Zásnuby alebo vianočná depresia?

20. dec 2024

Ahojte zeny. Mam 27 rokov, priatel 36, coskoro to budu dva roky ktore spolu zdielame. Problem mojich sucasnych dni je ten, ze ten chlap ktoreho milujem, sa akosi nevie vymacknut a dopriat mi tu cest, aby som si ho vzala. Alebo on mna, to je jedno😂 skratka a jasne- zijeme v byte, ktory je jeho (kupil predtym nez sme sa spoznali), uz ma nejake vztahy za sebou, aj jedno zasnubenie uz bolo… vraj drz hubu prsten, ale to su asi vsetky ked vztah nevyjde, ci? 🤷🏼‍♀️ tuto zapeklitu otazku sme riesili hned v zaciatkoch nasho vztahu, vraj - ano, ja chcem s tebou dieta, aj zasnuby, aj svadba bude. Ty si laska mojho zivota, lepsiu zenu som nemal, urcite to vsetko chcem. Dobre, bola som spokojna. A potom to prislo, dovolenka. Nic… narodeniny… nic. Valentin, nic… vyrocie, nic… prechadzka v parku, nic… spolocna chata, nic… ano, priznam sa, ked pozeram romanticky serial uz mi trha okom. Aj hodim na neho pohlad typu : kolko znameni este potrebujes? Uz bolo aj take, ze som olutovala toto spolocne byvanie pred zasnubami. Jedine, z coho som sa poucila z diskusii na tomto modrom pejovi je to, ze uz sa o dieta snazit bez svadby nechcem. To bude prekvapenie, ked mu to oznamim😂
Aj sa smejem, ale v prvom rade sa hnevam. Ani nie na neho, ako na seba, ze som bola taka sprosta “zlata tackarka”. Peniaze na prsten su, aj keby to mal byt krutok z mineralky, je mi to jedno. Ani romantiku nepotrebujem, mohol by to spravit vo vsedny den pri prechadzke. Uz ani neviem, ako mu mam povedat to, ze ma strasne tymto sere :D honosnu svadbu nepotrebujem, staci mi urad. Aj to vie , ze na ceremonie si nepotrpim. Nerozumiem tomu, ze ked ma teda takto velmi miluje, preco je to taky problem. Mozno chapem aj to, ze dva roky… ale na druhu stranu, sam tvrdi ze dlho cakat netreba, potom je to prechodeny vztah…
Ja ani neviem co chcem , aku radu. Mozno mi len poradte nejaky pekny datum a dotiahnem ho na urad. A potom sa uvidi, ci zazvonia svadobne zvony alebo umieracik.

kag120
20. dec 2024

Ahoj, rozumiem tomu, že sa cítiš frustrovaná a zmätená z toho, že už dlhšie čakáš na nejaký znak záväzku zo strany tvojho priateľa. Zdá sa, že obaja máte rôzne očakávania a predstavy o tom, kedy a ako by mal vyzerať váš ďalší krok vo vzťahu. Tvoj priateľ môže mať svoje dôvody, prečo sa ešte nerozhodol, ale zároveň je úplne v poriadku, že sa cítiš znechutená z toho, že sa stále nič nedeje.

Ak sa cítiš, že sa už nemáš na čo čakať a vieš, že si pripravená, môžeš byť odvážna a jednoducho si vybrať dátum a povedať mu, že si naozaj pripravená na ďalší krok, bez ohľadu na to, čo to pre vás oboch znamená. Môžeš mu vysvetliť, že ti ide o to, aby ste sa posunuli ďalej a že to, či to bude oficiálne alebo len administratívne, už pre teba nie je také dôležité. Dôležité je, aby ste obaja mali jasno v tom, čo si prajete a aké sú vaše ciele.

Ak si chceš vybrať pekný dátum, ktorý nebude príliš zdržovať proces, môžeš zvoliť nejaký symbolický deň, ktorý by mal pre vás oboch význam. Napríklad výročie, deň, keď ste sa prvýkrát stretli, alebo niečo, čo sa hodí k vám.

Nezabúdaj, že dôležité je, aby ste obaja boli pripravení na tento krok a cítili sa v tom dobre.

ale nic by som nevybavovala bez neho

colsami
20. dec 2024

Pozri, sama vidis v com je problem. Uz je len na Tebe, co dalej. Ci niekto svadbu chce alebo nechce je jeho vec. Problem je vtedy, ked maju na to partneri opacny nazor. Za mna su 2 roky aktivneho spolocneho zivota u 36 rocneho chlapa (stareho capa) dostatocne dlha doba, aby vedel ci chce a nechce, a rozhybal sa. Ak vie, ze pre jeho partnerku je to dolezite.

Pre mna osobne boli prave 2 roky hranica, ked sme boli obaja s muzom 30tnici a boli sme spolu denno denne. Ale nie, nebyvali sme spolu, kazdy mal svoj byt a raz sme boli tam raz tam. Dostatocne jasne som dala najavo, ze mi to balenie kufrov prekaza a bud sa pohneme alebo nie. Ale rozdiel je ten, ze rovnako to chcel a planoval aj on. A nebodaj dieta pred svadbou u nas urcite nebola tema a nikdy by som na to nepristala.

Nech si hovori kto chce co chce, jedna vec je frajerka a druha vec je manzelka. Drzim palce nech si to nejak vykomu ikujete. Ja osobne by som sa rozpravala narovinu.

tramtada31
20. dec 2024

Počkaj do Silvestra, keď to nepride, hod na to tému, ze si smutna a nevieš, aké má s tebou plany do budúcnosti a že by si cakala, že už by mohol spravit krok dopredu. Kamarátka takto caka na prsteň už 18 rokov, ale usta si neotvorí… nememu dietatu ani vlastná mat nerozumie. Ja som vtedy partnerovi povedala, keď sa blížil valentin, že by som prijala prsteň a zabil by dve muchy jednou ranou. Aj som ho dostala, takze tato Metoda funguje. Frajerov kamarat, keď sa s ním rozišla frajerka, splechla do tvare, že preto, že ju nepožiadal o ruku a môjmu mužovi sa sťažoval, že on nevedel, že chce, aby sa s nou zasnúbil, že inak by ju poziadal. Tak na tomto príklade vidis, že aj takéto teľatá medzi muzmi su

maryetta
20. dec 2024

Po 2 rokoch taketo vylevy? Keby pises po 5-10ok. Ale toto mi pride ozaj malo. Tu prvu kedy poziadal? Po mesiaci?
Podla mna on si dava cas. Nechce dopadnut ako predtym.

januska12323
20. dec 2024

Riešili ste to už na začiatku vzťahu? A to je kedy keď ste spolu ledva dva roky? Ja by som neverila žiadnemu chlapovi, ktorý rozpráva o svadbe a deťoch keď sa ešte poriadne nepoznáme. Celkovo aké máme predstavy okej ale nie s konkrétnym človekom, na to sa musíme poznať lepšie.

pralinka86
20. dec 2024

To mi pride ako nuda vo vztahu... Nemam co, tak chcem zasnubenie a nasledne zmurkam a on to nevidí... Prepac, ak som zle odhadla.. ja som ale uplne iny typ, my sme sa dohodli ked sa sme sa raz rozpravali a bolo. Ale nechci vediet po kolkych mnohych rokoch, ale tu sme boli dvaja rovnako nastaveni...
2r este nie su vela, u teba vobec, u neho tazsie povedať, vzhľadom na predch.skusenosti.. ja by som nadhodila niekedy v novom roku temu opat.. tieto vianoce, novy rok, to su take umele tlaky na vsetko a zbytocne ocakavania, ak neviem povedat co chcem. Ak ste sa o tom bavili pred rokom a pol, tak to je dabno zabudnute.. je to o vas a komunikacii, kludnej komunikacii, kompromise oboch stran.. budete mozno riesit ovela vaznejsie veci, nez tuto dohodu..

angela85
20. dec 2024

Tak ho skús požiadať ty 😉. Alebo mi povedz že sa chces posunúť v živote ďalej. U nás som bola práve ja ťa čo sa nechcela vydávať. Brali sme sa už s dvoma deťmi a už keď sme boli vo svojom asi dva roky. U mňa bolo skôr dôležité to že som si ním bola viac než istá. Nezabúdaj,že ani svadba ti nič nezaručí...

autor
20. dec 2024

@januska12323
@maryetta ano, rozumiem co mi chcete povedat. Pozrite, myslim si, ze v istom bode alebo veku zivota uz to nie je o tom davat si nacas. Mam za to, ze ked raz muz chce a je to teda taka laska, je mu uplne jedno ci to je rok alebo dva :D moja mama sa vydavala za otca po polroku, fakt nerozumiem tomu ze zrazu je treba spolu 5 rokov chodit, dalsich 5 splacat hypoteku na byt ktory ani nie je toho druheho partnera, mat pre istotu 3 deti a potom mooozno :D teraz som to napisala ozaj nadnesene, ale pointa ostava. A ano, ked som randila s muzmi, tuto otazku som pokladala viac menej hned. Ono sa to potom pekne vyseparuje 😂

gribka1
20. dec 2024

Kúp si byt a ešte pred možno svadbou.. V prvom rade preto, aby si nemala ten problém, ako tu bola minule téma, a po druhé, minimálne spozornie prečo. Nebuď na ňom závislá.

rora26
20. dec 2024

Ste spolu 2 roky nie 5, 10… sama si pisala, ze zasnuby uz mal, mozno nechce kupovat prsten dalsej pokial si nie je isty. Mas 27, takze tipujem, ze mas po skole a pracujes. Mna moj manzel poziadal az ked som uspesne skoncila vysoku a nasla som si prvu pracu, termin svadby sme mali skor ako prebehli zasnuby, zit sme spolu zacali po 3 rokoch. Obaja sme sa chceli vziat ale nebola to nasa životná priorita, lenze u nas to bol presne ten pripad kedy sa čakalo na vhodny cas, ked skoncim vs a najdem si pracu, aby sme si boli v tejto sfere rovnocenní. Pocas vs som sa naozaj vydavat nechcela. Porozmyslaj sama, ake mas priority vo vztahu, tie baby co mali po strednej prioritu vydat sa su doteraz len “vo vztahu” alebo slobodne, lebo chlapov tym odplašili. Ci sa citis menejcenna lebo kamosky uz maju prsten a ty nie? Znie to sialene povrchne prepac… a ak ti ide o prsten a o to sa vydat, rozid sa, vzdy sa najde niekto kto ti ho da aj po polroku, len od toho nemozes očakávať kvalitne manželstvo.

luccija
20. dec 2024

Teraz je meta prsteň a potom ďalšia dieťa?😉pozri ja budem za divnu, ale mne by sa to protivilo, že to je prsteň, ktorý som si vydupala a smutnými očami vymanipulovala.Ale ja som sa nevydala žijeme spolu 20 r.Nechaj to naňho ja zase nevylučujem, že si žena jeho života, ale zenit sa mu nechce

autor
20. dec 2024

@angela85
@pralinka86
@tramtada31
Povedala som mu to, xkrat sme sa o tejto teme bavili. Najskor bolo prioritou zacat spolu byvat, ze potom to mozeme riesit. Potom bolo prioritou nieco ine, to sa vyriesilo ale prislo nieco dalsie. Ale mam za to, ze do zivota prichadzaju stale nove a nove situacie, problemy, starosti ktore treba riesit stale a teraz kvoli tomu ze ten zivot sa deje, mame stale na nieco cakat? Vie, naozaj vie, ze nechcem zit takto na divoko, ze chcem mat ten zivot usporiadany. On je v tomto rovnaky - mat veci na poriadku - ale toto zial do toho zrejme nezapada. Keby aspon nerozpraval ze pozri, teraz nas caka toto. Ked to uz bude hotove a na poriadku, potom… lenze uz je “potom” a nic. (Zamerne nechcem nejako blizsie specifikovat) to je to co ma hneva, keby povedal pozri aspon 3 roky o tom nechcem ani pocut, beriem to lepsie ako mi stale mazat med okolo ust, to ma hneva.

autor
20. dec 2024

@rora26 nie, moje kamosky naozaj nie su vsetky do jednej vydate a s bruchom, ani netuzim po nejakom prvom mieste. Mne len pride, ze ma istym sposobom oklamal a natahuje ma, ako pisem vyssie. Proste mam to tak, ze keby som muz a som si teda tak ista tou zenou ako on prezentuje, uz by to bolo 🤷🏼‍♀️ a nepoviem jej, pockaj najskor prerobime byt a potom sa mozeme bavit😂 obrazne povedane.

mirola
20. dec 2024

no tlacis na pilu, proste to tak asi aktualne neciti, bud to budes respektovat, alebo chod dalej

autor
20. dec 2024

@gribka1 mam svoje utocisko, nastastie… nie som odkazana na jeho byt, ani peniaze.

gribka1
20. dec 2024

Tak potom iné prebudenie potrebuje.

autor
20. dec 2024

@mirola keby mi aspon toto povedal. Vies co, tu si sadni… chcem ti povedat, ze nie som este na toto pripraveny/ isty. Porozpravajme sa. Zaujimave ale je, ze snazit sa o dieta, na to pripraveny je.

autor
20. dec 2024

@gribka1 mas na mysli nieco konkretne?

rora26
20. dec 2024

Tak potom ja by som nebola s niekym kto nevie dodržať to co mi “slubil”. A suhlasim, ze chlap v jeho veku uz by mal niektore veci jasne ako chlap o 10r mladší. Ty mas cas. On nie… dala by som mu to pocitit.

gribka1
20. dec 2024

Nie, ale takto ťa asi berie ako samozrejmosť, neviem na čo čaká, tiež by mi to nedalo pokoj.

autor
20. dec 2024

@rora26 ved presne o to ide. Jeho odpoved bola, ze ved on nikdy nepovedal ze si ma nevezme 🤷🏼‍♀️ len ze boli teraz ine priority, ktore budoval pre nas. Ale to mi akosi ako odpoved nestaci…

jarnajar
20. dec 2024

Dva roky sú OK vzhľadom na tvoj vek, ale chápem ťa. Podľa mňa on je už prezretý. Veľa chlapov v tomto veku, ak ešte nemajú rodinu sa nevie rozhýbať. Nie všetci, ale mnohí už začínajú byť špekulanti - mám ženu, pohodičku, mňa nič netlačí.

colsami
20. dec 2024

Pozri, z toho co si potom pisala, z jeho cinov a priorit vyznieva ze nie, manzelstvo nie je jeho priorita (pride mi to ako kopa vyhovoriek "preco teraz nie"). Ale ved Ty sama to vidis, si uplne realna. Dieta mu je evidentne mensi zavazok ako manzelstvo. Ak by Ta na to aj nahovoril, keby aj skrze snubny prsten (a ostatne pojde potom zas do stratena)... dieta by malo urcite moje priezvisko.

autor
20. dec 2024

@jarnajar no ja mu z tej pohodicky rada uberiem. Aj nad tym som rozmyslala, frajerka ista, o trenky postarane, obed navareny. Este dieta do toho a co viac si priat? Ale veru takto fungovat nechcem… nikdy som nechcela vydupany prsten, nechcela som sa prosit o manzelstvo. Porozpravame sa este raz a naposledy a podla toho sa zariadim. Nie je mozne, aby 36 rocny muz mal spravanie ako 20tnik.
@colsami Hehe ano, to som mu povedala ze keby aj, dieta bude mat moje priezvisko. No nepacilo sa mu to velmi, ze potom su s tym zbytocne problemy. Tak som mu povedala, ze tomu sa da lahko predist 😁

rora26
20. dec 2024

Ale zas ak planuje veci ako prestavba bytu musis pocitat s tym, ze to nieco stoji, svadba stoji tiez obrovske peniaze… babatko tak isto… porozpravaj sa s nim a povedz mu toto co nam tu. Vies je tazko byt s niekym kto chce nieco ine a tvrdi ze nie

gribka1
20. dec 2024

@rora26 Hej, toľko to stojí, že skončia pod mostom. Výhovorky starého páka.

autor
20. dec 2024

@rora26 bavili sme sa o tomto, ja ani on nechceme obrovsku svadbu s kocom a 100 ludmi. Obycajny obrad na urade so svedkami bohato staci a potom kludne grilovacka u svokrovcoch na zahrade. Chcem s nim byt rodina ako sa patri, nejde mi o pozlatko jedneho dna.

enmery
20. dec 2024

Zasmiala som sa dobre, že keď by bolo dieťa, a malo by priezvisko po Tebe, sa mu to nepáčilo, "lebo sú to zbytočne problémy". A keď má dieťa meno po otcovi a s matkou nie sú svoji, vtedy to priezvisko nerobí "zbytočne problémy"?😄 Baby Ti dobre rádia. Úprimný rozhovor, bez výčitiek. Aby si vedela, aké pocity má on a čo reálne chce on. Je jedno, čo niekto hovorí, keď skutky sú iné.

autor
20. dec 2024

@enmery vsak som ho aj osolila patricne😁😁 ono, ja mam skor pocit ze povie vsetko, nech ma ukludni. Takych rozhovorov bolo, vsetky ma iba zbytocne nahnevali lebo to bolo to iste dookola. Nic , co by viedlo k nejakemu zaveru… slova pekne, skutky ziadne

victoriab
20. dec 2024

Ste spolu 2(!!!) Roky. Ja suhlasim, absolutne netusim, preco to tak ocakavas a preco tak na neho vedome, aj nevedome, tlacis. 2 roky su ta meta, kedy sa veci zacnu lamat. To znamena. Zijeme spolu, prestaneme sa hrat na peknych a zacneme naozaj reflektovat na partnerove chyby, viac si vsimame rozne situacie a to, ako sa zachoval. Premyslame, ci sme to ochotni tolerovat. Tlacis na svadbu, potom na dieta. Preco? Zacni sa sturat v sebe a dopraj si ten cas, aby si sa spoznala. Ber to ako znamenie, ze si mas byt aj ty stopercentnr ista, zr toto chces. Vyhivuje ti, ako amte financie? Rozdelenie starostlivosti o domacnost? Vyhovuje ti komunikacia o problemoch? Alo sa chova v hadke? Aky ma postoj k tomu ist napr na matersku? Mas 27, nedos...r si zivot len preto, ze ty kukas serial a tam sa vydavaju. Otestuj si, ci mas naozaj soravneho partnera. A najma, chod na trrapiu. Pokecaj o tom s niekym nezavislym, pohrab sa v sebe a prid na to, preco to tak hrozne chces. Ake si mala detatvo, vzdtahy s rodicmi, citis sa docenena, potrebujes istotu, ako si vtrastala.... hladaj odpovede v sebe.