Zamilovanie sa do iného

27. júl 2023

Ahojte, stalo sa vám, že ste mali dlhoročný bezproblémový vzťah a zamilovali ste sa do iného? "Prešlo" vás to alebo ste o tom hovorili aj s partnerom? Rozhodovali ste sa na základe emócií alebo rozumom? Sama neviem, prečo sem píšem a čo chcem vlastne počuť alebo poradiť, len sa asi potrebujem vyrozprávať......

h2
27. júl 2023

Nestalo sa mi to, ale celkom určite o tom nehovor s partnerom. Iba ak by si to s ním chcela ukončiť.

katka164
27. júl 2023

Áno stalo🙂s mužom do ktorého som sa postupne zamilovala sme manželia😉väčšinou sa to stane,ak dlhodobý vzťah nie je bezproblémový🤔skús sa lepšie zamyslieť nad ,,bezproblémovosťou" vo vašom vzťahu🙂a polož si otázku,na základe čoho si sa zamilovala...to bude to,čo ti chýba😉✊️✊️✊️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
27. júl 2023

Ako môže byť niečo bezproblémové, keď sa zamiluješ inde? Treba sa zamyslieť.
A nie, nestalo sa mi, aby som sa zamilovala do iného, keď som šťastná s jedným. Ale stalo sa mi, že dom sa zamilovala do druhého, keď s tým prvým to už nefungovalo 🙂

autor
27. júl 2023

@tosomja máš v podstate pravdu, skôr by som povedala, že nemáme vážne problémy, nehádame sa, ide len o nejaké moje vnímanie, že sa cítim schopnejšie ako on vo veľa veciach vrátane peňazí a práce... ale povahovo je veľmi dobrý chlap, len necítim už takú chémiu medzi nami, on stále áno... a pri tom druhom cítim príťažlivosť a vidím väčšiu mužnosť... Len ťažko sa vyznať, či je to len taká poblaznenost, čo pominie alebo proste ako ďalej...

tosomja
27. júl 2023

Vždy hovorím, že vyber si toho druhého, lebo keby si ľúbila prvého, nezalubila by si sa do druhého. A ten prvý si zaslúži opätovať city, ak toho nie si schopná, povedz mu to a daj šancu inej aby ho urobila šťastným. 🙂

rebrambora
27. júl 2023

Ak by som sa zamilovala do niekoho ineho, moj aktualny by o tom vedel ako prvy, lebo naco je vztah bez uprimnosti?
Bolo by to voci nemu nefer.
A ano, ak tvoj terajsi nieje 'pravy' moze sa to stat.

fineta
27. júl 2023

Môžeš zažívať ošiaľ. Pracuj s emóciami a dobre si zváž, či Ti stojí za to obetovať svoj súčasný vzťah. Cudzie nežiadaj a svoje neopusť.

lucia13022023
27. júl 2023

@fineta súhlasím.. Ja som zažila ošiaľ, nebolo to zamilovanie.

pralinka25
27. júl 2023

ja neviem. v kazdom vztahu to casom zovsednie, v kazdom pride nejaky problem. nikto k nam nepasuje uplne dokonale vo vsetkom ide len o to co sme ochotni akceptovat a s cim sa stotoznit. podla mna je to len poblaznenie a v podstate asi rovnake ako ked ma niekto platonicku lasku k nejakej hviezde - spevakovi hercovi ...
za svoj zivot som pocula od kamosiek a kamosov uz tolko krat ze toto je ten pravy, toto je ta naj laska, toto je uple top a po case prislo vytriezvenie a uvedomenie si ze to tak nie je. toho druheho nepoznas uplne dokonale nezazili ste spolu desiatky vsednych dni, neriesili problemy a starosti. pride ti vzrusujuci lebo je neopozerany.
podla popisu tvojho sucasneho mi pride ako fajn chlap aj do buducnosti. neviem ci v tomto pripade neurobis chybu. pri neverach, nezaujme, tyrani vzdy radim odchod ale tuto neviem. zvaz si to. mne to pride ako to porekadlo bolo koze dobre isla sa na lad smykat. akoze tiez som spontanny clovek a tvrdim ze treba ist za hlasom svojho srdca ale je toto hlas srdca alebo niecoho ineho, kratkodobeho poblaznenia hormonov?

autor
27. júl 2023

@pralinka25, @fineta veľmi ďakujem za vaše komentáre, tiež takto uvažujem viac... No ukáže čas čo ďalej, či to prejde

fineta
27. júl 2023

Sama si si zodpovedná za svoje konanie, ktorým predchádzajú len a len Tvoje myšlienky. Rob tak, aby si nemala špinavé svedomie.

dobromila
27. júl 2023

Každé zamilovanie trvá len istú krátku dobu, potom treba lásku polievať, hnojiť, okopávať...😉

fineta
27. júl 2023

@dobromila raz som sa na túto tému rozprávala s kňazom. A povedal, že je úplne prirodzené a v poriadku prechovávať takéto city aj k inému mužovi, avšak podstata je v tom, že sa mu nikdy neodovzdas celá ako len tomu jednému, ktory je tým tvojim vyvoleným. Proste je nad všetkými ostatnými... Keď má partner takúto hranicu a zasvieti mu v správny čas kontrolka, predsa sme ľudia rozumní a vieme ovládať svoje konanie a myšlienky, nebolo by na svete toľko nešťastných ľudí.

soldi
27. júl 2023

ked som bola cca 4 roky vo vztahu s buducim exmanzelom, tak som sa velmi zamilovala do spoluziaka z vysky. Ale nejako som to potlacila a prestala sa s nim vedome stretavat, lebo vsak som mala vztah. O 15 rokov neskor, uz rozvedena, som tohto spoluziaka nahodne stretla.
Zahorela som k nemu laskou a dali sme sa znova dokopy.

Haha. Nie. Osial presiel a my sme dobri kamosi a to je cele 😀
Takze moze to dopadnut vselijako, osial nie je laska, su to hormony, chemicke reakcie a nemusi to nutne znamenat ze Ti nieco vo vztahu chyba

janetinka27
28. júl 2023

Moze na teba tlacit vlastne telo.pri zamilovani a myslienkach na novu lasku sa do tela vyplavuju rozne latky, ktore sposobuju prijemne pocity, zachvevy srdca, motyle v bruchu atd. A telo tieto pocity chce zazivat stale, lebo je to velmi velmi prijemne. A tak ta tlaci do toho, aby si v tom mysleni na noveho chlapa pokracovala a nabalovala viac a viac romantiky, aby telo malo stale svoj "hormonalny orgazmus"

luciah0909
28. júl 2023

Skúste si prečítať 5 jazykov lásky. Zamilovanosť netrvá na veky s nikým. Preto možno už necítite tie prvotné pocity k svojmu partnerovi. V každom vzťahu je ta skutočná láska už rozhodnutie niekoho milovať a robiť ho šťastným.

daniela1911
28. júl 2023

Partnerovi to nehovor. Vyčkaj.
Možno je to len ošiaľ - je viac chlap, väčší rebel, lepšia práca, viac peňazí. Niekedy nás priťahujú takí chlapi.

kotricka
28. júl 2023

nehovor nikomu nic, uvidis ako sa to v tebe vyriesi ako sa to vykrystalizuje, bolo by chybou ukoncit nieco, ked nevies co a jak bude dalej a ake realne city v tebe su, ja by som to nehrotila 🙂

mladena
28. júl 2023

toto sa práveže často stáva aj keď je vzťah bezproblémový, zároveň sa môžeš začať nudiť a ak sa cítiš schopnejšie ako muž, veľmi príťažlivo to na teba pôsobiť nemôže. Už ste sa aj opozerali a možno ti chýba aj poriadny sex. Potom sa môže stať že preskočí aspoň z tvojej strany iskra k niekomu mužnejšiemu. U mňa to teda celkom takto nebolo ale áno, v dlhoročnom vzťahu som začala cítiť také erotické napätie k niekomu inému. Podľa mňa to nie je ani tak nezvyčajné. Ale u mňa našťastie ako prišlo tak odišlo a musím ti povedať že teraz by sa mi už ten muž nepáčil a nezaujímal by ma.

cervenaruza123
28. júl 2023

Nie som velmi stotoznena s tvrdenim, ze "pokial je to ten pravy, nezamilovala by si sa do ineho". Zamilovanost je v prvom rade vysledkom nejakej tej chemie. Clovek neplanuje, ze aha, tak do tohto sa zamilujem. Nie, pride to samo. Niekedy po prvom pohlade, niekedy casom. Niekedy staci, ze je zena vo vhodnom obdobi cyklu, partner ju niecim nastve a nejaky iny muz je k nej vtedy laskavy, hodi na nu dlhsi pohlad a ta chemia prebehne ci chce ci nie. Hlavne ked v dlhodobych vztahoch je uz vacsinou silnejsia ta stabilita a prava, hlboka, ale trochu nudna laska. Zaujimavejsie su tie pociatocne zamilovane vzplanutia. Lenze to este nie je laska. Zamilovanost nie je vztah, je to intenzivny pocit, ale zial, skor neromanticky zalozeny na roznych chemikaliach v tele ako na niecom inom.
No a druha vec, ja by som bola aj opatrna s tym, ze "zamilovala som sa". Vacsinou sa tym len mysli, ze ti je niekto viac sympaticky. Ked je to zena, povies, ze si nasla spriaznenu dusu, najlepsiu kamosku. Ked je to muz, tak sa tomu casto hovori zamilovanost. Ale niekedy je to len sympatia, ale ked je clovek zdravy, tak ho druhe pohlavie automaticky pritahuje, takze uz to posobi trochu inak ako ked ide len o kamosku. Zamilovanost je podla mna prvotna sympatia jednoducho. Neznamena nic. Niekto nam je jednoducho sympaticky viac, niekto menej. Sympatickych nam moze byt vela ludi a je prirodzene ze v niektorom obdobi si viac rozumieme v jednym, inokedy s druhym. Ked je to opacne pohlavie, vacsinou tam nejaka ta pritazlivost je tiez. Ked mi je niekto sympaticky a zaroven ma fyzicky pritahuje, tak sa to casto nazyva zamilovanost. Ale to podla mna este zamilovanost ako taka nie je.
Len by som povedala, ze treba rozlisit, ze niekto ta pritahuje a je ti sympaticky? Alebo mas vyslovene pocit, ze lepsie si s nim rozumies? Poznas ho viac a mas pocit, ze by ti ako partner viac vyhovoval a do toho si sa zamilovala? Alebo len nejak preskocila iskra a pritahuje tvoj pohlad, aj ked sama nevies preco a vlastne ho vobec nepoznas? Ked clovek chce ostat v aktualnom vztahu, tak jednoducho netreba ten vztah rozvijat. Ale zase ked nie ste manzelia a tento by ti naozaj viac vyhoval, tak treba sa nad tym zamysliet. Moze byt aj tvoj partner skvely, ale mozno by ti niekto iny vyhovoval viac.

autor
29. júl 2023

Ďakujem za rady dievčatá, nebudem partnerovi hovoriť zatiaľ nič, uvidím ako sa to ďalej vykryštalizuje... Asi to bude na fyzickej úrovni, že ma priťahuje a páči sa mi spôsob ako sa na mňa pozerá, zrejme fakt hormóny a to ma núti myslieť na neho toľko... No dám tomu čas, s terajším sme podľa mňa kompatibilní a máme dobrý vzťah, len som nerátala s takýmito emóciami k niekomu inému, snáď to bude len ošiaľ

mirka414
29. júl 2023

@tosomja tomuto sme snáď verili keď sme mali 16 🤪..niekedy stačí malo napr aby si partner prestal všímať čo pre neho žena robí ,prestane jej vravieť ,že pre neho niečo znamená a zrazu ti to povie ,ukáže niekto iný 😔..a potom sa to stane bez toho aby človek niečo take plánoval.

tosomja
29. júl 2023

@mirka414 nerozumiem tvojmu komentáru. Písala som niečo ako 16rocna? Či? Píšem, že v bezproblémovom vzťahu nemôže byť že žena hľadá inde.

mirka414
29. júl 2023

@tosomja myslela som tým to čo sa akože hovorí ..že vyber si toho druhého ,lebo keby si milovala atd,atd ..tomu som verila keď som mala sladkých 16 ..možno si len baba z príspevku myslela resp verila ,že vzťah ma bezproblémový a niekto jej ukázal že to tak nieje..