Predstavte si situaciu, ste vydata/zenaty, mate deti, zamilujete sa, sialene do niekoho ineho, tiez zadaneho, tiez s detmi, a lutujete, ze ste toho cloveka nespoznali skor. Neplanovali ste to, predtym ste to odsudzovali, ale stalo sa to aj vam. Ste spolu niekolko rokov s dohodou, ze neznicite rodinu ani jedneho. Nechcete aby deti pendlovali z jednej domacnosti do druhej,nechcete im ublizit. Laska nevyprchava ani po rokoch, stale chcete byt spolu, uzivat si vsetko v ramci moznosti. Tak radte, co robit? Prezradit to neprichadza do uvahy,kym su tam deti. Rozist sa nechcete tiez so svojou laskou. Existuje nejaka moznost/postup ako to vyriesit k spokojnosti,aby ste nikomu neublizili?
Byt spolu az ked deti vyrastu, co ine ti poradit?😏
Uz teraz ublizujete minimalne svojim partnerom aj ked oni o tom nevedia. Cize varianta neublizit nikomu neexistuje. Vyhovorka na deti a nerozbijanie rodiny sice vyzera velmi uslachtilo, ale v konecnom dosledku zijete v hromadnom klamstve.
Ak by to bola taka velka osudova uzasna laska, tak potom neklamat partnerov(manzela, manzelku) a v pokoji sa rozist a zacat novy zivot.
Nevidim dovod takto zit na dva tabory.
no toto mi spravit manzel, alebo toto spravit jeden rodic mojmu druhemu --- ze dlhodoby paralelny vztah --- tak akoze dovi dopo. Brutalna zrada.
No, z toho,co si napisala, vela moznosti neostalo. Jedine pockat, kym budu deti dospele, neviem kolko rokov to bude..a preco sa nechces rozviest so svojim muzom? Iba kvoli detom? Keby si ho milovala naozaj, nezacala by si si s druhym, mozno si s nim len zo zvyku.. Ale tu neexistuje riesenie,aby niekomu nebolo ublizene. Bud budete nestastni ty a tvoj tajny drahy alebo tvoj muz a jeho zena.
Záleží od morálneho nastavenia. Rodinu rozbiť nechceš, to je prvá podmienka. Druhá je vzťah k manželovi. Pre mňa osobne je nepredstaviteľné, aby som mužovi klamala, zvlášť v takto záväznej veci. Tak by mi ostali dve možnosti. Prvá je priznať sa mužovi a dohodnúť sa, že sme voľní (teda aj muž môže mať milenku), ale navonok aj v rámci rodiny sa tvárime, že normálne fungujeme, vďaka čomu deti majú normálnu rodinu. Tu hrozí, že muž na to nepristúpi a bude chcieť rozvod. Takže riskuješ. Tretia možnosť, pre mňa najlepšia a asi dokonca jediná prijateľná, je obetovať svoje city k milencovi a ukončiť vzťah. Ako to bude u teba, si musíš zvážiť sama.
Na spoveď chod do kostola. Tu rada nie je.
No tak či tak ubližujete svojim partnerom a tým pádom aj deťom, lebo deti citia veľa a Nehovor mi že obaja fungujete vo svojich rodinách tak isto ako predtým keď ste to spolu netiahli. Toto nevedie do ničoho dobrého. Ste obaja neskutočne sebeckí ľudia.
Dlhodoby paralelny vztah je podla mna najvacsie svinstvo, ake vo vztahu existuje. Ak sa tak milujete, tak budte fer voci svojim oficialnym partnerom, aby nestracali cas s bezcharakernymi ludmi, ako ste vy dvaja, ale aby mali moznost byt tiez milovani. Sposob, akym to urobite, aby deti netrpeli, je na vsetkych zucastnenych.
Rodiny ste rozbili a ublizujete stale. Deti su Teraz male. A vy beriete “ohlad” v podstate je to len alibi aby ste nemuseli riesit. Raz sa to prevali a nebudete musiet riesit nic: Deti sa na vas vykaslu a mozte si robit, co chcete. Male deti este pochopia mama a ocko sa uz nemaju radi, dospele skonstatutuju, ze matka bola bezcharakterna klamarka a utne kontakt … tak neviem, co je lepsie (v pripade podvadzajuceho otca ak ma synov este horsie … mama bude na 1 vom mieste a on chuj)
Mňa by celkom zaujímalo, ako vysvetľujete svojim zákonným, ze s nimi nespavate, migréna ci zdravotný stály problém, alebo sa sem tam "premozete" aby to nebolo nápadne.
Ste obaja obrovski kreteni! Koli detim hej??
Vy si myslíte, že deti sú debilne áno? Som dueta z rozvedenej rodiny a vyčítala som každú "nerovnost". Ja sim už v 7 rokoch plakala, vedela som ze sa naši rozvodu a to vtedy bolo všetko ešte fajn. To je ale z iného súdka.
Tie deti to citia, vnímajú. Jedine co docielite ohľadom deti je, že sa naučia debilne vzory o (nefungovani) rodiny.
V dospelosti len budú kopírovať vaše chovanie. Predstavte si, že vaše dospelé deti maju už svoje rodiny a sú partnerom roky podvadzane. Takú huducnost pre ne chcete?? Paráda 👏.
Na to aby ste dlhodobo podvádzal gule mate ale postavit sa pravde a ostatným ublizenym čelom, to už nie?
Na odľahčenie: asi sa pozná aj tá druhá dvojica, dúfať že sa zamilujú aj oni. 🙂 Inak neviem, nenápadne vsugerovať manželovi presťahovanie do zahraničia?
Inak, spavate akoze s milencom a aj s partnetom??
No mne z tohoto vychadza, ze proste mate komfort v domacnosti a len si zajdete vrznut inde. To vobec nie je laska, toto je ciste klamstvo.
Vselico sa v živote stáva ale je to lepšie znesitelne, pokial sa k tomu ľudia postavia dospelo a nie podvádzať roky. Stalo sa, ôk rozvod, hold vyberte si to - ale takýto alibizmus?
To je zbabelstvo a hnusactvo najvyššieho rázu.
Ako som povedala - rozvod, nový vztah ôk.
Jedine porozumenie mam, pokial by boli partneri hajzli a v hre by bolo bezpečie detí.
Ale to vás prípad zrejme nebude, keďže vám ide len o neprevlacanie nldeti hore dole.
A naviac - vidno vašu sebeckost. Som zvedavá ako rýchlo by bolo po láske nebeskej, pokial by ste mali travyt vás spolocny cas aj s vašimi detmi. To by až potom bola romantika však?
Nechcete ublizit detom, tak cakate kym vyrastu? Potom budu mat pekny vztah s podvadzanym otcom, podvadzajucou mamou aj s "novym" partnerom? Cele zle
podla mna o tom uz vasi partneri a deti vedia alebo minimalne daco tusia. Neda sa totiz zit v pretvarke tak dlho. Svojho muza mas tiez rada ci aky cit a vztah k nemu mas?
Jasné, ze láska nevyprcháva ani po rokoch, lebo vaša láska je tým povestným zakázaným ovocím, ktoré chutí najlepšie, aj keby bolo zhnité. Túžite po sebe tým viac, čím menej môžete byť spolu. Vašim oficiálnym partnerom nedávate žiadnu šancu, oni vlastne ani žiadnu šancu nemajú, stabilný "okukaný" partner neobstojí v konkurencii s tajnou zakázanou láskou, to sa proste nedá. Ja si myslím, že vám obom to takto vyhovuje, ako to je a že vlastne ani nechcete byť spolu oficiálne, lebo to kúzlo by sa stratilo. Deti sú vo vašom prípade výhovorka. Deti nie sú sprosté, vidia viac, než si myslíte. A vaši oficiálni partneri tiež. Toto nemôže skončiť ináč, ako zle a trpieť budú všetci.
Zakazane ovocie najviac chuti. Ked zacnete zdielat jeden zachod pominie caro a ostane normalna domacnost
P.S. To si zase ty s tym sefom, ze.
Nájdite veľký dom, nasťahujte sa tam všetci a žite ako šťastná rodinka.
No asi ta az tak velmi nemiluje, ked mu vobec nevadi, ze spavas aj so svojim muzom.
nečakala by som, kým deti vyrastú. deti nie sú sprosté a vycítia, že k mužovi (on k žene) nie si otvorená, úprimná a nemiluješ ho. prídu do puberty a je možné, že ťa odhalia, deti sú veľmi vnímavé a šikovné. takže buď to ukonči na jednej alebo na druhej strane. inej cesty asi niet. takto klameš vlastne celú rodinu. a v podstate aj sama seba. lebo stretávať sa raz za čas, vrznúť si, vyznať si lásku, potúliť sa.... to je síce krásne. bohvie, aké by to bolo v reálnom živote, keby ste boli nonstop spolu? takže máš nad čím premýšľať...
@kitycat tiez ma to napadlo, len ten sef to sa uz vysvetlilo, ze ju nechcel ci? 🙂 Podla mna tieto kontroverzne temy pise admin na rozprudenie fora..lebo vsak pravidelne tu vznikaju taketo temy s podobnou tematikou a vzdy maju cez 10 stran....
@klementinka58 a dovolim si doplnit to co ma veeelmi stve, vyustenie temy nikde, ziadne pokracovanie, nikdy sa jeden nedozvie ako to ide dalej a ako to dopadlo
@klementinka58
@twinflame
A na otazku autorka ani neodpovie, ze ci spava s oboma 🤷
a obaja k sebe citite lasku,co pen ty si sa platonicky zamilovala do ineho?
Ak obaja ste zamilovani ,nic tieto city prejdu,ved aj do sucasneho muza s ktorym tvoris rodinu si asi bola zamilovana ,nie?Preco to chces prezivat viac krat za zivot?Ved uz vies aky to je pocit,radsej s nim tento vas romanik,a tes sa z deti.Proste skludni hormony.
@martinkatinka neodpovie, lebo uz sa ani neozve. Ocakavala pochopenie v ich "zlozitej" situacii. Len akosi sa neda pochopit taka situacia. Kazdy kto to cita si predstavi, ze on by bol ten podvadzany manzel alebo manzelka a hned kazdeho tolerancia a sucit s "laskou ako z romanu prejde.
Mna by zaujimalo, ci by autorka bola spokojna, ak by toto robil jej muz, ak by mal dlhodobu bokovku popri nej ale s "etickych" dovodov by jej klamal. Myslim si, ze tiez by netolerovala "lasku ako tram".
Ja by som dokazala odpustit neveru v tom zmysle ze nechat ho ist a postavit sa na vlastne nohy, snazit sa vychadzat kvoli detom, ale keby som zistila ze ma roky klamal a vzal mi sancu tie roky prezit inak mozno si niekoho najst by som asi odpustit nedokazala. Casom sa to aj tak prevali a ta druha strana bude trpiet omnoho viac ked si uvedomia ze kazdy den bola loz. Ze nic z toho nebolo skutocne a ze oni mozno mohli zacat niekde inde znova skutocny zivot.
Deti su vyhovorka. S detmi sa da pracovat.
Tu radu necakaj...skus Al