor
29. júl 2024

@marianarem áno presne ako si napísala až existenčne sa cítim ohrozená keď sa spomenie rozchod. A ja sa mu stále snažím dávať všetko aby ma mal rad čo toez asi Nie je dobre ale naozaj sa snažím byt dobrou ženou..a detstvo som makam dobre z toho hľadiska že som mala rovesníčku sesternicu tak še sa dosť vyhrali všelijaké hry spolu. A čo sa týka rodičov nejako si to v detstve nepamätám či som mala dosť lásky ale skôr ma dosť rozmaznali mala som všetko každú hračku (bola som aj prvé vnúča) takze ma všetci rozmaznávali. V puberte som bola pekné číslo. A teraz mám s rodičmi úžasný vzťah taký kamarátsky vždy aj môžem na nich vo všetko spoľahnúť ale aj sa vyhýbam ich dakedy musím sa pretvarovať že je všetko v poriadku Bo by vycítili že nie.

pralinka090
29. júl 2024

Možno preto je taký, pretože ťa berie ako samozrejmosť, on vie že nechceš odísť od neho. Musíš ho trošku nalomiť aby vedel, že aj ty máš určitý prah kedy dosť. Väčšinou keď o chlapa nejavíš záujem tak on začne mať až veľký záujem akonáhle ty prejavíš záujem tak on ho stráca. To iste aj so sexom.

betulinka1
29. júl 2024

Mas 25 rokov. 🙈🙈🙈 utekaj…pobaľ si veci, ked bude v praci a chod k rodicom. Premysli si co dalej az tam, ked nebudes pod jeho vplyvom. Ved ty by si mala stastie ak by sa s tebou rozišiel. Som starsia od tvojho priatela a aj moj muz je starsi ale uz len sexu mas malo, romantika musi byt, neha, pozornost, laska, držanie za ruky …

adka176
29. júl 2024

Na čo je toto dobré? Načo? Z rozchodu sa spamätáš možno rýchlejšie ako si myslíš... vyslobodíš sa ...z väzenia....bude to úľava pre Teba...odľahne ti neskutočne uvidíš...len musíš zakúsiť slobodu...ale žiť takto ďalej ťa bude len zmotávať a zmotávať, ťahať ku dnu po zvyšok tvojho dlhého života... čím skôr to urobíš tým skôr budeš slobodnejšia ...VYBER SI ŽIVOT!!! TERAZ HNEĎ!!!

pralinka090
29. júl 2024

@adka176 no dobre ona sa s ním rozíde, ale príde ďalší na koho sa znova psychicky upne A bude tak isto trpieť s tým že to môže byť lepší chalan ale nič sa nemení na tom, že znova bude závislá psychicky

autor
29. júl 2024

@cocolino234 áno úplne s tebou súhlasím. Ja tiež led ma chytá depka tak rozmýšľam že život ukončím mávam Take myšlienky. Ale to všetko z našej situácie… a si vždy predtavim že keby sa ro vratilo do starých koľaji všetko to by som si naozaj zo všetkého priala… tak to chaoem tím porozchodovym obdobím tomu neutečieme… presne sa toho bojím že keď teraz plačem tak potom mi bude ešte viac horsie lebo tá závisť je taká silná ako droga…akokeby abstaky z toho…. Ja som sa niekedy nevidela niečo menej bola som usmievavá. Spoločenská, energická so zdravým sebavedomím. A teraz sa to všetko vytratilo kôpka nervov halvne pri tom odmietaní pri tom sa cítim ako taká chudera ako tale hovno že za nič nestojím…

Tak to ma mrzí že máš takúto životnú skúsenosť…muselo to byt ťažké… ja rodičia super vzťahu ale kamarátky takmer žiadne aj na výške sa cítim ako taký outsider….

Áno máš pravdu život nekončí tím ,že ľudia odchádzajú … len tá zavislt´ Tal sa toho bojím že sa bojím že by som stratila kus samej seba… taká som na neho naviazaná. Nejako sa možno najskôr odpútať zajtta pogooglim terapiu nech získam taký nadhľad lebo toto nie je normálne …

A aj za mna sex je vo vzťahu dôležitý… žena sa potom cíti byt nemilovana nechcená partnerom, to tiež dosť bolí, nevie potom čo ma robiť, potom sa trápi… aj podozrieva. On vraví že som sa zmenila že nemôže pri mne dýchať že stále sliedim ale tak led muž saloe za svojou ženou nemusí sa báť že salie sa inými… aspoň ja som to tak mala. On mi povedal že som sa strašne zmenila že mu stále vyvolavam ale tak niekedy vyvolával on mne cítila som že ma chce a teraz keď to necítim tak som takáto toro je aj jeho chyba

autor
29. júl 2024

@pralinka090
Presne… mna presne to iste že si mám nájsť niekoho kto mi bude behať za zadkom. A kto na to bude mat chuť, že on už nikdy nebude z nikoho posraty …. Ja by toez mám pocit, že akokeby moje stastie záviselo Len od neho… to je tiež chyba… uvedomujem si to… ja by som mu najradšej všetko dala. Ale ten sex ma ubíja bez toho nebiem ako necítim sa byt príťažlivá pre neho a milovaná. Ja si aj poviem budem si ho viac všímať ale nevydržím… chyba mi pevná vola… fakt je to ako droga a potom ten chronicky vzťah z opustenia… asi by sme sa mali naučiť byt vprvom rade šťastne same so sebou ale je to ťažké sa tej závislosti zbaviť … asi fakt len nejaký dobrý terapeut …

Ja presne ako píšeš, tiež keď idem niekde sama tzak aj tak myslím stále na neho… aj som smutná keď sa neozve . Potom sa ozvem ja. A tiež s tým volaním potom sa mu chcem stále pripomínať. Ale zas na druhej strane cítiš od neho aspoň tú nehu? Intímny život v poriadku? Ja niekedy áno niekedy je ako med. Modré neba by mi zniesol ale potom zrazu otočka , zacnem ho hladkať a poviem mu že laska ideš mi na chuť a potom hádka povie ale daj mi pokoj toto furt… a potom mi to príde ľúto poplacem si keď si to všimne Tal riadna hádka …. Akože chaoem ta ja neveru neuznávam ale presne aj dobrá žena keď jej u partnera niečo chyba hlavne taká tá plná pozornosť a pocit že je krásna milovaná tak vtedy podvedie si myslím keď jej to dá niekto iný…

autor
29. júl 2024

@mk22 áno plne si uvedomujem že sa takto ponižujem, hrdosť žiadna … viem že iný chlapi o mna majú záujem ale ja stále na tomto lipnem. Neviem prečo som taká naozaj som až na ňom závislá. Snažím sa s tým nejako bojovať ale nedarí sa mi. Ja si ma keď Ej strane plne uvedomujem , že s iným by mi bolo oveľa lepšie .

autor
29. júl 2024

@mabenn 3 roky

mane01
29. júl 2024

Marnost! Vykasli sa na stareho capa a najdi si mladeho chalana, dievca! Si mladunka, uzivaj si zivota, venuj sa sebe, konickom… ked budes spokojna sama so sebou, nebude ta trapit, ci ta necha frajer! Vsak na svete je kopec chlapov, nech si len ide. Drzim palce!

autor
29. júl 2024

@pralinka090 a alo to mám urobiť ? Ja som si aj veľakrát povedala že nebudem taká na neho uu dobrá nech sa aj on skôr spamätá ale vydrzalo mi to tak 2 dni max . Potom mi to prišlo ľúto

anketkarka
29. júl 2024

@autorka A vzťah s otcom máš aký? Čo pre Teba znamená otec?

autor
29. júl 2024

@betulinka1 presne neha pozornosť laska toro mi strašne chýbala , on to potom odôvodňuje že pozerám telenovely tak chcem romantiku. Neviem mám byt aj ja k nemu taká chladná, riesit si svoje veci? Nebrať ohlad na neho?

marianarem
29. júl 2024

No tato veta je podla mna dost dolezita: "ja sa mu stále snažím dávať všetko aby ma mal rad". To si podla mna uz musela niekedy zazit...zdravy vztah nefunguje takto, lasku partnera si tam nemusis takto kupovat, proste len si a partner ta ma rad.
No a este tato veta mi pride dost podstatna:"čo sa týka rodičov nejako si to v detstve nepamätám či som mala dosť lásky".
Skus dat este sancu tej terapii, vsetko sa to da zlepsit, nemusis sa takto trapit, mozes mat ovela lepsi vztah.

autor
29. júl 2024

@adka176 aj to l tomuto smeruje, pochybujem že sa zmení. Budem sa asi musieť vrátiť spat k rodičom kym dostudujem ale to už iba 2 roky… aj nie je normálne že keď mám chuť na sex tak to otočí na hádku, aj sa mu bojím povedať že mama chuť to je tiež choré veď je to môj partner… tak mi vždy dám na víkend pokoj a druhý už mu poviem keď on sa nemá k ničomu.. lebo to už nevydržím som mlada telo mi to pýta… potom som aj taká frustrovaná. Ani sa moc nechcem vrátiť zas k rodičom ešte 2 roky mám VŠ. Síce domov chodím iba na vikendy. Vidíme sa po celom týždni a aj tak nič čo mi príde zvláštne …